Menu

Skumbrė su citrina

  • Skumbrė su citrina
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Skumbrė su citrina


Autorius: Aušra

Data:

Mes žuvį valgome ganėtinai retai. Pagrinde dėl to, jog mano dukriukas nepripažįsta žuvies kaip maisto. O jei prikalbini paragauti, tai cirkų labai rimtų prisižiūrime, tad po kelių bandymų tiesiog nustojome kalbinti paragauti. Gaminti kelis patiekalus vienu metu – retai įveikiama man užduotis. O žiūrėti kaip dukra valgo tik ryžius su salotomis irgi ne itin malonu, nes jaučiuosi lyg duočiau vaikui nepilnavertį maistą.

Kaip bebūtų, karts nuo karto žuvies pasiilgstam, tad pirmadieniai yra MŪSŲ diena 🙂 Dukra eina į papildomą mokyklą ir grįžta namo tik vakarienei, tad likę šeimos nariai galime ramiai skanauti žuvį pietums 🙂

Ši žuvytė mus pakerėjo. Citrina čia idealiai tinka. Kepėme taip paruoštą skumbrę ir ant laužo. Su dūmo kvapu tik dar skaniau gaunasi. O kai už lango vėsoka, puikiai pasidarbuoja ir orkaitė. Šis receptas mūsų šeimoje minimas tik geruoju. Iki atrandant jį, mums būdavo skani tik kepta menkė su svogūnėliais. Pagaliau turim ir skanų paįvairinimą žuvies dienai, kuris yra išbandytas n kartų ir niekada nepaveda.

Skumbrė su citrina

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:

  • 4 skumbrės, be galvų ir išvalytos
  • 4 skiltelės česnako
  • 20 g petražolių
  • 3 citrinos (dvi į marinatą, viena papuošimui)
  • 6 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. maltų pipirų
  • 2 a.š. druskos

Instrukcijos:

  • Žuvies šonuose padaryti kelias įpjovas, kad marinatas geriau įsigertų.
  • Visus prieskonius, žoleles ir dviejų citrinų sultis sutrinti į vientisą masę. Tam dažniausiai naudoju smulkintuvą.
  • Žuvį užpilti marinatu. Pavartyti, kad marinatas patektų į visus įpjovimus ir žuvies vidų. Uždengti maistine plėvele ir leisti kelias valandas pasimarinuoti (galima kepti iš karto, tačiau mums skonio daugiau, kai pamarinuojame per naktį).
  • Orkaitę įkaitinti iki 180°C.
  • Skumbrę dėti į kepimo skardą. Aplieti marinatu ir kepti 15 minučių.
  • Iškepusią skumbrę dar kartą aplieti marinato likučiais.
  • Patiekti su ryžiais ir gaiviomis salotomis. Skanaus!

Šaltinis: tvoirecepty.ru

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Žuvies apkepas su porais ir morkomis

Žuvies apkepas su porais ir morkomis

Mūsų šeimyna žuvies valgo itin mažai, gal dėl to, kad per mažai skanių receptų atradę. Bet šis receptas mums patiko ? Bus dabar ką gaminti iš žuvies bent retkarčiais.

Aguonų pyragas be miltų su citrininiu glaistu

Aguonų pyragas be miltų su citrininiu glaistu

Tiems, pas ką dar yra užsilikusių aguonų nuo Kalėdų. Tiems, kurie ieško pyrago be miltų. Tiems, kurie mėgsta aguonų ir citrinų derinį (o jis iš tiesų yra puikus!). Pyragas atrodo vos iš kelių ingredientų, bet tikrai skanus. Vertėjo net kavos malimo mašinėlę, kuri pas tėvus dirbo nuo neatmenamų laikų, pribaigti – subirėjo ji mano rankose. Tačiau smulkintuvas nepavedė ir atliko padoriai savo darbą – aguonas pavyko susmulkinti. Toliau viskas pavyko sklandžiai ir pyragas buvo sudorotas ganėtinai greitai. Kepiau mažiausioje savo turimoje formoje, kuri jei neklystu yra 17cm diametro, nors originale rekomendavo naudoti 19cm formą. Tačiau patys turėsite nuspręsti, kurį dydį kepimo formos pasirinkti 🙂

Apkepas su lašiša

Apkepas su lašiša

Prisipažinsiu lašišų aš nemėgstu. Man jos kažkokios per riebios. Tad ganėtinai ilgai ieškojau, kur galėčiau sunaudoti užšaldytos lašišos gabaliukus, kurie jau labai ilgai laukė savo eilės šaldiklyje. Pasirinkimas tikrai geras ? Šį apkepą tikrai darysiu dar ir dar kartą.

Citrininis maskarponės tortas

Citrininis maskarponės tortas

Mes visada esame už gaivius tortus! Tad kai užsakyta buvo pagaminti tortą be kiaušinių ar želatinos, bet su maskarponės sūriu, rinkausi ir rinkausi tarp šokoladinio ar citrininio, žinoma laimėjo citrininis. Šį tortą įvertino teigiamai net ir tie, kurie dažnai linkę sukritikuoti tortus 🙂 Gaminau ir Kalėdoms, ir Naujiems metams, nes jis tikrai to vertas!

Citrininė vištiena

Citrininė vištiena

Vištiena pas mus dažnai karaliauja ant pietų ar vakarienės stalo, tad vis ieškau naujų jos paruošimo būdų. Iki šiol citrininės vištienos mūsų meniu nebuvo, tačiau net ir iškepus po ilgesnės pertraukos šias vištienos šlauneles iš vyro lūpų išgirstu “Mhmmm skanuuu”, o aš tik lūpų kampučiuose nusišypsau ir atsakau, jog žinau, nes gaminu jau ne pirmą kartą 🙂 Šiame recepte citrinos rūgštelė jaučiasi saikingai, tikrai nėra taip, kad sutrauktų žandus nuo jos, tad mūsų namuose valgo ją visi – ir vaikai, ir suaugę.