Menu

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

  • Lietiniai su brokoliais ir sūriu
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Lietiniai su brokoliais ir sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Labai smagu kai receptas, kurį nusižiūri pasitvirtina 110 procentų 🙂 Prieš gerą savaitę nusižiūrėjau šiuos blynelius, tačiau vis nebūdavo laiko ilgiau užtrukti virtuvėje, bet savaitgalį išaušo ta diena 🙂 Džiaugiuosi, kad dariau tik iš pusės porcijos, nes tikrai vienu lietiniu būčiau neapsiribojusi ir viskas būtų pasibaigę išsipūtusiu pilvu nuo persivalgymo 🙂 Lietinių įdaras labai lengvas, švelniai jaučiasi brokoliai, tačiau nepasimeta ir sūrio skonis. Vyras, kuris sakė, jog nenori valgyti, suvalgė visą lietinį ir smarkiai gyrė 🙂 Manau tikrai netingėsiu ir kitą kartą vietoj mums įprastų lietinių su sūriu, darysiu šiuos. Tikrai verta užtrukti virtuvėje keliomis minutėmis ilgiau.

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos
Kaloringumas: 277 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Blyneliams:
  • 125 g miltų
  • 1 kiaušinis
  • 1 kiaušinio trynys
  • 300 ml pieno
  • truputis aliejaus kepimui
  • druskos
  • Įdarui:
  • 125 g brokolių
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 45 g sviesto
  • 45 g miltų
  • 300 ml pieno
  • 1/2 a.š. garstyčių
  • 125 g sūrio
  • 4 kiaušiniai
  • Apibarstymui:
  • 2 v.š. kietojo sūrio, tarkuoto (naudojau Džiugas)

Instrukcijos:

  • Iš blyneliams skirtų produktų užmaišyti tešlą ir iškepti lietinius (kepiau 26cm skersmens keptuvėje).
  • Brokolius 1min. apvirti pasūdytame vandenyje.
  • Sviestą išlydyti, suberti miltus ir kepinti maišant maždaug 1 minutę.
  • Po truputį supilti pieną ir maišant kaitinti, kol sutirštės.
  • Nukelti nuo ugnies, sudėti garstyčias, sūrį ir prieskonius. Išmaišyti ir leisti pravėsti.
  • Į padažą įmaišyti kiaušinių trynius.
  • Kitame inde išplakti iki standžių putų kiaušinių baltymus ir juos įmaišyti į padažą.
  • Sudėti susmulkintus brokolius.
  • Blynelius dėti ant kepimo skardos. Įdarą išdalinti tarp blynelių, dedant į jų vidurį. Blynelių kraštus užlenkti ir pabarstyti tarkuotu parmezanu.
  • Kepti iki 200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kol įdaras pakils, o blyneliai taps traškūs.
  • Skanaus!

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)

  1. rūtuliukas parašė:

    super idėja 🙂

  2. Aušra parašė:

    Tikrai 🙂 Po tokio sėkmingo patiekalo nusižiūrėjau makaronus su brokoliais, grietinėle/pienu ir sūriu. Na tiksliai nebepamenu, nes knyga iš darbo iki namų neatkeliauja 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai

Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂 (4-6 porcijos) 1-2 marinuoti agurkai 2 kiaušiniai 300 ml vandens 200 g miltų 300 g maltos mėsos 100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos juodųjų …

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai, kuriuose morkų beveik nesijaučia, nes jas užgožia bananai 🙂 Tad jei bijote intensyvaus morkų skonio kepiniuose – keksiukai pats tas.

Mielinės bandelės Kukurūzai

Mielinės bandelės Kukurūzai

Galbūt peržvelgus receptą atrodo, kad tai tiesiog paprastos mielinės bandelės. Ir tai gryna tiesa 🙂 Tiesiog mums jos patiko tuo, jog nėra per saldžios, o ir supintos lyg kukurūzai atrodo tikrai mielai. Mūsų giminėj jos turi didelį pasisekimą. Iš tos pačios tešlos dar bandžiau daryti zuikius vaikams, bet kai iškepė supratau, kad su zuikiais teks pasipraktikuoti ilgiau 🙂

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Tokie paprastučiai paprastučiai sausainiai. Žinoma galima dėti priedų kokių tik širdis geidžia, bet kadangi didžiausias sausainių valgytojas pas mus mažiausiasis, tai nieko ir nedėjau. Sausainiai nėra labai trapūs. Galima juos kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, …

Mišrainė Silkių kąsneliai

Mišrainė Silkių kąsneliai

Paprasta, tačiau soti, mišrainė. Man labai patiko, vyrui trūko kiek drėgnumo, tačiau viską galima pataisyti įdėjus grietinės ar majonezo pagal skonį.