Menu

Vafliai-picos

  • Vafliai-picos
  • Vafliai-picos
  • Vafliai-picos
  • Vafliai-picos
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vafliai-picos


Autorius: Aušra

Data:

Ne paslaptis, kiekvieną spalį mes paminime tėvelio gimtadienį. Ta proga dukra nusprendė nustebinti jį iškepdama pusryčiams čirvinių blynų. Bet mūsų tėtis nemėgsta saldžių blynų, tad picos skonio blynai buvo itin maloniai priimti. Žinoma, pagalbos dukrai reikėjo, bet didžiąją dalį darbų ji padarė pati, ir itin lengvai, nes virtuvinė technika buvo po ranka.

Kai šiandien vaikams pasakiau, kad pietums bus vafliai-picos, su didžiausiu nekantrumu laukė, kol jie iškeps ir žinoma dingo greitai. Dukra grįžusi po šokių užsiėmimo likučius išlaižė (reikėjo atidžiai pasižiūrėti į lėkštę, kad suprasti, jog ji neplauta 🙂 ). Ir kad negalvotumėte, jog čia laukinių banda gyvena, padažo laižymas vyko blynu, ne liežuviu 🙂

Tad daugiau nelabai ką ir yra bepridurti. Na tiesa, galiu paminėti, kad originalus receptas man kiek buvo per riebus, tad jį pasikoregavau pagal save. Taip pat, vieną kartą gaminome su rūkyta dešra, o kitą kartą su kumpiu. Mums skaniau buvo su kumpiu.

Vafliai-picos

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 582 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 100 g sviesto, lydyto
  • 3 kiaušiniai
  • 250 ml pieno (arba 150 ml grietinėlės kavai + 100 ml vandens)
  • 50 g ruginių miltų
  • 200 g kvietinių arba speltos miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 (apie 50 g) raudonos paprikos, smulkintos
  • 50 g juodųjų alyvuogių, smulkintų
  • 50 g fermentinio sūrio, tarkuoto
  • 50 g rūkyto kumpio ar dešros, smulkintos

Instrukcijos:

  • Į smulkintuvo indą sudėti raudoną papriką, alyvuoges, sūrį ir kumpį. Kelis kartus pulsuojant pasmulkinti, kad gautųsi maždaug grūdo dydžio trupiniai.
  • Inde sumaišyti likusius produktus.
  • Sudėti susmulkintą mišinį iš smulkintuvo indo ir išmaišyti.
  • Kepti gerai įkaitintoje vaflinėje.
  • Iškepusius blynus atvėsinti ant grotelių, taip jie išliks traškūs.
  • Skanaus!

Šaltinis: Gaminame su šeima (Projektai šeimai, 2012)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Va čia tai sausainukai ?. Su dukryte pusę tikriausiai suvalgėm vienu prisėdimu ? Truputį gal per saldūs, bet užburia kaip saulėgrąžų gliaudymas – negali sustoti. Šių sausainių autorius Betty Crocker, tačiau aš paėmiau jį ne iš autorės knygų, o iš kuking.net forumo.

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Wikipedijoje parašius pasta puttanesca jau pačiam pirmam sakinyje parašyta, jog tai pasileidusių mergelių stiliaus makaronai 🙂 Bet kaip ir dauguma itališkų receptų – šie lengvai ir greitai pagaminami. Man patiko, kad šie makaronai be sūrio, tad ir virškinasi daug lengviau, kas man labiau priimtina vakarienei. Vyrui, kaip fermentinio sūrio mylėtojui, jo jam visur trūksta. Tik kažkodėl valgant šiuos makaronus nieko nesakė. Gal tiesiog atsibodo kartoti, kad jam trūksta visur sūrio?

Manų kruopų apkepas

Manų kruopų apkepas

Visada darau iš pusės normos, nes ir jos sočiai pakanka mano šeimynai.

Greitai paruošiami žuvies kotletai

Greitai paruošiami žuvies kotletai

Prie šio patiekalo buvo prirašytą, jog šiuos žuvies kotletukus valgo net vaikai. Suintrigavo, tad skubėjau išbandyti. Maniškė suvalgė net du kotletukus. Su vyru buvom tikrai labai maloniai nustebinti, nes Ieva dar niekada nėra savo noru valgiusi žuvies ? O ir patys nesam dideli žuvies mėgėjai, bet šis variantas mums tikrai labai patiko.

Pasukų blyneliai

Pasukų blyneliai

Stumiu save nuo sofos ir einu kepti blynų – su jais juk visada vaikams galima įtikti 🙂 Šį kartą juos kepiau mažutėje keptuvėje per visą dugną, paskutiniu metu man tokie pradėjo labai patikti 🙂