Menu

Bulvės, paruoštos ispaniškai

  • Bulvės, paruoštos ispaniškai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Bulvės, paruoštos ispaniškai


Autorius: Aušra

Data:

Aštrus garnyras, itin tinkantis prie švelnios mėsytės. Pomidorų gabalėliai suteikia gaivumo bulvėms. Manau puikiai galima būtų pagaminti šį garnyrą jau su išvirtomis bulvėmis.

Čiobrelių neturėjau, tad įbėriau žiupsnelį džiovinto baziliko. Vietoj saldžiojo aitriųjų paprikų padažo naudojau Remia firmos čili padažą, nes jis irgi turi saldoką skonį.

Bulvės, paruoštos ispaniškai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:

  • 350 g bulvių
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 225 g pomidorų
  • žiupsnelis džiovintų aitriųjų paprikų
  • 4 v.š. saldžiojo aitriųjų paprikų padažo
  • 2 v.š. čiobrelių, smulkintų

Instrukcijos:

  • Bulves nuskusti, nuplauti, supjaustyti griežinėliais ir virti 5 minutes.
  • Nusunkti.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir maišant apkepinti bulves (maždaug 5 min.).
  • Pomidorus supjaustyti nemažais gabalėliais.
  • Juos kartu su čiobreliais, džiovintomis paprikomis ir paprikų padažu sudėti ant bulvių.
  • Maišant pakepinti dar kelias minutes.
  • Skanaus!

Šaltinis: TV Arena 2006 10 13

  1. rozmarinas parašė:

    Šitą esu gaminusi, toks vidutiniškas.

  2. Aušra parašė:

    Na ką galiu pasakyti… Kiekvieno skonis skirtingas 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Vyras visada mėgsta aštresnį maistą, tad vieną dieną nusprendžiau palepinti jį. Liko patenkintas ir su šypsena veide 🙂 Net netrukdė kukurūzai, kurių jis nemėgsta. O pomidorai įneša labai reikiamos gaivos. Manau šitam recepte tikrai viskas suderinta puikiai.

Aistruolių troškinys

Aistruolių troškinys

Nesudėtinga, bet sotu. Makaronus mylinti šeimyna bus Jums dėkinga.

Šaltibarščiai su grietine

Šaltibarščiai su grietine

Nors vasara ir pasibaigė, šaltibarščių neuždraus niekas pasigaminti ir rudenį. Žinoma, aš juos gaminau kai dar buvo likę keli savi agurkai, o ir burokėliai jau buvo užaugę darže. Niekada nesu gaminusi šaltibarščių su grietine – stengdavomės pirkti šaltibarščių kefyrą. Tačiau po šio atradimo, manau nebepirksiu bragiojo kefyro, tiks ir liesesnis su grietine.

Chili con carne

„Chili con carne”

Meksikietiškas maltos mėsos ir pupelių troškinys. Pagaminamas labai greitai. Mes bijojom, jog pupelės užgoš viską, tačiau klydom ir tuo labai džiaugiuosi. Puikiai tiko, nes norėjom kažko aštresnio.

Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Languota prijuostė ir Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Kaip ir dauguma paskutiniu metu dedamų į blog”ą receptų – jis gamintas jau ne pirmą kartą. Bet ir šį kartą vyro buvo labai išgirtas. Sudėtis atrodo paprasta, bet proporcijos mums tikrai patiko. Ypatingą šilumą suteikė aitrus pipiriukas. Žinoma dėl jo vaikai šiais makaronais ne itin džiaugėsi, bet valgė 🙂 Kartais taip gera pasigaminti patiekalą pagal save ir vyrą, o ne taikant vaikų gomuriukams. Bet aitrumą tikrai siūlau taikyti kiekvienam pagal save. Mes šį kartą naudojom džiovintą mažiuką aitrųjį pipiriuką, kuris rudenį dar gyveno pas mus ant palangės. Pradžioje atrodė visai neaitru, vėliau jau rimtai kuteno liežuvį. Tačiau susimaišius padažui su makaronais, viskas gavosi per viduriuką. Tad tikrai siūlau išbandyti tiems, kurie nori skaniai ir greitai pamaitinti šeimyną.