Menu

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

  • Lietiniai su brokoliais ir sūriu
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Lietiniai su brokoliais ir sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Labai smagu kai receptas, kurį nusižiūri pasitvirtina 110 procentų 🙂 Prieš gerą savaitę nusižiūrėjau šiuos blynelius, tačiau vis nebūdavo laiko ilgiau užtrukti virtuvėje, bet savaitgalį išaušo ta diena 🙂 Džiaugiuosi, kad dariau tik iš pusės porcijos, nes tikrai vienu lietiniu būčiau neapsiribojusi ir viskas būtų pasibaigę išsipūtusiu pilvu nuo persivalgymo 🙂 Lietinių įdaras labai lengvas, švelniai jaučiasi brokoliai, tačiau nepasimeta ir sūrio skonis. Vyras, kuris sakė, jog nenori valgyti, suvalgė visą lietinį ir smarkiai gyrė 🙂 Manau tikrai netingėsiu ir kitą kartą vietoj mums įprastų lietinių su sūriu, darysiu šiuos. Tikrai verta užtrukti virtuvėje keliomis minutėmis ilgiau.

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos
Kaloringumas: 277 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Blyneliams:
  • 125 g miltų
  • 1 kiaušinis
  • 1 kiaušinio trynys
  • 300 ml pieno
  • truputis aliejaus kepimui
  • druskos
  • Įdarui:
  • 125 g brokolių
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 45 g sviesto
  • 45 g miltų
  • 300 ml pieno
  • 1/2 a.š. garstyčių
  • 125 g sūrio
  • 4 kiaušiniai
  • Apibarstymui:
  • 2 v.š. kietojo sūrio, tarkuoto (naudojau Džiugas)

Instrukcijos:

  • Iš blyneliams skirtų produktų užmaišyti tešlą ir iškepti lietinius (kepiau 26cm skersmens keptuvėje).
  • Brokolius 1min. apvirti pasūdytame vandenyje.
  • Sviestą išlydyti, suberti miltus ir kepinti maišant maždaug 1 minutę.
  • Po truputį supilti pieną ir maišant kaitinti, kol sutirštės.
  • Nukelti nuo ugnies, sudėti garstyčias, sūrį ir prieskonius. Išmaišyti ir leisti pravėsti.
  • Į padažą įmaišyti kiaušinių trynius.
  • Kitame inde išplakti iki standžių putų kiaušinių baltymus ir juos įmaišyti į padažą.
  • Sudėti susmulkintus brokolius.
  • Blynelius dėti ant kepimo skardos. Įdarą išdalinti tarp blynelių, dedant į jų vidurį. Blynelių kraštus užlenkti ir pabarstyti tarkuotu parmezanu.
  • Kepti iki 200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kol įdaras pakils, o blyneliai taps traškūs.
  • Skanaus!

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)

  1. rūtuliukas parašė:

    super idėja 🙂

  2. Aušra parašė:

    Tikrai 🙂 Po tokio sėkmingo patiekalo nusižiūrėjau makaronus su brokoliais, grietinėle/pienu ir sūriu. Na tiksliai nebepamenu, nes knyga iš darbo iki namų neatkeliauja 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Karšti picos skonio sumuštiniai

Karšti picos skonio sumuštiniai

Savaitgalį mano vaikai tiesiog akyse paaugo. Šeštadienį vaikams pasiūliau pusryčiams pasidaryti karštus sumuštinius iš knygos „Berniukai virtuvėje”. Kadangi jiems knygą buvau palikusi iš vakaro virtuvėje atverstą ties receptu, virtuvėje net nesirodžiau ir vaikai patys ten darbavosi – paskaitė ingredientus ir toliau vadovavosi paveiksliukais. Viskas buvo daroma tik iš jų akyčių, t.y. į kiekius visai nebuvo atsižvelgta, bet šis receptas toks lankstus, kad proporcijos čia tik orientacinės. Mes su vyru į virtuvę nuėjom jau kai atėjo laikas įdėti skardą į įkaitintą orkaitę. Kadangi mano mergina būdama maža buvo nusideginusi rankas, tai dar ir po 3 metų ji jaučia baimę karščiui, tad darbuose su orkaite aš mielai vaikams padėjau. Pusryčiai buvo tikrai skanūs!

Minkštas obuolių pyragas

Minkštas obuolių pyragas

Dar vis turiu obuolių, kurie labai prašosi sunaudojami. Pasirinkau šį receptą, nes jį rekomenduojama valgyti su ledais, tačiau aš turėjau vanilinio padažo, kuris labai puikiai tiko. Vaikams žinoma pyragas labai patiko ir be padažo.

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Kai savaitgalį mama sugalvojo daryti mišrainę, kurią paragavo darbe ir jai labai patiko, aš žiūrėjau į šią idėją skeptiškai. Bet mamos užsidegimas neblėso ir ji nusprendė pavaišinti ja mus. Keista, bet paragavus skeptiškumas dingo ir mums ji labai patiko. Mums, tai turiu galvoj suaugusius, nes vaikams strigo tai svogūnas, tai brokolis. Dėl majonezo gal tai ir nėra sveikiausias variantas, tačiau kaip greita vakarienė šiandien puikiai tiko.

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Autorius: Aušra Data: 2020-09-08 Savaitgalį labai daug gaminau daug senų receptų iš tinklaraščio. Ir taip jau ne vienas savaitgalis, kai neieškau idėjų toli – čia viskas kas išbandyta ir mums patikę, tad kai norisi tiesiog …

Vengriška vištiena su polenta

Vengriška vištiena su polenta

Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.