Menu

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

  • Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru


Autorius: Aušra

Data:

Sausainiai dar net nepertepti buvo labai skanūs, dėl to juos mano vyras bandė slėpti savo pilvuke. O kai sužinojo, jog jie dar bus pertepti šokoladu už galvos susiėmė – suprato, kad bus beprotiškai skanu ir negalės sustoti valgyti… Deja, jis buvo teisus…

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Užtruksime:
Pagaminsime: ~50 sausainių arba 25 sulipdytus sausainius

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 1/2 p. (190 g) miltų
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. kepimo miltelių
  • 170 g sviesto, kambario temperatūros
  • 1 1/4 p. (240 g) cukraus
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1 p. (80 g) kokoso drožlių
  • Įdarui:
  • 200 g šokolado, sukapoto gabaliukais
  • 1/3 p. riebios grietinėlės

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 190°C.
  • Sudėti sviestą į mikserio indą ir maišyti mikseriu vidutiniu-dideliu greičiu kol jis taps kreminės konsistencijos.
  • Supilti cukrų ir vanilės ekstraktą ir vėl maišyti apie 30 sekundžių.
  • Tada po vieną sudėti kiaušinius, kol pilnai vienas kiaušinis neįsimaišo į tešlą, kito nedėti.
  • Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Tada po truputi miltų mišinį sudėti į tešlą ir lėtai išmaišyti.
  • Įmaišyti kokoso drožles.
  • Arbatiniu šaukšteliu dėti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekant apie 5 cm tarpus, nes sausainiai smarkiai išsiplės.
  • Kepti orkaitėje apie 8-10 minučių arba kol pradės švelniai ruduoti kraštai.
  • Įdarui šokoladą ištirpinti mikrobangėje arba ant puodo su vandeniu.
  • Grietinėlę pašildyti mikrobangėje apie 40 sekundžių, kad ji irgi pasidarytų tokia pati karšta kaip šokoladas.
  • Supilti grietinėlę į šokoladą ir maišyti kol gausis vientisa masė.
  • Įdarą sudėti į konditerinį maišelį.
  • Išspausti truputį įdaro ant kokosinio sausainio ir kitu sausainiu uždengti, švelniai spustelti, kad įdaras vienodai pasiskirstytų.
  • Skanaus!

Šaltinis: Pastry Pal

  1. Indre says:

    Mmmm skanučiai ir kokie gražūs :]

  2. Aušra says:

    Be abejonės 😉

  3. Asta says:

    Hey, Aušra, jie fantastiški! 🙂 Ir neabejoju, kad be galo skanūs :)) Mėėėgstu kokosus :)))

  4. Aušra says:

    Aš tai kažkaip ramiai žiūriu į kokosus 🙂 Bet turiu tokį vieną kokosų mylėtoją – savo tėtį, ir kadangi jis daugiausiai mano keptų saldumynų suvalgo, tai kartais pasistengiu palepinti jį 😉

  5. Asta says:

    Aš tai, nepaisant visko, dažnai pagaunu save gaminant tai, kas skanu man, nors pas mane daugiausiai saldumynų suvalgo, hm, tikrai ne aš, o brolis 🙂 Bet, laimė, dėl kokosų ir pakankamai daug ko mūsų nuomonės sutampa 😀

  6. Aušra says:

    Pas mane tai kažkaip yra taip 🙂 : jei nebūtų valgytojų aš iš vis tikriausiai nieko negaminčiau. Niekada dėl savęs nieko negaminu. Viskas tik dėl kitų, kad pamatyti jų veiduose šypseną paragavus kažko žiauriai skanaus ar nekasdieniško. Kai namuose lieku viena ir žinau kad niekam nereikia valgyti daryti – virtuvėje būna štilius, nes manęs čia tiesiog nėra 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Jau ne vienas Lietuvoje tinklaraštis prisipažino sergantis keksiukų manija ? Deja aš negaliu prisijungti prie jų (o gal tai tik į gerą ? ). Bet šie keksiukai man labai patiko. Jie purūs ir sultingi, o citrina suteikia gaivumo. Glaisto net nedėjau – man ir taip užteko saldumo ir citrinos skonio.

Naminiai Rafaelo

Naminiai Rafaelo

Taigi teko ganėtinai smarkiai improvizuoti, nes šį kartą pritrūkau kokoso drožlių. Tad rezultate gavosi, ne balti rafaelo saldainiai, bet tortų papuošimuose išmaudyti varškės saldainiukai. Patikėkit, tik saldainiukais ir išeina juos pavadinti, nes buvo labai saldu, nors ir dėjau truputėlį mažiau cukraus nei originale. Čia pateikiu savo versiją, kurią visi skaniai suvalgėm per kelias dienas. Ir spėju vyrui tikrai patiko, nes prisikirto šių saldainiukų ir vėl uždraudė man daryti saldumynus…

Mielinės bandelės Kukurūzai

Mielinės bandelės Kukurūzai

Galbūt peržvelgus receptą atrodo, kad tai tiesiog paprastos mielinės bandelės. Ir tai gryna tiesa 🙂 Tiesiog mums jos patiko tuo, jog nėra per saldžios, o ir supintos lyg kukurūzai atrodo tikrai mielai. Mūsų giminėj jos turi didelį pasisekimą. Iš tos pačios tešlos dar bandžiau daryti zuikius vaikams, bet kai iškepė supratau, kad su zuikiais teks pasipraktikuoti ilgiau 🙂

Greiti avižiniai sausainiai

Greiti avižiniai sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-15 Dar vieni avižiniai sausainiai 🙂 Irgi skanūs, su malonia apelsino gaidele. Nėra labai trapūs, tokie tikri sausainiai mano supratimu 🙂 Tik razinų vėlgi nedėjau, nes mano mažius jų dar su 8 …

Virtiniai iš plikytos tešlos

Virtiniai iš plikytos tešlos

Na ir vėlgi – paprastumas slypi genealume! Kai išbandžiau šį receptą, koldūnų gaminimas tapo malonumu. Tikrai juos buvau seniai begaminusi, o va per porą pastarųjų mėnesių jau gal kokis 4 kartus gaminau. Pradžioje gaminau su mėsa, paskui pradėjau su varške. Visaip skanu. O tešla superinė, kaip ir buvo rašyta – nelimpa prie rankų, nesitraukia, labai malonu su ja dirbti. Mačiau, jog Skanus gyvenimas gamino labai panašią tešlą tik įdėjo kiaušinių. Manau tešla nuo to taptų tik dar skanesne, tiesiog iki to dar nepriėjau, nes žemiau pateikiamu receptu dar neatsidžiaugiu 🙂 Iš pateikiamo kiekio gaunasi tikrai daug – bet jei turit įdaro, visada galima pasigaminti daugiau ir perteklių užšaldyti tingioms vakarienėms. 😉

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux