Menu

Sultingi obuolių vafliai

  • Sultingi obuolių vafliai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Sultingi obuolių vafliai


Autorius: Aušra

Data:

“Va šitų blynų tai dar norėsiu” – pagaliau ištarė mano antroji pusė ? “Prie jų net padažo nereikia, nes labai sultingi” – pratęsė toliau. O aš nusprendžiau, kad kitą kartą dėčiau tik pusę sviesto normos, nes kiek jautėsi sviestas, o man patinka tokie sausučiai.

Sultingi obuolių vafliai

Užtruksime:
Išeiga: 2 porcijos

Ingredientai:

  • 100 g sviesto
  • 2 v.š. cukraus
  • šlakelis citrinų sulčių
  • 1/2 pak. vanilinio cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 6 v.š. miltų
  • 2 rūgštesni obuoliai
  • 75 ml. vaisinės arbatos arba obuolių sulčių
  • žiupsnelis druskos
  • cukraus pudros apibarstymui

Instrukcijos:

  • Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, citrinų sultimis, vaniliniu cukrumi.
  • Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.
  • Trynius sudėti į išsuktą masę ir plakti kol ji taps puri.
  • Įmaišyti miltus.
  • Supilti vaisinę arbatą ar sultis ir palikti kelias minutes pastovėti, kol išbrinks.
  • Sutarkuotus obuolius sudėti į tešlą.
  • Pabaigoje įmaišyti iki standžių putų su druska išplaktus baltymus.
  • Iškeptus vaflius apibarstyti cukraus pudra.
  • Valgyti šiltus su grietinėle ar ledais.
  • Skanaus!

Šaltinis: SuperMamos forumas

  1. Bri says:

    Skamba labai skaniai 🙂

  2. Aušra says:

    🙂 tik va turi vieną minusą – kadangi labai sultingi ir minkšti tai sunkoka ištraukti iš keptuvės 🙂 Tenka pirštukais pasidarbuoti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Pyragėliai labai skanūs ir šilti, ir šalti. Galvojau trūks mėsos, tačiau taip nebuvo. Galvojau neštis į darbą pietums, tačiau nespėjau… Suvalgėm pusryčiams…

Duonos lazdelės su paprika ir sezamu

Duonos lazdelės su paprika ir sezamu

Labai skanus užkandis, vaikai po darželio tik jas ir valgydavo kol nelikdavo nei vienos. Teko slėpti kelias fotosesijai. Kepiau jau porą kartų, pirmą kartą apvoliojau sezame, tačiau kitą dieną turėjau džiaugsmo siurbti sezamą nuo grindų 🙂 Antrą kartą įmaišiau į tešlą ir taip buvo daug patogiau, o skonis nelabai kuo ir pasikeitė.

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.

Greitos baronkytės

Greitos baronkytės

Baronkytės labai skanios ir kas svarbiausia greitai pagaminamos. Kitos dienos man regis net ir nesulaukė, nes įsisukom valgyti kaip “sėmkes” 🙂 .

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux