Menu

Hario Poterio kokteilis

  • Hario Poterio kokteilis
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Hario Poterio kokteilis


Autorius: Aušra

Data:

Kodėl kokteilis vadinasi Hario Poterio? Tikrai nežinau, nors ir išleidom visą krūvą šių knygų, dar nebuvo kada paskaityti jų ? Gal kai vaikai paaugs, prisijungsiu prie jų ir paskaitysim kartu ? O kol kas geriam kokteilį ir bandom nepamiršti jo pasidaryti dar kartą, kai bus prapjautas dar vienas moliūgas, nes dabartinis moliūgas jau eina į pabaigą. Beje, kokteilis labai skanus ir labai šaltas ?

Vienoje porcijoje: 113,3kcal, 2,0g baltymų, 2,5g riebalų, 20,7g angliavandenių

Hario Poterio kokteilis

Užtruksime:
Išeiga: 2 porcijos

Ingredientai:

  • 1 bananas
  • 100 g moliūgo
  • 150 ml apelsinų sulčių (naudojau šviežiai spaustas)
  • 150 g vanilinių ledų
  • 2 v.š. plaktos grietinėlės (naudojau purškiamą pirktinę)
  • žiupsnelis cinamono (nedėjau)

Instrukcijos:

  • Bananą ir moliūgą supjaustyti gabaliukais ir sudėti į smulkintuvo indą.
  • Įdėti ledų, supilti apelsinų sultis ir viską suplakti (sutrinti) iki vientisos masės.
  • Išpilstyti kokteilį į stiklines.
  • Ant viršaus uždėti po šaukštą plaktos grietinėlėss ir pabarstyti cinamonu
  • Skanaus!

Šaltinis: Школа гастронома. Коллекция рецептов 2008-16 (48)

  1. Dautartė parašė:

    Gal todėl Hario Poterio, kad jie ten visą laiką moliūgo sultis gėrė? 😉

  2. Aušra parašė:

    Tai tikriausiai 🙂 Nesu Hario Poterio gerbėja, bet gal jei šį kokteilį dažniau gersiu, tapsiu ja 🙂

  3. rozmarinas parašė:

    labai labai skanu, kaip tik geriam.

  4. Aušra parašė:

    Skanaus jums 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Apelsinų-bananų glotnutis

Apelsinų-bananų glotnutis

O čia gal desertas, gal kai kam pusryčiai, bet tikrai skanu. Jei patinka rūgštelė, tai ir cukraus nereikia dėti – mes nedėjom, kai kam cukraus truputį trūko, bet ne man ?

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Dažniausiai sausus pusryčius arba dar kitaip vadinamas granolas mes darome vasarą, kai būna karšta ir pusryčiams apie košes nesinori net pagalvoti. Tačiau, kai praeitą savaitę bandžiau daryti granolos batonėlius ir jie man sutrupėjo, mano vaikai su didžiausiu malonumu suvalgė juos vietoj sausų pusryčių. Ir po to prašė padaryti dar. Jų mėgstamiausia granola pasirodys kiek vėliau, o šita yra mano numylėtinė. Kai ją kažkada seniai pagaminau, tik ją ir darausi dabar sau. Jei norėčiau, kad ją valgytų vaikai, dėčiau ne kartųjį šokoladą, o tuos su daugiau cukraus.

Moliūginiai vafliai

Moliūginiai vafliai

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau …

Varškės-bananų tortas

Varškės-bananų tortas

Iš nuotraukos matosi, kad buvo paskubomis fotografuotas paskutinis torto gabaliukas. Vadinasi teks daryti šį tortą dar kartą tam, kad galima būtų padaryti gražią ir kokybišką nuotrauką.

1 1/2 cups all-purpose flour 1 tsp. baking powder 50 g melted butter 1/2 cup milk 200 g pumpkin puree 2 large eggs 100 ml sugar 1 tsp. vanilla 1/2 tsp. salt

Moliūginiai keksiukai

Daugumoje kepinių, į kurių sudėtį įeina moliūgo tyrė, naudojami meduoliniai prieskoniai – cinamonas, gvazdikėliai, imbieras. Bet man visada norėjosi paprastesnių skonių moliūginių kepinių, nes mano šeimoje meduoliniai prieskoniai ne itin mėgstami. Tad kai iškepiau šių keksiukų, supratau, jog tai būtent tai ko ir norėjau. Keksiukai visada greitai išnyksta. Kadangi juos vaikai mėgsta, tai iškepu ir dalį stengiuosi užšaldyti. O tada jau kai vaikai užsinori prieš miegą kažko skanaus, o kažką eiti kepti jau ne laikas, gelbsti šaldiklis, keksiukai ir mikrobangė 🙂 Tik viena minutė ir keksiukai pakvimpa lyg ką tik iškepti, būna minkštučiai ir svarbiausia skanūs.