Menu

Pūsti ryžiai su saulėgrąžomis ir medumi

  • Pūsti ryžiai su saulėgrąžomis ir medumi
  • Pūsti ryžiai su saulėgrąžomis ir medumi
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Pūsti ryžiai su saulėgrąžomis ir medumi


Autorius: Aušra

Data:

Labai greitas desertas. Kaip tik mano stiliuje 🙂 O ir produktai vos keli. Tik va gaila, kad dar vis nemačiau Lietuvoje pirkti pūstų ryžių, tik Lenkijoje randam…

2019-04-14 atnaujinimas: Smagu, kad pūstų ryžių jau nesudėtinga nusipirkti ir Lietuvoje. Neseniai prisiminėm seniai užmirštą receptą. Ta proga taip pat išbandžiau neseniai įsigytas silikonines formeles batonėliams – fantastiškai laiminga pirkiniu 🙂 Taip pat truputį dar pasiderinom receptą – pamažinau medaus kiekį. Dabar manau, šiuos batonėlius gaminsime kurį laiką ir nesidairysime į pirktinius 🙂

Pūsti ryžiai su saulėgrąžomis ir medumi

Užtruksime:
Išeiga: 10 porcijų
Kaloringumas: 99 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 25 g sviesto
  • 70 g medaus
  • 70 g saulėgrąžų
  • 50 g pūstų ryžių

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 150°C.
  • Nedideliame inde ištirpinti sviestą ir medų.
  • Kai užvirs, pavirti 2-3 minutes ir nuimti nuo ugnies.
  • Saulėgrąžas paskrudinti sausoje keptuvėje, kol pradės lengvai ruduoti.
  • Sumaišyti ryžius, saulėgrąžas ir medų.
  • Kepimo indą (naudojau 30x20cm) iškloti kepimo popieriumi ir į jį supilti pūstų ryžių masę. Šaukštu paspausti masę, kad pūsti ryžiai geriau susiklijuotų vienas su kitu.
  • Kepti 10 minučių arba kol viršus pradės lengvai ruduoti.
  • Leisti pilnai atvėsti ir tik tada galima pjaustyti.
  • Skanaus!

Šaltinis: sugarcandymountain

  1. Živilė says:

    Yra tų pūstų ryžių LT, bet jie kažkokie transformuoti, ne tokie… :(((

  2. Aušra says:

    Tai gal ir gerai kad neatradau tokių. Bet tai man vis klausimas kodėl Lietuvoje nebūna normalių dalykų… va pūstų ryžių normalių nėra, nesūdytų pistacijų irgi Kaune nelabai rasi… Tipo nieks neperka ir neveža.

  3. Živilė says:

    Taaaip, mane irgi nervina… Atrodo, tokie paprasti dalykai… O nėra, jaučiuosi kaip deficito laikais :((

  4. sabina says:

    O kur jei nepaslaptis perkate pustus ryzius Lenkijoje? 🙂

  5. Aušra says:

    Iš tiesų tai aš neperku, nes man nuo Kėdainių labai jau didelė kelionė gaunasi iki tos Lenkijos, tad tenai apsipirkinėti važiavom tik vieną kartą. Man Forellė parūpina jų, bet sakė perka Kauflande. Lidle nebūna. O dėl kitų prekybos centrų nežinom.

  6. Indre says:

    Yra pirkti pūstų ryžių: perku Kaune, Savanorių pr. Hypermaximoje esančioje prieskonių, aliejaus, kavos parduotuvėje – 100g kainuoja kiek virš 3Lt..

  7. Aušra says:

    Jėga, dabar žinosiu ir aš kur Lietuvoje galima jų užsipirkti 🙂 Ačiū!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Meduoliukai

Meduoliukai

Šiuos meduolius kepiau du kartus ir antrą kartą dariau plonesnius, tikrai buvo daug skaniau 😉 Gaila nuotraukos nesulaukė antytės, drambliukai, pelytės ir drugeliai… Beje, kažkodėl drugeliai buvo populiariausi 🙂 Gal dėl to, kad daugiausiai spalvų juose buvo… Tai paskutinis įrašas susijęs su Kalėdomis. Tai ką? Pradėsim laukti pavasario? 🙂

Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais

Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais

Ar jums taip būna, jog pažiūrite į patiekalo receptą ir pagalvojate, kad jis turėtų būti pasakiškai skanus, tačiau kai paragaujate realybėje tenka smarkiai nusivilti. O kitais kartais būna taip, jog pažiūri į receptą ir galvoji, kas čia per nesąmonė… bet kažkuo suintriguoja ir nutari išbandyti. Tai vat, paskutiniu metu pastebiu, kad tokių “keistų” mano nuomone receptų čia daugėja 🙂 Gal dėl to, jog tokiems receptams nekeliami dideli lūkesčiai. Šis receptas ne išimtis – man kažkaip sunkiai suderinami atrodo irisai ir džiovinti vaisiai, bet patikėkite, dvi dienas iš eilės jį darau ir visiems jis patinka. Džiovinti vaisiai suteikia tokią lengvą rūgštelę, dėl to šis saldumynas nesigauna visiškai saldus.

Valgomas plastelinas

Valgomas plastelinas

Mano vaikai labai mėgsta žaisti plastelinu. Labai retai praeina savaitė be plastelino. Turim naminį pasidarę, tai labai džiaugiamės juo. Jo receptas laikui bėgant irgi pasirodys, nes kaip tik neužilgo darysim papildymą, nes jau baigiam sužaisti. Bet šiandieną apie kažkiek kitokį džiaugsmą – valgomą plasteliną. Vaikai privertė mane jį pagaminti, nes tiesą sakant pradėjo valgyti naminį nevalgomą plasteliną… Iš įdomumo, ar iš juoko, nesuprasi. Bet kai pamačiau sėdinčius žaliom burnom supratau, kad jau kažkas ne taip 🙂

Ruginė duona su raugu

Ruginė duona su raugu

Šią duona kepu jau ilgiau nei metus. Bet kaip dažniausiai ir būna, geriausi receptai sunkiausiai patenka į dienoraštį 🙂 Nes tiesiog mintinai išmoksti visą sudėtį ir nebereikia suflerio. Šita duona tikrai pateisino mūsų lūkesčius. Kai ją išmokau kepti, nei karto nepirkau duonos parduotuvėje. Na gal nebent per didesnius susibūrimus, kai nespėju susisukti 🙂

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Dažniausiai sausus pusryčius arba dar kitaip vadinamas granolas mes darome vasarą, kai būna karšta ir pusryčiams apie košes nesinori net pagalvoti. Tačiau, kai praeitą savaitę bandžiau daryti granolos batonėlius ir jie man sutrupėjo, mano vaikai su didžiausiu malonumu suvalgė juos vietoj sausų pusryčių. Ir po to prašė padaryti dar. Jų mėgstamiausia granola pasirodys kiek vėliau, o šita yra mano numylėtinė. Kai ją kažkada seniai pagaminau, tik ją ir darausi dabar sau. Jei norėčiau, kad ją valgytų vaikai, dėčiau ne kartųjį šokoladą, o tuos su daugiau cukraus.