Menu

Spagečiai su vištiena

  • Spagečiai su vištiena
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Spagečiai su vištiena


Autorius: Aušra

Data:

Greiti ir skanūs pietūs. Nežinau kodėl iki šiol šis patiekalas čia neatsirado šiame bloge, nes atrastas jis prieš daug metų ir išbandytas jau tikrai ne vieną kartą.

Spagečiai su vištiena

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:

  • 2 vištienos krūtinėlių filė
  • 1 poras
  • 75 g fermentinio sūrio
  • 1/2 apelsino sulčių
  • 250 g spagečių
  • 1 v.š. sojos padažo
  • sezamo sėklų
  • aliejaus
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Spagečius išvirti pasūdytame vandenyje.
  • Keptuvėje su aliejumi apkepti susmulkintą vištieną, pabarstyti druska, pipirais, įdėti susmulkintą porą.
  • Pamažu kepti, kol poras apkeps.
  • Tada sudėti išvirtus ir šaltu vandeniu nuplautu spagečius.
  • Po kelių minučių įpilti apelsino sulčių, sojos padažo, užbarstyti sutarkuoto fermentinio sūrio, išmaišyti.
  • Kepti, kol sūris išsilydys.
  • Spagečius sudėti į lėkštę ir apibarstyti sezamo sėklomis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Kviečiu prie stalo 2000/5

  1. Indre says:

    Mmm idomiai cia. Tik man tie rusvi makaronai nepatinka – pirkau gintarinius su ruginiais miltais, tai kazkokia nesamone. Kiek padazo supili – tiek sugeria, o skonio vistiek sausoki.

  2. Aušra says:

    Iš tiesų tai čia naudoti buvo patys paprasčiausi balti spagečiai 🙂 Tik nuo sojos padažo ir apelsinų sulčių jie nusidažė švelniai ruda spalva 🙂 O tų rudų parduodamų makaronų niekada taip dar ir neišbandžiau, nors mačiau kažkur jų buvo daug prikrauta ant praėjimo, gal akcija. Bet kadangi mes makaronų paskutiniu metu mažai naudojam tai nesusigundžiau.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Patiekalas labai praktiškas 🙂 Puikiai tinka šventiškesniems susibūrimams, nes darbo tikrai nėra daug, o ir prie puodų nereikia stovėti. Viskas pasigamina kartu – ir mėsa, ir garnyras. Belieka tik paruošti salotas ir skanauti patiekalu. Tikrai nusprendėm, kad kartosim dar ne kartą.

Sūrio sriuba

Sūrio sriuba

Labai skani ir soti sriuba. Man kaip grybų mylėtojai, labai skani. Vyras valgė tik dėl to, kad skaniai atrodė skrebučiai, nes jam per stipriai jautėsi grybų skonis (na jis jų tikrai nemėgsta).

Ramekin'as arba sūrio apkepas

Ramekin”as arba sūrio apkepas

Išbandžiau rusų forumuose rastą receptą ir tik vėliau internete paieškojau ką reiškia recepto pavadinimas. Ramekin – tai sūrio apkepas su kiaušiniais ir duona. Pavadinimas kilęs iš prancūzų kalbos žodžio “ramequin”.

Pyragas su voveraitėmis

Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.

Makaronai su sūriu

Makaronai su sūriu

Šis receptas – tai mūsų išsigelbėjimas, kai norisi skaniai, bet greitai pavalgyti. Pradžioje dariau pusę porcijos, bet kai likom su vyru nei valgę, nei nevalgę, nes viską suvalgė vaikai, supratau, kad pradžioje per daug nuvertinau receptą. Be to, čia vos keli produktai, kurių pas mus beveik visada yra šaldytuve.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux