Menu

Obuoliniai keksiukai su riešutais

  • Obuoliniai keksiukai su riešutais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Obuoliniai keksiukai su riešutais


Autorius: Aušra

Data:

Labai minkštučiai keksiukai. Man itin patiko, kai valgant surasdavau didesnį riešuto gabalėlį.

Tarkuoti obuoliai nelabai jaučiasi, tad kitą kartą dėčiau dar papildomai vieną obuolį ir supjaustyčiau jį nedideliais gabaliukais.

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 1 1/2 st. (210 g) miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 st. (100 g) cukraus
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 1 kiaušinis
  • 1/2 st. pieno
  • 1/4 st. aliejaus
  • 1 obuolys
  • 1/2 st. smulkintų riešutų (graikiškų arba karijų)

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Sutepti sviestu keksiukų formeles (jei formelės silikoninės, sutepti nereikia).
  • Dideliame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską, cinamoną ir riešutus.
  • Kitame inde sumaišyti kiaušinį, aliejų ir pieną. Sudėti sutarkuotus obuolius.
  • Abiejų indų turinius sumaišyti iki vientisos masės.
  • Sudėti tešlą į formeles ir kepti apie 20 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Rinkausi forminius, nes vaikams taip buvau prižadėjusi. Rinkausi šokoladinius, nes pati taip norėjau. Rinkausi būtent šiuos, nes buvo parašyta, kad jie nepraranda formos kepimo metu. Ir ką galiu pasakyti – jie tikrai nepasikeičia. Tačiau tikėjausi traškesnių, o jie buvo tvirti, tačiau tuo pačiu ir minkšti. Tikrai nėra trapūs. Net ir kelias dienas pastovėję, jie išliko tokie patys. Bet nepagalvokit, kad jie buvo neskanūs. Baikit 🙂 Buvo visų labai išgirti. Darbe dalinau juos dovanų – dingo akimirksniu! Ir dar recepto labai gražiai prašė. Bet kad su mano tempais, jie tik dabar išvysta mano blog’o pasaulį.

Moliūginiai forminiai sausainiai

Moliūginiai forminiai sausainiai

Apie šiuos sausainius galvojau labai ilgai 🙂 Tikriausiai dar prieš sugrįžtant į darbą norėjau iškepti, bet… Laimei išsiėmiau iš šaldiklio moliūgų tyrę ir sunaudojau tik pusę, o likusi pusė liko kaip tik šiems sausainiams 🙂 Tešlą kočiojau labai plonai, nes man patinka ploni sausainiukai. Tad gavosi jų tikrai daug, nors ir gaminau tik iš pusės normos. Čia ir pateiksiu jums jau padalintą receptą. Beje, darbe suėjo kaip saulėgrąžos 🙂

Austriškas kavos tortas

Austriškas kavos tortas

Pagaliau! Pirmas normalesnis tortas, kuris tikrai gali vadintis tortu ? Jis buvo gaminamas pagaliau savo virtuvėje, kurios kantriai laukiau beveik du metus. Malonumas neišpasakytas ? Ypatingai kai darėm jį kartu su į svečius užsukusia drauge (irgi skanios kavos mylėtoja). Kaip ir visi tortai – skaniausias buvo kitą dieną. Nors ir pirmą dieną valgydamos gomurius pamaloninom švelniu grietinėlės kremu ir sultingu biskvitu.

Pyragas su cukinija

Pyragas su cukinija

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis

Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis

Desertas gavosi tikrai vykęs. Kai kas valgė jį vaisių salotas dėdami ant lavašo traškučių. Kai kas valgė traškučius atskirai, o vaisių salotas kabino šaukšteliu. Vaikai surinko visus likučius, o vėliau ieškojo cinamoninių lavašo traškučių. Deja…