Menu

Bananinė granola be cukraus ir be aliejaus

  • Bananine granola be cukraus ir be aliejaus
  • Bananine granola be cukraus ir be aliejaus
  • Bananine granola be cukraus ir be aliejaus
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Bananinė granola be cukraus ir be aliejaus


Autorius: Aušra

Data:

Prie šios granolos puikiai tiktų prierašas “Sveikiau nebūna” 🙂 Kadangi paskutiniu metu man viskas atrodo per saldu, tai ši granola puikiai tiko. Tik žinoma, bananas turi būti tikrai sunokęs ir saldus, tada ir granola bus švelniai salstelėjusi.

Paskutinius granolos likučius sunaudojom sveikuoliškam desertukui. Prie granolos puikiai derėjo natūralus jogurtas ir saldūs orkaitėje kepti obuoliai. Viskas be papildomo cukraus. Mes su vyru svaigom iš malonumo ir sotumo 🙂 Vyrui patiko, kai desertas truputį pabūna ir avižiniais dribsniai suminkštėja, o man kaip tik – patiko jų tvirtumas. Tačiau vaikams tai nepadarė didelio įspūdžio – jogurtą jiems matyt reikėjo truputį pasaldinti, nes sakė kad jis per rūgštus.

Bananinė granola be cukraus ir be aliejaus

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 275 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 pernokęs bananas
  • 2 a.š. malto cinamono
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • žiupsnelis druskos
  • 2 p. stambių avižinių dribsnių
  • 1/3 p. kokoso drožlių
  • 1/3 p. graikinių riešutų ar karijų, pasmulkintų

Instrukcijos:

  • Orkaitę įkaitinti iki 165°C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Bananą sutrinti smulkintuve. Sumaišyti su cinamonu, vanilės ekstraktu ir druska.
  • Sudėti avižinius dribsnius, kokoso drožles ir riešutus. Viską gerai išmaišyti.
  • Mišinį suberti į kepimo skardą ir tolygiai paskirstyti.
  • Kepti 10 minučių, pamaišyti ir vėl kepti 7-10 minučių.
  • Granolai leisti pilnai atvėsti. Tada sudėti į sandarų indą.
  • Skanių pusryčių!

Šaltinis: The Breakfast Drama Queen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Bananiniai keksiukai

Bananiniai keksiukai

Šie sveikuoliški keksiukai yra ypatingai sultingi ir gardūs.

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai, kuriuose morkų beveik nesijaučia, nes jas užgožia bananai 🙂 Tad jei bijote intensyvaus morkų skonio kepiniuose – keksiukai pats tas.

Varškės-bananų tortas

Varškės-bananų tortas

Iš nuotraukos matosi, kad buvo paskubomis fotografuotas paskutinis torto gabaliukas. Vadinasi teks daryti šį tortą dar kartą tam, kad galima būtų padaryti gražią ir kokybišką nuotrauką.

Linų sėmenų košė

Linų sėmenų košė

Paskutiniu metu, jei tik namuose yra bananų, visada darau linų sėmenų košę. Man ji labai patinka. O jei dar pripjaustau tuo metu turimų vaisių ir apibarstau pakepintais smulkintais riešutais – pusryčiai gaunasi nerealūs! Iš tiesų tai su mielu noru ją valgo ir likusi mano šeima, net ir mažiausias, ir didžiausias. O man smagu, kad tai ir sveika, ir naudinga, ir skanu.

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Aš kažkodėl visada kreivai žiūriu į kepinius su džiovintais vaisiais. Bet gėda prisipažinti… Iškepiau ir pati viena pusę suvalgiau… Rūgpienis keksiukams suteikė varškės skonį. Na tiesiog labai skanu 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux