Menu

Vafliai-picos

  • Vafliai-picos
  • Vafliai-picos
  • Vafliai-picos
  • Vafliai-picos
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vafliai-picos


Autorius: Aušra

Data:

Ne paslaptis, kiekvieną spalį mes paminime tėvelio gimtadienį. Ta proga dukra nusprendė nustebinti jį iškepdama pusryčiams čirvinių blynų. Bet mūsų tėtis nemėgsta saldžių blynų, tad picos skonio blynai buvo itin maloniai priimti. Žinoma, pagalbos dukrai reikėjo, bet didžiąją dalį darbų ji padarė pati, ir itin lengvai, nes virtuvinė technika buvo po ranka.

Kai šiandien vaikams pasakiau, kad pietums bus vafliai-picos, su didžiausiu nekantrumu laukė, kol jie iškeps ir žinoma dingo greitai. Dukra grįžusi po šokių užsiėmimo likučius išlaižė (reikėjo atidžiai pasižiūrėti į lėkštę, kad suprasti, jog ji neplauta 🙂 ). Ir kad negalvotumėte, jog čia laukinių banda gyvena, padažo laižymas vyko blynu, ne liežuviu 🙂

Tad daugiau nelabai ką ir yra bepridurti. Na tiesa, galiu paminėti, kad originalus receptas man kiek buvo per riebus, tad jį pasikoregavau pagal save. Taip pat, vieną kartą gaminome su rūkyta dešra, o kitą kartą su kumpiu. Mums skaniau buvo su kumpiu.

Vafliai-picos

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 582 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 100 g sviesto, lydyto
  • 3 kiaušiniai
  • 250 ml pieno (arba 150 ml grietinėlės kavai + 100 ml vandens)
  • 50 g ruginių miltų
  • 200 g kvietinių arba speltos miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 (apie 50 g) raudonos paprikos, smulkintos
  • 50 g juodųjų alyvuogių, smulkintų
  • 50 g fermentinio sūrio, tarkuoto
  • 50 g rūkyto kumpio ar dešros, smulkintos

Instrukcijos:

  • Į smulkintuvo indą sudėti raudoną papriką, alyvuoges, sūrį ir kumpį. Kelis kartus pulsuojant pasmulkinti, kad gautųsi maždaug grūdo dydžio trupiniai.
  • Inde sumaišyti likusius produktus.
  • Sudėti susmulkintą mišinį iš smulkintuvo indo ir išmaišyti.
  • Kepti gerai įkaitintoje vaflinėje.
  • Iškepusius blynus atvėsinti ant grotelių, taip jie išliks traškūs.
  • Skanaus!

Šaltinis: Gaminame su šeima (Projektai šeimai, 2012)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

Šokoladinis tortas su riešutai ir slyvomis

Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis

Autorius: Aušra Data: 2019-10-15 Tortų gamyba man visada lyg iššūkis. Nusižiūriu daug tortų receptų, svajoju kaip vos ne kiekvieną iš jų gaminsiu, bet kai ateina ta lemtinga torto gamybos diena – vaikštau ratais aplink virtuvę. …

Kreminis rabarbarų pyragas

Kreminis rabarbarų pyragas

Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

Universalūs lietiniai

Universalūs lietiniai

Šiuos lietinius galima įdaryti visokiais įdarais, nes jie yra labai elastingi. Tokie atrodo net truputį guminiai 🙂 bet labai patogu užtat įsukti įdarus, nebaisu truputį timptelti, truputį paspausti.

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux