Menu

Paprasčiausia granola

  • Paprasčiausia granola
  • Paprasčiausia granola
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Paprasčiausia granola


Autorius: Aušra

Data:

Vaikams mokykloje karantinas, tad jie miega ilgai, o tėvai vis tiek turi keliauti į darbą. Daug smagiau išeiti į darbą, kai žinai, jog vaikai turės ką valgyti pusryčiams. Košės jau seniai atsibodę, sumuštiniai irgi nežavi (net ir karšti), tad tokiais momentais visada atsimenam sausus pusryčius. O kadangi pirktiniai man nepatinka, mieliau gaminu juos pati. Tačiau kiek bebandžiau variantų, vaikai visada priverčia grįžti prie šio paprasčiausio – bazinio recepto… Be jokių džiovintų vaisių, be jokių riešutų, be įmantrių prieskonių… Tiesiog avižos, truputis saldumo ir aliejus. Kažką panašaus esu gaminusi čia, tačiau šis variantas – paprasčiau nebūna.

Paprasčiausia granola

Užtruksime:
Papusryčiaus: 5 vaikai
Kaloringumas: 437 kcal / porcijoje (B:13g, A:62g, R:16g) – paskaičiuota čia

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 1/2 p. avižinių dribsnių
  • 4 v.š. aliejaus
  • 3 v.š. sirupo (tinka ir agavų sirupas, ir cukraus, ir medus)
  • žiupsnelis druskos
  • 1 a.š. vanilinio cukraus (ne visada turiu, bet ir be jo skanu)

Instrukcijos:

  • Orkaitę įkaitinti iki 160°C.
  • Visus produktus supilti į indą ir gerai išmaišyti.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Avižinius dribsnius supilti į kepimo skardą ir tolygiai paskirstyti.
  • Kepti orkaitėje apie 30 minučių, kas 10 minučių vis permaišant ir vėl išlyginant.
  • Skanaus!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Avižinių dribsnių batonėliai

Avižinių dribsnių batonėliai

Labai blogai kai namuose baigiasi saldumynai ir visą dieną tik ir tegalvoji apie saldumynus. Va ir gaunasi paskui, kad pusę iškepto gėrio sukerti vos ne vienu prisėdimu. Ir guodžia tik tai, kad šitą saldumyną priskirčiau prie sveikuoliškų (jei nebūtų toks saldus :))

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Užburiantys sausainiai – kai paragauji, negali sustoti. Patiko visai šeimynai. Du kartus jau kepiau ir visada ilgiau dienos neužsilaiko. Žinau, kad labai panašūs sausainiai yra pas Forellę, tik pas ją sausainiai dar labiau “tiuninti” – su riešutais 🙂 Man kol kas užtenka ir be riešutų.

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Šis rytas buvo apsiniaukęs, tad buvo puiki proga dar kartą išvirti pusryčiams avižinės košės. Bet paprastos mano vaikai ne itin mėgsta (nors aš linkusi traktuoti, kad dar tiesiog neišmokau skanios išvirti), tad pagalvojau apie saldesnį ir sveikesnį variantą. Bananas švelniai pasaldina, o riešutai suteikia traškumo. Originale siūlė graikinius riešutus naudoti, tačiau mums jie nelabai, todėl keičiau į labiau mėgstamus – lazdyno riešutus. Tik mažiausiasis valgytojas vis tiek užsiprašė kitą kartą kad jo košė būtų be riešutų. Na, noras lengvai įgyvendinamas, riešutus galima tiesiog pagal skonį užsibarstyti kiekvienam atskirai.

Varškės ir avižinių dribsnių sausainiai

Varškės ir avižinių dribsnių sausainiai

Super paprastučiai, galima sakyti dietiniai sausainiukai. Man labai patinka, nes ingredientų vos keli, o pasidaro ir iškepa labai greitai. 200 g varškės 1 st. avižinių dirbsnių 1 kiaušinis 2 v.š. cukraus (čia jau pagal kiekvieno …

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Pirmą dieną sausainiai maloniai traškūs iš išorės, o viduje minkšti. Kitą dieną pabuvę sandariame indelyje, sausainiai tapo visiškai minkštučiai, tokie beveik biskvitiniai, kas labai patiko mano broliui ir jo mažajai dukrytei 🙂 Granatų sėklytės niekam nemaišė 🙂