Menu

Sūrio sriuba

  • Sūrio sriuba
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Sūrio sriuba


Autorius: Aušra

Data:

Tos šventės visada susuka man galvą ? Skubi leki, o taip norėtųsi bent kartą sutikti šventes ramiai ir pilnai pasirengus. Bet… Gerai, kad bent nuotraukas savo atradau, nes kopijuojant daug daug nuotraukų iš fotoaparato jos buvo pasimetusios ?

O dabar labai trumpai apie šią sriubą – labai skani ir soti sriuba. Man kaip grybų mylėtojai, labai skani. Vyras valgė tik dėl to, kad skaniai atrodė skrebučiai, nes jam per stipriai jautėsi grybų skonis (na jis jų tikrai nemėgsta).

Sūrio sriuba

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:

  • 1-2 porai
  • 1 didelis svogūnas
  • 100 g pievagrybių
  • 500 g maltos kiaulienos
  • 400 g tepamo lydyto sūrio
  • 1/4-1/2 l vandens
  • 1 v.š. sultinio iš kubelių
  • 3-4 riekelės baltos duonos

Instrukcijos:

  • Porų baltą dalį ir svogūną supjaustyti žiedeliais.
  • Į puodą įpilti vandenį ir įdėti sultinį.
  • Gautą sultinį užvirti, sudėti supjaustytus svogūną ir porus. Virti ant mažos ugnies, kol suminkštės.
  • Maltą mėsą be riebalų pakepinti keptuvėje iki rudos spalvos.
  • Į verdamus svogūnus sudėti pakepintą mėsą ir supjaustytus grybus. Pavirti 5-10 min.
  • Sudėti lydytą sūrį ir virti, kol jis išsilydys.
  • Patiekti su pakepintais baltos duonos kubeliais.
  • Skanaus!

  1. rūtuliukas says:

    o va čia smagus variantas 🙂 mėgstu tokius.

  2. Aušra says:

    norėčiau atrasti daugiau tokių sriubų – skanių, greitai padaromų ir gražiai atrodančių 🙂

  3. Gerda says:

    Bandziau si savaitgali, pirshtelius apsilaizhysi, super receptukas!!!

  4. Aušra says:

    Oi kaip malonu skaityti tokius komentarus 🙂 Ačiū labai praskaidrino nuotaiką. Man to labai reikėjo 🙂

  5. Gerda says:

    ausrele, turetum didziuoti :)) zinok dabar nebegaliu atsiginti namishkiu kada kita karta ja darysiu …

  6. Aušra says:

    Tik nedaryk per dažnai 🙂 Tegul pasiilgsta, bus daug skanesnė ir ilgiau mėgs 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Zucchini cake with tuna

Cukinijų pyragas su tunu

Labai skanus pyragas. Prapjauto net nepavyksta nufotografuoti, nes labai jau greitai išnyksta. Sultingas, tikrai nėra sausas. Dėl tos priežasties vyras vos ne pusę pyrago vienu prisėdimu suvalgo 🙂

Žiedinių kopūstų ir brokolių apkepas

Žiedinių kopūstų (kalafiorų) ir brokolių apkepas

Patiekalas skirtas žiedinių kopūstų mylėtojams 🙂 O vienas iš tokių žmonių – mano dukrytė. Žinoma ir aš prie tokių 🙂 Tai, kad dukra su pasimėgavimu valgė net ir antrą dieną, rodo tikrai gerą skonį. Tik naudojau vieną didelį kalafiorą, o brokolio nenaudojau, bet tikiu kad jis čia irgi labai tiktų.

Voveraitės su bulvėmis

Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis

Tiesą pasakius, pagal šį receptą pagamintas voveraites pernai valgė net ir mano vyras! Ir sakė, jog ne tik skaniai atrodo, bet ir iš tiesų skanu. Šis variantas be grietinės, tad daug lengviau skrandukui virškinti, o orkaitėje keptos bulvės yra daugiau apskrudusios nei tiesiog virtos, tad jei niekur neskubu – mano pasirinkimas aiškus, t.y. gaminu voveraites su orkaitėje keptomis bulvėmis.

Maltos mėsos sriuba su marinuotais agurkais

Maltos mėsos sriuba su marinuotais agurkais

Kažkaip niekada iki šiol nesugalvojau įdėti į sriubą marinuotų agurkų. O jie tikrai priduoda kažko, kas priverčia mano mažąjį suvalgyti visą bliūdą sriubos. Taip pat reikia paminėti, jog sriuba tikrai lengvai ir greitai pagaminama bei iš kasdieninių produktų. Tad tikrai siūlau išbandyti 🙂

Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai

Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂 (4-6 porcijos) 1-2 marinuoti agurkai 2 kiaušiniai 300 ml vandens 200 g miltų 300 g maltos mėsos 100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos juodųjų …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux