Menu

Žuvies aptepėlė

  • Žuvies aptepėlė
  • Žuvies aptepėlė
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Žuvies aptepėlė


Autorius: Aušra

Data:

Paskutiniu metu vis dažniau ir dažniau nusiperkame kokios rūkytos žuvies. Kartais prie alaus 😉 Kartais tiesiog šiaip užsinorim ant sumuštinių. O man kuo toliau tuo labiau norėjosi pasidaryti žuvies užtepą. Tik mano nusižiūrėti receptai reikalauja visur kreminės varškės, o jos be tikslo stengiuosi nepirkti. Kaip dažniausiai būna – kai būna žuvis, nebūna kreminės varškės. Tačiau visai neseniai vartydama Beatos virtuvės knygą (ieškojau visai ko kito), pamačiau šį receptą. Tad iškilmingai vyrui pareiškiau – pietums bus šitas! Pasirinkimas buvo tikrai geras – krienai suteikė gaivumo ir pikantiškumo, o citrinų sultys išryškino skonius. Pradžioje jų buvau įdėjusi mažiau, bet užvalgę kelis sumuštinius sutarėm, jog citrinų sultis tikrai reikia pilti visas. Žinoma, čia jau skonio reikalas.

Žuvies aptepėlė

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 227 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1 (350-400 g) karštai rūkyta skumbrė
  • 100 g grietinės
  • 1 a.š. krienų
  • 1 v.š. majonezo
  • 1/2 citrinos sulčių
  • šviežių petražolių
  • šviežių krapų
  • grūstų juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Žuvį nukauliname ir sudedame į dubenėlį.
  • Dedame likusius produktus ir lengvai permaišome. Jei žuvies nesutrinsite į košę, valgant išryškės jos skonis.
  • Valgome užsitepę ant duonos. Skanaus!

Šaltinis: Beatos virtuvė (Laisvos valandos, 2009)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Žuvies apkepas su porais ir morkomis

Žuvies apkepas su porais ir morkomis

Mūsų šeimyna žuvies valgo itin mažai, gal dėl to, kad per mažai skanių receptų atradę. Bet šis receptas mums patiko ? Bus dabar ką gaminti iš žuvies bent retkarčiais.

Skumbrė su citrina

Skumbrė su citrina

Ši žuvytė mus pakerėjo. Citrina čia idealiai tinka. Kepėme taip paruoštą skumbrę ir ant laužo. Su dūmo kvapu tik dar skaniau gaunasi. O kai už lango vėsoka, puikiai pasidarbuoja ir orkaitė. Šis receptas mūsų šeimoje minimas tik geruoju.

Apkepas su lašiša

Apkepas su lašiša

Prisipažinsiu lašišų aš nemėgstu. Man jos kažkokios per riebios. Tad ganėtinai ilgai ieškojau, kur galėčiau sunaudoti užšaldytos lašišos gabaliukus, kurie jau labai ilgai laukė savo eilės šaldiklyje. Pasirinkimas tikrai geras ? Šį apkepą tikrai darysiu dar ir dar kartą.

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.

Auksaspalviai žuvų kepsneliai

Auksaspalviai žuvų kepsneliai

Ganėtinai nesudėtingas, iš paprastų kasdieninių produktų padaromas patiekalas. Taip pat tai puikus būdas sunaudoti bulvių košės likutį. Mums kaip žuvies nemegėjams, labai patiko 🙂 Prie šio patiekalo reikia tik salotų. Man dar labai patiko apšlakstyti citrinų sultimis.