Menu

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

  • Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys


Autorius: Aušra

Data:

Sultingas kepsnys, švelnaus skonio, tad ypatingai skanu su aštriu pomidorų padažu.

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 kiaušiniai
  • 1/2 p. pieno
  • 1/2 p. avižinių dribsnių
  • 1 p. tarkuotos cukinijos
  • 1/3 p. smulkiai pjaustyto svogūno
  • 2 a.š. smulkiai pjaustytų šviežių petražolių
  • 1 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. juodųjų pipirų
  • 1/2 a.š. džiovinto baziliko
  • 1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
  • 1/8 a.š. garstyčių miltelių
  • 700 g maltos mėsos
  • 1/2 p. aštraus pomidorų padažo
  • 1 v.š. tarkuoto parmezano sūrio

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 175°C.
  • Kepimo indą ištepti aliejumi ir atidėti į šalį.
  • Dideliame inde išplakti kiaušinius su šakute.
  • Įmaišyti pieną ir avižinius dribsnius, leisti pastovėti kelias minutes.
  • Įmaišyti cukiniją, svogūnus, petražoles, druską, pipirus, baziliką, raudonėlius ir garstyčių miltelius. Sudėti maltą mėsą ir išmaišyti.
  • Sudėti į paruoštą kepimo indą ir lengvai suspausti.
  • Nedideliame inde sumaišyti pomidorų padažą su tarkuotu sūriu.
  • Užpilti mišinį ant paruošto kepsnio.
  • Kepti 1-1 1/4 valandos.
  • Iškepusiam kepsniui leisti pastovėti bent 5 minutes ir tik tada pjaustyti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Eating Well… Living Thin(er!)

  1. silva says:

    Sveiki. Susidomejau jusu mesos ir cukiniju kepsniu. Gal galetumete pasakyti, ka reiskia “p” raide siuose produktuose? Aciu uz galima atsakyma.

    1/2 p. pieno

    1/2 p. avižinių dribsnių

    1 p. tarkuotos cukinijos

    1/3 p. smulkiai pjaustyto svogūno

  2. Aušra says:

    Sveika, savo receptuose visur p. žymiu puodelį, kuriame telpa 240ml.

  3. silva says:

    Aciu. Meginsiu gaminti. Labai skaniai atrodo!

  4. Aušra says:

    Ačiū ir skanių eksperimentų 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Faršo ir sūrio apkepas

Faršo ir sūrio apkepas

Puikus variantas, kai turite faršo užmaišyto kotletams kepti, tačiau prie keptuvės nenorite stovėti. Labai dažnai šį apkepą paruošiu iš anksto šeimynai ir palieku šaldytuve, o grįžus po darbo net ir vyras sugeba iškepti jį. Mano šeimynai jis labai patinka, nors atrodo tai paprasčiausias netikras zuikis. Bet, matyt, kaip visada sužaidžia svarbiausią rolę čia sūris.

Šiltos makaronų salotos su fetos sūriu

Šiltos makaronų salotos su fetos sūriu

Nors oras atvėso ir norisi šilto maisto, tačiau dar vis nesinori kažko sunkaus, tad siūlau išbandyti makaronus su daržovėmis. Sotu tačiau tuo pačiu ir gaivu (dėl pomidorų).

Maltinukai su įdaru

Maltinukai su įdaru

Minštučiai, švelnučiai, tiesiog tirpstantys burnoje maltinukai. Man ir vaikams labai patiko, o vyrui kažkodėl užkliuvo jų minkštumas, jis norėjo tokių tvirtesnių. Žinoma čia jau skonio reikalas 🙂 . Du kartus jau gaminau šiuos maltinukus, tačiau abiejais atvejais buvo skilusių, tačiau įdaras neišbėgo, tad skonio daug nesugadino, tik išvaizdą.

Sūrio sriuba

Sūrio sriuba

Labai skani ir soti sriuba. Man kaip grybų mylėtojai, labai skani. Vyras valgė tik dėl to, kad skaniai atrodė skrebučiai, nes jam per stipriai jautėsi grybų skonis (na jis jų tikrai nemėgsta).

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Itin paprastas apkepas, pasidaro labai greitai. Labai tinka, kai norisi kažko švelnaus.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux