Menu

Baltarusių bulviniai blynai

  • Baltarusių bulviniai blynai
  • Baltarusių bulviniai blynai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Baltarusių bulviniai blynai


Autorius: Aušra

Data:

Kartais namuose tiesiog nelieka kiaušinių, o į parduotuvę visai nesinori eiti. Bet tam yra išeitis – bulviniai blynai be kiaušinių. Jų skonis visiškai niekuo nenusileidžia įprastiniams blynams su kiaušiniais, tad įvedu receptą čia, kad nereikėtų turėti jų atminty.

Baltarusių bulviniai blynai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 113 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 600 g bulvių, nuskustų
  • 10 g kvietinių miltų
  • 2 g geriamosios sodos
  • druskos
  • aliejaus kepimui

Instrukcijos:

  • Bulves sutarkuoti, supilti miltus, druską, sodą ir išmaišyti. Tuoj pat kepti blynus gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.
  • Valgyti su sviestu arba grietine. Skanaus!

Šaltinis: Viskas iš bulvių (Lietuvos “Žinijos” draugijos leidykla, 1991)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Patiekalas labai praktiškas 🙂 Puikiai tinka šventiškesniems susibūrimams, nes darbo tikrai nėra daug, o ir prie puodų nereikia stovėti. Viskas pasigamina kartu – ir mėsa, ir garnyras. Belieka tik paruošti salotas ir skanauti patiekalu. Tikrai nusprendėm, kad kartosim dar ne kartą.

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂

Aistruolių troškinys

Aistruolių troškinys

Nesudėtinga, bet sotu. Makaronus mylinti šeimyna bus Jums dėkinga.

Greitas plokštainis

Greitas plokštainis

Labai skanus ir sotus plokštainis.

Apkepas su lašiša

Apkepas su lašiša

Prisipažinsiu lašišų aš nemėgstu. Man jos kažkokios per riebios. Tad ganėtinai ilgai ieškojau, kur galėčiau sunaudoti užšaldytos lašišos gabaliukus, kurie jau labai ilgai laukė savo eilės šaldiklyje. Pasirinkimas tikrai geras ? Šį apkepą tikrai darysiu dar ir dar kartą.