Menu

Apkepas su lašiša

  • Apkepas su lašiša
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Apkepas su lašiša


Autorius: Aušra

Data:

Prisipažinsiu lašišų aš nemėgstu. Man jos kažkokios per riebios. Tad ganėtinai ilgai ieškojau, kur galėčiau sunaudoti užšaldytos lašišos gabaliukus, kurie jau labai ilgai laukė savo eilės šaldiklyje. Pasirinkimas tikrai geras ? Šį apkepą tikrai darysiu dar ir dar kartą.

Apkepas su lašiša

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g lašišos filė
  • žuvies prieskonių
  • pipirų
  • druskos
  • 250 ml žalių šaldytų žirnelių
  • sauja mažų šaldytų morkyčių (arba dvi šviežios morkos pjaustytos griežinėliais)
  • 250 g grietinėlės
  • keli šaukštai aliejaus kepimui
  • 5-6 didesnės bulvės
  • 125 ml pieno
  • 20 g sviesto
  • žalumynų, susmulkintų

Instrukcijos:

  • Bulves nulupti, supjaustyti, išvirti pasūdytame vandenyje
  • Sugrūsti jas su pienu, sviestu ir smulkintais žalumynais.
  • Lašišos filė supjaustyti kvadratėliais ir apkepti.
  • Šaldytus žirnelius ir morkytes išvirti, sudėti ant lašišos, supilti grietinėlę, paskaninti prieskoniais ir kelias minutes patroškinti.
  • Į kepti skirtą indą sluoksniais sudėti bulvių košę ir lašišos troškinį.
  • Kepti orkaitėje apie 15-20 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: “Mano namai. Virtuvė” Nr.6 “Geriausi receptai”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai, kuriuose morkų beveik nesijaučia, nes jas užgožia bananai 🙂 Tad jei bijote intensyvaus morkų skonio kepiniuose – keksiukai pats tas.

Bulvių ir porų sriuba

Bulvių ir porų sriuba

Kai atšąla oras, norisi kažko šilto. Pagalvojau, kad tiršta sriuba tikrai sušildys. Būtent šią sriubą nusprendžiau padaryti tik dėl to, jog šaldytuve jau senokai gulėjo vargšas poras, o ir visi reikiami produktai buvo po ranka. Pasidaro kaip ir dauguma kitų mano patiekalų – labai paprastai ir greitai. Tačiau paragavusi supratau, kad čia kažkas ypatingo – žiauriai gerai derėjo čiobrelis. Net vyras tai patvirtino. Tad sriuba buvo įtraukta į mums skanių sriubų sąrašą 🙂

Sausainių pudingas

Sausainių pudingas

Skanus desertas arba saldi vakarienė ? Gal net truputį per saldi, bet kaip vaikiškas receptas mano mergaičiutei itin patiko – suvalgė beveik visą porciją (o tai pasitaiko ne visada) ?

Žuvies aptepėlė

Žuvies aptepėlė

Autorius: Aušra Data: 2012-07-22 Paskutiniu metu vis dažniau ir dažniau nusiperkame kokios rūkytos žuvies. Kartais prie alaus 😉 Kartais tiesiog šiaip užsinorim ant sumuštinių. O man kuo toliau tuo labiau norėjosi pasidaryti žuvies užtepą. Tik …

Šaltibarščiai su grietine

Šaltibarščiai su grietine

Nors vasara ir pasibaigė, šaltibarščių neuždraus niekas pasigaminti ir rudenį. Žinoma, aš juos gaminau kai dar buvo likę keli savi agurkai, o ir burokėliai jau buvo užaugę darže. Niekada nesu gaminusi šaltibarščių su grietine – stengdavomės pirkti šaltibarščių kefyrą. Tačiau po šio atradimo, manau nebepirksiu bragiojo kefyro, tiks ir liesesnis su grietine.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux