Menu

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

  • Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru


Autorius: Aušra

Data:

Sausainiai dar net nepertepti buvo labai skanūs, dėl to juos mano vyras bandė slėpti savo pilvuke. O kai sužinojo, jog jie dar bus pertepti šokoladu už galvos susiėmė – suprato, kad bus beprotiškai skanu ir negalės sustoti valgyti… Deja, jis buvo teisus…

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Užtruksime:
Pagaminsime: ~50 sausainių arba 25 sulipdytus sausainius

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 1/2 p. (190 g) miltų
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. kepimo miltelių
  • 170 g sviesto, kambario temperatūros
  • 1 1/4 p. (240 g) cukraus
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1 p. (80 g) kokoso drožlių
  • Įdarui:
  • 200 g šokolado, sukapoto gabaliukais
  • 1/3 p. riebios grietinėlės

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 190°C.
  • Sudėti sviestą į mikserio indą ir maišyti mikseriu vidutiniu-dideliu greičiu kol jis taps kreminės konsistencijos.
  • Supilti cukrų ir vanilės ekstraktą ir vėl maišyti apie 30 sekundžių.
  • Tada po vieną sudėti kiaušinius, kol pilnai vienas kiaušinis neįsimaišo į tešlą, kito nedėti.
  • Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Tada po truputi miltų mišinį sudėti į tešlą ir lėtai išmaišyti.
  • Įmaišyti kokoso drožles.
  • Arbatiniu šaukšteliu dėti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekant apie 5 cm tarpus, nes sausainiai smarkiai išsiplės.
  • Kepti orkaitėje apie 8-10 minučių arba kol pradės švelniai ruduoti kraštai.
  • Įdarui šokoladą ištirpinti mikrobangėje arba ant puodo su vandeniu.
  • Grietinėlę pašildyti mikrobangėje apie 40 sekundžių, kad ji irgi pasidarytų tokia pati karšta kaip šokoladas.
  • Supilti grietinėlę į šokoladą ir maišyti kol gausis vientisa masė.
  • Įdarą sudėti į konditerinį maišelį.
  • Išspausti truputį įdaro ant kokosinio sausainio ir kitu sausainiu uždengti, švelniai spustelti, kad įdaras vienodai pasiskirstytų.
  • Skanaus!

Šaltinis: Pastry Pal

  1. Indre says:

    Mmmm skanučiai ir kokie gražūs :]

  2. Aušra says:

    Be abejonės 😉

  3. Asta says:

    Hey, Aušra, jie fantastiški! 🙂 Ir neabejoju, kad be galo skanūs :)) Mėėėgstu kokosus :)))

  4. Aušra says:

    Aš tai kažkaip ramiai žiūriu į kokosus 🙂 Bet turiu tokį vieną kokosų mylėtoją – savo tėtį, ir kadangi jis daugiausiai mano keptų saldumynų suvalgo, tai kartais pasistengiu palepinti jį 😉

  5. Asta says:

    Aš tai, nepaisant visko, dažnai pagaunu save gaminant tai, kas skanu man, nors pas mane daugiausiai saldumynų suvalgo, hm, tikrai ne aš, o brolis 🙂 Bet, laimė, dėl kokosų ir pakankamai daug ko mūsų nuomonės sutampa 😀

  6. Aušra says:

    Pas mane tai kažkaip yra taip 🙂 : jei nebūtų valgytojų aš iš vis tikriausiai nieko negaminčiau. Niekada dėl savęs nieko negaminu. Viskas tik dėl kitų, kad pamatyti jų veiduose šypseną paragavus kažko žiauriai skanaus ar nekasdieniško. Kai namuose lieku viena ir žinau kad niekam nereikia valgyti daryti – virtuvėje būna štilius, nes manęs čia tiesiog nėra 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Keksiukai su uogomis

Keksiukai su uogomis

Tai buvo grynai impulsyvus kepinys. Bevartydama žurnalus apie vaikų auginimą pamačiau juos skyrelyje “Gaminame kartu” 🙂 Na kartu, tai kartu. Pasiūliau vaikams ir jie su malonumu ėmėsi darbo. Tik teko man viską iš anksto sumatuoti ir sudėti ant stalo, kad jiems nebūtų kada nuobodžiauti. Keksiukai išėjo labai kvapnūs. Negalėjau susilaikyti suvalgiusi tik vieną 🙂 Kvepėjo pasakiškai, o skonis buvo dieviškas – bananai suteikė drėgnumo, uogos – lengvos rūgštelės, o apelsinai aromatą. Vaikai su mielu noru suvalgė likusius keksiukus ir kitą dieną. Tad tikrai numačiusi juos pakartoti artimiausiu metu vėl.

Apkepas su lašiša

Apkepas su lašiša

Prisipažinsiu lašišų aš nemėgstu. Man jos kažkokios per riebios. Tad ganėtinai ilgai ieškojau, kur galėčiau sunaudoti užšaldytos lašišos gabaliukus, kurie jau labai ilgai laukė savo eilės šaldiklyje. Pasirinkimas tikrai geras ? Šį apkepą tikrai darysiu dar ir dar kartą.

1 1/2 cups all-purpose flour 1 tsp. baking powder 50 g melted butter 1/2 cup milk 200 g pumpkin puree 2 large eggs 100 ml sugar 1 tsp. vanilla 1/2 tsp. salt

Moliūginiai keksiukai

Daugumoje kepinių, į kurių sudėtį įeina moliūgo tyrė, naudojami meduoliniai prieskoniai – cinamonas, gvazdikėliai, imbieras. Bet man visada norėjosi paprastesnių skonių moliūginių kepinių, nes mano šeimoje meduoliniai prieskoniai ne itin mėgstami. Tad kai iškepiau šių keksiukų, supratau, jog tai būtent tai ko ir norėjau. Keksiukai visada greitai išnyksta. Kadangi juos vaikai mėgsta, tai iškepu ir dalį stengiuosi užšaldyti. O tada jau kai vaikai užsinori prieš miegą kažko skanaus, o kažką eiti kepti jau ne laikas, gelbsti šaldiklis, keksiukai ir mikrobangė 🙂 Tik viena minutė ir keksiukai pakvimpa lyg ką tik iškepti, būna minkštučiai ir svarbiausia skanūs.

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Kaip jau pavadinimas byloja – tai mano mėgstamiausi granolos batonėliai. Ypatingai nuostabūs pasidaro, jei turite melasos cukraus ir juo pakeičiate šaukštą rudojo cukraus. Bet žinoma ir be to, aš juos be galo dievinu. Kiti šeimos nariai irgi juos mielai valgo priešpiečiams ar pavakariams, o kai pasibaigia, visi pasigenda 🙂

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Moliūginė granola su šokolado gabaliukais

Dažniausiai sausus pusryčius arba dar kitaip vadinamas granolas mes darome vasarą, kai būna karšta ir pusryčiams apie košes nesinori net pagalvoti. Tačiau, kai praeitą savaitę bandžiau daryti granolos batonėlius ir jie man sutrupėjo, mano vaikai su didžiausiu malonumu suvalgė juos vietoj sausų pusryčių. Ir po to prašė padaryti dar. Jų mėgstamiausia granola pasirodys kiek vėliau, o šita yra mano numylėtinė. Kai ją kažkada seniai pagaminau, tik ją ir darausi dabar sau. Jei norėčiau, kad ją valgytų vaikai, dėčiau ne kartųjį šokoladą, o tuos su daugiau cukraus.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux