Menu

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

  • Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais
  • Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais


Autorius: Aušra

Data:

Šiuos sausainius pirmą kartą kepiau kartu su dukra. Buvo pasakiškai skanu, bet tuo pačiu ir labai saldu. Todėl antrą kartą kepdama naudojau mažiau cukraus, tačiau to pasekoje sausainiai taip neišsiplėtė kepdami. Čia pateikiu jau antrą kartą naudotas proporcijas, nes mėgstu kad sausainiai būtų sausainiais, o ne saldainiais 🙂 Beje, kai naudojau lazdyno riešutus, vyras uždraudė sausainius vežti į darbą merginoms 🙂 Taigi, tai viską ir pasako apie šių sausainių skonį.

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 30 sausainių
Kaloringumas: 98 kcal / 1 porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 2/3 p. kvietinių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/2 p. (110 g) sviesto, kambario temperatūros
  • 1/2 p. rudojo cukraus
  • 1 didelio kiaušinio
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 2/3 p. riešutų (rekomenduoju lazdyno riešutus), stambiai kapotų
  • 2/3 p. džiovintų abrikosų, stambiai kapotų (galima naudoti ir kitus džiovintus vaisius)
  • 75 g šokolado, stambiai kapoto

Instrukcijos:

  • Orkaitę įkaitinti iki 175°C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Vidutinio dydžio inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Kitame inde trinti sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki glotnios, kreminės masės. Įmušti kiaušinį. Tada po truputį įmaišyti miltų mišinį.
  • Sudėti į tešlą riešutus, abrikosus ir šokolado gabaliukus. Išmaišyti, kol jie pasiskirstys vienodai po tešlą.
  • Iš tešlos drėgnomis rankomis formuoti rutuliukus ir dėti ant kepimo skaros, paliekant apie 5 cm atstumą tarp sausainių. Sausainius lengvai paspausti pirštais, kad būtų plonesni.
  • Kepti 11-14 minučių, kol sausainiai švelniai paruduos kraštuose.
  • Ištraukus iš orkaitės, sausainius paliekame ant kepimo skardos 3-4 minutėms, o tada perkeliame ant grotelių ir leidžiame pilnai atvėsti. Skanaus!

Šaltinis: Baking Bites

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sveikesnis tortas su vyšniomis

Sveikesnis tortas su vyšniomis

Jei tikitės čia surasti super sveiką tortą, tai bėkit iš čia 🙂 Na gerai, nebėkit, bet supraskite, kad sveikesnis, tai nėra liesas iš oro pagamintas tortas. Šis tortas iš sveikų produktų, tačiau riebus ir laaabai sotus. Po mažyčio gabaliuko, reikia daryti pertrauką 🙂 O sveikumas yra tame, kad nenaudojami miltai, rafinuotas cukrus, pieno produktai, kiaušiniai.

Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais

Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais

Ar jums taip būna, jog pažiūrite į patiekalo receptą ir pagalvojate, kad jis turėtų būti pasakiškai skanus, tačiau kai paragaujate realybėje tenka smarkiai nusivilti. O kitais kartais būna taip, jog pažiūri į receptą ir galvoji, kas čia per nesąmonė… bet kažkuo suintriguoja ir nutari išbandyti. Tai vat, paskutiniu metu pastebiu, kad tokių “keistų” mano nuomone receptų čia daugėja 🙂 Gal dėl to, jog tokiems receptams nekeliami dideli lūkesčiai. Šis receptas ne išimtis – man kažkaip sunkiai suderinami atrodo irisai ir džiovinti vaisiai, bet patikėkite, dvi dienas iš eilės jį darau ir visiems jis patinka. Džiovinti vaisiai suteikia tokią lengvą rūgštelę, dėl to šis saldumynas nesigauna visiškai saldus.

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Mažinam šaldiklio atsargas ir didinam vietą būsimoms naujoms atsargoms. Tad iš moliūgų tyrės kepiau keksiukus, kurie sakyčiau yra visai dietiniai. Juos pasirinkau, kadangi mano vaikai mėgsta visada užkąsti prieš miegą, o aš nenoriu kad tai būtų labai saldus užkandis. Pasirinkimas sulaukė įvertinimo – kitai dienai vaikai paliko vos 10 keksiukų (žinoma ir tėtis prisidėjo 🙂 ). Tad teko sutarti kitos dienos vakare, kad greitai kepsim vėl, nes keksiukai buvo ne itin saldūs, bet drėgni ir svarbiausia su šokoladu 🙂

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Šis rytas buvo apsiniaukęs, tad buvo puiki proga dar kartą išvirti pusryčiams avižinės košės. Bet paprastos mano vaikai ne itin mėgsta (nors aš linkusi traktuoti, kad dar tiesiog neišmokau skanios išvirti), tad pagalvojau apie saldesnį ir sveikesnį variantą. Bananas švelniai pasaldina, o riešutai suteikia traškumo. Originale siūlė graikinius riešutus naudoti, tačiau mums jie nelabai, todėl keičiau į labiau mėgstamus – lazdyno riešutus. Tik mažiausiasis valgytojas vis tiek užsiprašė kitą kartą kad jo košė būtų be riešutų. Na, noras lengvai įgyvendinamas, riešutus galima tiesiog pagal skonį užsibarstyti kiekvienam atskirai.