Lavašo traškučiai su mėlynojo sūrio padažu
- Details
- 1 Comment
Savaitgalį dažnai pradedame palepindami save kokiais nors skanėstais. Jie nebūtinai turi būti saldūs. Šį kartą siūlau išbandyti lavašo traškusius su sūrio padažu. Juos tikrai pagaminsite per pusvalandį, o sveikumo atžvilgiu jie nesulyginami su pirktiniais bulvių traškučiais. Gaminasi jie tikrai labai lengvai. Beje, susvalgo irgi greitai 🙂
Keletas mano pastebėjimų. Barstydami lavašą druska – nepadaukinkite, nes padažas savaime bus sūrokas. Jei bijote, kad svogūnų laiškai nubyrės bevalgant – žinokite, kad viskas bus gerai, jie tikrai nebyra kaip pašėlę. Padažą pritaikiau pagal savo virtuvės atsargas, bet manau nuo to jis nei kiek nesuprastėjo. Beje, pastebėjau, kad parduotuvėje pardavinėjami lavašai nesmarkiai skiriasi pagal storį – žinoma čia geriau rinktis kuo plonesnį, nes trapučiai nuo to bus tik trapesni.
Lavašo traškučiai su mėlynojo sūrio padažu
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 251 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
- Lavašo traškučiams:
- 1 didelis lavašas
- 25 g lydyto sviesto
- prieskoninės druskos
- 1 v.š. smulkintų svogūnų laiškų (nebūtina)
- Sūrio su mėlynuoju pelėsiu padažui:
- 30 g sviesto, kambario temperatūros
- 100 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu (naudojau Memel Blue)
- 2 a.š. saldaus baltojo vyno (keičiau į vandenį)
- 100 ml grietinės
- 1 a.š. džiovinto raudonėlio (keičiau į džiovintus bazilikus ir petražoles)
- druskos (mums visai neprireikė)
- pipirų
Instrukcijos:
- Lavašą išskleidžiame ir ištepame lydytu sviestu. Apibarstome prieskonine druska ir smulkintais svogūnų laiškais.
- Lavašą supjaustome ar sukarpome į norimo dydžio gabalėlius ir sudedame į kepimo skardą.
- Kepame iki 175°C įkaitintoje orkaitėje 5 minutes. Mano patarimas – kepkite tik vieną skardą vienu metu, nes kitaip traškučių kepimo laikas ilgėja ir sunku suvaldyti, kad nesudegtų.
- Kol kepa paskutinė traškučių skarda, pasiruošiame padažą. Į smulkintuvo indą sudedame sviestą, pelėsinį sūrį, vyną, grietinę ir pasirinktas prieskonines žoleles. Sutriname iki vientisos masės. Jei reikia, pagardiname druska ir pipirais.
- Padažą supilame į taurę ir patiekiame kartu su lavašo traškučiais. Skanaus!
Šaltinis: Lengvi receptai I (Laisvos valandos)
[…] jau esu išbandžiusi sūrių lavašo traškučių variantą, šis bus puikus variantas vaikams per […]