Menu

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

  • Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru


Autorius: Aušra

Data:

Sausainiai dar net nepertepti buvo labai skanūs, dėl to juos mano vyras bandė slėpti savo pilvuke. O kai sužinojo, jog jie dar bus pertepti šokoladu už galvos susiėmė – suprato, kad bus beprotiškai skanu ir negalės sustoti valgyti… Deja, jis buvo teisus…

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Užtruksime:
Pagaminsime: ~50 sausainių arba 25 sulipdytus sausainius

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 1/2 p. (190 g) miltų
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. kepimo miltelių
  • 170 g sviesto, kambario temperatūros
  • 1 1/4 p. (240 g) cukraus
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1 p. (80 g) kokoso drožlių
  • Įdarui:
  • 200 g šokolado, sukapoto gabaliukais
  • 1/3 p. riebios grietinėlės

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 190°C.
  • Sudėti sviestą į mikserio indą ir maišyti mikseriu vidutiniu-dideliu greičiu kol jis taps kreminės konsistencijos.
  • Supilti cukrų ir vanilės ekstraktą ir vėl maišyti apie 30 sekundžių.
  • Tada po vieną sudėti kiaušinius, kol pilnai vienas kiaušinis neįsimaišo į tešlą, kito nedėti.
  • Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Tada po truputi miltų mišinį sudėti į tešlą ir lėtai išmaišyti.
  • Įmaišyti kokoso drožles.
  • Arbatiniu šaukšteliu dėti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekant apie 5 cm tarpus, nes sausainiai smarkiai išsiplės.
  • Kepti orkaitėje apie 8-10 minučių arba kol pradės švelniai ruduoti kraštai.
  • Įdarui šokoladą ištirpinti mikrobangėje arba ant puodo su vandeniu.
  • Grietinėlę pašildyti mikrobangėje apie 40 sekundžių, kad ji irgi pasidarytų tokia pati karšta kaip šokoladas.
  • Supilti grietinėlę į šokoladą ir maišyti kol gausis vientisa masė.
  • Įdarą sudėti į konditerinį maišelį.
  • Išspausti truputį įdaro ant kokosinio sausainio ir kitu sausainiu uždengti, švelniai spustelti, kad įdaras vienodai pasiskirstytų.
  • Skanaus!

Šaltinis: Pastry Pal

  1. Indre parašė:

    Mmmm skanučiai ir kokie gražūs :]

  2. Aušra parašė:

    Be abejonės 😉

  3. Asta parašė:

    Hey, Aušra, jie fantastiški! 🙂 Ir neabejoju, kad be galo skanūs :)) Mėėėgstu kokosus :)))

  4. Aušra parašė:

    Aš tai kažkaip ramiai žiūriu į kokosus 🙂 Bet turiu tokį vieną kokosų mylėtoją – savo tėtį, ir kadangi jis daugiausiai mano keptų saldumynų suvalgo, tai kartais pasistengiu palepinti jį 😉

  5. Asta parašė:

    Aš tai, nepaisant visko, dažnai pagaunu save gaminant tai, kas skanu man, nors pas mane daugiausiai saldumynų suvalgo, hm, tikrai ne aš, o brolis 🙂 Bet, laimė, dėl kokosų ir pakankamai daug ko mūsų nuomonės sutampa 😀

  6. Aušra parašė:

    Pas mane tai kažkaip yra taip 🙂 : jei nebūtų valgytojų aš iš vis tikriausiai nieko negaminčiau. Niekada dėl savęs nieko negaminu. Viskas tik dėl kitų, kad pamatyti jų veiduose šypseną paragavus kažko žiauriai skanaus ar nekasdieniško. Kai namuose lieku viena ir žinau kad niekam nereikia valgyti daryti – virtuvėje būna štilius, nes manęs čia tiesiog nėra 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Rinkausi forminius, nes vaikams taip buvau prižadėjusi. Rinkausi šokoladinius, nes pati taip norėjau. Rinkausi būtent šiuos, nes buvo parašyta, kad jie nepraranda formos kepimo metu. Ir ką galiu pasakyti – jie tikrai nepasikeičia. Tačiau tikėjausi traškesnių, o jie buvo tvirti, tačiau tuo pačiu ir minkšti. Tikrai nėra trapūs. Net ir kelias dienas pastovėję, jie išliko tokie patys. Bet nepagalvokit, kad jie buvo neskanūs. Baikit 🙂 Buvo visų labai išgirti. Darbe dalinau juos dovanų – dingo akimirksniu! Ir dar recepto labai gražiai prašė. Bet kad su mano tempais, jie tik dabar išvysta mano blog’o pasaulį.

Vyšnių tortas

Vyšnių tortas

Ilgą laiką svarsčiau čia tortas ar pyragas, bet kai iškepiau abejonių neliko – čia TORTAS ir ne kitaip. Traškus viršus, švelnus baltymų sluoksnis ir rūgštokos vyšnios – viskas labai dera. Jei prisibijote vyšnių rūgštumo, geriau naudoti konservuotas vyšnias. Kitą kartą mažinčiau baltymų sluoksnį arba didinčiau kepimo formą (dabar naudojau 24cm). Tortas greitai išgaravo ir visi gyrė, todėl nuotraukos baisios 🙂 Nes žinojau – arba dabar bent keli kadrai bus padaryti, arba šis tortas dar ilgai nepasirodys mano bloge. Nes saldumynus stengiuosi mažinti, o tam labai gerai padeda dideli darbų krūviai, nes laiko visiškai kaip ir nelieka maloniems/saldiems dalykams.

Pyragas su cukinija

Pyragas su cukinija

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

Morkų tortas

Morkų tortas

Skanus tortukas (ar tai pyragas), ypatingai kitą dieną, nes pasidarė daug sultingesnis.