Menu

Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais

  • Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais


Autorius: Aušra

Data:

Ar jums taip būna, jog pažiūrite į patiekalo receptą ir pagalvojate, kad jis turėtų būti pasakiškai skanus, tačiau kai paragaujate realybėje tenka smarkiai nusivilti. O kitais kartais būna taip, jog pažiūri į receptą ir galvoji, kas čia per nesąmonė… bet kažkuo suintriguoja ir nutari išbandyti. Tai vat, paskutiniu metu pastebiu, kad tokių “keistų” mano nuomone receptų čia daugėja 🙂 Gal dėl to, jog tokiems receptams nekeliami dideli lūkesčiai. Šis receptas ne išimtis – man kažkaip sunkiai suderinami atrodo irisai ir džiovinti vaisiai, bet patikėkite, dvi dienas iš eilės jį darau ir visiems jis patinka. Džiovinti vaisiai suteikia tokią lengvą rūgštelę, dėl to šis saldumynas nesigauna visiškai saldus.

Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Kaloringumas: 114 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 50 g pūstų ryžių
  • 125 g irisų
  • 50 g sviesto
  • 35 g džiovintų abrikosų
  • 35 g razinų
  • 35 g riešutų (naudojau migdolus ir žemės riešutus)

Instrukcijos:

  • Džiovintus abrikosus ir riešutus pasmulkinti, sumaišyti su pūstais ryžiais ir razinomis.
  • Kitame inde ant nedidelės ugnies ištirpinti sviestą ir irisus, maišyti kol gausis vientisa masė.
  • Irisų masę supilti ant pūstų ryžių ir gerai išmaišyti.
  • Viską sudėti į kepimo popieriumi išklotą indą ir gerai suspausti.
  • Palaukti, kol atvės ir galima skanauti.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Živilė says:

    O kur Lietuvoje galima gauti pūstų ryžių??? Ar čia iš Lenkijos naudojot? :))

  2. Aušra says:

    Deja Lietuvoj dar neradau šio gėrio, naudoju atsivežtus iš Lenkijos.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Šiais metais pagaliau pas mus užaugo daugiau rabarbarų, tai jau birželio mėnesį vaišinau visus šiai keksiukais, tačiau kažkaip iki blogo jie ilgai neatkeliavo. Na taisausi 🙂 Po truputį 🙂 Šie keksiukai minkštučiai, tikrai rekomenduoju kepti popieriniuose krepšeliuose, nes ganėtinai sunku išimti ir formelių. Keletą barsčiau cinamonu, keletą palikau be cinamono. Vyras nutarė, jog tikrai skaniau su cinamonu 🙂 Na o aš cinamono mylėtoja, tad negaliu su juo nesutikti 🙂

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Labai minkštučiai keksiukai. Man itin patiko, kai valgant surasdavau didesnį riešuto gabalėlį.

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Šis rytas buvo apsiniaukęs, tad buvo puiki proga dar kartą išvirti pusryčiams avižinės košės. Bet paprastos mano vaikai ne itin mėgsta (nors aš linkusi traktuoti, kad dar tiesiog neišmokau skanios išvirti), tad pagalvojau apie saldesnį ir sveikesnį variantą. Bananas švelniai pasaldina, o riešutai suteikia traškumo. Originale siūlė graikinius riešutus naudoti, tačiau mums jie nelabai, todėl keičiau į labiau mėgstamus – lazdyno riešutus. Tik mažiausiasis valgytojas vis tiek užsiprašė kitą kartą kad jo košė būtų be riešutų. Na, noras lengvai įgyvendinamas, riešutus galima tiesiog pagal skonį užsibarstyti kiekvienam atskirai.

Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis

Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis

Autorius: Aušra Data: 2015-01-21 Kai norisi greitų pietų, ar bent jau nesinori ilgai stovėti prie viryklės, taip troškinta kiauliena – pats tas. Kol ji troškinasi, dėmesį galima ramiai suteikti į salotų ar garnyro ruošimą. Kad …

Morkų tortas

Morkų tortas

Skanus tortukas (ar tai pyragas), ypatingai kitą dieną, nes pasidarė daug sultingesnis.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux