Menu

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

  • Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys


Autorius: Aušra

Data:

Sultingas kepsnys, švelnaus skonio, tad ypatingai skanu su aštriu pomidorų padažu.

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 kiaušiniai
  • 1/2 p. pieno
  • 1/2 p. avižinių dribsnių
  • 1 p. tarkuotos cukinijos
  • 1/3 p. smulkiai pjaustyto svogūno
  • 2 a.š. smulkiai pjaustytų šviežių petražolių
  • 1 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. juodųjų pipirų
  • 1/2 a.š. džiovinto baziliko
  • 1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
  • 1/8 a.š. garstyčių miltelių
  • 700 g maltos mėsos
  • 1/2 p. aštraus pomidorų padažo
  • 1 v.š. tarkuoto parmezano sūrio

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 175°C.
  • Kepimo indą ištepti aliejumi ir atidėti į šalį.
  • Dideliame inde išplakti kiaušinius su šakute.
  • Įmaišyti pieną ir avižinius dribsnius, leisti pastovėti kelias minutes.
  • Įmaišyti cukiniją, svogūnus, petražoles, druską, pipirus, baziliką, raudonėlius ir garstyčių miltelius. Sudėti maltą mėsą ir išmaišyti.
  • Sudėti į paruoštą kepimo indą ir lengvai suspausti.
  • Nedideliame inde sumaišyti pomidorų padažą su tarkuotu sūriu.
  • Užpilti mišinį ant paruošto kepsnio.
  • Kepti 1-1 1/4 valandos.
  • Iškepusiam kepsniui leisti pastovėti bent 5 minutes ir tik tada pjaustyti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Eating Well… Living Thin(er!)

  1. silva says:

    Sveiki. Susidomejau jusu mesos ir cukiniju kepsniu. Gal galetumete pasakyti, ka reiskia “p” raide siuose produktuose? Aciu uz galima atsakyma.

    1/2 p. pieno

    1/2 p. avižinių dribsnių

    1 p. tarkuotos cukinijos

    1/3 p. smulkiai pjaustyto svogūno

  2. Aušra says:

    Sveika, savo receptuose visur p. žymiu puodelį, kuriame telpa 240ml.

  3. silva says:

    Aciu. Meginsiu gaminti. Labai skaniai atrodo!

  4. Aušra says:

    Ačiū ir skanių eksperimentų 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Naminis mėsainis

Naminis mėsainis su Havarti sūriu

Kai už lango taip karšta net nesinori nieko gaminti valgyti. O valgyti tai norisi vis tiek. Tad vėlyvą vakarą, kai jau pradeda bent truputį vėsti, kuriam savadarbį grilių ir kepam mėsainius. Mėsos paruošimą aprašysiu žemiau, o toliau jau komplektuojamės mėsainius pagal savo skonį ir pomėgius. Pas mus buvo bandelės, salotos lapas, pomidoro riekutė, kelių rūšių padažai ir žinoma sūris. Mėsainiai gavosi nepaprastai skanūs, gal dėl sūrio, gal dėl paskrudintų bandelių, o gal tiesiog kad juos darėmės namuose po labai ilgos pertraukos. Ir tikrai nesulyginamai skanesni gavosi, nei kokie pirktiniai.

Varškės ir cukinijų apkepas

Varškės ir cukinijų apkepas

Kai užaugo pirmoji cukinija mūsų darže žinojau, kad noriu iškepti su ja ir varške kokį apkepą. Savo receptų archyvę peržiūrėjusi aptikau tik keptų varškėčių su cukinija receptą, tačiau prie keptuvės stovėti visai nesinorėjo. Bet pagalvojau, kad savo virtuvėje, galiu eksperimentuoti pagal savo norus, tad remdamasi tuo receptu iškepiau apkepą. Apkepas gavosi sultingas ir labai skanus. Kitą savaitę vėl gaminau apkepą ir vėl jį mano šeimyna puikiai įvertino ir nepaliko nieko kitai dienai. Tad tikrai vertas dėmesio receptas!

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Vyras visada mėgsta aštresnį maistą, tad vieną dieną nusprendžiau palepinti jį. Liko patenkintas ir su šypsena veide 🙂 Net netrukdė kukurūzai, kurių jis nemėgsta. O pomidorai įneša labai reikiamos gaivos. Manau šitam recepte tikrai viskas suderinta puikiai.

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Itin paprastas apkepas, pasidaro labai greitai. Labai tinka, kai norisi kažko švelnaus.

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Šis pyragas atrodo gal ir kiek neįprastas, bet mums tas keistumas pasirodė ganėtinai priimtinas. Obuoliai suteikė švelnų salstelėjimą, Tabasko padažas – aštrumą. Be to, šiam pyragui nereikia ruošti užpilo su kiaušiniais. Pradžioje galvojau, kad nieko nesigaus, tačiau nors įdaras ir nebuvo vientisas, tačiau tikrai nebyrėjo. Man ir sūnui itin patiko pagrindas su rūpiais kvietiniais miltais. Kandant jis kiek labiau trupėjo, bet turėjo kažkokio žavesio.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux