Menu

Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais

  • Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais


Autorius: Aušra

Data:

Ar jums taip būna, jog pažiūrite į patiekalo receptą ir pagalvojate, kad jis turėtų būti pasakiškai skanus, tačiau kai paragaujate realybėje tenka smarkiai nusivilti. O kitais kartais būna taip, jog pažiūri į receptą ir galvoji, kas čia per nesąmonė… bet kažkuo suintriguoja ir nutari išbandyti. Tai vat, paskutiniu metu pastebiu, kad tokių “keistų” mano nuomone receptų čia daugėja 🙂 Gal dėl to, jog tokiems receptams nekeliami dideli lūkesčiai. Šis receptas ne išimtis – man kažkaip sunkiai suderinami atrodo irisai ir džiovinti vaisiai, bet patikėkite, dvi dienas iš eilės jį darau ir visiems jis patinka. Džiovinti vaisiai suteikia tokią lengvą rūgštelę, dėl to šis saldumynas nesigauna visiškai saldus.

Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Kaloringumas: 114 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 50 g pūstų ryžių
  • 125 g irisų
  • 50 g sviesto
  • 35 g džiovintų abrikosų
  • 35 g razinų
  • 35 g riešutų (naudojau migdolus ir žemės riešutus)

Instrukcijos:

  • Džiovintus abrikosus ir riešutus pasmulkinti, sumaišyti su pūstais ryžiais ir razinomis.
  • Kitame inde ant nedidelės ugnies ištirpinti sviestą ir irisus, maišyti kol gausis vientisa masė.
  • Irisų masę supilti ant pūstų ryžių ir gerai išmaišyti.
  • Viską sudėti į kepimo popieriumi išklotą indą ir gerai suspausti.
  • Palaukti, kol atvės ir galima skanauti.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Živilė parašė:

    O kur Lietuvoje galima gauti pūstų ryžių??? Ar čia iš Lenkijos naudojot? :))

  2. Aušra parašė:

    Deja Lietuvoj dar neradau šio gėrio, naudoju atsivežtus iš Lenkijos.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Moliūginiai vafliai

Moliūginiai vafliai

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau …

Džiovintų vaisių vėrinukai

Džiovintų vaisių vėrinukai

Naudojant kuo įvairesnių spalvų džiovintus vaisius, gaunasi labai linksmi ir gražūs vėrinukai. Šį kartą naudojau džiovintas papajas (raudona), džiovinti greipfrutai (žalia), džiovinti ananasai (geltona), džiovintos braškės (ruda ar tai tamsiai raudona) ir džiovintos vyšnios (šviesiai …

Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais

Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais

Autorius: Aušra Data: 2013-06-19 Po ilgos pertraukos tai sausainiai, kuriuos pripažino dukra, nes visi kiti sausainiai jai sausi, nebent jų sudėtyje bus džiovintų vaisių, sėklų ar riešutų. Sūnus “miltinukas” valgo visus sausainius iš eilės, taip …

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Šis rytas buvo apsiniaukęs, tad buvo puiki proga dar kartą išvirti pusryčiams avižinės košės. Bet paprastos mano vaikai ne itin mėgsta (nors aš linkusi traktuoti, kad dar tiesiog neišmokau skanios išvirti), tad pagalvojau apie saldesnį ir sveikesnį variantą. Bananas švelniai pasaldina, o riešutai suteikia traškumo. Originale siūlė graikinius riešutus naudoti, tačiau mums jie nelabai, todėl keičiau į labiau mėgstamus – lazdyno riešutus. Tik mažiausiasis valgytojas vis tiek užsiprašė kitą kartą kad jo košė būtų be riešutų. Na, noras lengvai įgyvendinamas, riešutus galima tiesiog pagal skonį užsibarstyti kiekvienam atskirai.