Menu

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

  • Obuolių pyragas su kokoso drožėmis
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Obuolių pyragas su kokoso drožėmis


Autorius: Aušra

Data:

Kas valgė buvo sužavėti ir labai džiaugėsi, kai pasiūliau kitą dieną vėl šį pyragą iškepti, nes pyrago gaunasi ganėtinai nedaug, o skonis neišpasakytas.

Kepiau 20cm skersmens formoje. Skardos dugną išklojus kepimo popieriumi pyragas išsiima labai lengvai. Kai nedėjau kepimo popieriaus, tai pyragas nuo dugno atšokdavo sunkokai.

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai
  • 100 ml cukraus
  • 100 ml kokoso drožlių
  • 100 ml miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 50 ml lydyto sviesto
  • 3-4 obuoliai, supjaustyti plonomis skiltelėmis

Instrukcijos:

  • Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais ar manų kruopomis.
  • Suberti supjaustytus obuolius.
  • Kiaušinius išplakti su cukrumi, sumaišyti su prasijotais sausais ingredientais.
  • Gale supilti ištirpintą sviestą.
  • Viską išmaišyti ir supilti ant obuolių skiltelių.
  • Kepti 30min. iki 200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Forelle parašė:

    Labai viliojančiai ir skaniai atrodo!

    P.S. gal gali man į emailą parašyti? reikia nuomonės dėl vieno projekto

  2. tep parašė:

    Kepu šį pyraga 🙂 atrodo skaniai, idomu koks bus skonis ;D

  3. tep parašė:

    kas kepsit šį pyragą, obuolius arba įmaišykit į tešlą, arba sumeskit ant viršaus, nes pyragas prilipo prie skardos, kol nuplėšiau liko puse obuolių 🙂 arba darykite su kepimo popierium, nes kitaip nieko neišeis

  4. Aušra parašė:

    hmmm pastabose rašiau, kad su kepimo popieriumi pyragas išsiima labai lengvai, o be – sunkokai. Va ir bus neklausyti manęs 🙂 Ir visada tešlą pilu ant supjaustytų obuolių skardoje gulinčių. Žinoma nuo to kur tie obuoliai susideda manau nebus jokio skirtumo 🙂

    O kepimo skardą tepei sviestu ir kokiais džiūvėsiais pabarstei?

  5. Sonata parašė:

    skanumelis:)

  6. Sonata parašė:

    niekas man neprisvilo ir jokie oboliai neisbirejo,net ir be sviestinio popieriaus:)

  7. Aušra parašė:

    Nuo to manau visiems tik daug geriau buvo 🙂 Smagu, kad viskas taip šauniai pavyko 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Kaip jau pavadinimas byloja – tai mano mėgstamiausi granolos batonėliai. Ypatingai nuostabūs pasidaro, jei turite melasos cukraus ir juo pakeičiate šaukštą rudojo cukraus. Bet žinoma ir be to, aš juos be galo dievinu. Kiti šeimos nariai irgi juos mielai valgo priešpiečiams ar pavakariams, o kai pasibaigia, visi pasigenda 🙂

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.

1 1/2 cups all-purpose flour 1 tsp. baking powder 50 g melted butter 1/2 cup milk 200 g pumpkin puree 2 large eggs 100 ml sugar 1 tsp. vanilla 1/2 tsp. salt

Moliūginiai keksiukai

Daugumoje kepinių, į kurių sudėtį įeina moliūgo tyrė, naudojami meduoliniai prieskoniai – cinamonas, gvazdikėliai, imbieras. Bet man visada norėjosi paprastesnių skonių moliūginių kepinių, nes mano šeimoje meduoliniai prieskoniai ne itin mėgstami. Tad kai iškepiau šių keksiukų, supratau, jog tai būtent tai ko ir norėjau. Keksiukai visada greitai išnyksta. Kadangi juos vaikai mėgsta, tai iškepu ir dalį stengiuosi užšaldyti. O tada jau kai vaikai užsinori prieš miegą kažko skanaus, o kažką eiti kepti jau ne laikas, gelbsti šaldiklis, keksiukai ir mikrobangė 🙂 Tik viena minutė ir keksiukai pakvimpa lyg ką tik iškepti, būna minkštučiai ir svarbiausia skanūs.

Pasukų blyneliai

Pasukų blyneliai

Stumiu save nuo sofos ir einu kepti blynų – su jais juk visada vaikams galima įtikti 🙂 Šį kartą juos kepiau mažutėje keptuvėje per visą dugną, paskutiniu metu man tokie pradėjo labai patikti 🙂

Virtiniai iš plikytos tešlos

Virtiniai iš plikytos tešlos

Na ir vėlgi – paprastumas slypi genealume! Kai išbandžiau šį receptą, koldūnų gaminimas tapo malonumu. Tikrai juos buvau seniai begaminusi, o va per porą pastarųjų mėnesių jau gal kokis 4 kartus gaminau. Pradžioje gaminau su mėsa, paskui pradėjau su varške. Visaip skanu. O tešla superinė, kaip ir buvo rašyta – nelimpa prie rankų, nesitraukia, labai malonu su ja dirbti. Mačiau, jog Skanus gyvenimas gamino labai panašią tešlą tik įdėjo kiaušinių. Manau tešla nuo to taptų tik dar skanesne, tiesiog iki to dar nepriėjau, nes žemiau pateikiamu receptu dar neatsidžiaugiu 🙂 Iš pateikiamo kiekio gaunasi tikrai daug – bet jei turit įdaro, visada galima pasigaminti daugiau ir perteklių užšaldyti tingioms vakarienėms. 😉