Menu

Tuno ir cukiniju blynai

  • Tuno ir cukiniju blynai
  • Tuno ir cukiniju blynai
  • Tuno ir cukiniju blynai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Tuno ir cukiniju blynai


Autorius: Aušra

Data:

Su vyru apsitarėm ir nusprendėm, jog reikia stengtis kuo dažniau gaminti maistą namuose, nes reik taupyti. Tad buvo grynai principo reikalas pasigaminti kažką rytojaus pietums. Deja, atsidarius šaldytuvą, ten jau ne ką ir galima buvo rasti. Tik cukinijų (kaip visada)… Gerai, kad galvojau, jog reikia pasirūpinti tik savo pietumis. Atsiminiau seniai nusižiūrėtą tuno ir cukinijų blynų receptą, kurio vis nedrįsdavau išbandyti, nes atrodydavo per daug paprastas, kad būtų skanus. Bet, taip sakant, sutikau pabūti eksperimentiniu triušiuku ir pasigaminau. Ir kaip aš klydau…

Blynai labai skanūs!!! Kad ir kiek įtariai į juos žiūrėjau prieš ragaudama, visi nuogastavimai nepasitvirtino! Man jie labai labai patiko. Net ir kitą dieną, kai gaminau specialiai tik tam, kad įdėti receptą į tinklaraštį 🙂 Taip pat klydau, kad tai bus tik mano pietūs – valgė ir vyras, ir sūnus! Ir sūnus net, paklaustas kaip įvertino, pasakė, jog galėčiau tokius dėti net kelias dienas iš eilės į mokyklą pietums! Kaip jums toks įvertinimas? 😀

Tuno ir cukiniju blynai

Užtruksime:
Pagaminsime: 2 porcijas

Ingredientai:

  • 250-300 g cukinijos
  • 1 kiaušinis
  • 1 indelis tuno savose sultyse
  • 80 g pilno grūdo speltos miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • druskos
  • kokoso aliejaus ar ghi sviesto, kepimui
  • sojos ar grietinės, patiekimui

Instrukcijos:

  • Cukinijas sutarkuoti ir lengvai nuspausti sultis.
  • Į indą sudėti nusunktą tuną, kiaušinį ir cukiniją. Viską lengvai išmaišyti.
  • Į mišinį suberti miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišyti.
  • Įberti pagal skonį druskos.
  • Jei pradžioje atrodys, jog tešla per tiršta, palaukite kelias minutes – cukinijos dar tikrai turi sulčių ir jos išbėgs, taip sudrėkindamos tešlą.
  • Keptuvėje išlydyti kokoso aliejų ar ghi sviestą.
  • Blynų tešlą padalinti į aštuonias dalis.
  • Iš jų suformuoti rankomis blynus ir kepti įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  • Tiekti su sojos padažu ar grietine.
  • Skanaus!

Šaltinis: Joe Wicks – Liekni per 15 minučių kasdien (Jotema, 2017)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Itin paprastas apkepas, pasidaro labai greitai. Labai tinka, kai norisi kažko švelnaus.

Ryžių salotos su tunu

Ryžių salotos su tunu

Labai paprastutės salotos ir labai greitai padaromos. Jos tokios daugiau rudeniškos ar pavasariškos, bet kai į darbą reikia kažką įsimesti, jos puikiai tam tinka net ir vasarą.

Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas

Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.

Makaronų ir tuno salotos

Makaronų ir tuno salotos

Tai pirmos mano makaronų salotos ir dar su tunu 🙂 Bet buvo tikrai skanu, jau darėm porą kartų. Tik trečią kartą dėl vyro salierų kiekį mažinčiau per pusę, nes jam pasirodo nepatinka salieras (tik dabar išsiaiškinom, nes iki šiol nenaudojom šio prieskoninio augalo).