Menu

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

  • Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais
  • Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais


Autorius: Aušra

Data:

Šis pyragas atrodo gal ir kiek neįprastas, bet mums tas keistumas pasirodė ganėtinai priimtinas. Obuoliai suteikė švelnų salstelėjimą, Tabasko padažas – aštrumą. Be to, šiam pyragui nereikia ruošti užpilo su kiaušiniais. Pradžioje galvojau, kad nieko nesigaus, tačiau nors įdaras ir nebuvo vientisas, tačiau tikrai nebyrėjo. Man ir sūnui itin patiko pagrindas su rūpiais kvietiniais miltais. Kandant jis kiek labiau trupėjo, bet turėjo kažkokio žavesio.

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 305 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • Pyrago tešlai:
  • 150 ml rupių kvietinių miltų
  • 150 ml kvietinių miltų
  • 100 g sviesto
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1 1/2 v.š. vandens
  • Įdarui:
  • 300 g maltos mėsos
  • 1/2 poro arba 1 svogūnas
  • 100 g kopūsto
  • 2 nedideli obuoliai
  • 1 v.š. sviesto
  • 1 a.š. kario
  • 1-1 1/2 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. Tabasko padažo
  • 1/2 a.š. sojos padažo
  • 50 g sūrio
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Sukapoti miltus, sviestą ir druską, geriausia smulkintuvu. Supilti vandenį ir greitai užminkyti tešlą. Įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti šaltai.
  • Nuplauti ir plonomis juostelėmis supjaustyti porą ir kopūstą. Nulupti, išimti sėklas ir stambiai sutarkuoti obuolius.
  • Įkaitinti keptuvę su sviestu ir pakepinti faršą su porais. Pagardinti faršą kariu. Sudėti kopūstus ir obuolius bei pagardinti pipirais, druska, Tabasko ir sojų padažais. Jei mišinys atrodo sausas, galima įpilti šiek tiek vandens. Pakaitinti mišinį.
  • Iškočioti pyrago tešlą ir ja iškloti 26 cm skersmens kepimo formą. Ant viršaus uždėti folijos ar kepimo popieriaus lakštą ir užpilti svoriu (džiovintais žirniais ar pupelėmis). Tešlą pakepti 10 minučių įkaitintoje iki 225°C orkaitėje.
  • Ant tešlos sudėti įdarą. Užberti tarkuotą sūrį ir kepti dar 20 minučių arba kol sūris išsilydys.
  • Patiekti pyragą šiltą su salotomis. Skanaus!

Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma Littera, 2004)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Faršo ir sūrio apkepas

Faršo ir sūrio apkepas

Puikus variantas, kai turite faršo užmaišyto kotletams kepti, tačiau prie keptuvės nenorite stovėti. Labai dažnai šį apkepą paruošiu iš anksto šeimynai ir palieku šaldytuve, o grįžus po darbo net ir vyras sugeba iškepti jį. Mano šeimynai jis labai patinka, nors atrodo tai paprasčiausias netikras zuikis. Bet, matyt, kaip visada sužaidžia svarbiausią rolę čia sūris.

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Kas valgė buvo sužavėti ir labai džiaugėsi, kai pasiūliau kitą dieną vėl šį pyragą iškepti, nes pyrago gaunasi ganėtinai nedaug, o skonis neišpasakytas.

Skinny apple coffee-cake

Dietinis obuolių pyragas

Autorius: Aušra Data: 2013-09-07 Kiek pamenu iš vaikytės, mama visada kepdavo obuolių pyragą be jokių papildomų riebalų. Kažkas labai artimo į šį variantą, tik ji obuolius įmaišydavo į tešlą. O čia jis man net gražesnis …

Sultys Oranžinė nuotaika

Sultys Oranžinė nuotaika

Žurnale rašo, jog šios sultys tinka 9-10 mėnesių mažyliams, bet kadangi mūsų mažiausiasis šeimos atstovas dar per mažas, tai sultis apsilaižydama gėrė sesutė.

Mėsos kukuliai pikantiškame padaže

Mėsos kukuliai pikantiškame padaže

Susigundžiau šiuo receptu iš karto, kai tik pamačiau. Pagrindinė priežastis – kukuliai kepami orkaitėje, tad nereikia ilgai stovėti prie viryklės. Gaminau jau kelis kartus ir abu kartus buvo labai skanu, tad neabejodama deduosi čia receptuką, kad išliktų ir ateičiai. Gal kartais dar kas nors be manęs susigundys jais 🙂 Kai gaminau namuose neturėjau džiūvėsėlių, o ir duonos pas mus ne kalnai, tai dėjau avižų sėlenas. Gavosi truputį net ir sveikiau.