Menu

Granola su medumi

  • Granola su medumi
  • Granola su medumi
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Granola su medumi


Autorius: Aušra

Data:

Granola kvepianti medumi, tačiau traški ir užkrečianti kaip saulėgrąžos. Kiek gaminu, beveik pusę suvalgau be pieno, tiesiog vieną vietoj sausainukų. Vyras, kuris pritarė jog skanu, gal trečdalį irgi nejučiomis suvalgė, nors jam medaus ir nerekomenduojama. Tad kitą kartą prisižadėjau padaryti ne su medumi, o su auksiniu sirupu. Ir ji man skaniausia viena – be jokių priedų!

Granola su medumi

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 332 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 3 p. stambių avižinių dribsnių
  • 2 v.š. rudojo cukraus
  • 1 a.š. malto cinamono
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/3 p. medaus
  • 1/3 p. aliejaus

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 150°C.
  • Viename inde sumaišyti avižinius dribsnius, rudąjį cukrų, cinamoną ir druską.
  • Kitame inde sumaišyti medų ir aliejų.
  • Skystą mišinį supilti ant avižinių drisbnių ir gerai išmaišyti (galima pasinaudoti ir rankomis).
  • Mišinį supilti plonu sluoksniu į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  • Kepti 40 minučių arba kol gražiai paruduos. Įpusėjus kepimui pamaišyti.
  • Išėmus iš orkaitės, kol vėsta, kelis kartus pamaišyti, nes granola vėsdama kietėja.
  • Jei norite, priedus galima įmaišyti, kai granola pilnai atvės. Laikyti uždarame inde.
  • Skanių pusryčių!

Šaltinis: Expresso and Cream

  1. […] prieskonių… Tiesiog avižos, truputis saldumo ir aliejus. Kažką panašaus esu gaminusi čia, tačiau šis variantas – paprasčiau […]

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais

Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais

Autorius: Aušra Data: 2009-08-25 Pasiilgau šokolado ir kakavos 🙂 Todėl buvo proga išbandyti kažką naujo. Kas valgė, visiems patiko. Ganėtinai trapūs, su švelniu riešuto skoniu. Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais Ingredientai: 1 p. …

Stori blynai

Stori blynai

Net keista, kad visų reikalingų produktų buvo namuose. Tad nedelsdama kibau išbandyti iš naujos knygutės kažko skanaus. O skanu buvo tikrai… labai labai… Sėdžiu prisikirtusi ligi soties ir vis tiek dar akys žiūri į tuos kelis likusius lėkštėje blynelius… Ir kaip džiaugiausi, kad dariau tik iš pusės kiekio. Nors knygoje parašyta, kad čia viskas tik dviems porcijoms, mano akimis žiūrint čia visos šešios ?

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Pirmą dieną sausainiai maloniai traškūs iš išorės, o viduje minkšti. Kitą dieną pabuvę sandariame indelyje, sausainiai tapo visiškai minkštučiai, tokie beveik biskvitiniai, kas labai patiko mano broliui ir jo mažajai dukrytei 🙂 Granatų sėklytės niekam nemaišė 🙂

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Kaip jau pavadinimas byloja – tai mano mėgstamiausi granolos batonėliai. Ypatingai nuostabūs pasidaro, jei turite melasos cukraus ir juo pakeičiate šaukštą rudojo cukraus. Bet žinoma ir be to, aš juos be galo dievinu. Kiti šeimos nariai irgi juos mielai valgo priešpiečiams ar pavakariams, o kai pasibaigia, visi pasigenda 🙂

Kalėdiniai meduoliai

Kalėdiniai meduoliai

Nors Kalėdos jau praėjo, tačiau kitiems metams noriu išsisaugoti šį receptą. Išskirtinis jis tuo, jog į sudėtį įeina grietinė ir visai nedaug sviesto. Kadangi sausainiai buvo skirti vaikams pagraužti prieš miegą, tai papuošimų jokių nedariau. O iš kitos pusės, kam to reikia? Jei sausainiai ir patys labai skanūs 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux