Menu

Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais

  • Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais
  • Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais
  • Mano kleckiukai :)
  • Mano kleckiukai :)
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais


Autorius: Aušra

Data:

Po ilgos pertraukos tai sausainiai, kuriuos pripažino dukra, nes visi kiti sausainiai jai sausi, nebent jų sudėtyje bus džiovintų vaisių, sėklų ar riešutų. Sūnus “miltinukas” valgo visus sausainius iš eilės, taip kad šie valgymo tempu ne ką skyrėsi nuo kitų. 🙂 Pūsti ryžiai šiems trapiems sausainiams suteikia minkštumo, tad valgant apima įdomus jausmas – ir trapu, ir minkšta viename. Šokoladas kaip visada suteikia sausainiams papildomo žavesio, o kol sausainiai dar šilti – jis smagiai tįsta, kas ypač žavėjo dukriuką 🙂

Taip pat su šiais sausainiais laimėjau Skirmantės paskelbtą konkursą – tai dar vienas nedidelis mano pasiekimas šiais metais, kuris verčia šypsotis 🙂 Laimėtą knygą prižadėjau skaityti vaikams garsiai, nes turėjau progą savo mergytei paskaityti savo šiuo metu skaitomą knygą ir jai labai patiko.

Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais

Užtruksime:
Išeiga: 40 sausainių
Kaloringumas: 102 kcal / sausainis

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 225 g sviesto, kambario temperatūros
  • 1 p. rudojo cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 ½ a.š. vanilinio cukraus
  • ½ a.š. druskos
  • ½ a.š. kepimo miltelių
  • 1 p. miltų
  • 2 ¼ p. smulkių avižinių dribsnių
  • 1 ¾ p. pūstų ryžių (nebūtina, tačiau trapiems sausainiams jie suteikia minkštumo)
  • 100 g šokolado, susmulkinto į nedidelius gabaliukus

Instrukcijos:

  • Pasiruošti virtuvinį kombainą. Sviestą ir cukrų maišyti vidutiniu greičiu apie 2-3 minutes.
  • Tada įmušti kiaušinius ir dar maišyti 5-7 minutes.
  • Sudėti vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską. Taip pat sudėti miltus ir mažu greičiu maišyti tik kol jie įsimaišys.
  • Įmaišyti avižinius dribsnius, pūstus ryžius ir šokoladu gabaliukus.
  • Tešla gaunasi ganėtinai minkšta. Šaukštu dėti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Drėgnais pirštais paspausti tešlos kauburėlius ir suformuoti plonus sausainius.
  • Skardas dėti į šaldytuvą ne trumpiau nei valandai.
  • Orkaitė įkaitinti iki 175°C laipsnių.
  • Sausainius kepti apie 15-20 minučių, per vidurį kepimo laiko, skardas reikia sukeisti vietomis. Sausainiai turi būti lengvai parudavę kraštuose.
  • Palikti sausainius kelias minutes vėsti skardoje, vėliau perkelti ant grotelių pilnai atvėsti arba tiesiog skanauti šiltus.

Šaltinis: This week for dinner

  1. Forelle says:

    Tikrai labai skanūs sausainiai, kitaip vienbalsiai nebūtų išrinkti skaniausiais 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Trapūs krekeriukai, kuriuose saldumas vos juntamas. Vaikams pagraužti labai tiko. Sakiau kitą kartą išbandysiu dėti daugiau druskos ir cukraus nenaudoti. Tada manau puikiai tiktų su kokiais užtepais.

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Autorius: Aušra Data: 2009-11-05 Sausainiai dar net nepertepti buvo labai skanūs, dėl to juos mano vyras bandė slėpti savo pilvuke. O kai sužinojo, jog jie dar bus pertepti šokoladu už galvos susiėmė – suprato, kad …

Bananine granola be cukraus ir be aliejaus

Bananinė granola be cukraus ir be aliejaus

Prie šios granolos puikiai tiktų prierašas “Sveikiau nebūna” 🙂 Kadangi paskutiniu metu man viskas atrodo per saldu, tai ši granola puikiai tiko. Tik žinoma, bananas turi būti tikrai sunokęs ir saldus, tada ir granola bus švelniai salstelėjusi.

Avinžirnių miltu sausainiai su šokoladu

Avinžirnių miltų sausainiai su šokoladu

Autorius: Aušra Data: 2020-12-16 Aš labai dažnai nusiperku kokį produktą ir tada pamirštu kam aš jį pirkau 😀 Jums taip būna? Na tai su avinžirnių miltais man taip tikrai nutiko. Tūnojo pakelis miltų ilgokai ir …

Puffed rice with Mars bars

Pūsti ryžiai su Mars šokoladukais

Kuo toliau, tuo mažiau produktų naudojų skanumynams gaminti 🙂 Jau liko tik trys. Bet skanu – dingo akimirksniu. Sakiau reikės pabandyti kada su sausų pusryčių rutuliukais. O Mars šokoladukai labai tinka, kai nesinori ilgai lukštenti irisiukų. Skonis gaunasi toks tarp irisų ir šokolado.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux