Menu

Sezamo saldainiai

  • Sezamo saldainiai
  • Details
  • 27 Comments
  • Related Items
Sezamo saldainiai


Autorius: Aušra

Data:

Senokai jau nusižiūrėtas receptas, tik kažkaip neišdrįsdavau jo pasidaryti. Bet Skanios savaitės paskatino žengti žingsnį į priekį ir pagaminti pirmuosius saldainius 🙂 Sutikti buvo šauniai – suvalgyti per porą minučių, nes dariau tik iš ketvirtadalio. Smagu 🙂 Ryt bus pradėta dairytis kitų saldainių. O kol kas galiu pasakyti, jog šie saldainiai primena kozinakus. Truputį jaučiasi medaus prieskonis. Tačiau nėra labai kieti (na pastovėję šaldytuvę pasidarė traškūs).

Sezamo saldainiai

Užtruksime:
Išeiga: 30 saldainių
Kaloringumas: 85 kcal / saldainis

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 p. sezamo sėklų
  • 2 v.š. juodų sezamo sėklų (nebūtina)
  • 1/2 p. medaus
  • 1/2 p. rudojo cukraus (dėjau baltą)
  • 1/2 a.š. malto imbiero
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 1/2 a.š. druskos

Instrukcijos:

  • Pasiruošti du kepimo popieriaus lapus (rekomenduoja sutepti juos sviestu, bet aš to nedariau).
  • Sausoje keptuvėje pakepinti sezamo sėklas iki švelniai paruduos (atsargiai, greitai sudega jei nemaišot). Jei naudojamos ir juodos sezamo sėklos, jas geriau pakepinti atskirai.
  • Išėmus sėklas, toje pačioje keptuvėje kaitinti visus likusius ingredientus.
  • Kai užvirs, maišant kaitinti dar 2 minutes.
  • Nuimti nuo karščio ir įmaišyti sezamo sėklas.
  • Masę išpilti ant kepimo popieriaus, uždengti antru kepimo popieriaus lapu ir kočėlu plonai iškočioti.
  • Leisti truputį atvėsti ir nuimti kepimo popierių.
  • Dideliu peiliu supjaustyti norimos formos saldainiais ir leisti pilnai atvėsti.
  • Saldainius laikyti atskirtus kepimo popieriumi, nes linkę sulipti.
  • Skanaus!

Source: Kitchen Parade

  1. Žalia Varna parašė:

    Mmm, kaip skaniai atrodo 🙂 Dievinu sezamą 🙂

  2. Aušra parašė:

    Ačiū. Jei turi sezamo, kad ir ketvirtadalį puoduko – tikrai siūlau išbandyti. Pasidaro labai greitai. O ir skanauti greitai gali, nes kai plonai iškočioji, masė greitai atvėsta.

  3. Daiva parašė:

    „2 p. sezamo sėklų” o kiek čia gramais būtų?

  4. Aušra parašė:

    Jau pabaigiau visą savo sezamą, tad pati pasverti negaliu. Tačiau paieškojau internete ir randu skirtingose vietose, kad 1p. sezamo sveria 96-130g. Tad manau jei dviems puodukams sezamo imtum 230-250g viskas gautųsi gerai. Be to, šis receptas nereikalauja itin didelio tikslumo. Tad jei ir vietoj dviejų puodukų imtum 200g irgi manau turėtų pavykti viskas.

  5. Asta parašė:

    Skaniai atrodo, iškart pažiūrėjus į nuotrauką kozinakus prisiminiau 🙂 Bet man saulėgrąžiniai mielesni, todėl jau kuris laikas audžiu mintį išbandyti kažką tokio. Tik, žinoma, saldaininei savaitei užtikrintai nespėsiu. Paskutiniu metu niekad nespėju, ot 😀

  6. Aušra parašė:

    Kozinakai su saulėgrąžomis yra vieni pirmesnių mano sąraše 🙂 Kaip tik užsipirkau nemažai saulėgrąžų. Turiu ir receptų krūvas nusižiūrėjusi, tad jei neaplenksi tai aš pirma įdėsiu 😀 Nes mano planai irgi galingi, o dar visa kasdienybė gali po savaitės apsiversti aukštyn kojom.

  7. Asta parašė:

    Aušra, galėčiau beveik lažintis, kad tu pirmoji spėsi 🙂 Nebent aš dabar specialiai užsispirčiau palenktyniaut ir bėgčiau tuoj pat virtuvėn, apvertus planus aukštyn kojom 😀

  8. Aušra parašė:

    Na jei jau lažintumėmės tai tikrai padaryčiau pirma 😀 Bet šiaip kaip ir visi turiu didelių planų, kuriuos neaišku kada įgyvendinsiu. O kadangi po šios savaites saldumynų privengsiu tai dar žiūrėk, kad neaplenktum 🙂

  9. Dovilyte parašė:

    Puikus derinukas! Reiks kada isbandyt 😉 aciu uz receptuka 🙂

  10. j parašė:

    blogis…:(
    man prilipo ta mase prie popieriaus gatavai ir viskas iskeliavo i siuksliu deze :(((

  11. Aušra parašė:

    Manau viskam yra priežastys 🙂 Pirma mintis, kad saldainiai nespėjo pilnai atvėsti… Antra mintis – per mažai buvo verdamas medus ir cukrus tad nespėjo susidaryti karamelė dėl to ir nesukietėjo, o lipo.

  12. j parašė:

    galvojau, gal popierius prastas – kazkoks ten lenkiskas baltas buvo. siaip as jo niekuo nesutepiau. mase kaitinau apie 2-3 min, bet matyt reikia zymiai ilgiau. kada zinoti, kad jau susidare karamele ;/ ?
    taip viskas kvepejo, taip maniau jau busiu gerio pagaminus… dar nakti laukiau – ryte viskas keliavo i siuksliadeze – nuo popieriaus tai nelaizysi – nors buvo galima 🙁

  13. Aušra parašė:

    Žinokit man panašiai buvo su aguoniniais saldainiais 🙂 Viriau viską pagal receptą ir gavosi klampi masė, prilipusi prie popieriaus. Kitą dieną niekas nepasikeitė… Tik tiek gerai, kad didysis smaližius po truputį nukrapštė ir suvalgė, tai neteko išmesti.

    Manau ne popierius kaltas, kaitinimo laikas po užvirimo. Kiek skaitinėjau, tai kai jau galvoji kad išvirė karamelė – lašą įlašini į vandens stiklinę, jei jis neišskysta – baigta. Kitas variantas tiesiog ant lėkštutės užlašinti ir žiūrėti kaip vėstant stingsta, jei nestingsta – dar verdi, jei jau stingsta, tai tikrai viskas baigta.

  14. j parašė:

    dabar aiskiau! kaip patikrint zinosiu 😉 aciu 😉

  15. Smauglia parašė:

    Gaminau panasei kiap kad recepte tik dejau viena puodeli saulegrazu ir viena cezamu o toliau viska taip kaip recepte tik dar kardamono dejau, tai labai skaniai gavos 🙂 Aciu uz recepta.

  16. Aušra parašė:

    Oi kaip smagu skaityti tokius atsiliepimus savaitgalio pradžioj po darbų – labai praskaidrina nuotaiką 🙂

  17. dovile parašė:

    labai skanu ,bet man labai prilipo popierius niekaip negaliu jo nuiimti

  18. Aušra parašė:

    Manau arba per mažai virei, dėl to masė nesukietėjo kaip turėjo, dėl to ir lipo. O įdėjimas į šaldiklį nepadėtų?

    Nebent saldainiai galvosi kieti, tačiau vis tiek buvo labai prilipę… Tada net nežinau ką ir patarti…

  19. Viktorija parašė:

    Kas tas p.? Pokelis? Jei taip, tai kaip suprast „”p.medaus””? 🙂

  20. Aušra parašė:

    Sveika, savo receptuose visur p. žymiu puodelį, kuriame telpa 240ml.

  21. Mindaugas parašė:

    Dekui, Ausra, uz receptuka. As dariau maisydamas saulegrazas su sezamu, gavosi puikiai.
    Tam kad nepriliptu prie kepimo popieriaus reikia greitai atsaldyti, as kisau i saldikli ir po pusvalandzio jau valgom saldainius su vaikais.

  22. Aušra parašė:

    Labai smagu 🙂 Ačiū, kad nepatingėjote ir užsukote dar kartą padėkoti 🙂

  23. Inga parašė:

    Man popierius ir prilipo, nors saldainiai gerai sustingo..as ir naudojau balta lenkiska popiera- blogis ten!! :/ jau ir buvau pasiryzus i siuksliu deze sveisti, bet sugalvojau sudrekinti ji visa..ir ka jus galvojat, kuo puikiausiai popierius „nusiplove” :)tada visa seamo plokstele nusausinau, dar padziovinau saldytuve ir supjausciau..dabar megaujames skanestais :)super skonis!! jetus, kaip gerai, kad tokia isganinga mintis netycia atejo i galva su tuo vandeniu, o tai dabar kates konteinery laizytu sita skanesta…:D

  24. Aušra parašė:

    Smagu, kad išradigumas išgelbėjo 🙂

  25. edita parašė:

    kadangi popieriaus kepimo neturejau.. visa mase dejau ant folijos blizgosios puses.. kai kiek praveso idejau i saldymo kamera ir kai sustingo nusilupo visiskai be problemu :)aciu labai labai, dieviskai skanu 🙂

  26. Aušra parašė:

    Labai smagu kad patiko 🙂 Aš tai folijomis ne itin pasitikiu 🙂 kartais užtaikau nusipirkti storesnę, tada tikiu kad viskas puikiai pavyksta, bet jei plonesnė tai ji man labai plyšta. Bet žinoma svarbiausia, kad pavyko 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai, kuriuose morkų beveik nesijaučia, nes jas užgožia bananai 🙂 Tad jei bijote intensyvaus morkų skonio kepiniuose – keksiukai pats tas.

Puffed rice with sunflower seeds and honey

Pūsti ryžiai su saulėgrąžomis ir medumi

Labai greitas desertas. Kaip tik mano stiliuje 🙂 O ir produktai vos keli. Tik va gaila, kad dar vis nemačiau Lietuvoje pirkti pūstų ryžių, tik Lenkijoje randam…

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Kartais užeina noras išbandyti ką nors naujo ir neįprasto. Šiame recepte buvo du gan neįprasti dalykai – marinatas su rūgpieniu ir žinoma padažas. Kadangi jau dariau net kelis kartus, tai šis receptas priimtas į mūsų ratą ? Vaikams ypatingai patiko vištiena, nes ji buvo labai sultinga. O padažas toks gan neįprastas gaunasi – ir saldus, ir rūgštus, ir aštrus… na tikriausiai ir truputį sūrus ? na toks labai įvairiapusis. Bet užtat labai gerai, kai nenori pomidorų padažo ?

Sveikuoliški avižiniai sausainiai

Sveikuoliški avižiniai sausainiai

Tokio populiarumo nesitikėjau 🙂 Norėjau tik iškepti sausainių 🙂 O netikėtai darbe bendradarbė užklausė jų recepto, o vyrukas (kitas ragautojas) irgi net kelis kartus paminėjo, jog sausainiai labai geri 🙂 ir ko gi man daugiau norėti? Tik pasiūlyti išsikepti ir kitiems.

Kalėdiniai meduoliai

Kalėdiniai meduoliai

Nors Kalėdos jau praėjo, tačiau kitiems metams noriu išsisaugoti šį receptą. Išskirtinis jis tuo, jog į sudėtį įeina grietinė ir visai nedaug sviesto. Kadangi sausainiai buvo skirti vaikams pagraužti prieš miegą, tai papuošimų jokių nedariau. O iš kitos pusės, kam to reikia? Jei sausainiai ir patys labai skanūs 🙂