Menu

Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis

  • Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis
  • Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis
  • Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis


Autorius: Aušra

Data:

Sužinoję, kad savaitgalį turėsim svečių, iš karto supratom, jog maisto bus į valias ir dar net truputį per daug 🙂 Nes tokie jau tie mano tėvai. Tačiau šventinei dienai vis tiek norėjau pagaminti kažką skanaus, bet tuo pačiu ir neapsunkinančio. Savaitės pradžioje akys buvo užkliuvusios už recepto, kuris turėto būti būtent toks. Taip pat apsidžiaugiau, kai suvokiau, kad vaisių salotose naudojami vaisiai sudaro Lietuvos trispalvę. Tad buvo nuspręsta!

Desertas gavosi tikrai vykęs. Kai kas valgė jį vaisių salotas dėdami ant lavašo traškučių. Kai kas valgė traškučius atskirai, o vaisių salotas kabino šaukšteliu. Vaikai surinko visus likučius, o vėliau ieškojo cinamoninių lavašo traškučių. Deja…

Beje, jau esu išbandžiusi sūrių lavašo traškučių variantą, šis bus puikus variantas vaikams per šventes.

Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 209 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • Cinamoniniams traškučiams:
  • 3 apskriti lavašai (apie 30cm diametro)
  • 40 g sviesto Lurpak
  • 2 v.š. cukraus
  • 1,5 a.š. cinamono
  • Vaisių salotoms:
  • 1,5 p. braškių
  • 0,5 didelio obuolio
  • 2 kiviai
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • 1 v.š. cukraus sirupo arba medaus ar kito saldiklio

Instrukcijos:

  • Sviestą išlydyti.
  • Lavašą ištepti plonu sluoksniu sviesto.
  • Lavašą apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu. Tada supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
  • Paruoštus traškučius kepti 175°C įkaitintoje orkaitėje 5 minutes.
  • Vaisių salotoms visų pirma supjaustyti kvadratėliais obuolį ir sumaišyti su citrinos sultimis.
  • Braškes pasmulkinti. Kivius supjaustyti kubeliais.
  • Inde atsargiai sumaišyti obuolius su citrinos sultimis, braškes, kivius ir cukraus sirupą.
  • Vaisių salotas sudėti į indelį ir padėti į serviravimo lėkštės vidurį. Aplinkui apdėlioti cinamoniniais traškučiais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Marlene Koch – Eat What You Love – Everyday! (Running Press, 2014)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Bandelės prie arbatos

Bandelės prie arbatos

Skanios nesaldžios bandelės, itin greitai pasidaro. Aš bent jau neskubėdama su kepimu užtrukau nepilną valandą.

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

Dar vienas skanumynas iš kasdieninių produktų. Nėra itin saldus, bet po švenčių manau tai labai sveika 🙂 O ir labai puikiai susinaudojo duonos likutis. Tiesą pasakius, abu su vyru nesitikėjom, jog jis bus toks skanus. Vaikai taip pat labai gerai įvertino. Tą pačią dieną duonos trupinukai buvo traškūs, kitą dieną – jie suminkštėjo, tačiau abi dienas buvo labai malonu skanauti šį desertą.

Minkštas obuolių pyragas

Minkštas obuolių pyragas

Dar vis turiu obuolių, kurie labai prašosi sunaudojami. Pasirinkau šį receptą, nes jį rekomenduojama valgyti su ledais, tačiau aš turėjau vanilinio padažo, kuris labai puikiai tiko. Vaikams žinoma pyragas labai patiko ir be padažo.

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Šis pyragas atrodo gal ir kiek neįprastas, bet mums tas keistumas pasirodė ganėtinai priimtinas. Obuoliai suteikė švelnų salstelėjimą, Tabasko padažas – aštrumą. Be to, šiam pyragui nereikia ruošti užpilo su kiaušiniais. Pradžioje galvojau, kad nieko nesigaus, tačiau nors įdaras ir nebuvo vientisas, tačiau tikrai nebyrėjo. Man ir sūnui itin patiko pagrindas su rūpiais kvietiniais miltais. Kandant jis kiek labiau trupėjo, bet turėjo kažkokio žavesio.

Sumuštiniai su obuoliais

Sumuštiniai su obuoliais

Pasisvečiavus visur kelias dienas iš eilės ir kaip visada po visokių prisivalgymų ir apsivalgymų, pusryčiams norėjosi kažko lengvo, bet skanaus. Neprašoviau pro šalį pasirinkusi šiuos sumuštinius. Žinoma daug kas priklauso nuo obuolių, bet pas mus jie tokie daugiau saldūs nei rūgštūs, tai cukraus visai mažai reikia. O dėl to paskutiniu metu tik džiaugiuosi, nes saldumynų jau visai nesinori…