Menu

Rageliai su feta

  • Rageliai su feta
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Rageliai su feta


Autorius: Aušra

Data:

Pietums turėjom tik sriubos, tad kad vyrui nebūtų per silpnas maistas iškepiau šių ragelių. Tiko puikiai.

Rageliai su feta

Užtruksime:
Išeiga: 24 rageliai
Kaloringumas: 168 kcal / ragelis

Ingredientai:

  • Tešlai:
  • 450 g miltų
  • 200 g sviesto arba margarino
  • 35 g šviežių arba 3 a.š. sausų mielių
  • 250 ml pieno
  • 1/2 a.š. cukraus
  • 1/2 a.š. druskos
  • Įdarui:
  • 250 g fetos sūrio
  • 2 v.š. šviežių arba 1 a.š. džiovintų bazilikų
  • Aptepimui:
  • 1 kiaušinis

Instrukcijos:

  • Į smulkintuvo indą sudėti sausus tešlos ingredientus ir sviestą. Smulkinti, kol gausis trupiniai.
  • Supilti drungną pieną ir užminkyti minkštą tešlą.
  • Tešlą padalinti į tris dalis ir iškočioti 30 cm skersmens apskritimus. Juos padalinti į aštuonias dalis.
  • Susmulkinti fetos sūrį ir sumaišyti su bazilikais.
  • Ant kiekvieno tešlos gabalėlio uždėti šaukštelį sūrio mišinio su susukti ragelius.
  • Paruoštus ragelius sudėti į kepimo skardą, palikti iškilti ir aptepti kiaušiniu.
  • Kepti 12-15 minučių 225°C orkaitėje.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai I (Laisvos valandos, 2011)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Pyragėliai labai skanūs ir šilti, ir šalti. Galvojau trūks mėsos, tačiau taip nebuvo. Galvojau neštis į darbą pietums, tačiau nespėjau… Suvalgėm pusryčiams…

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Aš kažkodėl visada kreivai žiūriu į kepinius su džiovintais vaisiais. Bet gėda prisipažinti… Iškepiau ir pati viena pusę suvalgiau… Rūgpienis keksiukams suteikė varškės skonį. Na tiesiog labai skanu 🙂

Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai

Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂 (4-6 porcijos) 1-2 marinuoti agurkai 2 kiaušiniai 300 ml vandens 200 g miltų 300 g maltos mėsos 100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos juodųjų …

Vafliai-picos

Vafliai-picos

Kai šiandien vaikams pasakiau, kad pietums bus vafliai-picos, su didžiausiu nekantrumu laukė kol jie iškeps ir žinoma dingo greitai. Dukra net ir po šokių užsiėmimo grįžusi, likučius tikrąja ta žodžio prasme išlaižė (reikėjo atidžiai pasižiūrėti į lėkštę, kad suprasti, jog ji neplauta :)). Ir kad negalvotumėte, jog čia laukinių banda gyvena, padažo laižymas vyko blynu, ne liežuviu 🙂

Zucchini cake with tuna

Cukinijų pyragas su tunu

Labai skanus pyragas. Prapjauto net nepavyksta nufotografuoti, nes labai jau greitai išnyksta. Sultingas, tikrai nėra sausas. Dėl tos priežasties vyras vos ne pusę pyrago vienu prisėdimu suvalgo 🙂