Menu

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

  • Moliūginė granola su šokolado gabaliukais
  • Moliūginė granola su šokolado gabaliukais
  • Moliūginė granola su šokolado gabaliukais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Moliūginė granola su šokolado gabaliukais


Autorius: Aušra

Data:

Dažniausiai sausus pusryčius arba dar kitaip vadinamas granolas mes darome vasarą, kai būna karšta ir pusryčiams apie košes nesinori net pagalvoti. Tačiau, kai praeitą savaitę bandžiau daryti granolos batonėlius ir jie man sutrupėjo, mano vaikai su didžiausiu malonumu suvalgė juos vietoj sausų pusryčių. Ir po to prašė padaryti dar. Jų mėgstamiausia granola pasirodys kiek vėliau, o šita yra mano numylėtinė. Kai ją kažkada seniai pagaminau, tik ją ir darausi dabar sau. Jei norėčiau, kad ją valgytų vaikai, dėčiau ne kartųjį šokoladą, o tuos su daugiau cukraus.

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Užtruksime:
Išeiga: 10 porcijų
Kaloringumas: 239 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 4 p. avižinių dribsnių
  • 2 a.š. cinamono
  • 1/2 a.š. imbiero miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 8 v.š. moliūgų tyrės
  • 8 v.š. medaus ar agavų sirupo (jei medus kietas, pašildyti jį)
  • 2 v.š. kokoso aliejaus arba paprasto aliejaus (bet galima ir be jo)
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto (naudojau vanilinį cukrų)
  • 100 g šokolado

Instrukcijos:

  • Įjungti orkaitę ir nustatyti 150°C temperatūrą.
  • Inde sumaišyti avižinius dribsnius, cinamoną, imbierą ir druską.
  • Kitame mažesne inde sumaišyti moliūgų tyrę, medų, kokoso aliejų ir vanilės ekstraktą.
  • Skystus produktus supilti į sausų produktų indą ir gerai išmaišyti. Neturi likti sausų avižinių dribsnių.
  • Viską pilti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir dėti į orkaitę.
  • Kepti 30-40 minučių, vis pamaišant kas 10 minučių. Kepimo laikas labai priklauso nuo orkaitės, tad žiūrėkite, kada avižiniai dribsniai švelniai paruduos.
  • Kai granola atvės, įmaišyti gabaliukais sukapotą šokoladą.
  • Skanaus!

Šaltinis: Kingfield Kitchen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sausainiai Šuniukai

Sausainiai Šuniukai

Pagaliau ir aš prisiruošiau padaryti šiuos dailius šuniukus. Dukra vis prašė ko nors, kuo galėtų pavaišinti savo grupės vaikus, tad mama nedelsiant pasiraitojo rankoves ir kibo į darbą ? O darbas buvo tikras malonumas. Na žinoma, kiek imlus laikui, bet šuniukai tikrai to verti.

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Šiuos sausainius pirmą kartą kepiau kartu su dukra. Buvo pasakiškai skanu, bet tuo pačiu ir labai saldu. Todėl antrą kartą kepdama naudojau mažiau cukraus, tačiau to pasekoje sausainiai taip neišsiplėtė kepdami. Čia pateikiu jau antrą kartą naudotas proporcijas, nes mėgstu kad sausainiai būtų sausainiais, o ne saldainiais 🙂 Beje, kai naudojau lazdyno riešutus, vyras uždraudė sausainius vežti į darbą merginoms 🙂 Taigi, tai viską ir pasako apie šių sausainių skonį.

Puffed rice with sunflower seeds and honey

Pūsti ryžiai su saulėgrąžomis ir medumi

Labai greitas desertas. Kaip tik mano stiliuje 🙂 O ir produktai vos keli. Tik va gaila, kad dar vis nemačiau Lietuvoje pirkti pūstų ryžių, tik Lenkijoje randam…

Sveikuoliški avižiniai sausainiai

Sveikuoliški avižiniai sausainiai

Tokio populiarumo nesitikėjau 🙂 Norėjau tik iškepti sausainių 🙂 O netikėtai darbe bendradarbė užklausė jų recepto, o vyrukas (kitas ragautojas) irgi net kelis kartus paminėjo, jog sausainiai labai geri 🙂 ir ko gi man daugiau norėti? Tik pasiūlyti išsikepti ir kitiems.

Košė Saulutė

Košė Saulutė

Kadanti apkepas mano mergytei buvo per aštrus, teko keliauti dar kartą į virtuvę ir gaminti vaikišką patiekalą. Šį kartą neapsirikau ir košė buvo skaniai sudorota 🙂