Dar viena moliūgų sriuba
- Details
- Leave a Comment
Dar vienas patiekalas iš moliūgo, nes neseniai gavau (išsiprašiau :)) iš uošvių. Bet kaip tyčia, svajonės ilgai ir maloniai sukiotis virtuvėje buvo negražiai sužlugdytos vyro ir aplinkybių. Tad kol moliūgo tyrė saugiai padėta į šaldiklį, moliūgo likučiai buvo sunaudoti šiai skaniai sriubytei. Ji itin tinka tiems, kurie nemėgsta jausti patiekaluose moliūgo saldumo.
Dar viena moliūgų sriuba
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Ingredientai:
- alyvuogių aliejaus, kepimui
- 1 svogūnas
- 3 skiltelės česnako
- 500 g moliūgo
- 1 l vištienos ar jautienos sultinio
- 100 ml grietinėlės (nebūtinai)
- druskos
- pipirų
Instrukcijos:
- Svogūną nulupti, supjaustyti stambokais gabalėliais.
- Česnaką nulupti, sutraiškyti peiliu.
- Nupjaustyti moliūgo žievę ir perpjovus jį per pusę išskobti sėklas.
- Ant nedidelės ugnies įkaitinti keptuvę ir aliejuje apkepti svogūnus, apie 5 minutes arba kol suminkštės.
- Įmesti česnaką ir supjaustytą moliūgą, pakepti dar 5-10 minučių, kol moliūgas ims kiek skrusti.
- Supilti sultinį ir virti apie 30 minučių.
- Naudojant smulkintuvą gerai sutrinti sriubą, kad neliktų gabaliukų.
- Galima įmaišyti grietinėlę ir pagardinkite sriubą prieskoniais.
- Skanaus!