Menu

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

  • Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais


Autorius: Aušra

Data:

Mūsų pusryčiai dažniausiai būna kepti kiaušiniai. Mano argumentai tam – greita, šilta ir skanu. Net matydama kaip dažnai tėvai valgo keptus kiaušinius, juos išbandė ir pradėjo mėgti mano vyresnėlė. Savaitgalį ji mus net maloniai nustebino – nuėjo į virtuvę ir savarankiškai iškepė pirmus savo gyvenime kiaušinius (sakyčiau idealiai, kaip mes mėgstam) ir atnešė mums į lovą! Jūs būtumėt matę mūsų akis 🙂 Ji pas mus baisiai bijo užsigauti ar susižeisti, o čia įveikė savo baimę ir įsijungė viryklę. Visgi kai noras yra didesnis už baimę, viskas pasidaro įmanoma 😉

Bet kaip bemėgtum keptus paprastus kiaušinius, laikui bėgant jie atsibosta ir pradedi dairytis kažko naujo, bet tuo pačiu ir sveiko. Vat manau ši fritata įtaiko į užsibrėžtas vėžes, nes čia gausu daržovių. Man su vyru labai patiko toks paįvairinimas, o vat vaikams ne itin, bet gal irgi reikia laiko, kad pamėgtų 🙂

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 239 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 5 kiaušiniai
  • 300 g virtų šparaginių pupelių
  • 2 pomidorai
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 1 v.š. sviesto
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais. Į juos sudėti pasmulkintas šparagines pupeles, kubeliais pjaustytus pomidorus ir tarkuotą sūrį.
  • Keptuvėje ištirpinti sviestą ir supilti fritatos masę. Kai fritatos apačia paruduos, keptuvę dėti į orkaitę po griliu (jei ją galima dėti į įkaitintą orkaitę) arba lėkštės pagalba apversti ir dar pakepti, kol kita pusė irgi gražiai paruduos.
  • Skanaus!

Šaltinis: Kažkoks senas tarybinių laikų laikraštis moterims

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Pusryčių paįvairinimas, kad įprasta kiaušinienė būtų sotesnė, įdedam truputį maltos mėsos bei rytietiškų prieskonių. Rezultatas bus nuostabus!

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Paskutiniu metu mane labai patraukė ant pupelių. Išsiverdų dabar jų jei ne kiekvieną savaitę, tai bent kas antrą arba pakaitomis su avinžirniais. O tada jau fantazuoju – dedu į troškinius, sriubas, salotas. O buvo laikai kai pupelių iš viso nepasigesdavau. Nebent tik pasiilgdavau mamos virtos pupelių sriubos, kuri man nuo vaikystės būdavo bene skaniausia sriuba.

Tuno pyragas su pomidorais

Tuno pyragas su pomidorais

Kažkaip paskutiniu metu pradėjo traukti link žuvies. Todėl bent kartą į savaitę būtinai darau kažką iš jos. Šį kartą buvo pasirinktas pyragas, kuriam gaivos suteikia pomidorai. Jie tikrai čia būtini. Buvo puiki vakarienė ir puikūs kitos dienos pietūs!

Pomidoriukų Tulpės

Pomidoriukų Tulpės

Puikus pasirinkimas, kai vyrui reikia dovanoti gėles. Tokios tulpės ne tik papuoš stalą, bet ir skaniai susivalgys.

Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu

Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu

Kartais, kai šaldytuve yra ne tiek ir daug produktų, save vis tiek galima palepinti skaniu maistu. Šiam receptui reikia nusipirkti tik konservuotų pomidorų ir vištienos krūtinėlių, o visa kita – beveik visi ir taip turim namuose. Tiesa, kad iš nesudėtingų produktų gautusi šis tas skanaus, reikia pradžioje pastovėti ilgiau prie padažo. Neslėpsiu, jo paruošimas atima laiko, tačiau man jis daug skanesnis nei pirktinis pomidorų padažas. Žinoma, vaikai tam nepritarė 🙂 Na dėl skonių nesiginčysim.