Menu

Žuvies apkepas su porais ir morkomis

  • Žuvies apkepas su porais ir morkomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Žuvies apkepas su porais ir morkomis


Autorius: Aušra

Data:

Mūsų šeimyna žuvies valgo itin mažai, gal dėl to, kad per mažai skanių receptų atradę. Bet šis receptas mums patiko ? Bus dabar ką gaminti iš žuvies bent retkarčiais.

Kepimo indas turi būti nedidelis, jei norisi, kad sluoksniai matytųsi gražiai. Pas mane buvo visgi per didelis, tai sluoksniai labai jau neaiškiai matosi…

Žuvies apkepas su porais ir morkomis

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:

  • 600 g baltos žuvies filė
  • 80 g morkų
  • 80 g poro žalios dalies
  • 40 g sviesto
  • 2 v.š. aliejaus
  • 3 v.š. džiūvėsėlių
  • 1 kiaušinis
  • 100 ml pieno ar grietinėlės
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Porą nuplauti ir supjaustyti žiedais.
  • Morką nuvalyti ir sutarkuoti stambia tarka.
  • Svieste patroškinti porą, kol suminkštės, ir išimti iš keptuvės.
  • Tada į keptuvę įpilti aliejų ir pakepinti morkas.
  • Žuvį supjaustyti nedideliais gabaliukais, sumaišyti su 2 v.š. džiūvėsėlių, kiaušiniu, pienu ar grietinėle, druska ir pipirais.
  • Ant kepimo indo dugno sudėti morkas, pusę paruoštos žuvies, porą ir antrą dalį žuvies.
  • Pabarstyti 1 v.š. džiūvėsėlių.
  • Kepti iki 200-210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Apkepas su lašiša

Apkepas su lašiša

Prisipažinsiu lašišų aš nemėgstu. Man jos kažkokios per riebios. Tad ganėtinai ilgai ieškojau, kur galėčiau sunaudoti užšaldytos lašišos gabaliukus, kurie jau labai ilgai laukė savo eilės šaldiklyje. Pasirinkimas tikrai geras ? Šį apkepą tikrai darysiu dar ir dar kartą.

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.

Auksaspalviai žuvų kepsneliai

Auksaspalviai žuvų kepsneliai

Ganėtinai nesudėtingas, iš paprastų kasdieninių produktų padaromas patiekalas. Taip pat tai puikus būdas sunaudoti bulvių košės likutį. Mums kaip žuvies nemegėjams, labai patiko 🙂 Prie šio patiekalo reikia tik salotų. Man dar labai patiko apšlakstyti citrinų sultimis.

Žuvies vyniotinis

Žuvies vyniotinis + Kibkit žuvelės (Languota prijuostė)

Autorius: Aušra Data: 2013-03-08 Šį mėnesį Languotą prijuostę ryši Kiaunė ir ji klausia: Ar dažnai valgote žuvį? Atsakymas manau ganėtinai dažnai girdimas – retai. Šiais metais jau į savaitę bent kartą valgome, o seniau tai …

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux