Menu

Varškinės spurgos

  • Varškinės spurgos
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Varškinės spurgos


Autorius: Aušra

Data:

Jau kelios dienos kaip mintys sukasi apie spurgas 🙂 O dar ir šaldytuve užsiliko kreminės varškės, kuri prašėsi greitai suvartojama. Tad atsidariau Google’ės paiešką ir išsirinkau Sonatinos siūlomas varškines spurgas. Kad ir kaip nejauku tai pripažinti, bet tikriausiai tampu Sonatinos fane, nes jau kelintą kartą puolu naudotis jos siūlomais skaniais receptais 🙂

Varškinės spurgos

Užtruksime:
Išeiga:
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 250 g varškės
  • 1/2 st. cukraus pudros
  • 1 kiaušinis
  • 7 v.š. pieno
  • 7 v.š. aliejaus
  • 2 a.š. krakmolo
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 2 st. miltų
  • aliejaus kepimui

Instrukcijos:

  • Viską išmaišyti.
  • Iškočioti 1,5 cm storio lakštą.
  • Stikline išpjauti apskritimą, vidurį išpjauti taurele. Tešlos likučius vėl iškočioti ir pakartoti kitus žingsnius.
  • Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinti aliejų, dėti ten spurgas ir virti, kol apskrus.
  • Iškepusias dėti ant popierinių servetėlių ir šiek tiek ataušinti.
  • Galima pabarstyti cukraus pudra.
  • Skanaus!

Šaltinis: Skanaus! (Sonatinos receptai SuperMamos forume)

  1. […] jau yra varškės spurgų receptas, tačiau jame yra daugiau miltų, o man norėjosi kuo mažiau miltų, tačiau kad būtų […]

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Greitos baronkytės

Greitos baronkytės

Baronkytės labai skanios ir kas svarbiausia greitai pagaminamos. Kitos dienos man regis net ir nesulaukė, nes įsisukom valgyti kaip “sėmkes” 🙂 .

Pynutė

Pynutė

Ši pynutė man labai skani. Kepiau ne vieną kartą ir net ne du. Paskutinį kartą kai kepiau, suminkiusi tešlą duonkepėje ją įdėjau lėtam kilimui į šaldytuvą. O kitą rytą atsikėlusi supyniau pynutę, pakildinau valandžiukę ir kepiau. Taip ką tik iškeptą duonytę skanavome jau per savaitgalio pusryčius.

Tarybinis batonas

Tarybinis batonas

Šis batonas jau nežinau kiek rusiškų ir lietuviškų blogų ir forumų aplankė. Bet pagal nuorodas daugiau mažiau visi nurodė į hlebopechka.ru, tad tikriausiai tai pradinis šaltinis 🙂 Tačiau deja negaliu pasakyti, kad man labai sekėsi kepti tą batoną. Jau tikriausiai kepu jį gal kokį penktą kartą, bet puikiai pavyko tik pirmą kartą, toliau sekė keli nesėkmingi variantai. Tačiau jie visi buvo dėl mano pačios kaltės – tai perkildinau, tai miltai pasibaigė ir teko maišyti su ruginiais, tai dar kas sutrukdo. Na bet šis variantas buvo pagaliau tas sėkmingasis. Nors tiesą pasakius vis tiek man atrodo, kad tešla buvo kiek per minkšta. Bet vėlgi dėl mano papildomai įpilto vandens 🙂 Na nieko nekaltinu 🙂 Tik džiaugiuosi, kad pagaliau išėjo kažkas daugiau mažiau nufotografuotino. Skonis tikrai geras, tikras batonas, tačiau kitą kartą maišyčiau su pienu, o ne su vandeniu, nes tada duona būna tokia švelnesnės tekstūros.

Pasukų blyneliai

Pasukų blyneliai

Stumiu save nuo sofos ir einu kepti blynų – su jais juk visada vaikams galima įtikti 🙂 Šį kartą juos kepiau mažutėje keptuvėje per visą dugną, paskutiniu metu man tokie pradėjo labai patikti 🙂

Lietiniai su brinzos sūriu

Lietiniai su brinzos sūriu

Šie lietiniai turi kažką stebuklingo, nes viskas čia labai paprasta ir aišku. Nieko sudėtingo tikrai nėra, bet kai tik pagaminu juos, visi tiesiog pradeda peštis, kad tik niekas nesuvalgytų oficialiai jiems priklausančios dalies.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux