Menu

Paprasčiausia granola

  • Paprasčiausia granola
  • Paprasčiausia granola
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Paprasčiausia granola


Autorius: Aušra

Data:

Vaikams mokykloje karantinas, tad jie miega ilgai, o tėvai vis tiek turi keliauti į darbą. Daug smagiau išeiti į darbą, kai žinai, jog vaikai turės ką valgyti pusryčiams. Košės jau seniai atsibodę, sumuštiniai irgi nežavi (net ir karšti), tad tokiais momentais visada atsimenam sausus pusryčius. O kadangi pirktiniai man nepatinka, mieliau gaminu juos pati. Tačiau kiek bebandžiau variantų, vaikai visada priverčia grįžti prie šio paprasčiausio – bazinio recepto… Be jokių džiovintų vaisių, be jokių riešutų, be įmantrių prieskonių… Tiesiog avižos, truputis saldumo ir aliejus. Kažką panašaus esu gaminusi čia, tačiau šis variantas – paprasčiau nebūna.

Paprasčiausia granola

Užtruksime:
Papusryčiaus: 5 vaikai
Kaloringumas: 437 kcal / porcijoje (B:13g, A:62g, R:16g) – paskaičiuota čia

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 1/2 p. avižinių dribsnių
  • 4 v.š. aliejaus
  • 3 v.š. sirupo (tinka ir agavų sirupas, ir cukraus, ir medus)
  • žiupsnelis druskos
  • 1 a.š. vanilinio cukraus (ne visada turiu, bet ir be jo skanu)

Instrukcijos:

  • Orkaitę įkaitinti iki 160°C.
  • Visus produktus supilti į indą ir gerai išmaišyti.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Avižinius dribsnius supilti į kepimo skardą ir tolygiai paskirstyti.
  • Kepti orkaitėje apie 30 minučių, kas 10 minučių vis permaišant ir vėl išlyginant.
  • Skanaus!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Kaip jau pavadinimas byloja – tai mano mėgstamiausi granolos batonėliai. Ypatingai nuostabūs pasidaro, jei turite melasos cukraus ir juo pakeičiate šaukštą rudojo cukraus. Bet žinoma ir be to, aš juos be galo dievinu. Kiti šeimos nariai irgi juos mielai valgo priešpiečiams ar pavakariams, o kai pasibaigia, visi pasigenda 🙂

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Aš kažkodėl visada kreivai žiūriu į kepinius su džiovintais vaisiais. Bet gėda prisipažinti… Iškepiau ir pati viena pusę suvalgiau… Rūgpienis keksiukams suteikė varškės skonį. Na tiesiog labai skanu 🙂

Stori blynai

Stori blynai

Net keista, kad visų reikalingų produktų buvo namuose. Tad nedelsdama kibau išbandyti iš naujos knygutės kažko skanaus. O skanu buvo tikrai… labai labai… Sėdžiu prisikirtusi ligi soties ir vis tiek dar akys žiūri į tuos kelis likusius lėkštėje blynelius… Ir kaip džiaugiausi, kad dariau tik iš pusės kiekio. Nors knygoje parašyta, kad čia viskas tik dviems porcijoms, mano akimis žiūrint čia visos šešios ?

Slyvų ir avižinių dribsnių apkepas

Slyvų ir avižinių dribsnių apkepas

Kadangi Ievutei paskutiniu metu dingo apetitas ir valgo tik pieniškas dešreles (ir tai ne visas) ir košes, tai taip norisi kažką naujo jai pasiūlyti. Atradau, kad Ieva puikiai valgo visokius apkepus. Tad dar vienas prie apkepų kolekcijos. Beje, šis receptas rastas prie vaikiškų receptų SuperMamos forume.

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.