Menu

Pūsti ryžiai su saulėgrąžomis ir medumi

  • Pūsti ryžiai su saulėgrąžomis ir medumi
  • Pūsti ryžiai su saulėgrąžomis ir medumi
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Pūsti ryžiai su saulėgrąžomis ir medumi


Autorius: Aušra

Data:

Labai greitas desertas. Kaip tik mano stiliuje 🙂 O ir produktai vos keli. Tik va gaila, kad dar vis nemačiau Lietuvoje pirkti pūstų ryžių, tik Lenkijoje randam…

2019-04-14 atnaujinimas: Smagu, kad pūstų ryžių jau nesudėtinga nusipirkti ir Lietuvoje. Neseniai prisiminėm seniai užmirštą receptą. Ta proga taip pat išbandžiau neseniai įsigytas silikonines formeles batonėliams – fantastiškai laiminga pirkiniu 🙂 Taip pat truputį dar pasiderinom receptą – pamažinau medaus kiekį. Dabar manau, šiuos batonėlius gaminsime kurį laiką ir nesidairysime į pirktinius 🙂

Pūsti ryžiai su saulėgrąžomis ir medumi

Užtruksime:
Išeiga: 10 porcijų
Kaloringumas: 99 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 25 g sviesto
  • 70 g medaus
  • 70 g saulėgrąžų
  • 50 g pūstų ryžių

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 150°C.
  • Nedideliame inde ištirpinti sviestą ir medų.
  • Kai užvirs, pavirti 2-3 minutes ir nuimti nuo ugnies.
  • Saulėgrąžas paskrudinti sausoje keptuvėje, kol pradės lengvai ruduoti.
  • Sumaišyti ryžius, saulėgrąžas ir medų.
  • Kepimo indą (naudojau 30x20cm) iškloti kepimo popieriumi ir į jį supilti pūstų ryžių masę. Šaukštu paspausti masę, kad pūsti ryžiai geriau susiklijuotų vienas su kitu.
  • Kepti 10 minučių arba kol viršus pradės lengvai ruduoti.
  • Leisti pilnai atvėsti ir tik tada galima pjaustyti.
  • Skanaus!

Šaltinis: sugarcandymountain

  1. Živilė parašė:

    Yra tų pūstų ryžių LT, bet jie kažkokie transformuoti, ne tokie… :(((

  2. Aušra parašė:

    Tai gal ir gerai kad neatradau tokių. Bet tai man vis klausimas kodėl Lietuvoje nebūna normalių dalykų… va pūstų ryžių normalių nėra, nesūdytų pistacijų irgi Kaune nelabai rasi… Tipo nieks neperka ir neveža.

  3. Živilė parašė:

    Taaaip, mane irgi nervina… Atrodo, tokie paprasti dalykai… O nėra, jaučiuosi kaip deficito laikais :((

  4. sabina parašė:

    O kur jei nepaslaptis perkate pustus ryzius Lenkijoje? 🙂

  5. Aušra parašė:

    Iš tiesų tai aš neperku, nes man nuo Kėdainių labai jau didelė kelionė gaunasi iki tos Lenkijos, tad tenai apsipirkinėti važiavom tik vieną kartą. Man Forellė parūpina jų, bet sakė perka Kauflande. Lidle nebūna. O dėl kitų prekybos centrų nežinom.

  6. Indre parašė:

    Yra pirkti pūstų ryžių: perku Kaune, Savanorių pr. Hypermaximoje esančioje prieskonių, aliejaus, kavos parduotuvėje – 100g kainuoja kiek virš 3Lt..

  7. Aušra parašė:

    Jėga, dabar žinosiu ir aš kur Lietuvoje galima jų užsipirkti 🙂 Ačiū!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kalėdiniai meduoliai

Kalėdiniai meduoliai

Nors Kalėdos jau praėjo, tačiau kitiems metams noriu išsisaugoti šį receptą. Išskirtinis jis tuo, jog į sudėtį įeina grietinė ir visai nedaug sviesto. Kadangi sausainiai buvo skirti vaikams pagraužti prieš miegą, tai papuošimų jokių nedariau. O iš kitos pusės, kam to reikia? Jei sausainiai ir patys labai skanūs 🙂

Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais

Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais

Autorius: Aušra Data: 2013-06-19 Po ilgos pertraukos tai sausainiai, kuriuos pripažino dukra, nes visi kiti sausainiai jai sausi, nebent jų sudėtyje bus džiovintų vaisių, sėklų ar riešutų. Sūnus “miltinukas” valgo visus sausainius iš eilės, taip …

Puffed rice with Mars bars

Pūsti ryžiai su Mars šokoladukais

Kuo toliau, tuo mažiau produktų naudojų skanumynams gaminti 🙂 Jau liko tik trys. Bet skanu – dingo akimirksniu. Sakiau reikės pabandyti kada su sausų pusryčių rutuliukais. O Mars šokoladukai labai tinka, kai nesinori ilgai lukštenti irisiukų. Skonis gaunasi toks tarp irisų ir šokolado.

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Dažniausiai sausus pusryčius arba dar kitaip vadinamas granolas mes darome vasarą, kai būna karšta ir pusryčiams apie košes nesinori net pagalvoti. Tačiau, kai praeitą savaitę bandžiau daryti granolos batonėlius ir jie man sutrupėjo, mano vaikai su didžiausiu malonumu suvalgė juos vietoj sausų pusryčių. Ir po to prašė padaryti dar. Jų mėgstamiausia granola pasirodys kiek vėliau, o šita yra mano numylėtinė. Kai ją kažkada seniai pagaminau, tik ją ir darausi dabar sau. Jei norėčiau, kad ją valgytų vaikai, dėčiau ne kartųjį šokoladą, o tuos su daugiau cukraus.

Moliūginiai forminiai sausainiai

Moliūginiai forminiai sausainiai

Apie šiuos sausainius galvojau labai ilgai 🙂 Tikriausiai dar prieš sugrįžtant į darbą norėjau iškepti, bet… Laimei išsiėmiau iš šaldiklio moliūgų tyrę ir sunaudojau tik pusę, o likusi pusė liko kaip tik šiems sausainiams 🙂 Tešlą kočiojau labai plonai, nes man patinka ploni sausainiukai. Tad gavosi jų tikrai daug, nors ir gaminau tik iš pusės normos. Čia ir pateiksiu jums jau padalintą receptą. Beje, darbe suėjo kaip saulėgrąžos 🙂