Menu

Žuvies apkepas su porais ir morkomis

  • Žuvies apkepas su porais ir morkomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Žuvies apkepas su porais ir morkomis


Autorius: Aušra

Data:

Mūsų šeimyna žuvies valgo itin mažai, gal dėl to, kad per mažai skanių receptų atradę. Bet šis receptas mums patiko ? Bus dabar ką gaminti iš žuvies bent retkarčiais.

Kepimo indas turi būti nedidelis, jei norisi, kad sluoksniai matytųsi gražiai. Pas mane buvo visgi per didelis, tai sluoksniai labai jau neaiškiai matosi…

Žuvies apkepas su porais ir morkomis

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:

  • 600 g baltos žuvies filė
  • 80 g morkų
  • 80 g poro žalios dalies
  • 40 g sviesto
  • 2 v.š. aliejaus
  • 3 v.š. džiūvėsėlių
  • 1 kiaušinis
  • 100 ml pieno ar grietinėlės
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Porą nuplauti ir supjaustyti žiedais.
  • Morką nuvalyti ir sutarkuoti stambia tarka.
  • Svieste patroškinti porą, kol suminkštės, ir išimti iš keptuvės.
  • Tada į keptuvę įpilti aliejų ir pakepinti morkas.
  • Žuvį supjaustyti nedideliais gabaliukais, sumaišyti su 2 v.š. džiūvėsėlių, kiaušiniu, pienu ar grietinėle, druska ir pipirais.
  • Ant kepimo indo dugno sudėti morkas, pusę paruoštos žuvies, porą ir antrą dalį žuvies.
  • Pabarstyti 1 v.š. džiūvėsėlių.
  • Kepti iki 200-210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Skumbrė su citrina

Skumbrė su citrina

Ši žuvytė mus pakerėjo. Citrina čia idealiai tinka. Kepėme taip paruoštą skumbrę ir ant laužo. Su dūmo kvapu tik dar skaniau gaunasi. O kai už lango vėsoka, puikiai pasidarbuoja ir orkaitė. Šis receptas mūsų šeimoje minimas tik geruoju.

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai, kuriuose morkų beveik nesijaučia, nes jas užgožia bananai 🙂 Tad jei bijote intensyvaus morkų skonio kepiniuose – keksiukai pats tas.

Sultys Oranžinė nuotaika

Sultys Oranžinė nuotaika

Žurnale rašo, jog šios sultys tinka 9-10 mėnesių mažyliams, bet kadangi mūsų mažiausiasis šeimos atstovas dar per mažas, tai sultis apsilaižydama gėrė sesutė.

Varškės ir morkų apkepas

Varškės ir morkų apkepas

Atėjus pavasariui, nors ir kalendoriniam, nori nenori akys pradeda krypti į šviesesnes šiltesnes spalvas. Morkos tam puikia tinka! Apkepas nuo jų pasidarė labai gražios oranžinės spalvos. Kadangi naudojau avižų sėlenas, tai truputį apkepą nuspalvino kiek pilkesne spalva. Tad jei norite šviesesnės – naudokite manų kruopas.

Auksaspalviai žuvų kepsneliai

Auksaspalviai žuvų kepsneliai

Ganėtinai nesudėtingas, iš paprastų kasdieninių produktų padaromas patiekalas. Taip pat tai puikus būdas sunaudoti bulvių košės likutį. Mums kaip žuvies nemegėjams, labai patiko 🙂 Prie šio patiekalo reikia tik salotų. Man dar labai patiko apšlakstyti citrinų sultimis.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux