Menu

Bananinė granola be cukraus ir be aliejaus

  • Bananine granola be cukraus ir be aliejaus
  • Bananine granola be cukraus ir be aliejaus
  • Bananine granola be cukraus ir be aliejaus
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Bananinė granola be cukraus ir be aliejaus


Autorius: Aušra

Data:

Prie šios granolos puikiai tiktų prierašas “Sveikiau nebūna” 🙂 Kadangi paskutiniu metu man viskas atrodo per saldu, tai ši granola puikiai tiko. Tik žinoma, bananas turi būti tikrai sunokęs ir saldus, tada ir granola bus švelniai salstelėjusi.

Paskutinius granolos likučius sunaudojom sveikuoliškam desertukui. Prie granolos puikiai derėjo natūralus jogurtas ir saldūs orkaitėje kepti obuoliai. Viskas be papildomo cukraus. Mes su vyru svaigom iš malonumo ir sotumo 🙂 Vyrui patiko, kai desertas truputį pabūna ir avižiniais dribsniai suminkštėja, o man kaip tik – patiko jų tvirtumas. Tačiau vaikams tai nepadarė didelio įspūdžio – jogurtą jiems matyt reikėjo truputį pasaldinti, nes sakė kad jis per rūgštus.

Bananinė granola be cukraus ir be aliejaus

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 275 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 pernokęs bananas
  • 2 a.š. malto cinamono
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • žiupsnelis druskos
  • 2 p. stambių avižinių dribsnių
  • 1/3 p. kokoso drožlių
  • 1/3 p. graikinių riešutų ar karijų, pasmulkintų

Instrukcijos:

  • Orkaitę įkaitinti iki 165°C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Bananą sutrinti smulkintuve. Sumaišyti su cinamonu, vanilės ekstraktu ir druska.
  • Sudėti avižinius dribsnius, kokoso drožles ir riešutus. Viską gerai išmaišyti.
  • Mišinį suberti į kepimo skardą ir tolygiai paskirstyti.
  • Kepti 10 minučių, pamaišyti ir vėl kepti 7-10 minučių.
  • Granolai leisti pilnai atvėsti. Tada sudėti į sandarų indą.
  • Skanių pusryčių!

Šaltinis: The Breakfast Drama Queen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bananų ir cukinijų keksiukai

Bananų ir cukinijų keksiukai

Švelniai bananais kvepiantys keksiukai, kuriems drėgmės suteikia cukinijos. Puikiai galima sunaudoti ir šaldytas tarkuotas cukinijas (tik atšildytas reikia gerai nuspausti sultis).

Aštrūs migdolai

Aštrūs migdolai

Pirmą kartą išbandžiau šiuos riešutus ruošdama Kalėdines dovanas. Tačiau taip patiko, kad karts nuo karto vis pasigaminu ir sau prie alaus, ar kai tiesiog norisi kažko įdomesnio. Paskutinį kartą pamažinau tik truputį kajeno pipirų, tačiau tada riešutukus valgė net ir vaikai.

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Trapūs krekeriukai, kuriuose saldumas vos juntamas. Vaikams pagraužti labai tiko. Sakiau kitą kartą išbandysiu dėti daugiau druskos ir cukraus nenaudoti. Tada manau puikiai tiktų su kokiais užtepais.

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Pirmą dieną sausainiai maloniai traškūs iš išorės, o viduje minkšti. Kitą dieną pabuvę sandariame indelyje, sausainiai tapo visiškai minkštučiai, tokie beveik biskvitiniai, kas labai patiko mano broliui ir jo mažajai dukrytei 🙂 Granatų sėklytės niekam nemaišė 🙂

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Autorius: Aušra Data: 2009-11-05 Sausainiai dar net nepertepti buvo labai skanūs, dėl to juos mano vyras bandė slėpti savo pilvuke. O kai sužinojo, jog jie dar bus pertepti šokoladu už galvos susiėmė – suprato, kad …