Menu

Žuvies apkepas su porais ir morkomis

  • Žuvies apkepas su porais ir morkomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Žuvies apkepas su porais ir morkomis


Autorius: Aušra

Data:

Mūsų šeimyna žuvies valgo itin mažai, gal dėl to, kad per mažai skanių receptų atradę. Bet šis receptas mums patiko ? Bus dabar ką gaminti iš žuvies bent retkarčiais.

Kepimo indas turi būti nedidelis, jei norisi, kad sluoksniai matytųsi gražiai. Pas mane buvo visgi per didelis, tai sluoksniai labai jau neaiškiai matosi…

Žuvies apkepas su porais ir morkomis

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:

  • 600 g baltos žuvies filė
  • 80 g morkų
  • 80 g poro žalios dalies
  • 40 g sviesto
  • 2 v.š. aliejaus
  • 3 v.š. džiūvėsėlių
  • 1 kiaušinis
  • 100 ml pieno ar grietinėlės
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Porą nuplauti ir supjaustyti žiedais.
  • Morką nuvalyti ir sutarkuoti stambia tarka.
  • Svieste patroškinti porą, kol suminkštės, ir išimti iš keptuvės.
  • Tada į keptuvę įpilti aliejų ir pakepinti morkas.
  • Žuvį supjaustyti nedideliais gabaliukais, sumaišyti su 2 v.š. džiūvėsėlių, kiaušiniu, pienu ar grietinėle, druska ir pipirais.
  • Ant kepimo indo dugno sudėti morkas, pusę paruoštos žuvies, porą ir antrą dalį žuvies.
  • Pabarstyti 1 v.š. džiūvėsėlių.
  • Kepti iki 200-210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Greitai paruošiami žuvies kotletai

Greitai paruošiami žuvies kotletai

Prie šio patiekalo buvo prirašytą, jog šiuos žuvies kotletukus valgo net vaikai. Suintrigavo, tad skubėjau išbandyti. Maniškė suvalgė net du kotletukus. Su vyru buvom tikrai labai maloniai nustebinti, nes Ieva dar niekada nėra savo noru valgiusi žuvies ? O ir patys nesam dideli žuvies mėgėjai, bet šis variantas mums tikrai labai patiko.

Varškės ir morkų apkepas

Varškės ir morkų apkepas

Atėjus pavasariui, nors ir kalendoriniam, nori nenori akys pradeda krypti į šviesesnes šiltesnes spalvas. Morkos tam puikia tinka! Apkepas nuo jų pasidarė labai gražios oranžinės spalvos. Kadangi naudojau avižų sėlenas, tai truputį apkepą nuspalvino kiek pilkesne spalva. Tad jei norite šviesesnės – naudokite manų kruopas.

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.

Skumbrė su citrina

Skumbrė su citrina

Ši žuvytė mus pakerėjo. Citrina čia idealiai tinka. Kepėme taip paruoštą skumbrę ir ant laužo. Su dūmo kvapu tik dar skaniau gaunasi. O kai už lango vėsoka, puikiai pasidarbuoja ir orkaitė. Šis receptas mūsų šeimoje minimas tik geruoju.

Širdelių ir morkų troškinys

Širdelių ir morkų troškinys

Jei praeitas receptas buvo sveikas, tai šis pigus. Juk visokių reikia turėti variantų. Šį troškinį gaminau net tris kartus, kol galų gale apsisprendėm, kad jis visgi mums patinka. Antrą kartą kai gaminau mus buvo išgąsdinęs morkiškas skonis. Tad rinkitės šviežias, traškias ir skanias morkytes ir tikrai viskas bus labai gerai. Mūsų vaikai šitokių nesusipratimų nevalgo, tad skanavom su vyru pietums. Ir buvo taip skanu, kad suvalgėm tikrai daugiau nei porcijai priklauso. 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux