Menu

Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais

  • Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais


Autorius: Aušra

Data:

Ar jums taip būna, jog pažiūrite į patiekalo receptą ir pagalvojate, kad jis turėtų būti pasakiškai skanus, tačiau kai paragaujate realybėje tenka smarkiai nusivilti. O kitais kartais būna taip, jog pažiūri į receptą ir galvoji, kas čia per nesąmonė… bet kažkuo suintriguoja ir nutari išbandyti. Tai vat, paskutiniu metu pastebiu, kad tokių “keistų” mano nuomone receptų čia daugėja 🙂 Gal dėl to, jog tokiems receptams nekeliami dideli lūkesčiai. Šis receptas ne išimtis – man kažkaip sunkiai suderinami atrodo irisai ir džiovinti vaisiai, bet patikėkite, dvi dienas iš eilės jį darau ir visiems jis patinka. Džiovinti vaisiai suteikia tokią lengvą rūgštelę, dėl to šis saldumynas nesigauna visiškai saldus.

Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Kaloringumas: 114 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 50 g pūstų ryžių
  • 125 g irisų
  • 50 g sviesto
  • 35 g džiovintų abrikosų
  • 35 g razinų
  • 35 g riešutų (naudojau migdolus ir žemės riešutus)

Instrukcijos:

  • Džiovintus abrikosus ir riešutus pasmulkinti, sumaišyti su pūstais ryžiais ir razinomis.
  • Kitame inde ant nedidelės ugnies ištirpinti sviestą ir irisus, maišyti kol gausis vientisa masė.
  • Irisų masę supilti ant pūstų ryžių ir gerai išmaišyti.
  • Viską sudėti į kepimo popieriumi išklotą indą ir gerai suspausti.
  • Palaukti, kol atvės ir galima skanauti.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Živilė parašė:

    O kur Lietuvoje galima gauti pūstų ryžių??? Ar čia iš Lenkijos naudojot? :))

  2. Aušra parašė:

    Deja Lietuvoj dar neradau šio gėrio, naudoju atsivežtus iš Lenkijos.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Lazdyno riešutai kakavoje

Lazdyno riešutai kakavoje

Kartą Kauno merginos sugalvojo padaryti susibėgimą ir pavadino jį “50 kakavos atspalvių”. Ilgai kuičiausi ir rinkausi, ką gi čia tokio įdomesnio pagaminti. Gaminau sau net tris skirtingus skanėstus. Visi jie buvo nauji, tačiau du liko namuose (buvo suvalgyti, tik ne su tokiu žavesiu), o šiuos drąsiai pasiėmiau su savimi pas merginas. Žiauriai užkrečiantis dalykas. Kramsnoji ir pamiršti sustoti. Tikrai nėra itin saldūs riešutukai, lazdyno riešuto skonio niekas nepermuša, tad man patiko labai labai.

Varškės ir cukinijų apkepas

Varškės ir cukinijų apkepas

Kai užaugo pirmoji cukinija mūsų darže žinojau, kad noriu iškepti su ja ir varške kokį apkepą. Savo receptų archyvę peržiūrėjusi aptikau tik keptų varškėčių su cukinija receptą, tačiau prie keptuvės stovėti visai nesinorėjo. Bet pagalvojau, kad savo virtuvėje, galiu eksperimentuoti pagal savo norus, tad remdamasi tuo receptu iškepiau apkepą. Apkepas gavosi sultingas ir labai skanus. Kitą savaitę vėl gaminau apkepą ir vėl jį mano šeimyna puikiai įvertino ir nepaliko nieko kitai dienai. Tad tikrai vertas dėmesio receptas!

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Šiuos sausainius pirmą kartą kepiau kartu su dukra. Buvo pasakiškai skanu, bet tuo pačiu ir labai saldu. Todėl antrą kartą kepdama naudojau mažiau cukraus, tačiau to pasekoje sausainiai taip neišsiplėtė kepdami. Čia pateikiu jau antrą kartą naudotas proporcijas, nes mėgstu kad sausainiai būtų sausainiais, o ne saldainiais 🙂 Beje, kai naudojau lazdyno riešutus, vyras uždraudė sausainius vežti į darbą merginoms 🙂 Taigi, tai viską ir pasako apie šių sausainių skonį.

Greitas Kalėdinis vaisinis pyragas ir kava

Greitas Kalėdinis vaisinis pyragas ir kava

Šią popietę prie kavos labai tiko greitas kalėdinis vaisių pyragas. Jis man gavos labai saldus, nes kai kuriuos džiovintus vaisius pakeičiau džiovintomis datulėmis, tačiau prie kavos be cukraus – pats tas. Pyragą kepiau dar lapkričio mėnesį, nors prie jo ir yra prierašas – galima valgyti iš karto, tačiau pabrandintas dvi savaites jis tampa tik skanesnis. Tačiau ir mėnesiui praėjus – jis puikus! Tad jei jūs esat iš tų, kurie neplanuoja Kalėdų iš taip toli, kad išsikeptų Kalėdinį vaisinį pyragą, kuris brandinamas du mėnesius ir laistomas brendžiu, manau šis variantas kaip tik jums (ir man 🙂 ). Kadangi jau visi trys pyragiukai suvalgyti/padovanoti, jau pradėjau pirktis džiovintus vaisius vėl ir tikrai kepsiu dar kartą. Beje, su džiovintais vaisiais dalima improvizuoti. Pvz. aš džiovintas slyvas dalinai keičiau į abrikosus ir datules, o dalį razinų keičiau į džiovintas spanguoles. Iš dalies taip dariau, nes mano įsitikinimai mane apgavo – galvojau, kad turiu pakankamai džiovintų vaisių atsargų, o paaiškėjo, kad klydau. Iš kitos pusės, mėgstu džiovintus vaisius su lengva rūgštele, kaip spanguolės ar abrikosai. Su mielu noru dar ir džiovintų vyšnių ar mėlynių būčiau įdėjusi, tiesiog jų nepasitaikė po ranka.

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.