Menu

Dar viena moliūgų sriuba

  • Dar viena moliūgų sriuba
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Dar viena moliūgų sriuba


Autorius: Aušra

Data:

Dar vienas patiekalas iš moliūgo, nes neseniai gavau (išsiprašiau :)) iš uošvių. Bet kaip tyčia, svajonės ilgai ir maloniai sukiotis virtuvėje buvo negražiai sužlugdytos vyro ir aplinkybių. Tad kol moliūgo tyrė saugiai padėta į šaldiklį, moliūgo likučiai buvo sunaudoti šiai skaniai sriubytei. Ji itin tinka tiems, kurie nemėgsta jausti patiekaluose moliūgo saldumo.

Dar viena moliūgų sriuba

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:

  • alyvuogių aliejaus, kepimui
  • 1 svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • 500 g moliūgo
  • 1 l vištienos ar jautienos sultinio
  • 100 ml grietinėlės (nebūtinai)
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Svogūną nulupti, supjaustyti stambokais gabalėliais.
  • Česnaką nulupti, sutraiškyti peiliu.
  • Nupjaustyti moliūgo žievę ir perpjovus jį per pusę išskobti sėklas.
  • Ant nedidelės ugnies įkaitinti keptuvę ir aliejuje apkepti svogūnus, apie 5 minutes arba kol suminkštės.
  • Įmesti česnaką ir supjaustytą moliūgą, pakepti dar 5-10 minučių, kol moliūgas ims kiek skrusti.
  • Supilti sultinį ir virti apie 30 minučių.
  • Naudojant smulkintuvą gerai sutrinti sriubą, kad neliktų gabaliukų.
  • Galima įmaišyti grietinėlę ir pagardinkite sriubą prieskoniais.
  • Skanaus!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Moliūgų apkepas su varške

Moliūgų apkepas su varške

Labai skanus apkepas. Jame net nesijaučia moliūgai ? Visi valgė ir stebėjosi, jog čia moliūgų apkepas. Moliūgai tik priduoda saldumo.

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Pyragėliai labai skanūs ir šilti, ir šalti. Galvojau trūks mėsos, tačiau taip nebuvo. Galvojau neštis į darbą pietums, tačiau nespėjau… Suvalgėm pusryčiams…

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂

Sūrio pyragas su moliūgu

Sūrio pyragas su moliūgu

Pasakiškai skanus, burnoje tirpstantis pyragas. Bet tuo pačiu ir labai sotus, sočiai užtenka vieno gabaliuko. Visų įvertinimai buvo labai geri, o vyras tiesiog negalėjo juo atsidžiaugti.

Citrininė moliūgo sriuba

Citrininė moliūgo sriuba

Tai vienas iš seniau gamintų receptų, tik užsilikęs dėl tingėjimo ar nuovargio. Po teisybei net nežinau, kuris nugalėjo 🙂 Bet mums patiko, ypatingai vertinant tai, kad patį moliūgą (ne moliūgų tyrę) retai kada pritaikom. Šią sriubą valgėm kartu su vyru ir su malonumu pakartojom kitą dieną. Šiais metais neauginam moliūgų, bet jei anyta duos vieną, tai tikrai vėl virsim. Ir tikriausiai ji pavergė mus būtent citrinine rūgštele – tik jos dėti reikia pagal savo skonį 🙂 Dėjau pusę ir mums to užteko.