Menu

Karšti picos skonio sumuštiniai

  • Karšti picos skonio sumuštiniai
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Karšti picos skonio sumuštiniai


Autorius: Aušra

Data:

Savaitgalį mano vaikai tiesiog akyse paaugo. Šeštadienį vaikams pasiūliau pusryčiams pasidaryti karštus sumuštinius iš knygos „Berniukai virtuvėje”. Kadangi jiems knygą buvau palikusi iš vakaro virtuvėje atverstą ties receptu, virtuvėje net nesirodžiau ir vaikai patys ten darbavosi – paskaitė ingredientus ir toliau vadovavosi paveiksliukais. Viskas buvo daroma tik iš jų akyčių, t.y. į kiekius visai nebuvo atsižvelgta, bet šis receptas toks lankstus, kad proporcijos čia tik orientacinės. Mes su vyru į virtuvę nuėjom jau kai atėjo laikas įdėti skardą į įkaitintą orkaitę. Kadangi mano mergina būdama maža buvo nusideginusi rankas, tai dar ir po 3 metų ji jaučia baimę karščiui, tad darbuose su orkaite aš mielai vaikams padėjau. Pusryčiai buvo tikrai skanūs!

Tačiau tai buvo tik pradžia. Kitą dieną, kol mes dar vartėmės lovoje, vaikai patyliukais pakartojo šiuos karštus sumuštinius ir patobulino juos – plonai supjaustė kumpį ir juo paskanino sumuštinius. Be to, šį kartą dukra įveikė savo baimę ir su orkaite susitvarkė pati! Mūsų akys buvo plačiai išsiplėtusios iš nuostabos ir pasigėrėjimo savo vaikais!

Karšti picos skonio sumuštiniai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 303 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1 batonas, supjaustytas riekutėmis
  • 100-200 ml pomidorų padažo
  • 200 g sūrio, tarkuoto
  • 2 v.š. picos prieskonių (naudojom raudonėlį)

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 200°C.
  • Batono riekutes aptepti plonai pomidorų padažu.
  • Užbarstyti tarkuotu sūriu ir picos prieskoniais.
  • Kepti orkaitėje 5-10 minučių, kol sūris išsilydys.
  • Skanaus!

Šaltinis: Berniukai virtuvėje (Ekspress leidyba, 2008)

  1. Linas parašė:

    isbandziau, tikrai skanu!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Faršo ir sūrio apkepas

Faršo ir sūrio apkepas

Puikus variantas, kai turite faršo užmaišyto kotletams kepti, tačiau prie keptuvės nenorite stovėti. Labai dažnai šį apkepą paruošiu iš anksto šeimynai ir palieku šaldytuve, o grįžus po darbo net ir vyras sugeba iškepti jį. Mano šeimynai jis labai patinka, nors atrodo tai paprasčiausias netikras zuikis. Bet, matyt, kaip visada sužaidžia svarbiausią rolę čia sūris.

Ryžių-dešrelių apkepas

Ryžių-dešrelių apkepas

Patinka patiekalai, kuriuos galima iš anksto pasiruošti – atėjus pietums be didelio vargo pasidaro skanūs pietūs. Čia vienas iš tokių patiekalų. Skanu, panašu kažkiek į plovą.

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Labai skanios salotos. Tik va fotografija to neatspindi viso gėrio.

Vengriška vištiena su polenta

Vengriška vištiena su polenta

Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.

Vištienos užkepėliai

Vištienos užkepėliai

Autorius: Aušra Data: 2008-07-08 Pastaba: Vištieną ėmiau žalią ir tiesiog pakepinau kartu su svogūnais ir alyvuogėmis. Vištienos užkepėliai Užtruksime: 45 min. Išeiga: 4 porcijos Kaloringumas: kcal / porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: Paragaukite 2000/5