Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis
- Details
- Leave a Comment
Sužinoję, kad savaitgalį turėsim svečių, iš karto supratom, jog maisto bus į valias ir dar net truputį per daug 🙂 Nes tokie jau tie mano tėvai. Tačiau šventinei dienai vis tiek norėjau pagaminti kažką skanaus, bet tuo pačiu ir neapsunkinančio. Savaitės pradžioje akys buvo užkliuvusios už recepto, kuris turėto būti būtent toks. Taip pat apsidžiaugiau, kai suvokiau, kad vaisių salotose naudojami vaisiai sudaro Lietuvos trispalvę. Tad buvo nuspręsta!
Desertas gavosi tikrai vykęs. Kai kas valgė jį vaisių salotas dėdami ant lavašo traškučių. Kai kas valgė traškučius atskirai, o vaisių salotas kabino šaukšteliu. Vaikai surinko visus likučius, o vėliau ieškojo cinamoninių lavašo traškučių. Deja…
Beje, jau esu išbandžiusi sūrių lavašo traškučių variantą, šis bus puikus variantas vaikams per šventes.
Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis
Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 209 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- Cinamoniniams traškučiams:
- 3 apskriti lavašai (apie 30cm diametro)
- 40 g sviesto Lurpak
- 2 v.š. cukraus
- 1,5 a.š. cinamono
- Vaisių salotoms:
- 1,5 p. braškių
- 0,5 didelio obuolio
- 2 kiviai
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 1 v.š. cukraus sirupo arba medaus ar kito saldiklio
Instrukcijos:
- Sviestą išlydyti.
- Lavašą ištepti plonu sluoksniu sviesto.
- Lavašą apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu. Tada supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
- Paruoštus traškučius kepti 175°C įkaitintoje orkaitėje 5 minutes.
- Vaisių salotoms visų pirma supjaustyti kvadratėliais obuolį ir sumaišyti su citrinos sultimis.
- Braškes pasmulkinti. Kivius supjaustyti kubeliais.
- Inde atsargiai sumaišyti obuolius su citrinos sultimis, braškes, kivius ir cukraus sirupą.
- Vaisių salotas sudėti į indelį ir padėti į serviravimo lėkštės vidurį. Aplinkui apdėlioti cinamoniniais traškučiais.
- Skanaus!
Šaltinis: Marlene Koch – Eat What You Love – Everyday! (Running Press, 2014)