Menu

Citrininė moliūgo sriuba

  • Citrininė moliūgo sriuba
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Citrininė moliūgo sriuba


Autorius: Aušra

Data:

Tai vienas iš seniau gamintų receptų, tik užsilikęs dėl tingėjimo ar nuovargio. Po teisybei net nežinau, kuris nugalėjo 🙂 Bet mums patiko, ypatingai vertinant tai, kad patį moliūgą (ne moliūgų tyrę) retai kada pritaikom. Šią sriubą valgėm kartu su vyru ir su malonumu pakartojom kitą dieną. Šiais metais neauginam moliūgų, bet jei anyta duos vieną, tai tikrai vėl virsim. Ir tikriausiai ji pavergė mus būtent citrinine rūgštele – tik jos dėti reikia pagal savo skonį 🙂 Dėjau pusę ir mums to užteko.

Citrininė moliūgo sriuba

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 226 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 50 g sviesto
  • 1 didelis svogūnas
  • 500 g moliūgo
  • 250 g bulvių
  • 1 skiltelė česnako
  • 1/2 a.š. džiovinto čiobrelio
  • 1,2 l vištienos sultinio
  • 1/2-1 citrinos sultys
  • 150 ml grietinėlės, 10% riebumo
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Puode ištirpinti sviestą, sudėti pjaustytą svogūną ir pakepinti ant silpnos ugnies, kol suminkštės.
  • Sudėti gabaliukais pjaustytą moliūgą, bulves, išspaustą česnaką ir čiobrelį ir dar patroškinti apie 20 min. arba kol daržovės suminkštės.
  • Tada supilti sultinį ir paskaninti druska bei pipirais.
  • Leisti užvirti ir dar pavirti 10 min.
  • Sriubą sutrinti smulkintuvu (blenderiu).
  • Supilti citrinos sultis bei grietinėlę ir dar šiek tiek pakaitinti, bet neužvirti.
  • Skanaus!

Šaltinis: vienas lietuviškas blogas, kuris jau yra uždarytas 🙁

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Ganėtinai lengvas patiekalas, kuriame moliūgų nejutom, o pomidorai suteikė gaivumo.

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Šie pyragėliai – neskausmingas būdas sunaudoti moliūgą ar moliūgo tyrę. Man ir vyrui labai patinka, tačiau vaikams jie kažkuo neįtiko. Bet tai kad net mano mama užsiprašė jų iškepti jai į darbą, bent jau man didelis įrodymas, jog jie tikrai skanūs 🙂

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Peržiūrėjus daug moliūgų sausainių receptų, man jie pasirodė visi tokie panašus, kad ėmiau tiesiog pirmą pasitaikiusį receptą ir pabandžiau. Man sausainiai turi būti traškūs, o šie minkšti kaip keksiukai ar meduoliukai, bet vis tiek skanūs ?

Dar viena moliūgų sriuba

Dar viena moliūgų sriuba

Dar vienas patiekalas iš moliūgo, nes neseniai gavau (išsiprašiau :)) iš uošvių. Bet kaip tyčia, svajonės ilgai ir maloniai sukiotis virtuvėje buvo negražiai sužlugdytos vyro ir aplinkybių. Tad kol moliūgo tyrė saugiai padėta į šaldiklį, moliūgo likučiai buvo sunaudoti šiai skaniai sriubytei. Ji itin tinka tiems, kurie nemėgsta jausti patiekaluose moliūgo saldumo.

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Dažniausiai sausus pusryčius arba dar kitaip vadinamas granolas mes darome vasarą, kai būna karšta ir pusryčiams apie košes nesinori net pagalvoti. Tačiau, kai praeitą savaitę bandžiau daryti granolos batonėlius ir jie man sutrupėjo, mano vaikai su didžiausiu malonumu suvalgė juos vietoj sausų pusryčių. Ir po to prašė padaryti dar. Jų mėgstamiausia granola pasirodys kiek vėliau, o šita yra mano numylėtinė. Kai ją kažkada seniai pagaminau, tik ją ir darausi dabar sau. Jei norėčiau, kad ją valgytų vaikai, dėčiau ne kartųjį šokoladą, o tuos su daugiau cukraus.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux