Menu

Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais

  • Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais
  • Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais
  • Mano kleckiukai :)
  • Mano kleckiukai :)
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais


Autorius: Aušra

Data:

Po ilgos pertraukos tai sausainiai, kuriuos pripažino dukra, nes visi kiti sausainiai jai sausi, nebent jų sudėtyje bus džiovintų vaisių, sėklų ar riešutų. Sūnus “miltinukas” valgo visus sausainius iš eilės, taip kad šie valgymo tempu ne ką skyrėsi nuo kitų. 🙂 Pūsti ryžiai šiems trapiems sausainiams suteikia minkštumo, tad valgant apima įdomus jausmas – ir trapu, ir minkšta viename. Šokoladas kaip visada suteikia sausainiams papildomo žavesio, o kol sausainiai dar šilti – jis smagiai tįsta, kas ypač žavėjo dukriuką 🙂

Taip pat su šiais sausainiais laimėjau Skirmantės paskelbtą konkursą – tai dar vienas nedidelis mano pasiekimas šiais metais, kuris verčia šypsotis 🙂 Laimėtą knygą prižadėjau skaityti vaikams garsiai, nes turėjau progą savo mergytei paskaityti savo šiuo metu skaitomą knygą ir jai labai patiko.

Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais

Užtruksime:
Išeiga: 40 sausainių
Kaloringumas: 102 kcal / sausainis

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 225 g sviesto, kambario temperatūros
  • 1 p. rudojo cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 ½ a.š. vanilinio cukraus
  • ½ a.š. druskos
  • ½ a.š. kepimo miltelių
  • 1 p. miltų
  • 2 ¼ p. smulkių avižinių dribsnių
  • 1 ¾ p. pūstų ryžių (nebūtina, tačiau trapiems sausainiams jie suteikia minkštumo)
  • 100 g šokolado, susmulkinto į nedidelius gabaliukus

Instrukcijos:

  • Pasiruošti virtuvinį kombainą. Sviestą ir cukrų maišyti vidutiniu greičiu apie 2-3 minutes.
  • Tada įmušti kiaušinius ir dar maišyti 5-7 minutes.
  • Sudėti vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską. Taip pat sudėti miltus ir mažu greičiu maišyti tik kol jie įsimaišys.
  • Įmaišyti avižinius dribsnius, pūstus ryžius ir šokoladu gabaliukus.
  • Tešla gaunasi ganėtinai minkšta. Šaukštu dėti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Drėgnais pirštais paspausti tešlos kauburėlius ir suformuoti plonus sausainius.
  • Skardas dėti į šaldytuvą ne trumpiau nei valandai.
  • Orkaitė įkaitinti iki 175°C laipsnių.
  • Sausainius kepti apie 15-20 minučių, per vidurį kepimo laiko, skardas reikia sukeisti vietomis. Sausainiai turi būti lengvai parudavę kraštuose.
  • Palikti sausainius kelias minutes vėsti skardoje, vėliau perkelti ant grotelių pilnai atvėsti arba tiesiog skanauti šiltus.

Šaltinis: This week for dinner

  1. Forelle says:

    Tikrai labai skanūs sausainiai, kitaip vienbalsiai nebūtų išrinkti skaniausiais 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Trapūs krekeriukai, kuriuose saldumas vos juntamas. Vaikams pagraužti labai tiko. Sakiau kitą kartą išbandysiu dėti daugiau druskos ir cukraus nenaudoti. Tada manau puikiai tiktų su kokiais užtepais.

Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

Autorius: Aušra Data: 2020-04-28 Vos keli produktai, o saldainiai gaunasi kaip pirktiniai. Šokoladu aplieti kaip ir nebūtina, bet saldainius pakelia visai į kitą lygį, nei kad būtų tiesiog kakavoje apvolioti. Gaminau kelis kartus. Pirmą kartą …

Šokoladinis jogurtas

Šokoladinis jogurtas

Pirmadienis sunki diena, bet vis tiek norisi pasidalinti labai paprastu receptu deserto, kurį man patinka ne tik gaminti bet ir valgyti. Na valgyti jį patinka visai mano šeimai 🙂 Sudėtis itin elementari, bet kažkodėl pati jos niekad nesugalvojau. Po kelių bandymų nusprendėme, jog mums skaniausia su pienišku šokoladu, nes su juoduoju šokoladu jautėsi kartumas ir mums trūko saldumo.

Šokoladinė-kokosinė granola

Šokoladinė-kokosinė granola

Jau kelios savaitės kaip savaitgalį gyvenau su mintimi – pasigaminti granolos, bet kad būtų šokoladinė. Na visgi jai skirta diena atėjo 🙂 Žinoma ji daugiau kakavinė, nei šokoladinė, bet skamba taip gražiau 🙂 Iš tiesų tai kaip ir visos granolos, pasidaro gan paprastai. Tik reikia nepamiršti karts nuo karto pamaišyti. O paskui belieka tik skaniai kramsnoti. O pakramtyti tikrai yra ką 😉

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Aš kažkodėl visada kreivai žiūriu į kepinius su džiovintais vaisiais. Bet gėda prisipažinti… Iškepiau ir pati viena pusę suvalgiau… Rūgpienis keksiukams suteikė varškės skonį. Na tiesiog labai skanu 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux