Menu

Morkų keksiukai su medumi

  • Morkų keksiukai su medumi
  • Morkų keksiukai su medumi
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Morkų keksiukai su medumi


Autorius: Aušra

Data:

Morkų keksiukai, kuriuose morkų beveik nesijaučia, nes jas užgožia bananai 🙂 Tad jei bijote intensyvaus morkų skonio kepiniuose – keksiukai pats tas.

Morkų keksiukai su medumi

Užtruksime:
Išeiga: 12 keksiukų
Kaloringumas: 272 kcal / keksiukas

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 200 g medaus
  • 130 g sviesto
  • 2 nedideli arba 1 didelis sunokęs bananas
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g morkų, tarkuotų smulkia burokine tarka
  • 2 p. miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. cinamono
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/2 p. kapotų riešutų

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 170°C.
  • Kepimo formeles ištepti sviestu arba iškloti popierinėmis formelėmis.
  • Puode ištirpinti medų ir sviestą. Pravėsinti.
  • Įmušti kiaušinius ir išmaišyti.
  • Šakute sutrinti bananus ir sudėti kartu su morkomis į medaus masę.
  • Miltus prasijoti kartu su kepimo milteliais, cinamonu ir druska.
  • Miltus sudėti į medaus-morkų masę. Lengvai išmaišyti ir sudėti į keksiukų formeles.
  • Apibarstyti keksiukus kapotais riešutais ir kepti apie 20-25 minučių, arba kol dantų krapštuką ištrauksite švarų.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Indre parašė:

    As irgi jau keksiukus planuoju 😉 rudeniškus kokius

  2. Aušra parašė:

    Tai paskubėk, nes jau žiema ant nosies 🙂 Aš jau pradėjau galvoti kokius šiais metais meduolinius namukus statysiu 🙂

  3. rasa parašė:

    o, kaip tik reikes isbandyti, pameni, kai sakiau, kad vyras dave uzduoti iskepti ka nors su bananais :)))

  4. Aušra parašė:

    Tai vadinasi bus ne tik pagal vyro norus bet dar ir sveika 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sezamo saldainiai

Sezamo saldainiai

Senokai jau nusižiūrėtas receptas, tik kažkaip neišdrįsdavau jo pasidaryti. Bet Skanios savaitės paskatino žengti žingsnį į priekį ir pagaminti pirmuosius saldainius 🙂 Sutikti buvo šauniai – suvalgyti per porą minučių, nes dariau tik iš ketvirtadalio. Smagu 🙂 Ryt bus pradėta dairytis kitų saldainių. O kol kas galiu pasakyti, jog šie saldainiai primena kozinakus. Truputį jaučiasi medaus prieskonis. Tačiau nėra labai kieti (na pastovėję šaldytuvę pasidarė traškūs).

Troškinti žirneliai su morkomis

Troškinti žirneliai su morkomis

Kad ir koks paprastas šis receptas būtų – jis mūsų šių metų atradimas 🙂 Gal kažkas nuo vaikystės valgė panašiai paruoštas daržoves, tačiau mes su vyru vaikystėje tokio patiekalo nebuvom ragavę. Tad dabar, kai reikia greitų pietų, daržoves keičiame šaldytų daržovių mišiniais ir, analogišku principu paruoštas, žiauriai skaniai suvalgom.

Purūs varškės blyneliai

Purūs varškės blyneliai

Labai skanūs blyneliai. Purūs, lengvučiai. Tiesiog tirspta burnoje. O juos prisiminus, mane užlieja jauki šiluma ir malonūs savaitgalio prisiminimai.

Mielinės bandelės Kukurūzai

Mielinės bandelės Kukurūzai

Galbūt peržvelgus receptą atrodo, kad tai tiesiog paprastos mielinės bandelės. Ir tai gryna tiesa 🙂 Tiesiog mums jos patiko tuo, jog nėra per saldžios, o ir supintos lyg kukurūzai atrodo tikrai mielai. Mūsų giminėj jos turi didelį pasisekimą. Iš tos pačios tešlos dar bandžiau daryti zuikius vaikams, bet kai iškepė supratau, kad su zuikiais teks pasipraktikuoti ilgiau 🙂

Pyragas Tosca su rabarbarais

Pyragas Tosca su rabarbarais

Dar vienas receptas iš knygos Lengvi receptai III. Iš viso yra išleistos trys knygutės šia tema ir tikrai daugumoje kiek bandžiau receptų – jie beveik visi mano šeimynai prie širdies. O pyragas dedamas smarkiai pavėluotai 🙂 Rabarbarų sezonas jau seniai pasibaigė, tačiau mano bendradarbėms jis labai patiko – dingo visas pyragas na per kokį pusvalandį 🙂 Namiškiams neteko jo net paragauti. Tikrai kitais metais jį pakartosiu, tik viršų pasistengsiu apskrudinti kiek ilgiau – norėjosi, jog viršus karamelizuotusi daugiau.