Menu

Skumbrė su citrina

  • Skumbrė su citrina
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Skumbrė su citrina


Autorius: Aušra

Data:

Mes žuvį valgome ganėtinai retai. Pagrinde dėl to, jog mano dukriukas nepripažįsta žuvies kaip maisto. O jei prikalbini paragauti, tai cirkų labai rimtų prisižiūrime, tad po kelių bandymų tiesiog nustojome kalbinti paragauti. Gaminti kelis patiekalus vienu metu – retai įveikiama man užduotis. O žiūrėti kaip dukra valgo tik ryžius su salotomis irgi ne itin malonu, nes jaučiuosi lyg duočiau vaikui nepilnavertį maistą.

Kaip bebūtų, karts nuo karto žuvies pasiilgstam, tad pirmadieniai yra MŪSŲ diena 🙂 Dukra eina į papildomą mokyklą ir grįžta namo tik vakarienei, tad likę šeimos nariai galime ramiai skanauti žuvį pietums 🙂

Ši žuvytė mus pakerėjo. Citrina čia idealiai tinka. Kepėme taip paruoštą skumbrę ir ant laužo. Su dūmo kvapu tik dar skaniau gaunasi. O kai už lango vėsoka, puikiai pasidarbuoja ir orkaitė. Šis receptas mūsų šeimoje minimas tik geruoju. Iki atrandant jį, mums būdavo skani tik kepta menkė su svogūnėliais. Pagaliau turim ir skanų paįvairinimą žuvies dienai, kuris yra išbandytas n kartų ir niekada nepaveda.

Skumbrė su citrina

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:

  • 4 skumbrės, be galvų ir išvalytos
  • 4 skiltelės česnako
  • 20 g petražolių
  • 3 citrinos (dvi į marinatą, viena papuošimui)
  • 6 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. maltų pipirų
  • 2 a.š. druskos

Instrukcijos:

  • Žuvies šonuose padaryti kelias įpjovas, kad marinatas geriau įsigertų.
  • Visus prieskonius, žoleles ir dviejų citrinų sultis sutrinti į vientisą masę. Tam dažniausiai naudoju smulkintuvą.
  • Žuvį užpilti marinatu. Pavartyti, kad marinatas patektų į visus įpjovimus ir žuvies vidų. Uždengti maistine plėvele ir leisti kelias valandas pasimarinuoti (galima kepti iš karto, tačiau mums skonio daugiau, kai pamarinuojame per naktį).
  • Orkaitę įkaitinti iki 180°C.
  • Skumbrę dėti į kepimo skardą. Aplieti marinatu ir kepti 15 minučių.
  • Iškepusią skumbrę dar kartą aplieti marinato likučiais.
  • Patiekti su ryžiais ir gaiviomis salotomis. Skanaus!

Šaltinis: tvoirecepty.ru

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Auksaspalviai žuvų kepsneliai

Auksaspalviai žuvų kepsneliai

Ganėtinai nesudėtingas, iš paprastų kasdieninių produktų padaromas patiekalas. Taip pat tai puikus būdas sunaudoti bulvių košės likutį. Mums kaip žuvies nemegėjams, labai patiko 🙂 Prie šio patiekalo reikia tik salotų. Man dar labai patiko apšlakstyti citrinų sultimis.

Citrininė vištiena

Citrininė vištiena

Vištiena pas mus dažnai karaliauja ant pietų ar vakarienės stalo, tad vis ieškau naujų jos paruošimo būdų. Iki šiol citrininės vištienos mūsų meniu nebuvo, tačiau net ir iškepus po ilgesnės pertraukos šias vištienos šlauneles iš vyro lūpų išgirstu “Mhmmm skanuuu”, o aš tik lūpų kampučiuose nusišypsau ir atsakau, jog žinau, nes gaminu jau ne pirmą kartą 🙂 Šiame recepte citrinos rūgštelė jaučiasi saikingai, tikrai nėra taip, kad sutrauktų žandus nuo jos, tad mūsų namuose valgo ją visi – ir vaikai, ir suaugę.

Cukraus šveitiklis su citrina

Cukraus kūno šveitiklis su citrina

Ne paslaptis, kad virtuvėje gaminamas ne tik maistas. Čia dažnai ir šeimos susirinkimo vieta. Tačiau tuo pačiu metu virtuvėje ir iš maisto produktų galima pasigaminti ką nors smagaus ir mielo savo kūnui. Šiandien pasidariau jau ne kartą gamintą cukraus kūno šveitiklį. Citrinų suteikiamas gaivumas kaip tik pavasariui, o kokoso aliejus sudrėkina odą, kuri pavasarį dažnai išsausėja (na bent jau man). Viskas paprasta kaip du kart du, o mano kūnas lieka dėkingas. Tikrai siūlau išbandyti ir palepinti save!

Purpurinis limonadas

Purpurinis limonadas

Visada buvo įdomu kokį limonadą pardavinėja senuose amerikiečių filmuose vaikai gatvėse. Tad knietėjo išbandyti, o kadangi dar ir uogų yra sode tai buvo gera proga sunaudoti truputį uogų gerais tikslais ir išbandyti kai ką naujo. Rezultatas buvo malonus gomuriui 🙂 Tik mums rezultatas buvo ganėtinai stiprus, tad dar skiedėm per pusę su vandeniu, va tada gavome gaivų skanų gėrimą – su švelniu citrinų ir juodųjų serbentų skoniu.

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.