Menu

Pūsti ryžiai su saulėgrąžomis ir medumi

  • Pūsti ryžiai su saulėgrąžomis ir medumi
  • Pūsti ryžiai su saulėgrąžomis ir medumi
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Pūsti ryžiai su saulėgrąžomis ir medumi


Autorius: Aušra

Data:

Labai greitas desertas. Kaip tik mano stiliuje 🙂 O ir produktai vos keli. Tik va gaila, kad dar vis nemačiau Lietuvoje pirkti pūstų ryžių, tik Lenkijoje randam…

2019-04-14 atnaujinimas: Smagu, kad pūstų ryžių jau nesudėtinga nusipirkti ir Lietuvoje. Neseniai prisiminėm seniai užmirštą receptą. Ta proga taip pat išbandžiau neseniai įsigytas silikonines formeles batonėliams – fantastiškai laiminga pirkiniu 🙂 Taip pat truputį dar pasiderinom receptą – pamažinau medaus kiekį. Dabar manau, šiuos batonėlius gaminsime kurį laiką ir nesidairysime į pirktinius 🙂

Pūsti ryžiai su saulėgrąžomis ir medumi

Užtruksime:
Išeiga: 10 porcijų
Kaloringumas: 99 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 25 g sviesto
  • 70 g medaus
  • 70 g saulėgrąžų
  • 50 g pūstų ryžių

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 150°C.
  • Nedideliame inde ištirpinti sviestą ir medų.
  • Kai užvirs, pavirti 2-3 minutes ir nuimti nuo ugnies.
  • Saulėgrąžas paskrudinti sausoje keptuvėje, kol pradės lengvai ruduoti.
  • Sumaišyti ryžius, saulėgrąžas ir medų.
  • Kepimo indą (naudojau 30x20cm) iškloti kepimo popieriumi ir į jį supilti pūstų ryžių masę. Šaukštu paspausti masę, kad pūsti ryžiai geriau susiklijuotų vienas su kitu.
  • Kepti 10 minučių arba kol viršus pradės lengvai ruduoti.
  • Leisti pilnai atvėsti ir tik tada galima pjaustyti.
  • Skanaus!

Šaltinis: sugarcandymountain

  1. Živilė parašė:

    Yra tų pūstų ryžių LT, bet jie kažkokie transformuoti, ne tokie… :(((

  2. Aušra parašė:

    Tai gal ir gerai kad neatradau tokių. Bet tai man vis klausimas kodėl Lietuvoje nebūna normalių dalykų… va pūstų ryžių normalių nėra, nesūdytų pistacijų irgi Kaune nelabai rasi… Tipo nieks neperka ir neveža.

  3. Živilė parašė:

    Taaaip, mane irgi nervina… Atrodo, tokie paprasti dalykai… O nėra, jaučiuosi kaip deficito laikais :((

  4. sabina parašė:

    O kur jei nepaslaptis perkate pustus ryzius Lenkijoje? 🙂

  5. Aušra parašė:

    Iš tiesų tai aš neperku, nes man nuo Kėdainių labai jau didelė kelionė gaunasi iki tos Lenkijos, tad tenai apsipirkinėti važiavom tik vieną kartą. Man Forellė parūpina jų, bet sakė perka Kauflande. Lidle nebūna. O dėl kitų prekybos centrų nežinom.

  6. Indre parašė:

    Yra pirkti pūstų ryžių: perku Kaune, Savanorių pr. Hypermaximoje esančioje prieskonių, aliejaus, kavos parduotuvėje – 100g kainuoja kiek virš 3Lt..

  7. Aušra parašė:

    Jėga, dabar žinosiu ir aš kur Lietuvoje galima jų užsipirkti 🙂 Ačiū!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Dažniausiai sausus pusryčius arba dar kitaip vadinamas granolas mes darome vasarą, kai būna karšta ir pusryčiams apie košes nesinori net pagalvoti. Tačiau, kai praeitą savaitę bandžiau daryti granolos batonėlius ir jie man sutrupėjo, mano vaikai su didžiausiu malonumu suvalgė juos vietoj sausų pusryčių. Ir po to prašė padaryti dar. Jų mėgstamiausia granola pasirodys kiek vėliau, o šita yra mano numylėtinė. Kai ją kažkada seniai pagaminau, tik ją ir darausi dabar sau. Jei norėčiau, kad ją valgytų vaikai, dėčiau ne kartųjį šokoladą, o tuos su daugiau cukraus.

Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais

Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais

Ar jums taip būna, jog pažiūrite į patiekalo receptą ir pagalvojate, kad jis turėtų būti pasakiškai skanus, tačiau kai paragaujate realybėje tenka smarkiai nusivilti. O kitais kartais būna taip, jog pažiūri į receptą ir galvoji, kas čia per nesąmonė… bet kažkuo suintriguoja ir nutari išbandyti. Tai vat, paskutiniu metu pastebiu, kad tokių “keistų” mano nuomone receptų čia daugėja 🙂 Gal dėl to, jog tokiems receptams nekeliami dideli lūkesčiai. Šis receptas ne išimtis – man kažkaip sunkiai suderinami atrodo irisai ir džiovinti vaisiai, bet patikėkite, dvi dienas iš eilės jį darau ir visiems jis patinka. Džiovinti vaisiai suteikia tokią lengvą rūgštelę, dėl to šis saldumynas nesigauna visiškai saldus.

Sezamo saldainiai

Sezamo saldainiai

Senokai jau nusižiūrėtas receptas, tik kažkaip neišdrįsdavau jo pasidaryti. Bet Skanios savaitės paskatino žengti žingsnį į priekį ir pagaminti pirmuosius saldainius 🙂 Sutikti buvo šauniai – suvalgyti per porą minučių, nes dariau tik iš ketvirtadalio. Smagu 🙂 Ryt bus pradėta dairytis kitų saldainių. O kol kas galiu pasakyti, jog šie saldainiai primena kozinakus. Truputį jaučiasi medaus prieskonis. Tačiau nėra labai kieti (na pastovėję šaldytuvę pasidarė traškūs).

Ruginė duona su raugu

Ruginė duona su raugu

Šią duona kepu jau ilgiau nei metus. Bet kaip dažniausiai ir būna, geriausi receptai sunkiausiai patenka į dienoraštį 🙂 Nes tiesiog mintinai išmoksti visą sudėtį ir nebereikia suflerio. Šita duona tikrai pateisino mūsų lūkesčius. Kai ją išmokau kepti, nei karto nepirkau duonos parduotuvėje. Na gal nebent per didesnius susibūrimus, kai nespėju susisukti 🙂

Granola su medumi

Granola su medumi

Granola kvepianti medumi, tačiau traški ir užkrečianti kaip saulėgrąžos. Kiek gaminu, beveik pusę suvalgau be pieno, tiesiog vieną vietoj sausainukų. Vyras, kuris pritarė jog skanu, gal trečdalį irgi nejučiomis suvalgė, nors jam medaus ir nerekomenduojama. Tad kitą kartą prisižadėjau padaryti ne su medumi, o su auksiniu sirupu. Ir ji man skaniausia viena – be jokių priedų!