Menu

Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis

  • Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis
  • Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis
  • Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis


Autorius: Aušra

Data:

Sužinoję, kad savaitgalį turėsim svečių, iš karto supratom, jog maisto bus į valias ir dar net truputį per daug 🙂 Nes tokie jau tie mano tėvai. Tačiau šventinei dienai vis tiek norėjau pagaminti kažką skanaus, bet tuo pačiu ir neapsunkinančio. Savaitės pradžioje akys buvo užkliuvusios už recepto, kuris turėto būti būtent toks. Taip pat apsidžiaugiau, kai suvokiau, kad vaisių salotose naudojami vaisiai sudaro Lietuvos trispalvę. Tad buvo nuspręsta!

Desertas gavosi tikrai vykęs. Kai kas valgė jį vaisių salotas dėdami ant lavašo traškučių. Kai kas valgė traškučius atskirai, o vaisių salotas kabino šaukšteliu. Vaikai surinko visus likučius, o vėliau ieškojo cinamoninių lavašo traškučių. Deja…

Beje, jau esu išbandžiusi sūrių lavašo traškučių variantą, šis bus puikus variantas vaikams per šventes.

Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 209 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • Cinamoniniams traškučiams:
  • 3 apskriti lavašai (apie 30cm diametro)
  • 40 g sviesto Lurpak
  • 2 v.š. cukraus
  • 1,5 a.š. cinamono
  • Vaisių salotoms:
  • 1,5 p. braškių
  • 0,5 didelio obuolio
  • 2 kiviai
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • 1 v.š. cukraus sirupo arba medaus ar kito saldiklio

Instrukcijos:

  • Sviestą išlydyti.
  • Lavašą ištepti plonu sluoksniu sviesto.
  • Lavašą apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu. Tada supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
  • Paruoštus traškučius kepti 175°C įkaitintoje orkaitėje 5 minutes.
  • Vaisių salotoms visų pirma supjaustyti kvadratėliais obuolį ir sumaišyti su citrinos sultimis.
  • Braškes pasmulkinti. Kivius supjaustyti kubeliais.
  • Inde atsargiai sumaišyti obuolius su citrinos sultimis, braškes, kivius ir cukraus sirupą.
  • Vaisių salotas sudėti į indelį ir padėti į serviravimo lėkštės vidurį. Aplinkui apdėlioti cinamoniniais traškučiais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Marlene Koch – Eat What You Love – Everyday! (Running Press, 2014)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sultingi obuolių vafliai

Sultingi obuolių vafliai

“Va šitų blynų tai dar norėsiu” – pagaliau ištarė mano antroji pusė ? “Prie jų net padažo nereikia, nes labai sultingi” – pratęsė toliau. O aš nusprendžiau, kad kitą kartą dėčiau tik pusę sviesto normos, nes kiek jautėsi sviestas, o man patinka tokie sausučiai.

Sultys Oranžinė nuotaika

Sultys Oranžinė nuotaika

Žurnale rašo, jog šios sultys tinka 9-10 mėnesių mažyliams, bet kadangi mūsų mažiausiasis šeimos atstovas dar per mažas, tai sultis apsilaižydama gėrė sesutė.

Rabarbarų ledai

Rabarbarų ledai

Ledai, kurie anot vyro yra patys skaniausi, kuriuos aš iki šiol gaminau. Nors iš kitos pusės, kai pagalvoji, aš ledų negaminu labai daug, tad gal tiesiog nebeatsimena kokie buvo kiti ledai 🙂 Šiems ledams labai tinka rabarbarų rūgštelė, o braškės suteikia švelnią rožinę spalvą.

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šis pyragas laukė savo eilės nuo pernai metų. Kažkaip tais metais per obuolių sezoną nesuspėjau iškepti, o paskui nepirksi gi obuolių, kai namai ir taip pilni visokio gėrio 🙂 Todėl šiais metais jis buvo pirmasis ir kol kas vienintelis pyragas su obuoliais. Tiesą pasakius, realybėje jis gavosi daug gražesnis nei knygos nuotraukoje. Na savo nuotraukų nepulsiu vertinti 🙂 Žinau, kad tobulybei ribų nėra. Tačiau tiksliai žinau, jog laukti pyrago tikrai buvo verta – jis labai sultingas ir drėgnas. Tiesiog tirpo burnoje! Vaikai suvalgę pusę (žinoma aš kepiau pusę porcijos), o galvojau seneliams pusę nunešiu. Teko senelius pavaišinti vos po vieną gabaliuką…

Skinny apple coffee-cake

Dietinis obuolių pyragas

Autorius: Aušra Data: 2013-09-07 Kiek pamenu iš vaikytės, mama visada kepdavo obuolių pyragą be jokių papildomų riebalų. Kažkas labai artimo į šį variantą, tik ji obuolius įmaišydavo į tešlą. O čia jis man net gražesnis …