Menu

Tuno ir cukiniju blynai

  • Tuno ir cukiniju blynai
  • Tuno ir cukiniju blynai
  • Tuno ir cukiniju blynai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Tuno ir cukiniju blynai


Autorius: Aušra

Data:

Su vyru apsitarėm ir nusprendėm, jog reikia stengtis kuo dažniau gaminti maistą namuose, nes reik taupyti. Tad buvo grynai principo reikalas pasigaminti kažką rytojaus pietums. Deja, atsidarius šaldytuvą, ten jau ne ką ir galima buvo rasti. Tik cukinijų (kaip visada)… Gerai, kad galvojau, jog reikia pasirūpinti tik savo pietumis. Atsiminiau seniai nusižiūrėtą tuno ir cukinijų blynų receptą, kurio vis nedrįsdavau išbandyti, nes atrodydavo per daug paprastas, kad būtų skanus. Bet, taip sakant, sutikau pabūti eksperimentiniu triušiuku ir pasigaminau. Ir kaip aš klydau…

Blynai labai skanūs!!! Kad ir kiek įtariai į juos žiūrėjau prieš ragaudama, visi nuogastavimai nepasitvirtino! Man jie labai labai patiko. Net ir kitą dieną, kai gaminau specialiai tik tam, kad įdėti receptą į tinklaraštį 🙂 Taip pat klydau, kad tai bus tik mano pietūs – valgė ir vyras, ir sūnus! Ir sūnus net, paklaustas kaip įvertino, pasakė, jog galėčiau tokius dėti net kelias dienas iš eilės į mokyklą pietums! Kaip jums toks įvertinimas? 😀

Tuno ir cukiniju blynai

Užtruksime:
Pagaminsime: 2 porcijas

Ingredientai:

  • 250-300 g cukinijos
  • 1 kiaušinis
  • 1 indelis tuno savose sultyse
  • 80 g pilno grūdo speltos miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • druskos
  • kokoso aliejaus ar ghi sviesto, kepimui
  • sojos ar grietinės, patiekimui

Instrukcijos:

  • Cukinijas sutarkuoti ir lengvai nuspausti sultis.
  • Į indą sudėti nusunktą tuną, kiaušinį ir cukiniją. Viską lengvai išmaišyti.
  • Į mišinį suberti miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišyti.
  • Įberti pagal skonį druskos.
  • Jei pradžioje atrodys, jog tešla per tiršta, palaukite kelias minutes – cukinijos dar tikrai turi sulčių ir jos išbėgs, taip sudrėkindamos tešlą.
  • Keptuvėje išlydyti kokoso aliejų ar ghi sviestą.
  • Blynų tešlą padalinti į aštuonias dalis.
  • Iš jų suformuoti rankomis blynus ir kepti įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  • Tiekti su sojos padažu ar grietine.
  • Skanaus!

Šaltinis: Joe Wicks – Liekni per 15 minučių kasdien (Jotema, 2017)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Makaronų ir tuno salotos

Makaronų ir tuno salotos

Tai pirmos mano makaronų salotos ir dar su tunu 🙂 Bet buvo tikrai skanu, jau darėm porą kartų. Tik trečią kartą dėl vyro salierų kiekį mažinčiau per pusę, nes jam pasirodo nepatinka salieras (tik dabar išsiaiškinom, nes iki šiol nenaudojom šio prieskoninio augalo).

Varškės ir cukinijų apkepas

Varškės ir cukinijų apkepas

Kai užaugo pirmoji cukinija mūsų darže žinojau, kad noriu iškepti su ja ir varške kokį apkepą. Savo receptų archyvę peržiūrėjusi aptikau tik keptų varškėčių su cukinija receptą, tačiau prie keptuvės stovėti visai nesinorėjo. Bet pagalvojau, kad savo virtuvėje, galiu eksperimentuoti pagal savo norus, tad remdamasi tuo receptu iškepiau apkepą. Apkepas gavosi sultingas ir labai skanus. Kitą savaitę vėl gaminau apkepą ir vėl jį mano šeimyna puikiai įvertino ir nepaliko nieko kitai dienai. Tad tikrai vertas dėmesio receptas!

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Lengvi skanūs sklindžiai. Labai tinka kai nebežinai kur sunaudoti cukinijas, obuolius ir varškę, o viso šito gėrio pas mus namuose per daug ir visi reikalauja greito naudojimo.

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

Praeitą savaitgalį, kai vaikai miegojo pietų miego, labai norėjau iškepti kažką skanaus (saldaus). Bet susinervinau, kad neturiu nieko nusižiūrėjusi, tad sėdau prie kompiuterio ir bandžiau išsirinkti ką nors iš seno archyvo. Ilgai varčiau ir apsistojau ties šiais pyragėliais. 🙂 Žinau, jie visai ne saldūs. Bet taip jau būna, kai vartai daug receptų, vis kas nors netinka, o čia tiko tai, jog turėjau visko, net grybų 🙂 kas pas mus retenybė. Tik kad jau ilgai užtrukau besirinkdama receptą, tai nedariau iš ryžių krepšelių, o dariau kelių sluoksnių pyragėlius. Skonis manau nuo to nei kiek nenukentėjo. Mums labai patiko šis užkandis. Tik pradžioje pabijojau, kad vyrui trūks mėsos, tačiau jos kažkaip nelabai pasigedom 🙂

Zucchini cake with tuna

Cukinijų pyragas su tunu

Labai skanus pyragas. Prapjauto net nepavyksta nufotografuoti, nes labai jau greitai išnyksta. Sultingas, tikrai nėra sausas. Dėl tos priežasties vyras vos ne pusę pyrago vienu prisėdimu suvalgo 🙂