Menu

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

  • Bulviniai paplotėliai su varškės padažu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Bulviniai paplotėliai su varškės padažu


Autorius: Aušra

Data:

Turiu problemą – iš kaimo karts nuo karto gaunam lašinukų. Tiksliau problema ne lašinukai ? o rasti tų lašinukų valgytojų. Aš kadangi užaugusi mėsėdžių šeimoje, tai juos greitai sunaikinčiau, deja turiu dar ir šeimyną, kurioje kol kas pagrindinis didysis valgytojas, lašinukų nepripažįsta ? Tai tenka vis sukti ir sukti galvą kaip juos sunaudoti. Šį kartą rizikavau ir pagaminau šiuos paplotėlius, vildamasi, jog vyras labai mėgsta bulves su varške. Džiugu, kad prašoviau labai nedaug – vyrui ne lašinukai paplotėliuose maišė, o tai jog padažas buvo per skystas ir per mažai jautė varškę. Tad kitą kartą į padažą manau tiesiog pilsiu per pusę mažiau pieno.

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 10-12 bulvių
  • 100 g karštai rūkytų lašinukų
  • 1 svogūnas
  • 1 kiaušinis
  • 3-4 v.š. miltų
  • Padažui:
  • 200 g varškės
  • 1/2 st. pieno
  • 1/2 st. grietinės
  • druskos

Instrukcijos:

  • Bulves nuskusti, išvirti ir karštas sugrūsti.
  • Kai atvės, įdėti susmulkintu ir apkeptus lašinukus bei svogūną, įmušti kiaušinį, įberti miltų ir viską gerai išmaišyti.
  • Suformuoti apvalius kukulius, juos šiek tiek suspausti ir viduryje padaryti duobutę padažui.
  • Paplotėlius kepti orkaitėje, riebalais ateptoje skardoje, kol gražiai pagelsta.
  • Padažui skirtus visus produktus sudėti į indą ir išsukti su smulkintuvu, kad gautųsi vienalytė masė.
  • Paplotėlius patiekti karštus, į duobutę įpylus padažo.
  • Skanaus!

Šaltinis: Kviečiu prie stalo 2000/5

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Bulvės ir varškė – visada puiki kompanija. Tad kodėl gi jų nesujungus į apkepą. Tokį labai paprastutį ir suruošiamą per kelias minutes. Receptas rastas rusiškame žurnale apie vaikų auginimą, tačiau smarkiai perdarytas pagal mūsų pastebėjimus: originale bulvės pjaustomos riekelėmis, tačiau mums labiau patinka sutarkuotos, nes taip skoniai geriau pasiskirsto; originale pilama daugiau pieno, mums labiau patinka su daugiau kiaušinių, nes taip apkepas gaunasi tvirtesnis. Skonis kažkiek primena švilpikus ar šutintus varškėtukus, tik čia smarkiai mažiau darbo, o kitą dieną pasikepinus keptuvėje iš viso gaunasi super skaniai. Tad nuoširdžiai raginu išbandyti ir Jus 😉

Varškės ir makaronų apkepas

Varškės ir makaronų apkepas

Kadangi buvo likę daug virtų makaronų ir varškės, greitai apsisprendžiau išbandyti šį apkepą. Manau netgi labai vykęs, nes dukra net dvi dienas iš eilės skaniai jį valgė su uogiene.

Močiutės perlinių kruopų sriuba

Močiutės perlinių kruopų sriuba

Autorius: Aušra Data: 2020-04-05 Ilgą laiką aš nesuprasdavau, kam į sriubas deda kruopas. Vaikystėje mano namuose tokių sriubų nevirdavo, todėl man tai buvo tikrai neįprasta. Tačiau susipažinus su vyru, tuo pačiu atėjo į šeimą ir …

Agurkų užkandis su varške

Agurkų užkandis su varške

Labai gaivu ir paprasta. Darant su blenderiu viskas pasidaro per kelias minutes. Skonis išskirtinis, labai primena šaltibarščius be burokėlių.

Apkeptas varškės sūris

Apkeptas varškės sūris

Kai reikia kažko greito vaiko pavakariams, labai tinka šis sūris, nes apkeptas jis tampa sultingesnis, ne toks sausas. O ir tėvelis sukosi aplink lėkštę, klausdamas ar gali valgyti dar 😀