Menu

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

  • Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys


Autorius: Aušra

Data:

Sultingas kepsnys, švelnaus skonio, tad ypatingai skanu su aštriu pomidorų padažu.

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 kiaušiniai
  • 1/2 p. pieno
  • 1/2 p. avižinių dribsnių
  • 1 p. tarkuotos cukinijos
  • 1/3 p. smulkiai pjaustyto svogūno
  • 2 a.š. smulkiai pjaustytų šviežių petražolių
  • 1 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. juodųjų pipirų
  • 1/2 a.š. džiovinto baziliko
  • 1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
  • 1/8 a.š. garstyčių miltelių
  • 700 g maltos mėsos
  • 1/2 p. aštraus pomidorų padažo
  • 1 v.š. tarkuoto parmezano sūrio

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 175°C.
  • Kepimo indą ištepti aliejumi ir atidėti į šalį.
  • Dideliame inde išplakti kiaušinius su šakute.
  • Įmaišyti pieną ir avižinius dribsnius, leisti pastovėti kelias minutes.
  • Įmaišyti cukiniją, svogūnus, petražoles, druską, pipirus, baziliką, raudonėlius ir garstyčių miltelius. Sudėti maltą mėsą ir išmaišyti.
  • Sudėti į paruoštą kepimo indą ir lengvai suspausti.
  • Nedideliame inde sumaišyti pomidorų padažą su tarkuotu sūriu.
  • Užpilti mišinį ant paruošto kepsnio.
  • Kepti 1-1 1/4 valandos.
  • Iškepusiam kepsniui leisti pastovėti bent 5 minutes ir tik tada pjaustyti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Eating Well… Living Thin(er!)

  1. silva parašė:

    Sveiki. Susidomejau jusu mesos ir cukiniju kepsniu. Gal galetumete pasakyti, ka reiskia „p” raide siuose produktuose? Aciu uz galima atsakyma.

    1/2 p. pieno

    1/2 p. avižinių dribsnių

    1 p. tarkuotos cukinijos

    1/3 p. smulkiai pjaustyto svogūno

  2. Aušra parašė:

    Sveika, savo receptuose visur p. žymiu puodelį, kuriame telpa 240ml.

  3. silva parašė:

    Aciu. Meginsiu gaminti. Labai skaniai atrodo!

  4. Aušra parašė:

    Ačiū ir skanių eksperimentų 😉

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Pusryčių paįvairinimas, kad įprasta kiaušinienė būtų sotesnė, įdedam truputį maltos mėsos bei rytietiškų prieskonių. Rezultatas bus nuostabus!

Naminis mėsainis

Naminis mėsainis su Havarti sūriu

Kai už lango taip karšta net nesinori nieko gaminti valgyti. O valgyti tai norisi vis tiek. Tad vėlyvą vakarą, kai jau pradeda bent truputį vėsti, kuriam savadarbį grilių ir kepam mėsainius. Mėsos paruošimą aprašysiu žemiau, o toliau jau komplektuojamės mėsainius pagal savo skonį ir pomėgius. Pas mus buvo bandelės, salotos lapas, pomidoro riekutė, kelių rūšių padažai ir žinoma sūris. Mėsainiai gavosi nepaprastai skanūs, gal dėl sūrio, gal dėl paskrudintų bandelių, o gal tiesiog kad juos darėmės namuose po labai ilgos pertraukos. Ir tikrai nesulyginamai skanesni gavosi, nei kokie pirktiniai.

Pyragas su cukinija

Pyragas su cukinija

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Kiek neįprastas cukinijų panaudojimo būdas. Kaip visada – cukinijos nei kiek nesijaučia, tik žalia odelė išduoda, kad yra kažkas neįprasto sausainiuose. Kepant dėjau stambius avižinius dribsnius, bet man avižos liko kiek kietos ir valgant jaučiau kaip erzina dantis avižų kramtymas, todėl kitą kartą tikrai naudosiu smulkius dribsnius.

Tinginių balandėliai

Tinginių balandėliai

Tikrus balandėlius esu dariusi tik gal vieną kartą gyvenime. Labai jau daug darbo, o dar ilgiau laukti kol jie išsitroškina ? Va šis variantas man kuo patiko – greitas, ypatingai jei dieną prieš išsiverdi ryžius ir susimali kopūstą bei užpili verdančiu vandeniu. Beje, šį kartą tik dalį kopūsto maliau, bet kitą kartą tikrai malsiu visą, nes nepatiko kad kur papuolė storesnė kopūsto lapo dalis, tai ji nepilnai išsitroškinusi buvo. O dar viena priežastis – tik aptikusi kopūstą mano mergina iš karto susiraukė ir daugiau nevalgė ? Bet va vyrukui patiko, nes mėsa buvo minkšta ir jis dar neturi tokių nusistatymų kaip sesė ?