Menu

Troškinti žirneliai su morkomis

  • Troškinti žirneliai su morkomis
  • Troškinti žirneliai su morkomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Troškinti žirneliai su morkomis


Autorius: Aušra

Data:

Kad ir koks paprastas šis receptas būtų – jis mūsų šių metų atradimas 🙂 Gal kažkas nuo vaikystės valgė panašiai paruoštas daržoves, tačiau mes su vyru vaikystėje tokio patiekalo nebuvom ragavę. Tad dabar, kai reikia greitų pietų, daržoves keičiame šaldytų daržovių mišiniais ir, analogišku principu paruoštas, žiauriai skaniai suvalgom.

Troškinti žirneliai su morkomis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 157 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 500 g morkų
  • 300 g žaliųjų žirnelių
  • 1 v.š. sviesto
  • 1 v.š. miltų (nebūtina)
  • 1-2 v.š. grietinės ar grietinėlės
  • druskos

Instrukcijos:

  • Morkas nuvalyti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Sudėjus į puodą, įpilti tiek vandens, kad apsemtų. Pridėti sviesto ir uždengus troškinti, kol suminkštės.
  • Baigiant morkoms troškintis, į jas suberti žirnelius. Pavirti kelias minutes ir nusunkti. Daržoves sudėti atgal į puodą.
  • Į puodą suberti miltus, supilti grietinę ir pagardinti druska Pakaitinti dar kelias minutes.
  • Patiekti kaip garnyrą arba kaip savarankišką patiekalą. Skanaus!

Šaltinis: Namų ūkio vadovėlis šeimininkėms (Knyga, 1990)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Širdelių ir morkų troškinys

Širdelių ir morkų troškinys

Jei praeitas receptas buvo sveikas, tai šis pigus. Juk visokių reikia turėti variantų. Šį troškinį gaminau net tris kartus, kol galų gale apsisprendėm, kad jis visgi mums patinka. Antrą kartą kai gaminau mus buvo išgąsdinęs morkiškas skonis. Tad rinkitės šviežias, traškias ir skanias morkytes ir tikrai viskas bus labai gerai. Mūsų vaikai šitokių nesusipratimų nevalgo, tad skanavom su vyru pietums. Ir buvo taip skanu, kad suvalgėm tikrai daugiau nei porcijai priklauso. 🙂

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?

Greitas plokštainis

Greitas plokštainis

Labai skanus ir sotus plokštainis.

Makaronų salotos su žaliaisiais žirneliais ir pomidorais

Makaronų salotos su žaliaisiais žirneliais ir pomidorais

Labai lengvas patiekalas, kuris tėvams patiks, nes greitai paruošiamas, o vaikams – nes jis skanus. Paskutiniu metu kaip pamišusi galvoju, kaip paskatinti vaikus valgyti daugiau daržovių. Šios makaronų salotos – vienas žingsnis link to. Vaikai net nesikabinėjo, kad yra laiškinių česnakų dėta 🙂 Net ir pakartojus po savaitės receptą, nuomonė vaikų buvo ta pati – labai skanu!

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Labai skanios salotos. Tik va fotografija to neatspindi viso gėrio.