Menu

Vafliai-picos

  • Vafliai-picos
  • Vafliai-picos
  • Vafliai-picos
  • Vafliai-picos
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vafliai-picos


Autorius: Aušra

Data:

Ne paslaptis, kiekvieną spalį mes paminime tėvelio gimtadienį. Ta proga dukra nusprendė nustebinti jį iškepdama pusryčiams čirvinių blynų. Bet mūsų tėtis nemėgsta saldžių blynų, tad picos skonio blynai buvo itin maloniai priimti. Žinoma, pagalbos dukrai reikėjo, bet didžiąją dalį darbų ji padarė pati, ir itin lengvai, nes virtuvinė technika buvo po ranka.

Kai šiandien vaikams pasakiau, kad pietums bus vafliai-picos, su didžiausiu nekantrumu laukė, kol jie iškeps ir žinoma dingo greitai. Dukra grįžusi po šokių užsiėmimo likučius išlaižė (reikėjo atidžiai pasižiūrėti į lėkštę, kad suprasti, jog ji neplauta 🙂 ). Ir kad negalvotumėte, jog čia laukinių banda gyvena, padažo laižymas vyko blynu, ne liežuviu 🙂

Tad daugiau nelabai ką ir yra bepridurti. Na tiesa, galiu paminėti, kad originalus receptas man kiek buvo per riebus, tad jį pasikoregavau pagal save. Taip pat, vieną kartą gaminome su rūkyta dešra, o kitą kartą su kumpiu. Mums skaniau buvo su kumpiu.

Vafliai-picos

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 582 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 100 g sviesto, lydyto
  • 3 kiaušiniai
  • 250 ml pieno (arba 150 ml grietinėlės kavai + 100 ml vandens)
  • 50 g ruginių miltų
  • 200 g kvietinių arba speltos miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 (apie 50 g) raudonos paprikos, smulkintos
  • 50 g juodųjų alyvuogių, smulkintų
  • 50 g fermentinio sūrio, tarkuoto
  • 50 g rūkyto kumpio ar dešros, smulkintos

Instrukcijos:

  • Į smulkintuvo indą sudėti raudoną papriką, alyvuoges, sūrį ir kumpį. Kelis kartus pulsuojant pasmulkinti, kad gautųsi maždaug grūdo dydžio trupiniai.
  • Inde sumaišyti likusius produktus.
  • Sudėti susmulkintą mišinį iš smulkintuvo indo ir išmaišyti.
  • Kepti gerai įkaitintoje vaflinėje.
  • Iškepusius blynus atvėsinti ant grotelių, taip jie išliks traškūs.
  • Skanaus!

Šaltinis: Gaminame su šeima (Projektai šeimai, 2012)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rageliai su feta

Rageliai su feta

Pietums turėjom tik sriubos, tad kad vyrui nebūtų per silpnas maistas iškepiau šių ragelių. Tiko puikiai.

Pyragas Tosca su rabarbarais

Pyragas Tosca su rabarbarais

Dar vienas receptas iš knygos Lengvi receptai III. Iš viso yra išleistos trys knygutės šia tema ir tikrai daugumoje kiek bandžiau receptų – jie beveik visi mano šeimynai prie širdies. O pyragas dedamas smarkiai pavėluotai 🙂 Rabarbarų sezonas jau seniai pasibaigė, tačiau mano bendradarbėms jis labai patiko – dingo visas pyragas na per kokį pusvalandį 🙂 Namiškiams neteko jo net paragauti. Tikrai kitais metais jį pakartosiu, tik viršų pasistengsiu apskrudinti kiek ilgiau – norėjosi, jog viršus karamelizuotusi daugiau.

Picos keksiukai

Picos keksiukai

Kai širdis geidžia vakarienei salotų, bet žinai kad su jomis nepraslysi pro vaikus, jiems kepi picos keksiukus prie salotų 🙂 Ir tada visa šeimyna būna patenkina, net ir tėveliai, nugvelbę vieną kitą keksiuką. Jie super paprastučiai, matyt net ir vyresni vaikučiai juos galėtų išsikepti. Tiesą pasakius, nežinau koks jų skonis atvėsusių pilnai ar kitą dieną, nes mes juos visada suvalgom šiltus ir vienu prisėdimu.

Bananų ir cukinijų keksiukai

Bananų ir cukinijų keksiukai

Švelniai bananais kvepiantys keksiukai, kuriems drėgmės suteikia cukinijos. Puikiai galima sunaudoti ir šaldytas tarkuotas cukinijas (tik atšildytas reikia gerai nuspausti sultis).

Salotos su sūriu ir česnaku

Salotos su sūriu ir česnaku

Čia buvo grynas eksperimentas 🙂 Salotos su fermentiniu sūriu mums tikrai neįprasta. O dar ir padažas su žaliu kiaušiniu. Tai kad jaustis saugiau, kiaušinį užpyliau verdančiu vandeniu ir taip palaikiau kelias sekundes. Kai supyliau padažą – atrodė jo smarkiai per daug, bet kai išsimaišė su salotomis ir sūriu, viskas buvo pats tas. Tad galiu sakyti, kad ir neįprastos, tačiau skanios (ypatingai, jei mėgstate česnaką) salotos.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux