Menu

Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais

  • Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais


Autorius: Aušra

Data:

Ar jums taip būna, jog pažiūrite į patiekalo receptą ir pagalvojate, kad jis turėtų būti pasakiškai skanus, tačiau kai paragaujate realybėje tenka smarkiai nusivilti. O kitais kartais būna taip, jog pažiūri į receptą ir galvoji, kas čia per nesąmonė… bet kažkuo suintriguoja ir nutari išbandyti. Tai vat, paskutiniu metu pastebiu, kad tokių “keistų” mano nuomone receptų čia daugėja 🙂 Gal dėl to, jog tokiems receptams nekeliami dideli lūkesčiai. Šis receptas ne išimtis – man kažkaip sunkiai suderinami atrodo irisai ir džiovinti vaisiai, bet patikėkite, dvi dienas iš eilės jį darau ir visiems jis patinka. Džiovinti vaisiai suteikia tokią lengvą rūgštelę, dėl to šis saldumynas nesigauna visiškai saldus.

Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Kaloringumas: 114 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 50 g pūstų ryžių
  • 125 g irisų
  • 50 g sviesto
  • 35 g džiovintų abrikosų
  • 35 g razinų
  • 35 g riešutų (naudojau migdolus ir žemės riešutus)

Instrukcijos:

  • Džiovintus abrikosus ir riešutus pasmulkinti, sumaišyti su pūstais ryžiais ir razinomis.
  • Kitame inde ant nedidelės ugnies ištirpinti sviestą ir irisus, maišyti kol gausis vientisa masė.
  • Irisų masę supilti ant pūstų ryžių ir gerai išmaišyti.
  • Viską sudėti į kepimo popieriumi išklotą indą ir gerai suspausti.
  • Palaukti, kol atvės ir galima skanauti.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Živilė says:

    O kur Lietuvoje galima gauti pūstų ryžių??? Ar čia iš Lenkijos naudojot? :))

  2. Aušra says:

    Deja Lietuvoj dar neradau šio gėrio, naudoju atsivežtus iš Lenkijos.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Labai minkštučiai keksiukai. Man itin patiko, kai valgant surasdavau didesnį riešuto gabalėlį.

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

Rudenėjant labai patraukė mane prie burokėlių. Kiekvieną savaitę verduosi juos ir po truputį sunaudoju. Tada vėl istorija kartojasi. Kai vakarienei norėjosi kažko lengvo ir įdomesnio padariau šias salotas. Beje, šis patiekalas knygoje vadinamas karpačiu, bet man tai daugiau salotos. Ne taip įmantru ir visiems suprantama :). Šeimos mergaitėms labai patiko, didysis berniukas suvalgė visai maloniai, tik sakė stiprumo norisi daugiau, na o mažasis berniukas kaip visada – pasimaivydamas, protarpiais pasiraukydamas irgi valgė. Tad šios salotos atmintyje užsifiksavo kaip mergaitiškos 🙂 Kažkada esu dariusi labai panašias su lazdyno riešutais, irgi buvo labai skanu. Tad kaip visada – nebijokite pagal šaldytuvo ir spintelių turinį pasikoreguoti pagal savo skonį.

Moliūginiai vafliai

Moliūginiai vafliai

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau …

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.