Menu

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

  • Bulviniai paplotėliai su varškės padažu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Bulviniai paplotėliai su varškės padažu


Autorius: Aušra

Data:

Turiu problemą – iš kaimo karts nuo karto gaunam lašinukų. Tiksliau problema ne lašinukai ? o rasti tų lašinukų valgytojų. Aš kadangi užaugusi mėsėdžių šeimoje, tai juos greitai sunaikinčiau, deja turiu dar ir šeimyną, kurioje kol kas pagrindinis didysis valgytojas, lašinukų nepripažįsta ? Tai tenka vis sukti ir sukti galvą kaip juos sunaudoti. Šį kartą rizikavau ir pagaminau šiuos paplotėlius, vildamasi, jog vyras labai mėgsta bulves su varške. Džiugu, kad prašoviau labai nedaug – vyrui ne lašinukai paplotėliuose maišė, o tai jog padažas buvo per skystas ir per mažai jautė varškę. Tad kitą kartą į padažą manau tiesiog pilsiu per pusę mažiau pieno.

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 10-12 bulvių
  • 100 g karštai rūkytų lašinukų
  • 1 svogūnas
  • 1 kiaušinis
  • 3-4 v.š. miltų
  • Padažui:
  • 200 g varškės
  • 1/2 st. pieno
  • 1/2 st. grietinės
  • druskos

Instrukcijos:

  • Bulves nuskusti, išvirti ir karštas sugrūsti.
  • Kai atvės, įdėti susmulkintu ir apkeptus lašinukus bei svogūną, įmušti kiaušinį, įberti miltų ir viską gerai išmaišyti.
  • Suformuoti apvalius kukulius, juos šiek tiek suspausti ir viduryje padaryti duobutę padažui.
  • Paplotėlius kepti orkaitėje, riebalais ateptoje skardoje, kol gražiai pagelsta.
  • Padažui skirtus visus produktus sudėti į indą ir išsukti su smulkintuvu, kad gautųsi vienalytė masė.
  • Paplotėlius patiekti karštus, į duobutę įpylus padažo.
  • Skanaus!

Šaltinis: Kviečiu prie stalo 2000/5

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Džiovinti vaisiai su varške

Džiovinti vaisiai su varške

Neseniai išbandytas ir iš karto pamėgtas lengvas desertas. Mažoji apvalgo visus ?

Varškės-bulvių tinginiai

Varškės-bulvių tinginiai

Pirmas tikslas buvo tiesiog padaryti nuotrauką ir patalpinti ją į Mano receptai.lt puslapį. Tačiau kai šeimyna paragavo ir baisiausiai išgyrė, teko pagalvoti ir apie kitą tikslą – įsidėti receptą į savo blog”ą. Šiandien pakartotinai paruošiau šiuos tinginukus ir nusprendžiau, kad jų paslaptis – tinkamos varškės ir bulvių proporcijos. Nes aš juk bulvių ir varškės tinginukus ne kartą esu dariusi iš akies, bet tokie skanūs niekada nepavykdavo. Tad tikrai siūlau išbandyti mano kiek supaprastintą tinginukų variantą.

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Lengvi skanūs sklindžiai. Labai tinka kai nebežinai kur sunaudoti cukinijas, obuolius ir varškę, o viso šito gėrio pas mus namuose per daug ir visi reikalauja greito naudojimo.

Šaltibarščiai su grietine

Šaltibarščiai su grietine

Nors vasara ir pasibaigė, šaltibarščių neuždraus niekas pasigaminti ir rudenį. Žinoma, aš juos gaminau kai dar buvo likę keli savi agurkai, o ir burokėliai jau buvo užaugę darže. Niekada nesu gaminusi šaltibarščių su grietine – stengdavomės pirkti šaltibarščių kefyrą. Tačiau po šio atradimo, manau nebepirksiu bragiojo kefyro, tiks ir liesesnis su grietine.

Varškės ir ruginių miltų bandukai

Varškės ir ruginių miltų bandukai, o gal sausainiai?

Recepto autorė sako, kad tai sausainiai, bet pas ją ir forma jų sausainiška. O pas mane jie rutuliukai, tai tekstūra gaunasi tokia tarp sausainių ir bandelių, todėl vadinam juos bandukais. Pirmą dieną išorė būna švelniai traški, o vidus minkštas. Antrą dieną – išorė suminkštėja. Šeimoje gerbėjų turim ir pirmos, ir antros dienos bandukams. Taip kad visiems tinka, svarbu išsaugoti kitai dienai. Be to, kaip matote iš produktų sąrašo, saldumas čia vos iš vieno šaukšto medaus, tad bandukai vos vos salstelėję. Iki sausainių mūsų suvokimu toli 🙂 Bet prie saldžios kavos labai skaniai valgosi (vaikams ir be kavos labai skanu 😉 ).