Menu

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

  • Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys


Autorius: Aušra

Data:

Sultingas kepsnys, švelnaus skonio, tad ypatingai skanu su aštriu pomidorų padažu.

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 kiaušiniai
  • 1/2 p. pieno
  • 1/2 p. avižinių dribsnių
  • 1 p. tarkuotos cukinijos
  • 1/3 p. smulkiai pjaustyto svogūno
  • 2 a.š. smulkiai pjaustytų šviežių petražolių
  • 1 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. juodųjų pipirų
  • 1/2 a.š. džiovinto baziliko
  • 1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
  • 1/8 a.š. garstyčių miltelių
  • 700 g maltos mėsos
  • 1/2 p. aštraus pomidorų padažo
  • 1 v.š. tarkuoto parmezano sūrio

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 175°C.
  • Kepimo indą ištepti aliejumi ir atidėti į šalį.
  • Dideliame inde išplakti kiaušinius su šakute.
  • Įmaišyti pieną ir avižinius dribsnius, leisti pastovėti kelias minutes.
  • Įmaišyti cukiniją, svogūnus, petražoles, druską, pipirus, baziliką, raudonėlius ir garstyčių miltelius. Sudėti maltą mėsą ir išmaišyti.
  • Sudėti į paruoštą kepimo indą ir lengvai suspausti.
  • Nedideliame inde sumaišyti pomidorų padažą su tarkuotu sūriu.
  • Užpilti mišinį ant paruošto kepsnio.
  • Kepti 1-1 1/4 valandos.
  • Iškepusiam kepsniui leisti pastovėti bent 5 minutes ir tik tada pjaustyti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Eating Well… Living Thin(er!)

  1. silva says:

    Sveiki. Susidomejau jusu mesos ir cukiniju kepsniu. Gal galetumete pasakyti, ka reiskia “p” raide siuose produktuose? Aciu uz galima atsakyma.

    1/2 p. pieno

    1/2 p. avižinių dribsnių

    1 p. tarkuotos cukinijos

    1/3 p. smulkiai pjaustyto svogūno

  2. Aušra says:

    Sveika, savo receptuose visur p. žymiu puodelį, kuriame telpa 240ml.

  3. silva says:

    Aciu. Meginsiu gaminti. Labai skaniai atrodo!

  4. Aušra says:

    Ačiū ir skanių eksperimentų 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Zucchini cake with tuna

Cukinijų pyragas su tunu

Labai skanus pyragas. Prapjauto net nepavyksta nufotografuoti, nes labai jau greitai išnyksta. Sultingas, tikrai nėra sausas. Dėl tos priežasties vyras vos ne pusę pyrago vienu prisėdimu suvalgo 🙂

Ypatingieji kotletai

Ypatingieji kotletai

Visada darydama kotletus iš kiaulienos troškinu, kad būtų minkštesni. Tačiau iškepus šiuos kotletus net nekyla mintis jų dar troškinti, nes gaunasi labai minkšti ir sultingi.

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Pusryčių paįvairinimas, kad įprasta kiaušinienė būtų sotesnė, įdedam truputį maltos mėsos bei rytietiškų prieskonių. Rezultatas bus nuostabus!

Mieli ežiukai

Mieli ežiukai

Mano mažoji mokinukė vis prašo kažko įdėti mokyklos pietums. Jau kelis kartus prikalbinau ir valgykloje nusipirkti, bet jai vis tiek mielesnis mamos įdėtas maistas. Už tokį įvertinimą norisi ir nustebinti savo mergaičiukę. Todėl nusižiūrėjau šiuos ežiukus. Jie tikrai lengvai pasidaro. Dukrytei taip patiko, kad jau kepiau du kartus. Tai tik įrodo, kad paprastą maistą patiekus kiek įdomiau, jis suvalgomas vaikų tikrai su entuziazmu.

Pyragas su cukinija

Pyragas su cukinija

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.