Menu

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

  • Moliūginė granola su šokolado gabaliukais
  • Moliūginė granola su šokolado gabaliukais
  • Moliūginė granola su šokolado gabaliukais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Moliūginė granola su šokolado gabaliukais


Autorius: Aušra

Data:

Dažniausiai sausus pusryčius arba dar kitaip vadinamas granolas mes darome vasarą, kai būna karšta ir pusryčiams apie košes nesinori net pagalvoti. Tačiau, kai praeitą savaitę bandžiau daryti granolos batonėlius ir jie man sutrupėjo, mano vaikai su didžiausiu malonumu suvalgė juos vietoj sausų pusryčių. Ir po to prašė padaryti dar. Jų mėgstamiausia granola pasirodys kiek vėliau, o šita yra mano numylėtinė. Kai ją kažkada seniai pagaminau, tik ją ir darausi dabar sau. Jei norėčiau, kad ją valgytų vaikai, dėčiau ne kartųjį šokoladą, o tuos su daugiau cukraus.

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Užtruksime:
Išeiga: 10 porcijų
Kaloringumas: 239 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 4 p. avižinių dribsnių
  • 2 a.š. cinamono
  • 1/2 a.š. imbiero miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 8 v.š. moliūgų tyrės
  • 8 v.š. medaus ar agavų sirupo (jei medus kietas, pašildyti jį)
  • 2 v.š. kokoso aliejaus arba paprasto aliejaus (bet galima ir be jo)
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto (naudojau vanilinį cukrų)
  • 100 g šokolado

Instrukcijos:

  • Įjungti orkaitę ir nustatyti 150°C temperatūrą.
  • Inde sumaišyti avižinius dribsnius, cinamoną, imbierą ir druską.
  • Kitame mažesne inde sumaišyti moliūgų tyrę, medų, kokoso aliejų ir vanilės ekstraktą.
  • Skystus produktus supilti į sausų produktų indą ir gerai išmaišyti. Neturi likti sausų avižinių dribsnių.
  • Viską pilti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir dėti į orkaitę.
  • Kepti 30-40 minučių, vis pamaišant kas 10 minučių. Kepimo laikas labai priklauso nuo orkaitės, tad žiūrėkite, kada avižiniai dribsniai švelniai paruduos.
  • Kai granola atvės, įmaišyti gabaliukais sukapotą šokoladą.
  • Skanaus!

Šaltinis: Kingfield Kitchen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Kaip jau pavadinimas byloja – tai mano mėgstamiausi granolos batonėliai. Ypatingai nuostabūs pasidaro, jei turite melasos cukraus ir juo pakeičiate šaukštą rudojo cukraus. Bet žinoma ir be to, aš juos be galo dievinu. Kiti šeimos nariai irgi juos mielai valgo priešpiečiams ar pavakariams, o kai pasibaigia, visi pasigenda 🙂

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Seniai nužiūrėtas receptas ilgai laukęs savo eilės. Ir išaušo ta diena, kai užmigdžiusi savo mažąjį ėmiausi darbo pasiraitojusi rankoves, nes dar nebuvo laikas daryti vakarienės, o vienintelė vieta tolimiausia nuo miegančio vaiko yra virtuvė. Išsitraukiau …

Paprasčiausia granola

Paprasčiausia granola

Kiek bebandžiau variantų, vaikai visada priverčia grįžti prie šio paprasčiausio – bazinio recepto… Be jokių džiovintų vaisių, be jokių riešutų, be įmantrių prieskonių… Tiesiog avižos, truputis saldumo ir aliejus.

Šokoladinis jogurtas

Šokoladinis jogurtas

Pirmadienis sunki diena, bet vis tiek norisi pasidalinti labai paprastu receptu deserto, kurį man patinka ne tik gaminti bet ir valgyti. Na valgyti jį patinka visai mano šeimai 🙂 Sudėtis itin elementari, bet kažkodėl pati jos niekad nesugalvojau. Po kelių bandymų nusprendėme, jog mums skaniausia su pienišku šokoladu, nes su juoduoju šokoladu jautėsi kartumas ir mums trūko saldumo.

Sultys Oranžinė nuotaika

Sultys Oranžinė nuotaika

Žurnale rašo, jog šios sultys tinka 9-10 mėnesių mažyliams, bet kadangi mūsų mažiausiasis šeimos atstovas dar per mažas, tai sultis apsilaižydama gėrė sesutė.