Menu

Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

  • Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis
  • Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis


Autorius: Aušra

Data:

Kiek neįprastas cukinijų panaudojimo būdas. Kaip visada – cukinijos nei kiek nesijaučia, tik žalia odelė išduoda, kad yra kažkas neįprasto sausainiuose. Kepant dėjau stambius avižinius dribsnius, bet man avižos liko kiek kietos ir valgant jaučiau kaip erzina dantis avižų kramtymas, todėl kitą kartą tikrai naudosiu smulkius dribsnius.

Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Užtruksime:
Išeiga: 40 sausainių
Kaloringumas: 99 kcal / sausainis

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 1/4 p. miltų
  • 1 a.š. kepimo sodos
  • 1/2 a.š. druskos
  • 3/4 a.š. cinamono
  • 4 v.š. (55g) sviesto, kambario temperatūros
  • 1/2 p. šviesiai rudo cukraus
  • 1/4 p. balto cukraus (nedėjau)
  • 1 a.š. vanilės
  • 1 didelis kiaušinis
  • 1 p. tarkuotos cukinijos
  • 2 p. stambių avižinių dribsnių (kitą kartą tikrai naudosiu smulkius)
  • 1 p. šokolado gabaliukų
  • 3/4 p. džiovintų spanguolių

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Vidutiniame inde sumaišyti miltus, sodą, druską ir cinamoną.
  • Kitame dideliame inde išsukti sviestą su cukrumi, įmaišyti kiaušinį ir vanilę.
  • Tada sudėti tarkuotą cukiniją.
  • Gerai išmaišius po truputį supilti miltų mišinį.
  • Įmaišyti avižinius dirbsnius, šokolado gabaliukus ir džiovintas spanguoles.
  • Šaukšteliu tešlą sudėti ant kepimo skardos paliekant apie 5cm atstumą tarp sausainių.
  • Kepti 15 minučių arba kol švelniai paruduos.
  • Atvėsinti sausainius ant grotelių.
  • Skanaus!

Šaltinis: twopeas and their pod

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Šiuos sausainius pirmą kartą kepiau kartu su dukra. Buvo pasakiškai skanu, bet tuo pačiu ir labai saldu. Todėl antrą kartą kepdama naudojau mažiau cukraus, tačiau to pasekoje sausainiai taip neišsiplėtė kepdami. Čia pateikiu jau antrą kartą naudotas proporcijas, nes mėgstu kad sausainiai būtų sausainiais, o ne saldainiais 🙂 Beje, kai naudojau lazdyno riešutus, vyras uždraudė sausainius vežti į darbą merginoms 🙂 Taigi, tai viską ir pasako apie šių sausainių skonį.

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Seniai nužiūrėtas receptas ilgai laukęs savo eilės. Ir išaušo ta diena, kai užmigdžiusi savo mažąjį ėmiausi darbo pasiraitojusi rankoves, nes dar nebuvo laikas daryti vakarienės, o vienintelė vieta tolimiausia nuo miegančio vaiko yra virtuvė. Išsitraukiau …

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Lengvi skanūs sklindžiai. Labai tinka kai nebežinai kur sunaudoti cukinijas, obuolius ir varškę, o viso šito gėrio pas mus namuose per daug ir visi reikalauja greito naudojimo.

Varškės ir cukinijų apkepas

Varškės ir cukinijų apkepas

Kai užaugo pirmoji cukinija mūsų darže žinojau, kad noriu iškepti su ja ir varške kokį apkepą. Savo receptų archyvę peržiūrėjusi aptikau tik keptų varškėčių su cukinija receptą, tačiau prie keptuvės stovėti visai nesinorėjo. Bet pagalvojau, kad savo virtuvėje, galiu eksperimentuoti pagal savo norus, tad remdamasi tuo receptu iškepiau apkepą. Apkepas gavosi sultingas ir labai skanus. Kitą savaitę vėl gaminau apkepą ir vėl jį mano šeimyna puikiai įvertino ir nepaliko nieko kitai dienai. Tad tikrai vertas dėmesio receptas!

Avižinių dribsnių pyragas

Avižinių dribsnių pyragas

Pyragas nėra saldus, tad kas mėgsta saldžiau reikėtų dėti 1 stiklinę cukraus. Kitą kartą taip ir padariau. Kadangi dėl didesnio cukraus kiekio tešla buvo skystesnė tai sodą gesinau actu ir grietinės visai nedėjau. Pavyko vėlgi labai skanus pyragas. Visi pripažino, kad šis variantas skanesnis, nes pirmu atveju vieni jautė truputį sodos, o kitiems trūko saldumo. Šiuo atveju, visi liko patenkinti ir jokių priekaištų neturėjo 🙂