Menu

Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis

  • Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis
  • Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis
  • Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis


Autorius: Aušra

Data:

Sužinoję, kad savaitgalį turėsim svečių, iš karto supratom, jog maisto bus į valias ir dar net truputį per daug 🙂 Nes tokie jau tie mano tėvai. Tačiau šventinei dienai vis tiek norėjau pagaminti kažką skanaus, bet tuo pačiu ir neapsunkinančio. Savaitės pradžioje akys buvo užkliuvusios už recepto, kuris turėto būti būtent toks. Taip pat apsidžiaugiau, kai suvokiau, kad vaisių salotose naudojami vaisiai sudaro Lietuvos trispalvę. Tad buvo nuspręsta!

Desertas gavosi tikrai vykęs. Kai kas valgė jį vaisių salotas dėdami ant lavašo traškučių. Kai kas valgė traškučius atskirai, o vaisių salotas kabino šaukšteliu. Vaikai surinko visus likučius, o vėliau ieškojo cinamoninių lavašo traškučių. Deja…

Beje, jau esu išbandžiusi sūrių lavašo traškučių variantą, šis bus puikus variantas vaikams per šventes.

Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 209 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • Cinamoniniams traškučiams:
  • 3 apskriti lavašai (apie 30cm diametro)
  • 40 g sviesto Lurpak
  • 2 v.š. cukraus
  • 1,5 a.š. cinamono
  • Vaisių salotoms:
  • 1,5 p. braškių
  • 0,5 didelio obuolio
  • 2 kiviai
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • 1 v.š. cukraus sirupo arba medaus ar kito saldiklio

Instrukcijos:

  • Sviestą išlydyti.
  • Lavašą ištepti plonu sluoksniu sviesto.
  • Lavašą apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu. Tada supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
  • Paruoštus traškučius kepti 175°C įkaitintoje orkaitėje 5 minutes.
  • Vaisių salotoms visų pirma supjaustyti kvadratėliais obuolį ir sumaišyti su citrinos sultimis.
  • Braškes pasmulkinti. Kivius supjaustyti kubeliais.
  • Inde atsargiai sumaišyti obuolius su citrinos sultimis, braškes, kivius ir cukraus sirupą.
  • Vaisių salotas sudėti į indelį ir padėti į serviravimo lėkštės vidurį. Aplinkui apdėlioti cinamoniniais traškučiais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Marlene Koch – Eat What You Love – Everyday! (Running Press, 2014)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Braškių pienas

Braškių pienas

Vaikų vasaros topas! Kai tik pasiūlau padaryti, iš karto šokinėja ir šaukia “TAIP! TAIP! TAIP!”. Paskui dar geriant būtinai pridurs “Skanumėlis!” 🙂 Kiek nedaug reikia vaikams iki pilnos laimės 🙂 Iš principo tai juk tiesiog pienas su braškių sirupu. Atrodo paprasta kaip du kart du. Bet efektinga 😉

Vištiena su cinamonu ir paprika

Vištiena su cinamonu ir paprika

Cinamonas visada asocijuojasi su jaukumu bei Kalėdomis. Tad atėjus rudeniui ne veltui visi namai pakvimpa obuolių pyragais, kurie dažnai būna gardinami būtent cinamonu. Tačiau tai prieskonis skirtas ne tik saldumynams. Su juo galima pasigaminti ir sveikų bei sočių pateikalų. Vienas iš tokių pavyzdžių – vištiena su cinamonu ir paprikomis. Kas prisibijo, kad cinamonas čia netiks, galiu nuraminti – jo aromatas čia vos vos juntamas, tačiau suteikia patiekalui šiek tiek aitrumo ir jaukumo. O paprikos, kaip žinia turi daug vitamino C, kas itin aktualu atšalus orams.

Braškių varškės kremas

Braškių varškės kremas

Visi laukia pavasario, o aš laukiu vasaros ? Tų šeimos išvažiavimų į gamtą, šiltų vakarų, šašlykų kepimo. Nors man pačiai keista, nes šiaip mano mylimiausias metų laikas pavasaris, kai pradeda viskas žaliuoti. O kol laukiu, palepinau savo augančią šeimą šiuo desertu. Mažiausiajam nenorėjau duoti, nes visgi braškės, o dar ir kiaušinis žalias įeina, bet kad nebuvo kaip sulaikyti. Jo klykimo ir pykčio pakankamai per kelias dienas prisiklausėm ?

Bandelės prie arbatos

Bandelės prie arbatos

Skanios nesaldžios bandelės, itin greitai pasidaro. Aš bent jau neskubėdama su kepimu užtrukau nepilną valandą.

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko.