Menu

Bulvės, paruoštos ispaniškai

  • Bulvės, paruoštos ispaniškai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Bulvės, paruoštos ispaniškai


Autorius: Aušra

Data:

Aštrus garnyras, itin tinkantis prie švelnios mėsytės. Pomidorų gabalėliai suteikia gaivumo bulvėms. Manau puikiai galima būtų pagaminti šį garnyrą jau su išvirtomis bulvėmis.

Čiobrelių neturėjau, tad įbėriau žiupsnelį džiovinto baziliko. Vietoj saldžiojo aitriųjų paprikų padažo naudojau Remia firmos čili padažą, nes jis irgi turi saldoką skonį.

Bulvės, paruoštos ispaniškai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:

  • 350 g bulvių
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 225 g pomidorų
  • žiupsnelis džiovintų aitriųjų paprikų
  • 4 v.š. saldžiojo aitriųjų paprikų padažo
  • 2 v.š. čiobrelių, smulkintų

Instrukcijos:

  • Bulves nuskusti, nuplauti, supjaustyti griežinėliais ir virti 5 minutes.
  • Nusunkti.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir maišant apkepinti bulves (maždaug 5 min.).
  • Pomidorus supjaustyti nemažais gabalėliais.
  • Juos kartu su čiobreliais, džiovintomis paprikomis ir paprikų padažu sudėti ant bulvių.
  • Maišant pakepinti dar kelias minutes.
  • Skanaus!

Šaltinis: TV Arena 2006 10 13

  1. rozmarinas parašė:

    Šitą esu gaminusi, toks vidutiniškas.

  2. Aušra parašė:

    Na ką galiu pasakyti… Kiekvieno skonis skirtingas 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Baltarusių bulviniai blynai

Baltarusių bulviniai blynai

Kartais namuose tiesiog nelieka kiaušinių, o į parduotuvę visai nesinori eiti. Bet tam yra išeitis – bulviniai blynai be kiaušinių. Jų skonis visiškai niekuo nenusileidžia įprastiniams blynams su kiaušiniais, tad įvedu receptą čia, kad nereikėtų turėti jų atminty.

Pomidorų salotos su Fetos sūriu

Pomidorų salotos su „Fetos” sūriu

Suradau lengvą vakarienę, kuri (mano pačios nuotabai) itin patiko mano brangiausiajam. Tad dėl rytojaus vakarienės viskas nuspręsta – vėl bus šios salotos, tik jau pilną porciją darysiu, nes vyras skundėsi, jog buvo mažai. O gal tiesiog per skanu 🙂

Vištienos ir grikių troškinys

Vištienos ir grikių troškinys

Štai ir baigėsi mano katino dienos, kurios tęsėsi daugiau nei du metus. Buvo visko, bet noro grįžti į darbą tikrai ne 🙂 Bet pažiūrėjus iš kitos pusės, dabar tenka susidurti su naujais iššūkiais – pietų nešimasis į darbą bei greitos vakarienės. Žinoma, bus galima dažniau pasilepinti saldžiais kepiniais, nes prie kavutės gėrimo nemažai merginų gali prisijungti 🙂 O kol kas apie greitas vakarienes. Grikius išsivirus iš vakaro, šį patiekalą paruošiau vos per 15 minučių. Kalbant apie skonį, galima vadinti patiekalą troškiniu arba tiesiog grikių koše su vištiena 🙂 Paragavusi galvojau, kad nepatiks (nes nemėgstu grikių virtų ant sultinio), bet pakabinusi kelis šaukštus supratau, kad visai skaniai valgosi 🙂 Vyrui irgi patiko, tik jam trūko užtarkuoto sūrio ant viršaus ir kokio čili pipiriuko. Manau, kad kai ryžiai atsibodę, makaronų nesinori, o bulvės pasibaigusios, šis troškinukas labai tinka kasdieninių patiekalų paįvairinimui.

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂

Tuno pyragas su pomidorais

Tuno pyragas su pomidorais

Kažkaip paskutiniu metu pradėjo traukti link žuvies. Todėl bent kartą į savaitę būtinai darau kažką iš jos. Šį kartą buvo pasirinktas pyragas, kuriam gaivos suteikia pomidorai. Jie tikrai čia būtini. Buvo puiki vakarienė ir puikūs kitos dienos pietūs!