Menu

Faršo kepsneliai su bulvėmis

  • Faršo kepsneliai su bulvėmis
  • Faršo kepsneliai su bulvėmis
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Faršo kepsneliai su bulvėmis


Autorius: Aušra

Data:

Patiekalas labai praktiškas 🙂 Puikiai tinka šventiškesniems susibūrimams, nes darbo tikrai nėra daug, o ir prie puodų nereikia stovėti. Viskas pasigamina kartu – ir mėsa, ir garnyras. Belieka tik paruošti salotas ir skanauti patiekalu. Tikrai nusprendėm, kad kartosim dar ne kartą.

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 338 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 400-500 g maltos mėsos
  • 1 kiaušinis
  • 1 svogūnas
  • 2 a.š. majonezo (pamiršau)
  • 1 v.š. krakmolo
  • druskos
  • pipirų
  • 4-5 bulvės
  • žiupsnelis kmynų
  • 2 skiltelės česnako
  • aliejaus
  • 6 riekutės fermentinio sūrio

Instrukcijos:

  • Svogūną susmulkinti.
  • Maltą mėsą sumaišyti su svogūnu, kiaušiniu, krakmolu. Paskaninti druska ir maltais pipirais.
  • Faršą gerai išmaišius padalinti į 6 dalis ir suformavus plonus blynelius sudėti į kepimo skardą.
  • Viršų ištepti majonezu (tiesą pasakius tai pamiršau padaryti).
  • Bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
  • Sudėjus į indą, užpilti keliais šaukštais aliejaus, užberti prieskonių ir išmaišyti.
  • Tada bulves sudėti ant faršo blynelių paspaudžiant.
  • Kepti iki 220°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
  • Ant kepsnelių viršaus sudėti fermentinio sūrio riekutes ir vėl trumpam dėti orkaitėn, kol sūris išsilydys.
  • Skanaus!

Šaltinis: Laikas į virtuvę

  1. srove says:

    Majonezą dėjau tam, kad bulvės labiau susurištų su faršu, bet gerai ir sūrelis tepamas, pamakaluoji truputį faršą ir gerai, Aguonėlė dar bortelius nulipdė, tai dar praktiškiau, nenukrenta jokia bulvė, man net keista, kad toks niekutis daug kam prigijo:)Smagaus laisvalaikio:)virtuvėje!

  2. Aušra says:

    Ačiū 🙂 Aš kadangi bulves truputį įspaudžiau į faršą, tai borteliai patys susiformavo, tad irgi tikrai nei gabaliukas bulvės nenukrito 🙂
    O visiems patiko, nes idėja labai gera – naujas įprastų produktų pateikimas, kai atsibosta įprasti kotletai su bulvėmis.

  3. Jurate says:

    o kur dėti kmynus ir česnaką?:) šįkart teko jų visai nedėt.. 🙂 gal vistiek bus gerai

  4. Aušra says:

    na kmynai ir česnakai yra prieskoniai 😉 Tai vat juos ir reikėjo sudėti į supjaustytas kubeliais bulves 🙂 Bet kad neįdėjot, manau skonis neturėjo smarkiai pablogėti, nes juk kiekvienas pagal save skonius derinam 😉

  5. Sondre says:

    Kepiau siuos kepsniukus pries keleta dienu , labai skanu 🙂 Tikrai kartosim dar daug kartu , aciu uz puikius receptukus Ausryte 🙂

  6. Aušra says:

    Sondre, aš nespėju atsakinėti į jūsų komentarus 😀

    Net baugu pasidarė, o jei dabar kažkuris receptas ims ir nepasiseks ar nepatiks?? Siaubas… užgriuvo didelės atsakomybės lavina 😀

    Na bet tiek jau receptų išbandėt, kad matyt mūsų šeimynų skoniai labai panašūs 🙂

  7. Sondre says:

    Vis bandau palikt komentarus,pagirt nuostabius patiekalus ir jus,kad dalinates receptais su nuotraukomis . O jei kas ir nepatiks,tai jau ne jusu kalte bus , bet nemazai is jusu puslapio jau isbandziau,ir visi patiko,ir visus katrosim ! 🙂

  8. Aušra says:

    Ačiū, Jums labai!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Greitas vištienos apkepas

Greitas vištienos apkepas

Vos keli produktai, o kol kepa – puiki proga susipjaustyti salotas. Man labiausiai patiko tai, kad vištienos krūtinėlė čia gaunasi sultinga. O su prieskoniais ir papildomais priedais galima ir paeksperimentuoti.

Chili con carne

“Chili con carne”

Meksikietiškas maltos mėsos ir pupelių troškinys. Pagaminamas labai greitai. Mes bijojom, jog pupelės užgoš viską, tačiau klydom ir tuo labai džiaugiuosi. Puikiai tiko, nes norėjom kažko aštresnio.

Tinginių balandėliai v2

Tinginių balandėliai v.2

Autorius: Aušra Data: 2020-03-22 Šiais metais išsikeltas mano mini tikslas – daugiau gaminti iš turimų žurnalų. Atrodytų viskas paprasta – vakare nusižiūri, kitą dieną pagamini ir džiaugiesi rezultatais. Deja… pastebėjau, kad po gaminimo žurnalą netyčia …

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Sultingas kepsnys, švelnaus skonio, tad ypatingai skanu su aštriu pomidorų padažu.

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Mėsos kukuliukai tiesiog tirpstantys burnoje. Labai skanu! Tik jei gardinsite sojos padažu – labai atsargiai elkitės su druska.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux