Menu

Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais

  • Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais
  • Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais
  • Mano kleckiukai :)
  • Mano kleckiukai :)
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais


Autorius: Aušra

Data:

Po ilgos pertraukos tai sausainiai, kuriuos pripažino dukra, nes visi kiti sausainiai jai sausi, nebent jų sudėtyje bus džiovintų vaisių, sėklų ar riešutų. Sūnus “miltinukas” valgo visus sausainius iš eilės, taip kad šie valgymo tempu ne ką skyrėsi nuo kitų. 🙂 Pūsti ryžiai šiems trapiems sausainiams suteikia minkštumo, tad valgant apima įdomus jausmas – ir trapu, ir minkšta viename. Šokoladas kaip visada suteikia sausainiams papildomo žavesio, o kol sausainiai dar šilti – jis smagiai tįsta, kas ypač žavėjo dukriuką 🙂

Taip pat su šiais sausainiais laimėjau Skirmantės paskelbtą konkursą – tai dar vienas nedidelis mano pasiekimas šiais metais, kuris verčia šypsotis 🙂 Laimėtą knygą prižadėjau skaityti vaikams garsiai, nes turėjau progą savo mergytei paskaityti savo šiuo metu skaitomą knygą ir jai labai patiko.

Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais

Užtruksime:
Išeiga: 40 sausainių
Kaloringumas: 102 kcal / sausainis

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 225 g sviesto, kambario temperatūros
  • 1 p. rudojo cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 ½ a.š. vanilinio cukraus
  • ½ a.š. druskos
  • ½ a.š. kepimo miltelių
  • 1 p. miltų
  • 2 ¼ p. smulkių avižinių dribsnių
  • 1 ¾ p. pūstų ryžių (nebūtina, tačiau trapiems sausainiams jie suteikia minkštumo)
  • 100 g šokolado, susmulkinto į nedidelius gabaliukus

Instrukcijos:

  • Pasiruošti virtuvinį kombainą. Sviestą ir cukrų maišyti vidutiniu greičiu apie 2-3 minutes.
  • Tada įmušti kiaušinius ir dar maišyti 5-7 minutes.
  • Sudėti vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską. Taip pat sudėti miltus ir mažu greičiu maišyti tik kol jie įsimaišys.
  • Įmaišyti avižinius dribsnius, pūstus ryžius ir šokoladu gabaliukus.
  • Tešla gaunasi ganėtinai minkšta. Šaukštu dėti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Drėgnais pirštais paspausti tešlos kauburėlius ir suformuoti plonus sausainius.
  • Skardas dėti į šaldytuvą ne trumpiau nei valandai.
  • Orkaitė įkaitinti iki 175°C laipsnių.
  • Sausainius kepti apie 15-20 minučių, per vidurį kepimo laiko, skardas reikia sukeisti vietomis. Sausainiai turi būti lengvai parudavę kraštuose.
  • Palikti sausainius kelias minutes vėsti skardoje, vėliau perkelti ant grotelių pilnai atvėsti arba tiesiog skanauti šiltus.

Šaltinis: This week for dinner

  1. Forelle parašė:

    Tikrai labai skanūs sausainiai, kitaip vienbalsiai nebūtų išrinkti skaniausiais 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Rugsėjį, kai buvome atpratę anksti keltis, atradau šią košę ir ją labai pamėgome. Deja, kaip ir viskas, ilgainiui ji atsibodo ir pasimiršo. Tačiau praeitą savaitę darbe, kolegė pasakojo kokią košę jį darosi kiekvieną vakarą rytojaus pusryčiams ir taip priminė apie mūsų pamėgtą šokoladinę košę. Tik kelios minutės iš vakaro viskam sumaišyti ir ryte lieka tik pasipjaustyti vaisių, užsidėti uogų ir skanauti.

Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai

Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai

Tegul jūsų neapgauna išvaizda – paprastas šokoladinis puodelis, tačiau skonis dieviškas. Visa šeima paragavusi negalėjo sustoti. Ir nors dalinau masę į keturis puodelius, nes kiekis atrodė nedidelis, kitą kartą reikėtų dalinti į 8 (kaip recepte ir parašyta), nes sotumas neišpasakytas.

Granola su medumi

Granola su medumi

Granola kvepianti medumi, tačiau traški ir užkrečianti kaip saulėgrąžos. Kiek gaminu, beveik pusę suvalgau be pieno, tiesiog vieną vietoj sausainukų. Vyras, kuris pritarė jog skanu, gal trečdalį irgi nejučiomis suvalgė, nors jam medaus ir nerekomenduojama. Tad kitą kartą prisižadėjau padaryti ne su medumi, o su auksiniu sirupu. Ir ji man skaniausia viena – be jokių priedų!

Reindžerio sausainiai

Reindžerio sausainiai

Pagalvojau, kad seniai jau kepiau sausainius. O dar mama kaip tik paminėjo, jog jai patiko kažkada kepti sausainiai su šokolado gabaliukais. Aš asmeniškai norėjau avižinių sausainių. Kaip tik po ranka pasitaikė šių sausainių receptas, tad nusprendžiau ilgai nedelsti 🙂 Kadangi vyras nenori valgyti saldumynu, vėl pasisekė bendradarbėms – beveik viskas iškeliavo į darbą.

Šokoladinė-kokosinė granola

Šokoladinė-kokosinė granola

Jau kelios savaitės kaip savaitgalį gyvenau su mintimi – pasigaminti granolos, bet kad būtų šokoladinė. Na visgi jai skirta diena atėjo 🙂 Žinoma ji daugiau kakavinė, nei šokoladinė, bet skamba taip gražiau 🙂 Iš tiesų tai kaip ir visos granolos, pasidaro gan paprastai. Tik reikia nepamiršti karts nuo karto pamaišyti. O paskui belieka tik skaniai kramsnoti. O pakramtyti tikrai yra ką 😉