Menu

Tuno ir cukiniju blynai

  • Tuno ir cukiniju blynai
  • Tuno ir cukiniju blynai
  • Tuno ir cukiniju blynai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Tuno ir cukiniju blynai


Autorius: Aušra

Data:

Su vyru apsitarėm ir nusprendėm, jog reikia stengtis kuo dažniau gaminti maistą namuose, nes reik taupyti. Tad buvo grynai principo reikalas pasigaminti kažką rytojaus pietums. Deja, atsidarius šaldytuvą, ten jau ne ką ir galima buvo rasti. Tik cukinijų (kaip visada)… Gerai, kad galvojau, jog reikia pasirūpinti tik savo pietumis. Atsiminiau seniai nusižiūrėtą tuno ir cukinijų blynų receptą, kurio vis nedrįsdavau išbandyti, nes atrodydavo per daug paprastas, kad būtų skanus. Bet, taip sakant, sutikau pabūti eksperimentiniu triušiuku ir pasigaminau. Ir kaip aš klydau…

Blynai labai skanūs!!! Kad ir kiek įtariai į juos žiūrėjau prieš ragaudama, visi nuogastavimai nepasitvirtino! Man jie labai labai patiko. Net ir kitą dieną, kai gaminau specialiai tik tam, kad įdėti receptą į tinklaraštį 🙂 Taip pat klydau, kad tai bus tik mano pietūs – valgė ir vyras, ir sūnus! Ir sūnus net, paklaustas kaip įvertino, pasakė, jog galėčiau tokius dėti net kelias dienas iš eilės į mokyklą pietums! Kaip jums toks įvertinimas? 😀

Tuno ir cukiniju blynai

Užtruksime:
Pagaminsime: 2 porcijas

Ingredientai:

  • 250-300 g cukinijos
  • 1 kiaušinis
  • 1 indelis tuno savose sultyse
  • 80 g pilno grūdo speltos miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • druskos
  • kokoso aliejaus ar ghi sviesto, kepimui
  • sojos ar grietinės, patiekimui

Instrukcijos:

  • Cukinijas sutarkuoti ir lengvai nuspausti sultis.
  • Į indą sudėti nusunktą tuną, kiaušinį ir cukiniją. Viską lengvai išmaišyti.
  • Į mišinį suberti miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišyti.
  • Įberti pagal skonį druskos.
  • Jei pradžioje atrodys, jog tešla per tiršta, palaukite kelias minutes – cukinijos dar tikrai turi sulčių ir jos išbėgs, taip sudrėkindamos tešlą.
  • Keptuvėje išlydyti kokoso aliejų ar ghi sviestą.
  • Blynų tešlą padalinti į aštuonias dalis.
  • Iš jų suformuoti rankomis blynus ir kepti įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  • Tiekti su sojos padažu ar grietine.
  • Skanaus!

Šaltinis: Joe Wicks – Liekni per 15 minučių kasdien (Jotema, 2017)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Lengvi skanūs sklindžiai. Labai tinka kai nebežinai kur sunaudoti cukinijas, obuolius ir varškę, o viso šito gėrio pas mus namuose per daug ir visi reikalauja greito naudojimo.

Pyragas su cukinija

Pyragas su cukinija

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

Šokoladinis cukinijų pyragas

Šokoladinis cukinijų pyragas

Dar vienas kepinys su cukinija. Tikrai puikus ir drėgnas. Šokolado čipsų nedėjau, bet man jų visai ir netrūko. Gal būtų tik dar skaniau, bet ir daugiau nuodėmės 🙂

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Sultingas kepsnys, švelnaus skonio, tad ypatingai skanu su aštriu pomidorų padažu.

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų pas mane užderėjo ne tik darže, bet dar ir Kauno seneliai užaugino du didelius monstrus 🙂 Tad dar vienas patikęs su cukinijom receptėlis. Bet kadangi cukinijų dar yra daaaug, tai reikės tęsti paieškas skanių patiekalų su cukinijom.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux