Menu

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

  • Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru


Autorius: Aušra

Data:

Sausainiai dar net nepertepti buvo labai skanūs, dėl to juos mano vyras bandė slėpti savo pilvuke. O kai sužinojo, jog jie dar bus pertepti šokoladu už galvos susiėmė – suprato, kad bus beprotiškai skanu ir negalės sustoti valgyti… Deja, jis buvo teisus…

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Užtruksime:
Pagaminsime: ~50 sausainių arba 25 sulipdytus sausainius

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 1/2 p. (190 g) miltų
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. kepimo miltelių
  • 170 g sviesto, kambario temperatūros
  • 1 1/4 p. (240 g) cukraus
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1 p. (80 g) kokoso drožlių
  • Įdarui:
  • 200 g šokolado, sukapoto gabaliukais
  • 1/3 p. riebios grietinėlės

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 190°C.
  • Sudėti sviestą į mikserio indą ir maišyti mikseriu vidutiniu-dideliu greičiu kol jis taps kreminės konsistencijos.
  • Supilti cukrų ir vanilės ekstraktą ir vėl maišyti apie 30 sekundžių.
  • Tada po vieną sudėti kiaušinius, kol pilnai vienas kiaušinis neįsimaišo į tešlą, kito nedėti.
  • Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Tada po truputi miltų mišinį sudėti į tešlą ir lėtai išmaišyti.
  • Įmaišyti kokoso drožles.
  • Arbatiniu šaukšteliu dėti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekant apie 5 cm tarpus, nes sausainiai smarkiai išsiplės.
  • Kepti orkaitėje apie 8-10 minučių arba kol pradės švelniai ruduoti kraštai.
  • Įdarui šokoladą ištirpinti mikrobangėje arba ant puodo su vandeniu.
  • Grietinėlę pašildyti mikrobangėje apie 40 sekundžių, kad ji irgi pasidarytų tokia pati karšta kaip šokoladas.
  • Supilti grietinėlę į šokoladą ir maišyti kol gausis vientisa masė.
  • Įdarą sudėti į konditerinį maišelį.
  • Išspausti truputį įdaro ant kokosinio sausainio ir kitu sausainiu uždengti, švelniai spustelti, kad įdaras vienodai pasiskirstytų.
  • Skanaus!

Šaltinis: Pastry Pal

  1. Indre says:

    Mmmm skanučiai ir kokie gražūs :]

  2. Aušra says:

    Be abejonės 😉

  3. Asta says:

    Hey, Aušra, jie fantastiški! 🙂 Ir neabejoju, kad be galo skanūs :)) Mėėėgstu kokosus :)))

  4. Aušra says:

    Aš tai kažkaip ramiai žiūriu į kokosus 🙂 Bet turiu tokį vieną kokosų mylėtoją – savo tėtį, ir kadangi jis daugiausiai mano keptų saldumynų suvalgo, tai kartais pasistengiu palepinti jį 😉

  5. Asta says:

    Aš tai, nepaisant visko, dažnai pagaunu save gaminant tai, kas skanu man, nors pas mane daugiausiai saldumynų suvalgo, hm, tikrai ne aš, o brolis 🙂 Bet, laimė, dėl kokosų ir pakankamai daug ko mūsų nuomonės sutampa 😀

  6. Aušra says:

    Pas mane tai kažkaip yra taip 🙂 : jei nebūtų valgytojų aš iš vis tikriausiai nieko negaminčiau. Niekada dėl savęs nieko negaminu. Viskas tik dėl kitų, kad pamatyti jų veiduose šypseną paragavus kažko žiauriai skanaus ar nekasdieniško. Kai namuose lieku viena ir žinau kad niekam nereikia valgyti daryti – virtuvėje būna štilius, nes manęs čia tiesiog nėra 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Varškinės spurgos

Varškinės spurgos

Jau kelios dienos kaip mintys sukasi apie spurgas 🙂 O dar ir šaldytuve užsiliko kreminės varškės, kuri prašėsi greitai suvartojama. Tad atsidariau Google’ės paiešką ir išsirinkau Sonatinos siūlomas varškines spurgas. Kad ir kaip nejauku tai pripažinti, bet tikriausiai tampu Sonatinos fane, nes jau kelintą kartą puolu naudotis jos siūlomais skaniais receptais 🙂

Virtiniai iš plikytos tešlos

Virtiniai iš plikytos tešlos

Na ir vėlgi – paprastumas slypi genealume! Kai išbandžiau šį receptą, koldūnų gaminimas tapo malonumu. Tikrai juos buvau seniai begaminusi, o va per porą pastarųjų mėnesių jau gal kokis 4 kartus gaminau. Pradžioje gaminau su mėsa, paskui pradėjau su varške. Visaip skanu. O tešla superinė, kaip ir buvo rašyta – nelimpa prie rankų, nesitraukia, labai malonu su ja dirbti. Mačiau, jog Skanus gyvenimas gamino labai panašią tešlą tik įdėjo kiaušinių. Manau tešla nuo to taptų tik dar skanesne, tiesiog iki to dar nepriėjau, nes žemiau pateikiamu receptu dar neatsidžiaugiu 🙂 Iš pateikiamo kiekio gaunasi tikrai daug – bet jei turit įdaro, visada galima pasigaminti daugiau ir perteklių užšaldyti tingioms vakarienėms. 😉

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux