Menu

Troškinti žirneliai su morkomis

  • Troškinti žirneliai su morkomis
  • Troškinti žirneliai su morkomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Troškinti žirneliai su morkomis


Autorius: Aušra

Data:

Kad ir koks paprastas šis receptas būtų – jis mūsų šių metų atradimas 🙂 Gal kažkas nuo vaikystės valgė panašiai paruoštas daržoves, tačiau mes su vyru vaikystėje tokio patiekalo nebuvom ragavę. Tad dabar, kai reikia greitų pietų, daržoves keičiame šaldytų daržovių mišiniais ir, analogišku principu paruoštas, žiauriai skaniai suvalgom.

Troškinti žirneliai su morkomis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 157 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 500 g morkų
  • 300 g žaliųjų žirnelių
  • 1 v.š. sviesto
  • 1 v.š. miltų (nebūtina)
  • 1-2 v.š. grietinės ar grietinėlės
  • druskos

Instrukcijos:

  • Morkas nuvalyti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Sudėjus į puodą, įpilti tiek vandens, kad apsemtų. Pridėti sviesto ir uždengus troškinti, kol suminkštės.
  • Baigiant morkoms troškintis, į jas suberti žirnelius. Pavirti kelias minutes ir nusunkti. Daržoves sudėti atgal į puodą.
  • Į puodą suberti miltus, supilti grietinę ir pagardinti druska Pakaitinti dar kelias minutes.
  • Patiekti kaip garnyrą arba kaip savarankišką patiekalą. Skanaus!

Šaltinis: Namų ūkio vadovėlis šeimininkėms (Knyga, 1990)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.

Aistruolių troškinys

Aistruolių troškinys

Nesudėtinga, bet sotu. Makaronus mylinti šeimyna bus Jums dėkinga.

Dešrelių salotos

Dešrelių salotos

Švarinu šaldytuvą ir ieškau, kur sunaudoti konservuotus žirnelius, nes vieni kažkaip nepatinka, o mišrainių nėr kada daryti. Bet va šitos salotos pasidaro vos per kelias minutes. O ir likusių reikalingų produktų mūsų šaldytuve visada pilna 🙂

Risi e bisi

“Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

Apkepas su lašiša

Apkepas su lašiša

Prisipažinsiu lašišų aš nemėgstu. Man jos kažkokios per riebios. Tad ganėtinai ilgai ieškojau, kur galėčiau sunaudoti užšaldytos lašišos gabaliukus, kurie jau labai ilgai laukė savo eilės šaldiklyje. Pasirinkimas tikrai geras ? Šį apkepą tikrai darysiu dar ir dar kartą.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux