Menu

Spagečiai su vištiena

  • Spagečiai su vištiena
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Spagečiai su vištiena


Autorius: Aušra

Data:

Greiti ir skanūs pietūs. Nežinau kodėl iki šiol šis patiekalas čia neatsirado šiame bloge, nes atrastas jis prieš daug metų ir išbandytas jau tikrai ne vieną kartą.

Spagečiai su vištiena

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:

  • 2 vištienos krūtinėlių filė
  • 1 poras
  • 75 g fermentinio sūrio
  • 1/2 apelsino sulčių
  • 250 g spagečių
  • 1 v.š. sojos padažo
  • sezamo sėklų
  • aliejaus
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Spagečius išvirti pasūdytame vandenyje.
  • Keptuvėje su aliejumi apkepti susmulkintą vištieną, pabarstyti druska, pipirais, įdėti susmulkintą porą.
  • Pamažu kepti, kol poras apkeps.
  • Tada sudėti išvirtus ir šaltu vandeniu nuplautu spagečius.
  • Po kelių minučių įpilti apelsino sulčių, sojos padažo, užbarstyti sutarkuoto fermentinio sūrio, išmaišyti.
  • Kepti, kol sūris išsilydys.
  • Spagečius sudėti į lėkštę ir apibarstyti sezamo sėklomis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Kviečiu prie stalo 2000/5

  1. Indre says:

    Mmm idomiai cia. Tik man tie rusvi makaronai nepatinka – pirkau gintarinius su ruginiais miltais, tai kazkokia nesamone. Kiek padazo supili – tiek sugeria, o skonio vistiek sausoki.

  2. Aušra says:

    Iš tiesų tai čia naudoti buvo patys paprasčiausi balti spagečiai 🙂 Tik nuo sojos padažo ir apelsinų sulčių jie nusidažė švelniai ruda spalva 🙂 O tų rudų parduodamų makaronų niekada taip dar ir neišbandžiau, nors mačiau kažkur jų buvo daug prikrauta ant praėjimo, gal akcija. Bet kadangi mes makaronų paskutiniu metu mažai naudojam tai nesusigundžiau.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas

Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.

Omletas su sūriu

Omletas su sūriu

Žinau, šis receptas nėra kažkoks stebuklas, tačiau tai yra ganėtinai dažni mūsų pusryčiai, kai duona namuose pasibaigia arba sumuštiniai atsibosta. Paprastu omletu ar kiaušiniene savo vaikų nesuvilioju, o vat su sūriu – visai kitas reikalas. Dažniausiai kepu šį omletą iš akies, tačiau man labai nepatinka receptai, kuriuose nėra orientacinių kiekių, todėl ir dedu čia normalų receptą 🙂

Vengriška vištiena su polenta

Vengriška vištiena su polenta

Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.

Sočiosios sūrio ir kumpio salotos

Sočiosios sūrio ir kumpio salotos

Valgė visi! 🙂 Na žinoma – juk čia nėra svogūnų ar česnakų, ko mano mažieji pipirai nemėgsta. Pradžioje dariau iš pusės porcijos, bet po poros minučių vyras raitojosi rankoves ir darė dar kartą jas jau pats vienas, nes sunku net žodžiais apsakyti kaip jam patiko 🙂 Kadangi dauguma produktų yra ganėtinai stiprūs, tai majonezo dalį tikrai siūlyčiau pakeisti grietine arba padidinti jogurto kiekį. O visa kita pasidaro žaibišku greičiu 🙂

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Labai smagu kai receptas, kurį nusižiūri pasitvirtina 110 procentų 🙂 Prieš gerą savaitę nusižiūrėjau šiuos blynelius, tačiau vis nebūdavo laiko ilgiau užtrukti virtuvėje, bet savaitgalį išaušo ta diena 🙂 Džiaugiuosi, kad dariau tik iš pusės porcijos, nes tikrai vienu lietiniu būčiau neapsiribojusi ir viskas būtų pasibaigę išsipūtusiu pilvu nuo persivalgymo 🙂 Lietinių įdaras labai lengvas, švelniai jaučiasi brokoliai, tačiau nepasimeta ir sūrio skonis. Vyras, kuris sakė, jog nenori valgyti, suvalgė visą lietinį ir smarkiai gyrė 🙂 Manau tikrai netingėsiu ir kitą kartą vietoj mums įprastų lietinių su sūriu, darysiu šiuos. Tikrai verta užtrukti virtuvėje keliomis minutėmis ilgiau.