Menu

Paprasčiausia granola

  • Paprasčiausia granola
  • Paprasčiausia granola
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Paprasčiausia granola


Autorius: Aušra

Data:

Vaikams mokykloje karantinas, tad jie miega ilgai, o tėvai vis tiek turi keliauti į darbą. Daug smagiau išeiti į darbą, kai žinai, jog vaikai turės ką valgyti pusryčiams. Košės jau seniai atsibodę, sumuštiniai irgi nežavi (net ir karšti), tad tokiais momentais visada atsimenam sausus pusryčius. O kadangi pirktiniai man nepatinka, mieliau gaminu juos pati. Tačiau kiek bebandžiau variantų, vaikai visada priverčia grįžti prie šio paprasčiausio – bazinio recepto… Be jokių džiovintų vaisių, be jokių riešutų, be įmantrių prieskonių… Tiesiog avižos, truputis saldumo ir aliejus. Kažką panašaus esu gaminusi čia, tačiau šis variantas – paprasčiau nebūna.

Paprasčiausia granola

Užtruksime:
Papusryčiaus: 5 vaikai
Kaloringumas: 437 kcal / porcijoje (B:13g, A:62g, R:16g) – paskaičiuota čia

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 1/2 p. avižinių dribsnių
  • 4 v.š. aliejaus
  • 3 v.š. sirupo (tinka ir agavų sirupas, ir cukraus, ir medus)
  • žiupsnelis druskos
  • 1 a.š. vanilinio cukraus (ne visada turiu, bet ir be jo skanu)

Instrukcijos:

  • Orkaitę įkaitinti iki 160°C.
  • Visus produktus supilti į indą ir gerai išmaišyti.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Avižinius dribsnius supilti į kepimo skardą ir tolygiai paskirstyti.
  • Kepti orkaitėje apie 30 minučių, kas 10 minučių vis permaišant ir vėl išlyginant.
  • Skanaus!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Trapūs krekeriukai, kuriuose saldumas vos juntamas. Vaikams pagraužti labai tiko. Sakiau kitą kartą išbandysiu dėti daugiau druskos ir cukraus nenaudoti. Tada manau puikiai tiktų su kokiais užtepais.

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais

Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais

Autorius: Aušra Data: 2013-06-19 Po ilgos pertraukos tai sausainiai, kuriuos pripažino dukra, nes visi kiti sausainiai jai sausi, nebent jų sudėtyje bus džiovintų vaisių, sėklų ar riešutų. Sūnus “miltinukas” valgo visus sausainius iš eilės, taip …

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Užburiantys sausainiai – kai paragauji, negali sustoti. Patiko visai šeimynai. Du kartus jau kepiau ir visada ilgiau dienos neužsilaiko. Žinau, kad labai panašūs sausainiai yra pas Forellę, tik pas ją sausainiai dar labiau “tiuninti” – su riešutais 🙂 Man kol kas užtenka ir be riešutų.

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Tokie paprastučiai paprastučiai sausainiai. Žinoma galima dėti priedų kokių tik širdis geidžia, bet kadangi didžiausias sausainių valgytojas pas mus mažiausiasis, tai nieko ir nedėjau. Sausainiai nėra labai trapūs. Galima juos kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux