Menu

Varškės ir cukinijų apkepas

  • Varškės ir cukinijų apkepas
  • Varškės ir cukinijų apkepas
  • Varškės ir cukinijų apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Varškės ir cukinijų apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Kai užaugo pirmoji cukinija mūsų darže žinojau, kad noriu iškepti su ja ir varške kokį apkepą. Savo receptų archyve peržiūrėjusi aptikau tik keptų varškėčių su cukinija receptą, tačiau prie keptuvės stovėti visai nesinorėjo. Bet pagalvojau, kad savo virtuvėje, galiu eksperimentuoti pagal savo norus, tad remdamasi tuo receptu iškepiau apkepą. Apkepas gavosi sultingas ir labai skanus. Kitą savaitę vėl gaminau apkepą ir vėl jį mano šeimyna puikiai įvertino ir nepaliko nieko kitai dienai. Tad tikrai vertas dėmesio receptas!

Varškės ir cukinijų apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 394 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai
  • 2 v.š. cukraus
  • 400 g varškės
  • 300 g cukinijos
  • 80 g ryžių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 130 g razinų
  • žiupsnelis druskos

Instrukcijos:

  • Orkaitė įkaitinti iki 180°C.
  • Razinas nuplauti ir palikti kelias minutes pamirkti, kad suminkštėtų.
  • Inde sumaišyti kiaušinius, cukrų, varškę, miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
  • Įtarkuoti cukiniją.
  • Įmaišyti nusausintas razinas.
  • Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
  • Į formą supilti tešlą. Paviršių išlyginti.
  • Kepti apie 40-50 minučių.
  • Valgyti su grietine ir/ar uogiene.
  • Skanaus!

Šaltinis: N’oubliez Jamais…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

Šį kartą rizikavau ir pagaminau šiuos paplotėlius, vildamasi, jog vyras labai mėgsta bulves su varške. Džiugu, kad prašoviau labai nedaug – vyrui ne lašinukai paplotėliuose maišė, o tai jog padažas buvo per skystas ir per mažai jautė varškę. Tad kitą kartą į padažą manau tiesiog pilsiu per pusę mažiau pieno.

Bananų ir cukinijų keksiukai

Bananų ir cukinijų keksiukai

Švelniai bananais kvepiantys keksiukai, kuriems drėgmės suteikia cukinijos. Puikiai galima sunaudoti ir šaldytas tarkuotas cukinijas (tik atšildytas reikia gerai nuspausti sultis).

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Pusryčių paįvairinimas, kad įprasta kiaušinienė būtų sotesnė, įdedam truputį maltos mėsos bei rytietiškų prieskonių. Rezultatas bus nuostabus!

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

Žiedinių kopūstų apkepas su varške

Žiedinių kopūstų apkepas su varške

Iš pradžių šis derinukas pasirodė kiek keistas, bet pagalvojau, jog bent jau atskirai ir žiedinius kopūstus, ir varškę, ir sūrį mes labai mėgstam. Tad ir surizikavau išbandyti. Vyras labai gyrė, valgė su rūgpieniu ir grietine. Vaikams ir man užteko valgyti tik su grietine, bet vis tiek buvo labai skanu.