Menu

Pūsti ryžiai su saulėgrąžomis ir medumi

  • Pūsti ryžiai su saulėgrąžomis ir medumi
  • Pūsti ryžiai su saulėgrąžomis ir medumi
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Pūsti ryžiai su saulėgrąžomis ir medumi


Autorius: Aušra

Data:

Labai greitas desertas. Kaip tik mano stiliuje 🙂 O ir produktai vos keli. Tik va gaila, kad dar vis nemačiau Lietuvoje pirkti pūstų ryžių, tik Lenkijoje randam…

2019-04-14 atnaujinimas: Smagu, kad pūstų ryžių jau nesudėtinga nusipirkti ir Lietuvoje. Neseniai prisiminėm seniai užmirštą receptą. Ta proga taip pat išbandžiau neseniai įsigytas silikonines formeles batonėliams – fantastiškai laiminga pirkiniu 🙂 Taip pat truputį dar pasiderinom receptą – pamažinau medaus kiekį. Dabar manau, šiuos batonėlius gaminsime kurį laiką ir nesidairysime į pirktinius 🙂

Pūsti ryžiai su saulėgrąžomis ir medumi

Užtruksime:
Išeiga: 10 porcijų
Kaloringumas: 99 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 25 g sviesto
  • 70 g medaus
  • 70 g saulėgrąžų
  • 50 g pūstų ryžių

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 150°C.
  • Nedideliame inde ištirpinti sviestą ir medų.
  • Kai užvirs, pavirti 2-3 minutes ir nuimti nuo ugnies.
  • Saulėgrąžas paskrudinti sausoje keptuvėje, kol pradės lengvai ruduoti.
  • Sumaišyti ryžius, saulėgrąžas ir medų.
  • Kepimo indą (naudojau 30x20cm) iškloti kepimo popieriumi ir į jį supilti pūstų ryžių masę. Šaukštu paspausti masę, kad pūsti ryžiai geriau susiklijuotų vienas su kitu.
  • Kepti 10 minučių arba kol viršus pradės lengvai ruduoti.
  • Leisti pilnai atvėsti ir tik tada galima pjaustyti.
  • Skanaus!

Šaltinis: sugarcandymountain

  1. Živilė says:

    Yra tų pūstų ryžių LT, bet jie kažkokie transformuoti, ne tokie… :(((

  2. Aušra says:

    Tai gal ir gerai kad neatradau tokių. Bet tai man vis klausimas kodėl Lietuvoje nebūna normalių dalykų… va pūstų ryžių normalių nėra, nesūdytų pistacijų irgi Kaune nelabai rasi… Tipo nieks neperka ir neveža.

  3. Živilė says:

    Taaaip, mane irgi nervina… Atrodo, tokie paprasti dalykai… O nėra, jaučiuosi kaip deficito laikais :((

  4. sabina says:

    O kur jei nepaslaptis perkate pustus ryzius Lenkijoje? 🙂

  5. Aušra says:

    Iš tiesų tai aš neperku, nes man nuo Kėdainių labai jau didelė kelionė gaunasi iki tos Lenkijos, tad tenai apsipirkinėti važiavom tik vieną kartą. Man Forellė parūpina jų, bet sakė perka Kauflande. Lidle nebūna. O dėl kitų prekybos centrų nežinom.

  6. Indre says:

    Yra pirkti pūstų ryžių: perku Kaune, Savanorių pr. Hypermaximoje esančioje prieskonių, aliejaus, kavos parduotuvėje – 100g kainuoja kiek virš 3Lt..

  7. Aušra says:

    Jėga, dabar žinosiu ir aš kur Lietuvoje galima jų užsipirkti 🙂 Ačiū!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Kartais užeina noras išbandyti ką nors naujo ir neįprasto. Šiame recepte buvo du gan neįprasti dalykai – marinatas su rūgpieniu ir žinoma padažas. Kadangi jau dariau net kelis kartus, tai šis receptas priimtas į mūsų ratą ? Vaikams ypatingai patiko vištiena, nes ji buvo labai sultinga. O padažas toks gan neįprastas gaunasi – ir saldus, ir rūgštus, ir aštrus… na tikriausiai ir truputį sūrus ? na toks labai įvairiapusis. Bet užtat labai gerai, kai nenori pomidorų padažo ?

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai, kuriuose morkų beveik nesijaučia, nes jas užgožia bananai 🙂 Tad jei bijote intensyvaus morkų skonio kepiniuose – keksiukai pats tas.

Žaliavalgių grikių ir saulėgrąžų košė su vaisiais

Žaliavalgių grikių ir saulėgrąžų košė su vaisiais

Naujus metus pradėkime sveikai! Ypatingai, kai tai nereikalauja daug pastangų, manau neturėtų būti sudėtinga įgyvendinti. Ši košė taip pat pernai metų netikėtas atradimas. Labai norėjau išbandyti nekepintus grikius, o kai juos nusipirkau ilgai neapsisprendžiau ką su jais daryti. Tad netikėtai aptiktas receptas leido greitai apsispręsti ir kitos dienos pusryčiams daug daug kramtyti. Taip, šią košę valgydami pavargs jūsų žandikauliai, bet manau tai sveika, nes tai priverčia gerai sukramtyti maistą ir jo neišeina tiesiog sumesti į skrandį – reikia laiko. Vaisius galite rinktis pagal savo skonį, bet man kivis labai tiko su trupučiu imbiero, o prinokęs bananas suteikia saldumo pakankamai, tad net nereikėjo papildomai saldinti medumi ar agavos sirupu. Bet Jūs visada galite pasirinkti vaisius ir pasiderinti saldumą pagal save.

Valgomas plastelinas

Valgomas plastelinas

Mano vaikai labai mėgsta žaisti plastelinu. Labai retai praeina savaitė be plastelino. Turim naminį pasidarę, tai labai džiaugiamės juo. Jo receptas laikui bėgant irgi pasirodys, nes kaip tik neužilgo darysim papildymą, nes jau baigiam sužaisti. Bet šiandieną apie kažkiek kitokį džiaugsmą – valgomą plasteliną. Vaikai privertė mane jį pagaminti, nes tiesą sakant pradėjo valgyti naminį nevalgomą plasteliną… Iš įdomumo, ar iš juoko, nesuprasi. Bet kai pamačiau sėdinčius žaliom burnom supratau, kad jau kažkas ne taip 🙂

Sezamo saldainiai

Sezamo saldainiai

Senokai jau nusižiūrėtas receptas, tik kažkaip neišdrįsdavau jo pasidaryti. Bet Skanios savaitės paskatino žengti žingsnį į priekį ir pagaminti pirmuosius saldainius 🙂 Sutikti buvo šauniai – suvalgyti per porą minučių, nes dariau tik iš ketvirtadalio. Smagu 🙂 Ryt bus pradėta dairytis kitų saldainių. O kol kas galiu pasakyti, jog šie saldainiai primena kozinakus. Truputį jaučiasi medaus prieskonis. Tačiau nėra labai kieti (na pastovėję šaldytuvę pasidarė traškūs).

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux