Menu

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

  • Lietiniai su brokoliais ir sūriu
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Lietiniai su brokoliais ir sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Labai smagu kai receptas, kurį nusižiūri pasitvirtina 110 procentų 🙂 Prieš gerą savaitę nusižiūrėjau šiuos blynelius, tačiau vis nebūdavo laiko ilgiau užtrukti virtuvėje, bet savaitgalį išaušo ta diena 🙂 Džiaugiuosi, kad dariau tik iš pusės porcijos, nes tikrai vienu lietiniu būčiau neapsiribojusi ir viskas būtų pasibaigę išsipūtusiu pilvu nuo persivalgymo 🙂 Lietinių įdaras labai lengvas, švelniai jaučiasi brokoliai, tačiau nepasimeta ir sūrio skonis. Vyras, kuris sakė, jog nenori valgyti, suvalgė visą lietinį ir smarkiai gyrė 🙂 Manau tikrai netingėsiu ir kitą kartą vietoj mums įprastų lietinių su sūriu, darysiu šiuos. Tikrai verta užtrukti virtuvėje keliomis minutėmis ilgiau.

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos
Kaloringumas: 277 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Blyneliams:
  • 125 g miltų
  • 1 kiaušinis
  • 1 kiaušinio trynys
  • 300 ml pieno
  • truputis aliejaus kepimui
  • druskos
  • Įdarui:
  • 125 g brokolių
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 45 g sviesto
  • 45 g miltų
  • 300 ml pieno
  • 1/2 a.š. garstyčių
  • 125 g sūrio
  • 4 kiaušiniai
  • Apibarstymui:
  • 2 v.š. kietojo sūrio, tarkuoto (naudojau Džiugas)

Instrukcijos:

  • Iš blyneliams skirtų produktų užmaišyti tešlą ir iškepti lietinius (kepiau 26cm skersmens keptuvėje).
  • Brokolius 1min. apvirti pasūdytame vandenyje.
  • Sviestą išlydyti, suberti miltus ir kepinti maišant maždaug 1 minutę.
  • Po truputį supilti pieną ir maišant kaitinti, kol sutirštės.
  • Nukelti nuo ugnies, sudėti garstyčias, sūrį ir prieskonius. Išmaišyti ir leisti pravėsti.
  • Į padažą įmaišyti kiaušinių trynius.
  • Kitame inde išplakti iki standžių putų kiaušinių baltymus ir juos įmaišyti į padažą.
  • Sudėti susmulkintus brokolius.
  • Blynelius dėti ant kepimo skardos. Įdarą išdalinti tarp blynelių, dedant į jų vidurį. Blynelių kraštus užlenkti ir pabarstyti tarkuotu parmezanu.
  • Kepti iki 200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kol įdaras pakils, o blyneliai taps traškūs.
  • Skanaus!

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)

  1. rūtuliukas says:

    super idėja 🙂

  2. Aušra says:

    Tikrai 🙂 Po tokio sėkmingo patiekalo nusižiūrėjau makaronus su brokoliais, grietinėle/pienu ir sūriu. Na tiksliai nebepamenu, nes knyga iš darbo iki namų neatkeliauja 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Žiedinių kopūstų ir brokolių apkepas

Žiedinių kopūstų (kalafiorų) ir brokolių apkepas

Patiekalas skirtas žiedinių kopūstų mylėtojams 🙂 O vienas iš tokių žmonių – mano dukrytė. Žinoma ir aš prie tokių 🙂 Tai, kad dukra su pasimėgavimu valgė net ir antrą dieną, rodo tikrai gerą skonį. Tik naudojau vieną didelį kalafiorą, o brokolio nenaudojau, bet tikiu kad jis čia irgi labai tiktų.

Kefyro keksiukai

Kefyro keksiukai

Savaitgalis 🙂 ir pagaliau galėjau įdėmiau pasižiūrėti į šaldytuvo turinį 🙂 Ir akys užkliuvo už paskutines minutes gyvuojančio kefyro. Teko kažkaip greitai sugalvoti, kur jį panaudoti. Tad greitai atsiminiau visai neseniai matytus Bea keksiukus su kefyru. Kadangi ingredientai tikrai nesudėtingi ir esantys po ranka, greitai ėmiausi darbo ir štai jau sėdžiu rami, užvalgiusi šių keksiukų su arbata 🙂

Picos padas su kepimo milteliais

Picos padas su kepimo milteliais

Skirta tiems, kas skuba ir negali iš anksto pasiruošti mielinio picos pado. Mane jis gelbsti jau ne vieną savaitgalį, kai staiga užsimanau picos, o mielinės tešlos šaldiklyje jau nebeturiu. Smagu, kad ir šeima neišbrokavo.

Cukinijų keksiukai su sūriu

Cukinijų keksiukai su sūriu

Mes šiuos keksiukus valgom pavakariams, kai nesinori nieko saldaus. Darau mini keksiukus, tai vaikams į ranką būna pats tas. Net nepastebiu kaip dingsta.

Stori blynai

Stori blynai

Net keista, kad visų reikalingų produktų buvo namuose. Tad nedelsdama kibau išbandyti iš naujos knygutės kažko skanaus. O skanu buvo tikrai… labai labai… Sėdžiu prisikirtusi ligi soties ir vis tiek dar akys žiūri į tuos kelis likusius lėkštėje blynelius… Ir kaip džiaugiausi, kad dariau tik iš pusės kiekio. Nors knygoje parašyta, kad čia viskas tik dviems porcijoms, mano akimis žiūrint čia visos šešios ?