Menu

Sūrio sriuba

  • Sūrio sriuba
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Sūrio sriuba


Autorius: Aušra

Data:

Tos šventės visada susuka man galvą ? Skubi leki, o taip norėtųsi bent kartą sutikti šventes ramiai ir pilnai pasirengus. Bet… Gerai, kad bent nuotraukas savo atradau, nes kopijuojant daug daug nuotraukų iš fotoaparato jos buvo pasimetusios ?

O dabar labai trumpai apie šią sriubą – labai skani ir soti sriuba. Man kaip grybų mylėtojai, labai skani. Vyras valgė tik dėl to, kad skaniai atrodė skrebučiai, nes jam per stipriai jautėsi grybų skonis (na jis jų tikrai nemėgsta).

Sūrio sriuba

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:

  • 1-2 porai
  • 1 didelis svogūnas
  • 100 g pievagrybių
  • 500 g maltos kiaulienos
  • 400 g tepamo lydyto sūrio
  • 1/4-1/2 l vandens
  • 1 v.š. sultinio iš kubelių
  • 3-4 riekelės baltos duonos

Instrukcijos:

  • Porų baltą dalį ir svogūną supjaustyti žiedeliais.
  • Į puodą įpilti vandenį ir įdėti sultinį.
  • Gautą sultinį užvirti, sudėti supjaustytus svogūną ir porus. Virti ant mažos ugnies, kol suminkštės.
  • Maltą mėsą be riebalų pakepinti keptuvėje iki rudos spalvos.
  • Į verdamus svogūnus sudėti pakepintą mėsą ir supjaustytus grybus. Pavirti 5-10 min.
  • Sudėti lydytą sūrį ir virti, kol jis išsilydys.
  • Patiekti su pakepintais baltos duonos kubeliais.
  • Skanaus!

  1. rūtuliukas parašė:

    o va čia smagus variantas 🙂 mėgstu tokius.

  2. Aušra parašė:

    norėčiau atrasti daugiau tokių sriubų – skanių, greitai padaromų ir gražiai atrodančių 🙂

  3. Gerda parašė:

    Bandziau si savaitgali, pirshtelius apsilaizhysi, super receptukas!!!

  4. Aušra parašė:

    Oi kaip malonu skaityti tokius komentarus 🙂 Ačiū labai praskaidrino nuotaiką. Man to labai reikėjo 🙂

  5. Gerda parašė:

    ausrele, turetum didziuoti :)) zinok dabar nebegaliu atsiginti namishkiu kada kita karta ja darysiu …

  6. Aušra parašė:

    Tik nedaryk per dažnai 🙂 Tegul pasiilgsta, bus daug skanesnė ir ilgiau mėgs 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tinginių balandėliai

Tinginių balandėliai

Tikrus balandėlius esu dariusi tik gal vieną kartą gyvenime. Labai jau daug darbo, o dar ilgiau laukti kol jie išsitroškina ? Va šis variantas man kuo patiko – greitas, ypatingai jei dieną prieš išsiverdi ryžius ir susimali kopūstą bei užpili verdančiu vandeniu. Beje, šį kartą tik dalį kopūsto maliau, bet kitą kartą tikrai malsiu visą, nes nepatiko kad kur papuolė storesnė kopūsto lapo dalis, tai ji nepilnai išsitroškinusi buvo. O dar viena priežastis – tik aptikusi kopūstą mano mergina iš karto susiraukė ir daugiau nevalgė ? Bet va vyrukui patiko, nes mėsa buvo minkšta ir jis dar neturi tokių nusistatymų kaip sesė ?

Brokoliai su kietu sūriu

Brokoliai su kietu sūriu

Kai susimąstau, ką čia tokio sveiko ir lengvo norėčiau pasidaryti vakarienei, su malonumu prisimenu šiuos brokolius. Pasidaro labai greitai, o ir skanu. Vyras net pripažino, jog skonis tikrai geras, tik kad va tas brokolių ir kieto sūrio kvapas gali pradžioje išgąsdinti. Tačiau sveikai vakarienei vis tiek greitu laiku vėl juos pasidarysiu. Prisijungsit?

Lietiniai su brinzos sūriu

Lietiniai su brinzos sūriu

Šie lietiniai turi kažką stebuklingo, nes viskas čia labai paprasta ir aišku. Nieko sudėtingo tikrai nėra, bet kai tik pagaminu juos, visi tiesiog pradeda peštis, kad tik niekas nesuvalgytų oficialiai jiems priklausančios dalies.

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Mūsų pusryčiai dažniausiai būna kepti kiaušiniai. Mano argumentai tam – greita, šilta ir skanu. Net matydama kaip dažnai tėvai valgo keptus kiaušinius, juos išbandė ir pradėjo mėgti mano vyresnėlė. Savaitgalį ji mus net maloniai nustebino – nuėjo į virtuvę ir savarankiškai iškepė pirmus savo gyvenime kiaušinius (sakyčiau idealiai, kaip mes mėgstam) ir atnešė mums į lovą! Jūs būtumėt matę mūsų akis 🙂 Ji pas mus baisiai bijo užsigauti ar susižeisti, o čia įveikė savo baimę ir įsijungė viryklę. Visgi kai noras yra didesnis už baimę, viskas pasidaro įmanoma 😉

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Tai bene paskutinis makaronų patiekalas pavasarį, nes paskutinėmis dienomis perėjome prie salotų, ant grotelių keptos mėsos ir šaldiklio turinio naudojimo. Žinoma tik kokiam mėnesiui ar daugų daugiausia vasarai. Artėjant rudeniui vėl reikės sotesnio maisto, tad makaronai grįš į trąsą. O šis patiekalas nesudėtingas ir labai sotus. Deja apsižiūrėjau per vėlai, tad sūrio ant viršaus turėjau tik trečdalį reikiamo kiekio. Bet tai skonio nesugadino.