Menu

Varškės ir cukinijų apkepas

  • Varškės ir cukinijų apkepas
  • Varškės ir cukinijų apkepas
  • Varškės ir cukinijų apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Varškės ir cukinijų apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Kai užaugo pirmoji cukinija mūsų darže žinojau, kad noriu iškepti su ja ir varške kokį apkepą. Savo receptų archyve peržiūrėjusi aptikau tik keptų varškėčių su cukinija receptą, tačiau prie keptuvės stovėti visai nesinorėjo. Bet pagalvojau, kad savo virtuvėje, galiu eksperimentuoti pagal savo norus, tad remdamasi tuo receptu iškepiau apkepą. Apkepas gavosi sultingas ir labai skanus. Kitą savaitę vėl gaminau apkepą ir vėl jį mano šeimyna puikiai įvertino ir nepaliko nieko kitai dienai. Tad tikrai vertas dėmesio receptas!

Varškės ir cukinijų apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 394 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai
  • 2 v.š. cukraus
  • 400 g varškės
  • 300 g cukinijos
  • 80 g ryžių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 130 g razinų
  • žiupsnelis druskos

Instrukcijos:

  • Orkaitė įkaitinti iki 180°C.
  • Razinas nuplauti ir palikti kelias minutes pamirkti, kad suminkštėtų.
  • Inde sumaišyti kiaušinius, cukrų, varškę, miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
  • Įtarkuoti cukiniją.
  • Įmaišyti nusausintas razinas.
  • Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
  • Į formą supilti tešlą. Paviršių išlyginti.
  • Kepti apie 40-50 minučių.
  • Valgyti su grietine ir/ar uogiene.
  • Skanaus!

Šaltinis: N’oubliez Jamais…

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Džiovintų vaisių vėrinukai

Džiovintų vaisių vėrinukai

Naudojant kuo įvairesnių spalvų džiovintus vaisius, gaunasi labai linksmi ir gražūs vėrinukai. Šį kartą naudojau džiovintas papajas (raudona), džiovinti greipfrutai (žalia), džiovinti ananasai (geltona), džiovintos braškės (ruda ar tai tamsiai raudona) ir džiovintos vyšnios (šviesiai …

Kiaušiniai su grietinėle

Kiaušiniai su grietinėle

Skanūs ir nesudėtingi 🙂 Sudedam viską į formeles, užstatom kepti ir einam žadinti šeimyną. Tiesą pasakius du kartus jau kepiau, bet vis nepavyksta pagauti momento, kai baltymas jau sustingęs, o trynys dar vis skystas. Bet skonis mums vis tiek patiko. Vyrui ypatingai patiko su fetos sūriu, nes skonis buvo stipresnis. Man – švelnesnis variantas. Kai mamos dienos proga vaišinau senelius šiais pusryčiais, jie nusprendė, jog šie kiaušiniai yra labai sotūs 🙂 O gal jie tiesiog nepratę valgyti ankstyvų pusryčių 🙂

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Šiuos sausainius pirmą kartą kepiau kartu su dukra. Buvo pasakiškai skanu, bet tuo pačiu ir labai saldu. Todėl antrą kartą kepdama naudojau mažiau cukraus, tačiau to pasekoje sausainiai taip neišsiplėtė kepdami. Čia pateikiu jau antrą kartą naudotas proporcijas, nes mėgstu kad sausainiai būtų sausainiais, o ne saldainiais 🙂 Beje, kai naudojau lazdyno riešutus, vyras uždraudė sausainius vežti į darbą merginoms 🙂 Taigi, tai viską ir pasako apie šių sausainių skonį.

Tuno ir cukiniju blynai

Tuno ir cukiniju blynai

Blynai labai skanūs!!! Kad ir kiek įtariai į juos žiūrėjau prieš ragaudama, visi nuogastavimai nepasitvirtino! Man jie labai labai patiko.

Agurkų užkandis su varške

Agurkų užkandis su varške

Labai gaivu ir paprasta. Darant su blenderiu viskas pasidaro per kelias minutes. Skonis išskirtinis, labai primena šaltibarščius be burokėlių.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux