Menu

Grikių miltų sausainiai su šokolado gabaliukais

  • Grikių miltų sausainiai su šokolado gabaliukais
  • Grikių miltų sausainiai su šokolado gabaliukais
  • Grikių miltų sausainiai su šokolado gabaliukais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Grikių miltų sausainiai su šokolado gabaliukais


Autorius: Aušra

Data:

Labai dažnai pagaunu save ieškant internete idėjų, receptų ar dar ko nors, tačiau vėliau viskas baigiasi tuo, jog informaciją išsisaugau. Ir viskas. Joks veiksmas toliau neseka… Vis galvoju, kad vėliau…, ateis tinkama proga ir tada… Bet kai susimąstau, laikas bėga, progos ateina ir susirandi naujų idėjų, iš kurių gal vos vieną spėji įgyvendinti. Ir galų gale viskas baigiasi tuo, jog kompiuteryje turi tiesiog kalnus informacijos ir nieko su ja nedarai, nes dažniausiai net pamiršti, jog ją turi. Žiauru… o dar žiauriau matyti kaip vienas mano vaikas gali visą dieną sėdėti youtube ir žiūrėti kitų įgyventinamas idėjas, ir nieko daugiau neveikti… Matyt būtent vaikai priverčia ir į save pasižiūrėti iš šalies ir truputį susigėsti… mes darome juk tą patį…

Tad kartais, kai surandu paprastą receptą, nusprendžiu tiesiog imti ir VEIKTI. Tik taip ir sužinai, kad šiems sausainiams iškepti užtenka vos 30 minučių. O galvoje atrodo tai daug ilgiau ir sudėtingiau. Tad šiandien po darbo iškepiau juos dar kartą – jie tikrai labai greitai pasidaro!

Kaip bebūtų, šie sausainiai kiek kitokie nei su kvietiniais miltais – daug trapesni, bet mums tai kaip ir nemaišė. Pirmą kartą juos iškepusi patyliukais sudėjau juos į dėžutę ir pasiėmiau į kelionę savaitgalį. Jie buvo tiesiog išsigelbėjimas mums – kai pasiekėme kelionės tikslą visi buvome alkani ir sausainiai saulę matė matyt tik kokias 10 minučių. Šokoladą naudojau vaikų mėgstamą (su 40% kakavos), tad saldumo sausainiams tikrai netrūko. Jei naudosite kartesnį šokoladą, cukraus kiekį pora šaukštų reikėtų padidinti.

Grikių miltų sausainiai su šokolado gabaliukais

Užtruksime:
Iškepsime: 20 sausainių
Kaloringumas: 103 kcal / sausainyje

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 115 g sviesto, minkšto
  • 2 v.š. rudo nerafinuoto cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1 1/4 p. grikių miltų
  • 1/2 a.š. sodos
  • žiupsnelis druskos
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 100 g šokolado

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
  • Išmaišyti inde minkštą sviestą, cukrų ir kiaušinį.
  • Sudėti likusius produktus, išskyrus šokoladą, ir išmaišyti. Turėtų gautis minkšta tešla, kurią dar galima maišyti šaukštu.
  • Šokoladą sukapoti į smulkius gabaliukus.
  • Įmaišyti šokoladą į tešlą.
  • Tešlą padalinti į nedidelius rutuliukus ir švelniai suploti į paplotėlius.
  • Dėti suformuotus sausainius į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
  • Sausainius kepti 12 minučių, arba kol apačia švelniai paruduos.
  • Iškepusius sausainius atsargiai perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Cooking Healthy: Grain Free for Diabetics, Gluten Intolerance and Paleo Diet

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Avinžirnių miltu sausainiai su šokoladu

Avinžirnių miltų sausainiai su šokoladu

Autorius: Aušra Data: 2020-12-16 Aš labai dažnai nusiperku kokį produktą ir tada pamirštu kam aš jį pirkau 😀 Jums taip būna? Na tai su avinžirnių miltais man taip tikrai nutiko. Tūnojo pakelis miltų ilgokai ir …

Migdolinis tortas su maskarpone "Hello Kitty"

Migdolinis tortas su maskarpone “Hello Kitty”

Pateikiu jums tortuko, kurį gaminau savo dukriuko 5-ojo gimtadienio proga, receptą. Dariau jau net du kartus – juk reikia atšvęsti gimtadienį darželyje, o paskui ir namuose. Abu kartus gaminau tokį patį. Net ir išvaizda buvo tokia pati, nevertinant kad antrą kartą katytės kaspinėlis buvo rožinis ir sidabriniais papuošimais 🙂 Tortas labai skanus! Tai pripažino net ir mano vyras, kuris nemėgsta biskvitinių tortų. O tortų mylėtojai sukirto net po du gabaliukus.

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šis pyragas laukė savo eilės nuo pernai metų. Kažkaip tais metais per obuolių sezoną nesuspėjau iškepti, o paskui nepirksi gi obuolių, kai namai ir taip pilni visokio gėrio 🙂 Todėl šiais metais jis buvo pirmasis ir kol kas vienintelis pyragas su obuoliais. Tiesą pasakius, realybėje jis gavosi daug gražesnis nei knygos nuotraukoje. Na savo nuotraukų nepulsiu vertinti 🙂 Žinau, kad tobulybei ribų nėra. Tačiau tiksliai žinau, jog laukti pyrago tikrai buvo verta – jis labai sultingas ir drėgnas. Tiesiog tirpo burnoje! Vaikai suvalgę pusę (žinoma aš kepiau pusę porcijos), o galvojau seneliams pusę nunešiu. Teko senelius pavaišinti vos po vieną gabaliuką…

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Šiuos sausainius pirmą kartą kepiau kartu su dukra. Buvo pasakiškai skanu, bet tuo pačiu ir labai saldu. Todėl antrą kartą kepdama naudojau mažiau cukraus, tačiau to pasekoje sausainiai taip neišsiplėtė kepdami. Čia pateikiu jau antrą kartą naudotas proporcijas, nes mėgstu kad sausainiai būtų sausainiais, o ne saldainiais 🙂 Beje, kai naudojau lazdyno riešutus, vyras uždraudė sausainius vežti į darbą merginoms 🙂 Taigi, tai viską ir pasako apie šių sausainių skonį.

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Mažinam šaldiklio atsargas ir didinam vietą būsimoms naujoms atsargoms. Tad iš moliūgų tyrės kepiau keksiukus, kurie sakyčiau yra visai dietiniai. Juos pasirinkau, kadangi mano vaikai mėgsta visada užkąsti prieš miegą, o aš nenoriu kad tai būtų labai saldus užkandis. Pasirinkimas sulaukė įvertinimo – kitai dienai vaikai paliko vos 10 keksiukų (žinoma ir tėtis prisidėjo 🙂 ). Tad teko sutarti kitos dienos vakare, kad greitai kepsim vėl, nes keksiukai buvo ne itin saldūs, bet drėgni ir svarbiausia su šokoladu 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux