Menu

Varškės ir cukinijų apkepas

  • Varškės ir cukinijų apkepas
  • Varškės ir cukinijų apkepas
  • Varškės ir cukinijų apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Varškės ir cukinijų apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Kai užaugo pirmoji cukinija mūsų darže žinojau, kad noriu iškepti su ja ir varške kokį apkepą. Savo receptų archyve peržiūrėjusi aptikau tik keptų varškėčių su cukinija receptą, tačiau prie keptuvės stovėti visai nesinorėjo. Bet pagalvojau, kad savo virtuvėje, galiu eksperimentuoti pagal savo norus, tad remdamasi tuo receptu iškepiau apkepą. Apkepas gavosi sultingas ir labai skanus. Kitą savaitę vėl gaminau apkepą ir vėl jį mano šeimyna puikiai įvertino ir nepaliko nieko kitai dienai. Tad tikrai vertas dėmesio receptas!

Varškės ir cukinijų apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 394 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai
  • 2 v.š. cukraus
  • 400 g varškės
  • 300 g cukinijos
  • 80 g ryžių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 130 g razinų
  • žiupsnelis druskos

Instrukcijos:

  • Orkaitė įkaitinti iki 180°C.
  • Razinas nuplauti ir palikti kelias minutes pamirkti, kad suminkštėtų.
  • Inde sumaišyti kiaušinius, cukrų, varškę, miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
  • Įtarkuoti cukiniją.
  • Įmaišyti nusausintas razinas.
  • Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
  • Į formą supilti tešlą. Paviršių išlyginti.
  • Kepti apie 40-50 minučių.
  • Valgyti su grietine ir/ar uogiene.
  • Skanaus!

Šaltinis: N’oubliez Jamais…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Orkaitėje kepti varškėčiai su sėlenomis

Orkaitėje kepti varškėčiai su sėlenomis

Labai greitai padaromi varškėčiai. Darbo prie jų tikrai mažai, o dar ir sveiki. Kol jie keps orkaitėje, galima pasidaryti salotas arba tiesiog užsiimti maisto gamyba kitiems šeimos nariams, kurie nenori maitintis taip sveikai. Su salotomis mums jie tikrai tiko, nes skoniu primena keptą varškės sūrį.

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

Dar vienas skanumynas iš kasdieninių produktų. Nėra itin saldus, bet po švenčių manau tai labai sveika 🙂 O ir labai puikiai susinaudojo duonos likutis. Tiesą pasakius, abu su vyru nesitikėjom, jog jis bus toks skanus. Vaikai taip pat labai gerai įvertino. Tą pačią dieną duonos trupinukai buvo traškūs, kitą dieną – jie suminkštėjo, tačiau abi dienas buvo labai malonu skanauti šį desertą.

Šiltos makaronų salotos su fetos sūriu

Šiltos makaronų salotos su fetos sūriu

Nors oras atvėso ir norisi šilto maisto, tačiau dar vis nesinori kažko sunkaus, tad siūlau išbandyti makaronus su daržovėmis. Sotu tačiau tuo pačiu ir gaivu (dėl pomidorų).

Obuolių ir varškės apkepas

Obuolių ir varškės apkepas

Paskutiniu metu vakarienei nesinori sunkaus maisto, tad pradėjau kepti apkepus 🙂 O kadangi dar ir obuolių sode yra, tai žinoma pirmas pasirinktas apkepas buvo su obuoliais.

Varškės apkepas su vaniliniu pudingu

Varškės apkepas su vaniliniu pudingu

Mes labai mėgstam varškę. Tačiau ilgainiui tas pats varškės apkepas pabosta, tad pradėjau dairytis kažko naujo. Vat ir nusprendžiau išbandyti šį apkepą ir kaip visada dar paskatino tai, jog jau senokai turiu vanilinio pudingo pakelį, bet niekaip jo nesunaudojau. Vaikams labai patiko. O kadangi kaip lengvai vakarienei dariau iš pusės normos, tai visa šeima lengvai užkando, o ir pakelio jau neliko, nes teko greitai pakartoti 🙂