Menu

Troškinti žirneliai su morkomis

  • Troškinti žirneliai su morkomis
  • Troškinti žirneliai su morkomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Troškinti žirneliai su morkomis


Autorius: Aušra

Data:

Kad ir koks paprastas šis receptas būtų – jis mūsų šių metų atradimas 🙂 Gal kažkas nuo vaikystės valgė panašiai paruoštas daržoves, tačiau mes su vyru vaikystėje tokio patiekalo nebuvom ragavę. Tad dabar, kai reikia greitų pietų, daržoves keičiame šaldytų daržovių mišiniais ir, analogišku principu paruoštas, žiauriai skaniai suvalgom.

Troškinti žirneliai su morkomis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 157 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 500 g morkų
  • 300 g žaliųjų žirnelių
  • 1 v.š. sviesto
  • 1 v.š. miltų (nebūtina)
  • 1-2 v.š. grietinės ar grietinėlės
  • druskos

Instrukcijos:

  • Morkas nuvalyti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Sudėjus į puodą, įpilti tiek vandens, kad apsemtų. Pridėti sviesto ir uždengus troškinti, kol suminkštės.
  • Baigiant morkoms troškintis, į jas suberti žirnelius. Pavirti kelias minutes ir nusunkti. Daržoves sudėti atgal į puodą.
  • Į puodą suberti miltus, supilti grietinę ir pagardinti druska Pakaitinti dar kelias minutes.
  • Patiekti kaip garnyrą arba kaip savarankišką patiekalą. Skanaus!

Šaltinis: Namų ūkio vadovėlis šeimininkėms (Knyga, 1990)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Kai savaitgalį mama sugalvojo daryti mišrainę, kurią paragavo darbe ir jai labai patiko, aš žiūrėjau į šią idėją skeptiškai. Bet mamos užsidegimas neblėso ir ji nusprendė pavaišinti ja mus. Keista, bet paragavus skeptiškumas dingo ir mums ji labai patiko. Mums, tai turiu galvoj suaugusius, nes vaikams strigo tai svogūnas, tai brokolis. Dėl majonezo gal tai ir nėra sveikiausias variantas, tačiau kaip greita vakarienė šiandien puikiai tiko.

Morkų sklindžiai

Morkų sklindžiai

Po kelių iš eilės nesėkmių bandant pagaminti ką nors ne tik valgomo bet ir skanaus iš morkų, paėmiau tikriausiai patį paprasčiausią receptą (eilinį kartą iš vaikiškų receptų kolekcijos). Ir supratau, kad vos per kelias minutes tavo (ar tavo vaiko) lėkštėje gali būti paprasti ir skanūs sklindžiai. Mes (aš ir mano mergaičiukė) valgėm juos pusryčiams, o va vyras (morkų nemylėtojas) pasakė, kad visai valgoma ?

Krevečių salotos

Krevečių salotos

Puikios gaivios salotos. Itin greitai padaromos – vos kelios minutės. O skonis labai gardus, žinoma, tiems kas mėgsta krevetes 🙂

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux