Menu

Paprasčiausia granola

  • Paprasčiausia granola
  • Paprasčiausia granola
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Paprasčiausia granola


Autorius: Aušra

Data:

Vaikams mokykloje karantinas, tad jie miega ilgai, o tėvai vis tiek turi keliauti į darbą. Daug smagiau išeiti į darbą, kai žinai, jog vaikai turės ką valgyti pusryčiams. Košės jau seniai atsibodę, sumuštiniai irgi nežavi (net ir karšti), tad tokiais momentais visada atsimenam sausus pusryčius. O kadangi pirktiniai man nepatinka, mieliau gaminu juos pati. Tačiau kiek bebandžiau variantų, vaikai visada priverčia grįžti prie šio paprasčiausio – bazinio recepto… Be jokių džiovintų vaisių, be jokių riešutų, be įmantrių prieskonių… Tiesiog avižos, truputis saldumo ir aliejus. Kažką panašaus esu gaminusi čia, tačiau šis variantas – paprasčiau nebūna.

Paprasčiausia granola

Užtruksime:
Papusryčiaus: 5 vaikai
Kaloringumas: 437 kcal / porcijoje (B:13g, A:62g, R:16g) – paskaičiuota čia

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 1/2 p. avižinių dribsnių
  • 4 v.š. aliejaus
  • 3 v.š. sirupo (tinka ir agavų sirupas, ir cukraus, ir medus)
  • žiupsnelis druskos
  • 1 a.š. vanilinio cukraus (ne visada turiu, bet ir be jo skanu)

Instrukcijos:

  • Orkaitę įkaitinti iki 160°C.
  • Visus produktus supilti į indą ir gerai išmaišyti.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Avižinius dribsnius supilti į kepimo skardą ir tolygiai paskirstyti.
  • Kepti orkaitėje apie 30 minučių, kas 10 minučių vis permaišant ir vėl išlyginant.
  • Skanaus!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Šis rytas buvo apsiniaukęs, tad buvo puiki proga dar kartą išvirti pusryčiams avižinės košės. Bet paprastos mano vaikai ne itin mėgsta (nors aš linkusi traktuoti, kad dar tiesiog neišmokau skanios išvirti), tad pagalvojau apie saldesnį ir sveikesnį variantą. Bananas švelniai pasaldina, o riešutai suteikia traškumo. Originale siūlė graikinius riešutus naudoti, tačiau mums jie nelabai, todėl keičiau į labiau mėgstamus – lazdyno riešutus. Tik mažiausiasis valgytojas vis tiek užsiprašė kitą kartą kad jo košė būtų be riešutų. Na, noras lengvai įgyvendinamas, riešutus galima tiesiog pagal skonį užsibarstyti kiekvienam atskirai.

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Seniai nužiūrėtas receptas ilgai laukęs savo eilės. Ir išaušo ta diena, kai užmigdžiusi savo mažąjį ėmiausi darbo pasiraitojusi rankoves, nes dar nebuvo laikas daryti vakarienės, o vienintelė vieta tolimiausia nuo miegančio vaiko yra virtuvė. Išsitraukiau …

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Aš kažkodėl visada kreivai žiūriu į kepinius su džiovintais vaisiais. Bet gėda prisipažinti… Iškepiau ir pati viena pusę suvalgiau… Rūgpienis keksiukams suteikė varškės skonį. Na tiesiog labai skanu 🙂

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Tokie paprastučiai paprastučiai sausainiai. Žinoma galima dėti priedų kokių tik širdis geidžia, bet kadangi didžiausias sausainių valgytojas pas mus mažiausiasis, tai nieko ir nedėjau. Sausainiai nėra labai trapūs. Galima juos kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, …