Menu

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

  • Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys


Autorius: Aušra

Data:

Sultingas kepsnys, švelnaus skonio, tad ypatingai skanu su aštriu pomidorų padažu.

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 kiaušiniai
  • 1/2 p. pieno
  • 1/2 p. avižinių dribsnių
  • 1 p. tarkuotos cukinijos
  • 1/3 p. smulkiai pjaustyto svogūno
  • 2 a.š. smulkiai pjaustytų šviežių petražolių
  • 1 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. juodųjų pipirų
  • 1/2 a.š. džiovinto baziliko
  • 1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
  • 1/8 a.š. garstyčių miltelių
  • 700 g maltos mėsos
  • 1/2 p. aštraus pomidorų padažo
  • 1 v.š. tarkuoto parmezano sūrio

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 175°C.
  • Kepimo indą ištepti aliejumi ir atidėti į šalį.
  • Dideliame inde išplakti kiaušinius su šakute.
  • Įmaišyti pieną ir avižinius dribsnius, leisti pastovėti kelias minutes.
  • Įmaišyti cukiniją, svogūnus, petražoles, druską, pipirus, baziliką, raudonėlius ir garstyčių miltelius. Sudėti maltą mėsą ir išmaišyti.
  • Sudėti į paruoštą kepimo indą ir lengvai suspausti.
  • Nedideliame inde sumaišyti pomidorų padažą su tarkuotu sūriu.
  • Užpilti mišinį ant paruošto kepsnio.
  • Kepti 1-1 1/4 valandos.
  • Iškepusiam kepsniui leisti pastovėti bent 5 minutes ir tik tada pjaustyti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Eating Well… Living Thin(er!)

  1. silva says:

    Sveiki. Susidomejau jusu mesos ir cukiniju kepsniu. Gal galetumete pasakyti, ka reiskia “p” raide siuose produktuose? Aciu uz galima atsakyma.

    1/2 p. pieno

    1/2 p. avižinių dribsnių

    1 p. tarkuotos cukinijos

    1/3 p. smulkiai pjaustyto svogūno

  2. Aušra says:

    Sveika, savo receptuose visur p. žymiu puodelį, kuriame telpa 240ml.

  3. silva says:

    Aciu. Meginsiu gaminti. Labai skaniai atrodo!

  4. Aušra says:

    Ačiū ir skanių eksperimentų 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

Praeitą savaitgalį, kai vaikai miegojo pietų miego, labai norėjau iškepti kažką skanaus (saldaus). Bet susinervinau, kad neturiu nieko nusižiūrėjusi, tad sėdau prie kompiuterio ir bandžiau išsirinkti ką nors iš seno archyvo. Ilgai varčiau ir apsistojau ties šiais pyragėliais. 🙂 Žinau, jie visai ne saldūs. Bet taip jau būna, kai vartai daug receptų, vis kas nors netinka, o čia tiko tai, jog turėjau visko, net grybų 🙂 kas pas mus retenybė. Tik kad jau ilgai užtrukau besirinkdama receptą, tai nedariau iš ryžių krepšelių, o dariau kelių sluoksnių pyragėlius. Skonis manau nuo to nei kiek nenukentėjo. Mums labai patiko šis užkandis. Tik pradžioje pabijojau, kad vyrui trūks mėsos, tačiau jos kažkaip nelabai pasigedom 🙂

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Patiekalas labai praktiškas 🙂 Puikiai tinka šventiškesniems susibūrimams, nes darbo tikrai nėra daug, o ir prie puodų nereikia stovėti. Viskas pasigamina kartu – ir mėsa, ir garnyras. Belieka tik paruošti salotas ir skanauti patiekalu. Tikrai nusprendėm, kad kartosim dar ne kartą.

Šiltos makaronų salotos su fetos sūriu

Šiltos makaronų salotos su fetos sūriu

Nors oras atvėso ir norisi šilto maisto, tačiau dar vis nesinori kažko sunkaus, tad siūlau išbandyti makaronus su daržovėmis. Sotu tačiau tuo pačiu ir gaivu (dėl pomidorų).

Pyragas su cukinija

Pyragas su cukinija

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

Maltos mėsos sriuba su marinuotais agurkais

Maltos mėsos sriuba su marinuotais agurkais

Kažkaip niekada iki šiol nesugalvojau įdėti į sriubą marinuotų agurkų. O jie tikrai priduoda kažko, kas priverčia mano mažąjį suvalgyti visą bliūdą sriubos. Taip pat reikia paminėti, jog sriuba tikrai lengvai ir greitai pagaminama bei iš kasdieninių produktų. Tad tikrai siūlau išbandyti 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux