Menu

Vafliai-picos

  • Vafliai-picos
  • Vafliai-picos
  • Vafliai-picos
  • Vafliai-picos
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vafliai-picos


Autorius: Aušra

Data:

Ne paslaptis, kiekvieną spalį mes paminime tėvelio gimtadienį. Ta proga dukra nusprendė nustebinti jį iškepdama pusryčiams čirvinių blynų. Bet mūsų tėtis nemėgsta saldžių blynų, tad picos skonio blynai buvo itin maloniai priimti. Žinoma, pagalbos dukrai reikėjo, bet didžiąją dalį darbų ji padarė pati, ir itin lengvai, nes virtuvinė technika buvo po ranka.

Kai šiandien vaikams pasakiau, kad pietums bus vafliai-picos, su didžiausiu nekantrumu laukė, kol jie iškeps ir žinoma dingo greitai. Dukra grįžusi po šokių užsiėmimo likučius išlaižė (reikėjo atidžiai pasižiūrėti į lėkštę, kad suprasti, jog ji neplauta 🙂 ). Ir kad negalvotumėte, jog čia laukinių banda gyvena, padažo laižymas vyko blynu, ne liežuviu 🙂

Tad daugiau nelabai ką ir yra bepridurti. Na tiesa, galiu paminėti, kad originalus receptas man kiek buvo per riebus, tad jį pasikoregavau pagal save. Taip pat, vieną kartą gaminome su rūkyta dešra, o kitą kartą su kumpiu. Mums skaniau buvo su kumpiu.

Vafliai-picos

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 582 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 100 g sviesto, lydyto
  • 3 kiaušiniai
  • 250 ml pieno (arba 150 ml grietinėlės kavai + 100 ml vandens)
  • 50 g ruginių miltų
  • 200 g kvietinių arba speltos miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 (apie 50 g) raudonos paprikos, smulkintos
  • 50 g juodųjų alyvuogių, smulkintų
  • 50 g fermentinio sūrio, tarkuoto
  • 50 g rūkyto kumpio ar dešros, smulkintos

Instrukcijos:

  • Į smulkintuvo indą sudėti raudoną papriką, alyvuoges, sūrį ir kumpį. Kelis kartus pulsuojant pasmulkinti, kad gautųsi maždaug grūdo dydžio trupiniai.
  • Inde sumaišyti likusius produktus.
  • Sudėti susmulkintą mišinį iš smulkintuvo indo ir išmaišyti.
  • Kepti gerai įkaitintoje vaflinėje.
  • Iškepusius blynus atvėsinti ant grotelių, taip jie išliks traškūs.
  • Skanaus!

Šaltinis: Gaminame su šeima (Projektai šeimai, 2012)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Bananų ir cukinijų keksiukai

Bananų ir cukinijų keksiukai

Švelniai bananais kvepiantys keksiukai, kuriems drėgmės suteikia cukinijos. Puikiai galima sunaudoti ir šaldytas tarkuotas cukinijas (tik atšildytas reikia gerai nuspausti sultis).

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Seniai nužiūrėtas receptas ilgai laukęs savo eilės. Ir išaušo ta diena, kai užmigdžiusi savo mažąjį ėmiausi darbo pasiraitojusi rankoves, nes dar nebuvo laikas daryti vakarienės, o vienintelė vieta tolimiausia nuo miegančio vaiko yra virtuvė. Išsitraukiau …

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Dar nemačiau, kad pyragas taip greitai išnyktų. Ir negana to, visi prašytų recepto 🙂 Tikrai buvau maloniai nustebinta visų. Tad receptą vedu be eilės, nors tai mano paskutins kepinys, o prieš jį laukia eilėje dar gal penki receptai. Šiaip pažodžiui verčiant pyragas turėtų vadintis Moliūgine blondine 🙂 Bet lietuviško tinkamo atitikmens nesugalvojau, tad tebūnie tai tiesiog pyragu, tik labai labai skaniu 🙂

Austriškas kavos tortas

Austriškas kavos tortas

Pagaliau! Pirmas normalesnis tortas, kuris tikrai gali vadintis tortu ? Jis buvo gaminamas pagaliau savo virtuvėje, kurios kantriai laukiau beveik du metus. Malonumas neišpasakytas ? Ypatingai kai darėm jį kartu su į svečius užsukusia drauge (irgi skanios kavos mylėtoja). Kaip ir visi tortai – skaniausias buvo kitą dieną. Nors ir pirmą dieną valgydamos gomurius pamaloninom švelniu grietinėlės kremu ir sultingu biskvitu.

Brokoliai su kietu sūriu

Brokoliai su kietu sūriu

Kai susimąstau, ką čia tokio sveiko ir lengvo norėčiau pasidaryti vakarienei, su malonumu prisimenu šiuos brokolius. Pasidaro labai greitai, o ir skanu. Vyras net pripažino, jog skonis tikrai geras, tik kad va tas brokolių ir kieto sūrio kvapas gali pradžioje išgąsdinti. Tačiau sveikai vakarienei vis tiek greitu laiku vėl juos pasidarysiu. Prisijungsit?