Menu

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

  • Lietiniai su brokoliais ir sūriu
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Lietiniai su brokoliais ir sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Labai smagu kai receptas, kurį nusižiūri pasitvirtina 110 procentų 🙂 Prieš gerą savaitę nusižiūrėjau šiuos blynelius, tačiau vis nebūdavo laiko ilgiau užtrukti virtuvėje, bet savaitgalį išaušo ta diena 🙂 Džiaugiuosi, kad dariau tik iš pusės porcijos, nes tikrai vienu lietiniu būčiau neapsiribojusi ir viskas būtų pasibaigę išsipūtusiu pilvu nuo persivalgymo 🙂 Lietinių įdaras labai lengvas, švelniai jaučiasi brokoliai, tačiau nepasimeta ir sūrio skonis. Vyras, kuris sakė, jog nenori valgyti, suvalgė visą lietinį ir smarkiai gyrė 🙂 Manau tikrai netingėsiu ir kitą kartą vietoj mums įprastų lietinių su sūriu, darysiu šiuos. Tikrai verta užtrukti virtuvėje keliomis minutėmis ilgiau.

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos
Kaloringumas: 277 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Blyneliams:
  • 125 g miltų
  • 1 kiaušinis
  • 1 kiaušinio trynys
  • 300 ml pieno
  • truputis aliejaus kepimui
  • druskos
  • Įdarui:
  • 125 g brokolių
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 45 g sviesto
  • 45 g miltų
  • 300 ml pieno
  • 1/2 a.š. garstyčių
  • 125 g sūrio
  • 4 kiaušiniai
  • Apibarstymui:
  • 2 v.š. kietojo sūrio, tarkuoto (naudojau Džiugas)

Instrukcijos:

  • Iš blyneliams skirtų produktų užmaišyti tešlą ir iškepti lietinius (kepiau 26cm skersmens keptuvėje).
  • Brokolius 1min. apvirti pasūdytame vandenyje.
  • Sviestą išlydyti, suberti miltus ir kepinti maišant maždaug 1 minutę.
  • Po truputį supilti pieną ir maišant kaitinti, kol sutirštės.
  • Nukelti nuo ugnies, sudėti garstyčias, sūrį ir prieskonius. Išmaišyti ir leisti pravėsti.
  • Į padažą įmaišyti kiaušinių trynius.
  • Kitame inde išplakti iki standžių putų kiaušinių baltymus ir juos įmaišyti į padažą.
  • Sudėti susmulkintus brokolius.
  • Blynelius dėti ant kepimo skardos. Įdarą išdalinti tarp blynelių, dedant į jų vidurį. Blynelių kraštus užlenkti ir pabarstyti tarkuotu parmezanu.
  • Kepti iki 200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kol įdaras pakils, o blyneliai taps traškūs.
  • Skanaus!

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)

  1. rūtuliukas says:

    super idėja 🙂

  2. Aušra says:

    Tikrai 🙂 Po tokio sėkmingo patiekalo nusižiūrėjau makaronus su brokoliais, grietinėle/pienu ir sūriu. Na tiksliai nebepamenu, nes knyga iš darbo iki namų neatkeliauja 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Bandelės su lašinukais

Bandelės su lašinukais

Nesam tie, kurie galim lašinius valgyti su svogūnu ir duona kas dieną 🙂 Bet kartais žinoma būna tokių užkandžių. Po apsilankymo kaime gavom tiek daug lašinių, kad ilgai sukau galvą, kur juos sunaudoti, kol nesugedo. Tiesą pasakius, šias bandeles labai mėgstu, tačiau vyras ne 🙁 Bet meilė joms buvo per didelė, kad kreipčiau dėmesį šį kartą į vyrą 🙂 Tik iškepusi didžiąją dalį užsišaldžiau, tad dabar ilgai mėgausiuosi greitais pusryčiais ar užkandžiu.

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Rugsėjį, kai buvome atpratę anksti keltis, atradau šią košę ir ją labai pamėgome. Deja, kaip ir viskas, ilgainiui ji atsibodo ir pasimiršo. Tačiau praeitą savaitę darbe, kolegė pasakojo kokią košę jį darosi kiekvieną vakarą rytojaus pusryčiams ir taip priminė apie mūsų pamėgtą šokoladinę košę. Tik kelios minutės iš vakaro viskam sumaišyti ir ryte lieka tik pasipjaustyti vaisių, užsidėti uogų ir skanauti.

Tiesiog skanūs blynai

Tiesiog skanūs blynai

Autorius: Aušra Data: 2009-07-28 Labai skanūs blynai 🙂 Kepėm jau kelis kartus. Vieną kartą net neturėdama pieno dėjau per pusę su vandeniu maišytą grietinėlę – skonis buvo fantastiškas. Šį kartą netyčia padauginau cukraus, bet irgi …

Keksiukai su uogomis

Keksiukai su uogomis

Tai buvo grynai impulsyvus kepinys. Bevartydama žurnalus apie vaikų auginimą pamačiau juos skyrelyje “Gaminame kartu” 🙂 Na kartu, tai kartu. Pasiūliau vaikams ir jie su malonumu ėmėsi darbo. Tik teko man viską iš anksto sumatuoti ir sudėti ant stalo, kad jiems nebūtų kada nuobodžiauti. Keksiukai išėjo labai kvapnūs. Negalėjau susilaikyti suvalgiusi tik vieną 🙂 Kvepėjo pasakiškai, o skonis buvo dieviškas – bananai suteikė drėgnumo, uogos – lengvos rūgštelės, o apelsinai aromatą. Vaikai su mielu noru suvalgė likusius keksiukus ir kitą dieną. Tad tikrai numačiusi juos pakartoti artimiausiu metu vėl.

Risi e bisi

“Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux