Menu

Skumbrė su citrina

  • Skumbrė su citrina
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Skumbrė su citrina


Autorius: Aušra

Data:

Mes žuvį valgome ganėtinai retai. Pagrinde dėl to, jog mano dukriukas nepripažįsta žuvies kaip maisto. O jei prikalbini paragauti, tai cirkų labai rimtų prisižiūrime, tad po kelių bandymų tiesiog nustojome kalbinti paragauti. Gaminti kelis patiekalus vienu metu – retai įveikiama man užduotis. O žiūrėti kaip dukra valgo tik ryžius su salotomis irgi ne itin malonu, nes jaučiuosi lyg duočiau vaikui nepilnavertį maistą.

Kaip bebūtų, karts nuo karto žuvies pasiilgstam, tad pirmadieniai yra MŪSŲ diena 🙂 Dukra eina į papildomą mokyklą ir grįžta namo tik vakarienei, tad likę šeimos nariai galime ramiai skanauti žuvį pietums 🙂

Ši žuvytė mus pakerėjo. Citrina čia idealiai tinka. Kepėme taip paruoštą skumbrę ir ant laužo. Su dūmo kvapu tik dar skaniau gaunasi. O kai už lango vėsoka, puikiai pasidarbuoja ir orkaitė. Šis receptas mūsų šeimoje minimas tik geruoju. Iki atrandant jį, mums būdavo skani tik kepta menkė su svogūnėliais. Pagaliau turim ir skanų paįvairinimą žuvies dienai, kuris yra išbandytas n kartų ir niekada nepaveda.

Skumbrė su citrina

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:

  • 4 skumbrės, be galvų ir išvalytos
  • 4 skiltelės česnako
  • 20 g petražolių
  • 3 citrinos (dvi į marinatą, viena papuošimui)
  • 6 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. maltų pipirų
  • 2 a.š. druskos

Instrukcijos:

  • Žuvies šonuose padaryti kelias įpjovas, kad marinatas geriau įsigertų.
  • Visus prieskonius, žoleles ir dviejų citrinų sultis sutrinti į vientisą masę. Tam dažniausiai naudoju smulkintuvą.
  • Žuvį užpilti marinatu. Pavartyti, kad marinatas patektų į visus įpjovimus ir žuvies vidų. Uždengti maistine plėvele ir leisti kelias valandas pasimarinuoti (galima kepti iš karto, tačiau mums skonio daugiau, kai pamarinuojame per naktį).
  • Orkaitę įkaitinti iki 180°C.
  • Skumbrę dėti į kepimo skardą. Aplieti marinatu ir kepti 15 minučių.
  • Iškepusią skumbrę dar kartą aplieti marinato likučiais.
  • Patiekti su ryžiais ir gaiviomis salotomis. Skanaus!

Šaltinis: tvoirecepty.ru

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Greitai paruošiami žuvies kotletai

Greitai paruošiami žuvies kotletai

Prie šio patiekalo buvo prirašytą, jog šiuos žuvies kotletukus valgo net vaikai. Suintrigavo, tad skubėjau išbandyti. Maniškė suvalgė net du kotletukus. Su vyru buvom tikrai labai maloniai nustebinti, nes Ieva dar niekada nėra savo noru valgiusi žuvies ? O ir patys nesam dideli žuvies mėgėjai, bet šis variantas mums tikrai labai patiko.

Aguonų pyragas be miltų su citrininiu glaistu

Aguonų pyragas be miltų su citrininiu glaistu

Tiems, pas ką dar yra užsilikusių aguonų nuo Kalėdų. Tiems, kurie ieško pyrago be miltų. Tiems, kurie mėgsta aguonų ir citrinų derinį (o jis iš tiesų yra puikus!). Pyragas atrodo vos iš kelių ingredientų, bet tikrai skanus. Vertėjo net kavos malimo mašinėlę, kuri pas tėvus dirbo nuo neatmenamų laikų, pribaigti – subirėjo ji mano rankose. Tačiau smulkintuvas nepavedė ir atliko padoriai savo darbą – aguonas pavyko susmulkinti. Toliau viskas pavyko sklandžiai ir pyragas buvo sudorotas ganėtinai greitai. Kepiau mažiausioje savo turimoje formoje, kuri jei neklystu yra 17cm diametro, nors originale rekomendavo naudoti 19cm formą. Tačiau patys turėsite nuspręsti, kurį dydį kepimo formos pasirinkti 🙂

Cukraus šveitiklis su citrina

Cukraus kūno šveitiklis su citrina

Ne paslaptis, kad virtuvėje gaminamas ne tik maistas. Čia dažnai ir šeimos susirinkimo vieta. Tačiau tuo pačiu metu virtuvėje ir iš maisto produktų galima pasigaminti ką nors smagaus ir mielo savo kūnui. Šiandien pasidariau jau ne kartą gamintą cukraus kūno šveitiklį. Citrinų suteikiamas gaivumas kaip tik pavasariui, o kokoso aliejus sudrėkina odą, kuri pavasarį dažnai išsausėja (na bent jau man). Viskas paprasta kaip du kart du, o mano kūnas lieka dėkingas. Tikrai siūlau išbandyti ir palepinti save!

Citrininis maskarponės tortas

Citrininis maskarponės tortas

Mes visada esame už gaivius tortus! Tad kai užsakyta buvo pagaminti tortą be kiaušinių ar želatinos, bet su maskarponės sūriu, rinkausi ir rinkausi tarp šokoladinio ar citrininio, žinoma laimėjo citrininis. Šį tortą įvertino teigiamai net ir tie, kurie dažnai linkę sukritikuoti tortus 🙂 Gaminau ir Kalėdoms, ir Naujiems metams, nes jis tikrai to vertas!

Mišrainė Silkių kąsneliai

Mišrainė Silkių kąsneliai

Paprasta, tačiau soti, mišrainė. Man labai patiko, vyrui trūko kiek drėgnumo, tačiau viską galima pataisyti įdėjus grietinės ar majonezo pagal skonį.