Menu

Rageliai su feta

  • Rageliai su feta
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Rageliai su feta


Autorius: Aušra

Data:

Pietums turėjom tik sriubos, tad kad vyrui nebūtų per silpnas maistas iškepiau šių ragelių. Tiko puikiai.

Rageliai su feta

Užtruksime:
Išeiga: 24 rageliai
Kaloringumas: 168 kcal / ragelis

Ingredientai:

  • Tešlai:
  • 450 g miltų
  • 200 g sviesto arba margarino
  • 35 g šviežių arba 3 a.š. sausų mielių
  • 250 ml pieno
  • 1/2 a.š. cukraus
  • 1/2 a.š. druskos
  • Įdarui:
  • 250 g fetos sūrio
  • 2 v.š. šviežių arba 1 a.š. džiovintų bazilikų
  • Aptepimui:
  • 1 kiaušinis

Instrukcijos:

  • Į smulkintuvo indą sudėti sausus tešlos ingredientus ir sviestą. Smulkinti, kol gausis trupiniai.
  • Supilti drungną pieną ir užminkyti minkštą tešlą.
  • Tešlą padalinti į tris dalis ir iškočioti 30 cm skersmens apskritimus. Juos padalinti į aštuonias dalis.
  • Susmulkinti fetos sūrį ir sumaišyti su bazilikais.
  • Ant kiekvieno tešlos gabalėlio uždėti šaukštelį sūrio mišinio su susukti ragelius.
  • Paruoštus ragelius sudėti į kepimo skardą, palikti iškilti ir aptepti kiaušiniu.
  • Kepti 12-15 minučių 225°C orkaitėje.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai I (Laisvos valandos, 2011)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sultingi obuolių vafliai

Sultingi obuolių vafliai

“Va šitų blynų tai dar norėsiu” – pagaliau ištarė mano antroji pusė ? “Prie jų net padažo nereikia, nes labai sultingi” – pratęsė toliau. O aš nusprendžiau, kad kitą kartą dėčiau tik pusę sviesto normos, nes kiek jautėsi sviestas, o man patinka tokie sausučiai.

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Jau ne vienas Lietuvoje tinklaraštis prisipažino sergantis keksiukų manija ? Deja aš negaliu prisijungti prie jų (o gal tai tik į gerą ? ). Bet šie keksiukai man labai patiko. Jie purūs ir sultingi, o citrina suteikia gaivumo. Glaisto net nedėjau – man ir taip užteko saldumo ir citrinos skonio.

Keksas su vyšniomis

Keksas su vyšniomis

Gaivus keksas su vyšnių rūgštele. Pradžioje išsigandau, kad vyšnių bus per daug, bet kai keksą skanavom supratau, jog saldumo ir rūgštelės santykis mums pats tas.

Tortilijos

Tortilijos

Labai mėgstam šias tortilijas. Kepiau ne kartą ir visada pavyksta puikios. Žinoma, kam čia nepavykti 🙂 Vaikai labai mėgsta jas valgyti vienas. Aš dažnai irgi skaniai suvalgau ką tik iškeptas, dar šiltas. Vyras į mus žiūri ir nesupranta 🙂 Tad jam skaniau su įdaru, nes jis miltinių patiekalų ne itin mėgsta. Pirktinės kad ir kokios skanios, niekada nesusilygins prie ką tik iškeptų namuose tortilijų, tad tikrai siūlau išbandyti.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux