Menu

Hario Poterio kokteilis

  • Hario Poterio kokteilis
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Hario Poterio kokteilis


Autorius: Aušra

Data:

Kodėl kokteilis vadinasi Hario Poterio? Tikrai nežinau, nors ir išleidom visą krūvą šių knygų, dar nebuvo kada paskaityti jų ? Gal kai vaikai paaugs, prisijungsiu prie jų ir paskaitysim kartu ? O kol kas geriam kokteilį ir bandom nepamiršti jo pasidaryti dar kartą, kai bus prapjautas dar vienas moliūgas, nes dabartinis moliūgas jau eina į pabaigą. Beje, kokteilis labai skanus ir labai šaltas ?

Vienoje porcijoje: 113,3kcal, 2,0g baltymų, 2,5g riebalų, 20,7g angliavandenių

Hario Poterio kokteilis

Užtruksime:
Išeiga: 2 porcijos

Ingredientai:

  • 1 bananas
  • 100 g moliūgo
  • 150 ml apelsinų sulčių (naudojau šviežiai spaustas)
  • 150 g vanilinių ledų
  • 2 v.š. plaktos grietinėlės (naudojau purškiamą pirktinę)
  • žiupsnelis cinamono (nedėjau)

Instrukcijos:

  • Bananą ir moliūgą supjaustyti gabaliukais ir sudėti į smulkintuvo indą.
  • Įdėti ledų, supilti apelsinų sultis ir viską suplakti (sutrinti) iki vientisos masės.
  • Išpilstyti kokteilį į stiklines.
  • Ant viršaus uždėti po šaukštą plaktos grietinėlėss ir pabarstyti cinamonu
  • Skanaus!

Šaltinis: Школа гастронома. Коллекция рецептов 2008-16 (48)

  1. Dautartė says:

    Gal todėl Hario Poterio, kad jie ten visą laiką moliūgo sultis gėrė? 😉

  2. Aušra says:

    Tai tikriausiai 🙂 Nesu Hario Poterio gerbėja, bet gal jei šį kokteilį dažniau gersiu, tapsiu ja 🙂

  3. rozmarinas says:

    labai labai skanu, kaip tik geriam.

  4. Aušra says:

    Skanaus jums 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Košė Saulutė

Košė Saulutė

Kadanti apkepas mano mergytei buvo per aštrus, teko keliauti dar kartą į virtuvę ir gaminti vaikišką patiekalą. Šį kartą neapsirikau ir košė buvo skaniai sudorota 🙂

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Atrodytų paprastas pyragas, bet ypatingą skonį suteikia kreminė varškė. Ji pyragą tiesiog pakylėja į kitą lygį 🙂

Moliūginiai forminiai sausainiai

Moliūginiai forminiai sausainiai

Apie šiuos sausainius galvojau labai ilgai 🙂 Tikriausiai dar prieš sugrįžtant į darbą norėjau iškepti, bet… Laimei išsiėmiau iš šaldiklio moliūgų tyrę ir sunaudojau tik pusę, o likusi pusė liko kaip tik šiems sausainiams 🙂 Tešlą kočiojau labai plonai, nes man patinka ploni sausainiukai. Tad gavosi jų tikrai daug, nors ir gaminau tik iš pusės normos. Čia ir pateiksiu jums jau padalintą receptą. Beje, darbe suėjo kaip saulėgrąžos 🙂

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Šis rytas buvo apsiniaukęs, tad buvo puiki proga dar kartą išvirti pusryčiams avižinės košės. Bet paprastos mano vaikai ne itin mėgsta (nors aš linkusi traktuoti, kad dar tiesiog neišmokau skanios išvirti), tad pagalvojau apie saldesnį ir sveikesnį variantą. Bananas švelniai pasaldina, o riešutai suteikia traškumo. Originale siūlė graikinius riešutus naudoti, tačiau mums jie nelabai, todėl keičiau į labiau mėgstamus – lazdyno riešutus. Tik mažiausiasis valgytojas vis tiek užsiprašė kitą kartą kad jo košė būtų be riešutų. Na, noras lengvai įgyvendinamas, riešutus galima tiesiog pagal skonį užsibarstyti kiekvienam atskirai.

Moliūginiai vafliai

Moliūginiai vafliai

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux