Menu

Sūrio sriuba

  • Sūrio sriuba
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Sūrio sriuba


Autorius: Aušra

Data:

Tos šventės visada susuka man galvą ? Skubi leki, o taip norėtųsi bent kartą sutikti šventes ramiai ir pilnai pasirengus. Bet… Gerai, kad bent nuotraukas savo atradau, nes kopijuojant daug daug nuotraukų iš fotoaparato jos buvo pasimetusios ?

O dabar labai trumpai apie šią sriubą – labai skani ir soti sriuba. Man kaip grybų mylėtojai, labai skani. Vyras valgė tik dėl to, kad skaniai atrodė skrebučiai, nes jam per stipriai jautėsi grybų skonis (na jis jų tikrai nemėgsta).

Sūrio sriuba

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:

  • 1-2 porai
  • 1 didelis svogūnas
  • 100 g pievagrybių
  • 500 g maltos kiaulienos
  • 400 g tepamo lydyto sūrio
  • 1/4-1/2 l vandens
  • 1 v.š. sultinio iš kubelių
  • 3-4 riekelės baltos duonos

Instrukcijos:

  • Porų baltą dalį ir svogūną supjaustyti žiedeliais.
  • Į puodą įpilti vandenį ir įdėti sultinį.
  • Gautą sultinį užvirti, sudėti supjaustytus svogūną ir porus. Virti ant mažos ugnies, kol suminkštės.
  • Maltą mėsą be riebalų pakepinti keptuvėje iki rudos spalvos.
  • Į verdamus svogūnus sudėti pakepintą mėsą ir supjaustytus grybus. Pavirti 5-10 min.
  • Sudėti lydytą sūrį ir virti, kol jis išsilydys.
  • Patiekti su pakepintais baltos duonos kubeliais.
  • Skanaus!

  1. rūtuliukas says:

    o va čia smagus variantas 🙂 mėgstu tokius.

  2. Aušra says:

    norėčiau atrasti daugiau tokių sriubų – skanių, greitai padaromų ir gražiai atrodančių 🙂

  3. Gerda says:

    Bandziau si savaitgali, pirshtelius apsilaizhysi, super receptukas!!!

  4. Aušra says:

    Oi kaip malonu skaityti tokius komentarus 🙂 Ačiū labai praskaidrino nuotaiką. Man to labai reikėjo 🙂

  5. Gerda says:

    ausrele, turetum didziuoti :)) zinok dabar nebegaliu atsiginti namishkiu kada kita karta ja darysiu …

  6. Aušra says:

    Tik nedaryk per dažnai 🙂 Tegul pasiilgsta, bus daug skanesnė ir ilgiau mėgs 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Keptas lavašas

Keptas lavašas

Internete galima surasti daug lavašo panaudojimo būdų, tačiau kažkaip jie manęs vis neužkabindavo tiek, jog parduotuvėje nepamirščiau nusipirkti lavašo. Bet va šitas kažkaip sudomino ir net nusipirkau ne tik lavašą, bet ir maltos mėsos, kuriuos namie nebuvo ? Vyras valgydamas iš karto pareiškė, kad geriau nei jo kažkada kažkur valgyta lazanija. Aš kadangi dar nesusikaupiu lazanijos gamybai, taip jos gyvenime ir nevalgiusi, tad neturiu su kuo lyginti. Bet skanu, ir ganėtinai greitai, ir suvalgėm tik pusę, o kitą pusę užšaldžiau kokiems skaniems greitiems pietums.

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

Maltinukai su įdaru

Maltinukai su įdaru

Minštučiai, švelnučiai, tiesiog tirpstantys burnoje maltinukai. Man ir vaikams labai patiko, o vyrui kažkodėl užkliuvo jų minkštumas, jis norėjo tokių tvirtesnių. Žinoma čia jau skonio reikalas 🙂 . Du kartus jau gaminau šiuos maltinukus, tačiau abiejais atvejais buvo skilusių, tačiau įdaras neišbėgo, tad skonio daug nesugadino, tik išvaizdą.

Kopūstų ir faršo apkepas

Kopūstų ir faršo apkepas

Ganėtinai sveikas ir sotus patiekalas kopūstų mylėtojams. Mūsų šeimyna jį įvertino puikiai. Kiekis tikrai išeina nemenkas, maisto užteko kelioms dienoms 🙂 , todėl jei norite tiesiog paragauti tikrai siūlau gaminti iš pusės normos.

Mėsos kukuliai pikantiškame padaže

Mėsos kukuliai pikantiškame padaže

Susigundžiau šiuo receptu iš karto, kai tik pamačiau. Pagrindinė priežastis – kukuliai kepami orkaitėje, tad nereikia ilgai stovėti prie viryklės. Gaminau jau kelis kartus ir abu kartus buvo labai skanu, tad neabejodama deduosi čia receptuką, kad išliktų ir ateičiai. Gal kartais dar kas nors be manęs susigundys jais 🙂 Kai gaminau namuose neturėjau džiūvėsėlių, o ir duonos pas mus ne kalnai, tai dėjau avižų sėlenas. Gavosi truputį net ir sveikiau.