Menu

Rageliai su feta

  • Rageliai su feta
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Rageliai su feta


Autorius: Aušra

Data:

Pietums turėjom tik sriubos, tad kad vyrui nebūtų per silpnas maistas iškepiau šių ragelių. Tiko puikiai.

Rageliai su feta

Užtruksime:
Išeiga: 24 rageliai
Kaloringumas: 168 kcal / ragelis

Ingredientai:

  • Tešlai:
  • 450 g miltų
  • 200 g sviesto arba margarino
  • 35 g šviežių arba 3 a.š. sausų mielių
  • 250 ml pieno
  • 1/2 a.š. cukraus
  • 1/2 a.š. druskos
  • Įdarui:
  • 250 g fetos sūrio
  • 2 v.š. šviežių arba 1 a.š. džiovintų bazilikų
  • Aptepimui:
  • 1 kiaušinis

Instrukcijos:

  • Į smulkintuvo indą sudėti sausus tešlos ingredientus ir sviestą. Smulkinti, kol gausis trupiniai.
  • Supilti drungną pieną ir užminkyti minkštą tešlą.
  • Tešlą padalinti į tris dalis ir iškočioti 30 cm skersmens apskritimus. Juos padalinti į aštuonias dalis.
  • Susmulkinti fetos sūrį ir sumaišyti su bazilikais.
  • Ant kiekvieno tešlos gabalėlio uždėti šaukštelį sūrio mišinio su susukti ragelius.
  • Paruoštus ragelius sudėti į kepimo skardą, palikti iškilti ir aptepti kiaušiniu.
  • Kepti 12-15 minučių 225°C orkaitėje.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai I (Laisvos valandos, 2011)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Ruginė duona su raugu

Ruginė duona su raugu

Šią duona kepu jau ilgiau nei metus. Bet kaip dažniausiai ir būna, geriausi receptai sunkiausiai patenka į dienoraštį 🙂 Nes tiesiog mintinai išmoksti visą sudėtį ir nebereikia suflerio. Šita duona tikrai pateisino mūsų lūkesčius. Kai ją išmokau kepti, nei karto nepirkau duonos parduotuvėje. Na gal nebent per didesnius susibūrimus, kai nespėju susisukti 🙂

Pyragas su rabarbarais

Pyragas su rabarbarais

Šiais metais pagaliau išsikovojau, kad darže pradėtume auginti rabarbarą ? Niekas jų pas mus kaip ir nepasigenda, tik aš kažkodėl nerealiai užsimaniau jį turėti. Kadangi šiais metais dar nebuvo jis didelis tai prieš šalčius nupjoviau visus jo kotus ir viską gražiai sunaudojau šiam pyragui. Viskas labai derėjo, švelni rūgštelė, truputis saldumo. Hmmm labai patiko 🙂

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Dar nemačiau, kad pyragas taip greitai išnyktų. Ir negana to, visi prašytų recepto 🙂 Tikrai buvau maloniai nustebinta visų. Tad receptą vedu be eilės, nors tai mano paskutins kepinys, o prieš jį laukia eilėje dar gal penki receptai. Šiaip pažodžiui verčiant pyragas turėtų vadintis Moliūgine blondine 🙂 Bet lietuviško tinkamo atitikmens nesugalvojau, tad tebūnie tai tiesiog pyragu, tik labai labai skaniu 🙂

Virtiniai iš plikytos tešlos

Virtiniai iš plikytos tešlos

Na ir vėlgi – paprastumas slypi genealume! Kai išbandžiau šį receptą, koldūnų gaminimas tapo malonumu. Tikrai juos buvau seniai begaminusi, o va per porą pastarųjų mėnesių jau gal kokis 4 kartus gaminau. Pradžioje gaminau su mėsa, paskui pradėjau su varške. Visaip skanu. O tešla superinė, kaip ir buvo rašyta – nelimpa prie rankų, nesitraukia, labai malonu su ja dirbti. Mačiau, jog Skanus gyvenimas gamino labai panašią tešlą tik įdėjo kiaušinių. Manau tešla nuo to taptų tik dar skanesne, tiesiog iki to dar nepriėjau, nes žemiau pateikiamu receptu dar neatsidžiaugiu 🙂 Iš pateikiamo kiekio gaunasi tikrai daug – bet jei turit įdaro, visada galima pasigaminti daugiau ir perteklių užšaldyti tingioms vakarienėms. 😉

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Peržiūrėjus daug moliūgų sausainių receptų, man jie pasirodė visi tokie panašus, kad ėmiau tiesiog pirmą pasitaikiusį receptą ir pabandžiau. Man sausainiai turi būti traškūs, o šie minkšti kaip keksiukai ar meduoliukai, bet vis tiek skanūs ?

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux