Menu

Varškės ir cukinijų apkepas

  • Varškės ir cukinijų apkepas
  • Varškės ir cukinijų apkepas
  • Varškės ir cukinijų apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Varškės ir cukinijų apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Kai užaugo pirmoji cukinija mūsų darže žinojau, kad noriu iškepti su ja ir varške kokį apkepą. Savo receptų archyve peržiūrėjusi aptikau tik keptų varškėčių su cukinija receptą, tačiau prie keptuvės stovėti visai nesinorėjo. Bet pagalvojau, kad savo virtuvėje, galiu eksperimentuoti pagal savo norus, tad remdamasi tuo receptu iškepiau apkepą. Apkepas gavosi sultingas ir labai skanus. Kitą savaitę vėl gaminau apkepą ir vėl jį mano šeimyna puikiai įvertino ir nepaliko nieko kitai dienai. Tad tikrai vertas dėmesio receptas!

Varškės ir cukinijų apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 394 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai
  • 2 v.š. cukraus
  • 400 g varškės
  • 300 g cukinijos
  • 80 g ryžių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 130 g razinų
  • žiupsnelis druskos

Instrukcijos:

  • Orkaitė įkaitinti iki 180°C.
  • Razinas nuplauti ir palikti kelias minutes pamirkti, kad suminkštėtų.
  • Inde sumaišyti kiaušinius, cukrų, varškę, miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
  • Įtarkuoti cukiniją.
  • Įmaišyti nusausintas razinas.
  • Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
  • Į formą supilti tešlą. Paviršių išlyginti.
  • Kepti apie 40-50 minučių.
  • Valgyti su grietine ir/ar uogiene.
  • Skanaus!

Šaltinis: N’oubliez Jamais…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Saulėgrąžų ir razinų chalva

Saulėgrąžų ir razinų chalva

Šį skanumyną gal ir sunku pavadinti chalva, tačiau kaip kitaip užvadinti nesugalvojau. Viskas labai paprasta – vos trys produktai, viską sumaišai ir viskas. Ką čia daugiau ir pasakoti 🙂 Šeima kaip sveiką užkandį pripažino.

Naminiai Rafaelo

Naminiai Rafaelo

Taigi teko ganėtinai smarkiai improvizuoti, nes šį kartą pritrūkau kokoso drožlių. Tad rezultate gavosi, ne balti rafaelo saldainiai, bet tortų papuošimuose išmaudyti varškės saldainiukai. Patikėkit, tik saldainiukais ir išeina juos pavadinti, nes buvo labai saldu, nors ir dėjau truputėlį mažiau cukraus nei originale. Čia pateikiu savo versiją, kurią visi skaniai suvalgėm per kelias dienas. Ir spėju vyrui tikrai patiko, nes prisikirto šių saldainiukų ir vėl uždraudė man daryti saldumynus…

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Šiuos sausainius pirmą kartą kepiau kartu su dukra. Buvo pasakiškai skanu, bet tuo pačiu ir labai saldu. Todėl antrą kartą kepdama naudojau mažiau cukraus, tačiau to pasekoje sausainiai taip neišsiplėtė kepdami. Čia pateikiu jau antrą kartą naudotas proporcijas, nes mėgstu kad sausainiai būtų sausainiais, o ne saldainiais 🙂 Beje, kai naudojau lazdyno riešutus, vyras uždraudė sausainius vežti į darbą merginoms 🙂 Taigi, tai viską ir pasako apie šių sausainių skonį.

Sumuštiniai su varške ir žalumynais

Sumuštiniai su varške ir žalumynais

Tai mūsų naujieji pusryčiai. Visgi pavasaris įnešė naujovių ir pradėjome ieškoti lengvų skanių pusryčių. Glotnučiams man rytai dar per vėsūs, keptas kiaušinis atsibodo, sumuštiniai šiaip mūsų šeimoje nėra itin populiarūs. O vat šie sumuštiniai lengvesni, gaivumo suteikia žalumynai. Tad jei pabodo įprasti sumuštiniai su dešra ar sūriu, tikrai siūlau išbandyti.

Cukinijų keksiukai su sūriu

Cukinijų keksiukai su sūriu

Mes šiuos keksiukus valgom pavakariams, kai nesinori nieko saldaus. Darau mini keksiukus, tai vaikams į ranką būna pats tas. Net nepastebiu kaip dingsta.