Menu

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

  • Bulviniai paplotėliai su varškės padažu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Bulviniai paplotėliai su varškės padažu


Autorius: Aušra

Data:

Turiu problemą – iš kaimo karts nuo karto gaunam lašinukų. Tiksliau problema ne lašinukai ? o rasti tų lašinukų valgytojų. Aš kadangi užaugusi mėsėdžių šeimoje, tai juos greitai sunaikinčiau, deja turiu dar ir šeimyną, kurioje kol kas pagrindinis didysis valgytojas, lašinukų nepripažįsta ? Tai tenka vis sukti ir sukti galvą kaip juos sunaudoti. Šį kartą rizikavau ir pagaminau šiuos paplotėlius, vildamasi, jog vyras labai mėgsta bulves su varške. Džiugu, kad prašoviau labai nedaug – vyrui ne lašinukai paplotėliuose maišė, o tai jog padažas buvo per skystas ir per mažai jautė varškę. Tad kitą kartą į padažą manau tiesiog pilsiu per pusę mažiau pieno.

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 10-12 bulvių
  • 100 g karštai rūkytų lašinukų
  • 1 svogūnas
  • 1 kiaušinis
  • 3-4 v.š. miltų
  • Padažui:
  • 200 g varškės
  • 1/2 st. pieno
  • 1/2 st. grietinės
  • druskos

Instrukcijos:

  • Bulves nuskusti, išvirti ir karštas sugrūsti.
  • Kai atvės, įdėti susmulkintu ir apkeptus lašinukus bei svogūną, įmušti kiaušinį, įberti miltų ir viską gerai išmaišyti.
  • Suformuoti apvalius kukulius, juos šiek tiek suspausti ir viduryje padaryti duobutę padažui.
  • Paplotėlius kepti orkaitėje, riebalais ateptoje skardoje, kol gražiai pagelsta.
  • Padažui skirtus visus produktus sudėti į indą ir išsukti su smulkintuvu, kad gautųsi vienalytė masė.
  • Paplotėlius patiekti karštus, į duobutę įpylus padažo.
  • Skanaus!

Šaltinis: Kviečiu prie stalo 2000/5

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškinis tinginys su persikais

Varškinis tinginys su persikais

Tikras tinginys, nes pasidarė vos per kelias minutes. Skonis kitą dieną buvo tik geresnis. Originalas su džiovintais vaisiais, bet toks variantas man pasirodė per sunkus. O kadangi norėjosi kažko gaivaus, džiovintus vaisius pakeičiau konservuotais persikais ir tuo tik džiaugiuosi 🙂

Grūdėtos varškės ir pomidorų salotos

Grūdėtos varškės ir pomidorų salotos

Prasidėjo vasara be kelių dienų, todėl nebesusilaikėm ir pradėjom pirkti pomidorus, agurkus ir salotas. Po žiemos žalumynų taip išsiilgę, kad su mielu noru salotas daromės ir pietums ir vakarienei. O kad nenusibostų mums įprastos salotos, ieškau lygiagrečiai kažko naujo, tačiau tuo pačiu mums priimtino. Tuo pačiu sutapo, jog pasiilgom ir varškės, tad šis salotų variantas sugundė išbandyti. Žinoma mes išbandėm ir kitokį variantą su grūdėta varške, tačiau nugalėjo būtent šis. Valgant viskas taip dera tarpusavyje, jog atrodo kad visiems ingredientams jau seniai buvo laikas būti kartu. Bet atradom tik dabar ir tuo labai džiaugiamės! Iš tiesų tai gali būti greiti pietūs ofise – pomidorus ir alyvuoges namuose susipjaustom, o grūdėtą varškę nusiperkam pakeliui į darbą 😉

Virtų bulvių blyneliai

Virtų bulvių blyneliai

Paprastučiai, bet skanūs. Kaip ir didžioji dalis patiekalų mano tinklarašyje 🙂 Visiems patiko. Be to ir pigu 🙂 . Pridedant prieskoninių žolelių ar mėsos ir patiekiant su grietinės-sviesto, grybų ar pomidorų padažu galima kaskart gauti vis naują patiekalą.

Nekeptas varškinis tortukas

Nekeptas varškinis tortukas

Lengvas ir gaivus tortukas varškės mylėtojams. Šio tortuko pasirinkimą įtakojo tai, jog į kremo sudėtį neįeina grietinėlė, tad naudojant liesesnę kreminę varškę jis tikrai nepakenks figūrai 🙂

Varškės ir ruginių miltų bandukai

Varškės ir ruginių miltų bandukai, o gal sausainiai?

Recepto autorė sako, kad tai sausainiai, bet pas ją ir forma jų sausainiška. O pas mane jie rutuliukai, tai tekstūra gaunasi tokia tarp sausainių ir bandelių, todėl vadinam juos bandukais. Pirmą dieną išorė būna švelniai traški, o vidus minkštas. Antrą dieną – išorė suminkštėja. Šeimoje gerbėjų turim ir pirmos, ir antros dienos bandukams. Taip kad visiems tinka, svarbu išsaugoti kitai dienai. Be to, kaip matote iš produktų sąrašo, saldumas čia vos iš vieno šaukšto medaus, tad bandukai vos vos salstelėję. Iki sausainių mūsų suvokimu toli 🙂 Bet prie saldžios kavos labai skaniai valgosi (vaikams ir be kavos labai skanu 😉 ).

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux