Menu

Sultingi obuolių vafliai

  • Sultingi obuolių vafliai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Sultingi obuolių vafliai


Autorius: Aušra

Data:

“Va šitų blynų tai dar norėsiu” – pagaliau ištarė mano antroji pusė ? “Prie jų net padažo nereikia, nes labai sultingi” – pratęsė toliau. O aš nusprendžiau, kad kitą kartą dėčiau tik pusę sviesto normos, nes kiek jautėsi sviestas, o man patinka tokie sausučiai.

Sultingi obuolių vafliai

Užtruksime:
Išeiga: 2 porcijos

Ingredientai:

  • 100 g sviesto
  • 2 v.š. cukraus
  • šlakelis citrinų sulčių
  • 1/2 pak. vanilinio cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 6 v.š. miltų
  • 2 rūgštesni obuoliai
  • 75 ml. vaisinės arbatos arba obuolių sulčių
  • žiupsnelis druskos
  • cukraus pudros apibarstymui

Instrukcijos:

  • Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, citrinų sultimis, vaniliniu cukrumi.
  • Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.
  • Trynius sudėti į išsuktą masę ir plakti kol ji taps puri.
  • Įmaišyti miltus.
  • Supilti vaisinę arbatą ar sultis ir palikti kelias minutes pastovėti, kol išbrinks.
  • Sutarkuotus obuolius sudėti į tešlą.
  • Pabaigoje įmaišyti iki standžių putų su druska išplaktus baltymus.
  • Iškeptus vaflius apibarstyti cukraus pudra.
  • Valgyti šiltus su grietinėle ar ledais.
  • Skanaus!

Šaltinis: SuperMamos forumas

  1. Bri says:

    Skamba labai skaniai 🙂

  2. Aušra says:

    🙂 tik va turi vieną minusą – kadangi labai sultingi ir minkšti tai sunkoka ištraukti iš keptuvės 🙂 Tenka pirštukais pasidarbuoti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Braškių ir rabarbarų pyragas

Braškių ir rabarbarų pyragas

Blogai, kai neįdedi recepto iš karto suvalgius pyragą 🙂 Paskui tenka ne vieną dieną ieškoti recepto. Vežėmės jį į svečius į kaimą dar kai buvo braškių sezonas. Turėjo jis būti visas braškinis, tačiau laikas spaudė ir panaudojau rabarbarus, kurie buvo po ranka. Derinys ne naujiena – tikrai viskas puikiai tiko. O pačio pyrago tekstūra tai tokia daugiau biskvitinė. Man labai patiko.

Minkštas obuolių pyragas

Minkštas obuolių pyragas

Dar vis turiu obuolių, kurie labai prašosi sunaudojami. Pasirinkau šį receptą, nes jį rekomenduojama valgyti su ledais, tačiau aš turėjau vanilinio padažo, kuris labai puikiai tiko. Vaikams žinoma pyragas labai patiko ir be padažo.

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂

Skinny apple coffee-cake

Dietinis obuolių pyragas

Autorius: Aušra Data: 2013-09-07 Kiek pamenu iš vaikytės, mama visada kepdavo obuolių pyragą be jokių papildomų riebalų. Kažkas labai artimo į šį variantą, tik ji obuolius įmaišydavo į tešlą. O čia jis man net gražesnis …

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Labai minkštučiai keksiukai. Man itin patiko, kai valgant surasdavau didesnį riešuto gabalėlį.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux