Menu

Baltarusių bulviniai blynai

  • Baltarusių bulviniai blynai
  • Baltarusių bulviniai blynai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Baltarusių bulviniai blynai


Autorius: Aušra

Data:

Kartais namuose tiesiog nelieka kiaušinių, o į parduotuvę visai nesinori eiti. Bet tam yra išeitis – bulviniai blynai be kiaušinių. Jų skonis visiškai niekuo nenusileidžia įprastiniams blynams su kiaušiniais, tad įvedu receptą čia, kad nereikėtų turėti jų atminty.

Baltarusių bulviniai blynai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 113 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 600 g bulvių, nuskustų
  • 10 g kvietinių miltų
  • 2 g geriamosios sodos
  • druskos
  • aliejaus kepimui

Instrukcijos:

  • Bulves sutarkuoti, supilti miltus, druską, sodą ir išmaišyti. Tuoj pat kepti blynus gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.
  • Valgyti su sviestu arba grietine. Skanaus!

Šaltinis: Viskas iš bulvių (Lietuvos “Žinijos” draugijos leidykla, 1991)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Potato and curds Arrows

Bulvių ir varškės Rodyklytės

Nuo pietų liko virtų bulvių, tad leidau pasireikšti fantazijai 🙂 Rodyklytės gavosi gan skanios, ypatingai gerą skonį suteikia fermentinis sūris. Tik reikia atsargiai elgtis su druska, nes truputį persūdžiau pamiršusi įvertinti, kad fermentinis sūris duoda sūrumo.

Ispaniškas omletas

Ispaniškas omletas

Tai mūsų itin pamėgti pusryčiai. Jau gaminom gal bent keturis kartus. Ir supratom vieną – skaniausias jis mums su pomidorų padažo ir grietinės padažu. Gal tiktų valgyti su salotomis, bet šį variantą išbandysim tik pavasarį.

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Bulvės ir varškė – visada puiki kompanija. Tad kodėl gi jų nesujungus į apkepą. Tokį labai paprastutį ir suruošiamą per kelias minutes. Receptas rastas rusiškame žurnale apie vaikų auginimą, tačiau smarkiai perdarytas pagal mūsų pastebėjimus: originale bulvės pjaustomos riekelėmis, tačiau mums labiau patinka sutarkuotos, nes taip skoniai geriau pasiskirsto; originale pilama daugiau pieno, mums labiau patinka su daugiau kiaušinių, nes taip apkepas gaunasi tvirtesnis. Skonis kažkiek primena švilpikus ar šutintus varškėtukus, tik čia smarkiai mažiau darbo, o kitą dieną pasikepinus keptuvėje iš viso gaunasi super skaniai. Tad nuoširdžiai raginu išbandyti ir Jus 😉

Varškės-bulvių tinginiai

Varškės-bulvių tinginiai

Pirmas tikslas buvo tiesiog padaryti nuotrauką ir patalpinti ją į Mano receptai.lt puslapį. Tačiau kai šeimyna paragavo ir baisiausiai išgyrė, teko pagalvoti ir apie kitą tikslą – įsidėti receptą į savo blog”ą. Šiandien pakartotinai paruošiau šiuos tinginukus ir nusprendžiau, kad jų paslaptis – tinkamos varškės ir bulvių proporcijos. Nes aš juk bulvių ir varškės tinginukus ne kartą esu dariusi iš akies, bet tokie skanūs niekada nepavykdavo. Tad tikrai siūlau išbandyti mano kiek supaprastintą tinginukų variantą.

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

Šį kartą rizikavau ir pagaminau šiuos paplotėlius, vildamasi, jog vyras labai mėgsta bulves su varške. Džiugu, kad prašoviau labai nedaug – vyrui ne lašinukai paplotėliuose maišė, o tai jog padažas buvo per skystas ir per mažai jautė varškę. Tad kitą kartą į padažą manau tiesiog pilsiu per pusę mažiau pieno.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux