Menu

Rageliai su feta

  • Rageliai su feta
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Rageliai su feta


Autorius: Aušra

Data:

Pietums turėjom tik sriubos, tad kad vyrui nebūtų per silpnas maistas iškepiau šių ragelių. Tiko puikiai.

Rageliai su feta

Užtruksime:
Išeiga: 24 rageliai
Kaloringumas: 168 kcal / ragelis

Ingredientai:

  • Tešlai:
  • 450 g miltų
  • 200 g sviesto arba margarino
  • 35 g šviežių arba 3 a.š. sausų mielių
  • 250 ml pieno
  • 1/2 a.š. cukraus
  • 1/2 a.š. druskos
  • Įdarui:
  • 250 g fetos sūrio
  • 2 v.š. šviežių arba 1 a.š. džiovintų bazilikų
  • Aptepimui:
  • 1 kiaušinis

Instrukcijos:

  • Į smulkintuvo indą sudėti sausus tešlos ingredientus ir sviestą. Smulkinti, kol gausis trupiniai.
  • Supilti drungną pieną ir užminkyti minkštą tešlą.
  • Tešlą padalinti į tris dalis ir iškočioti 30 cm skersmens apskritimus. Juos padalinti į aštuonias dalis.
  • Susmulkinti fetos sūrį ir sumaišyti su bazilikais.
  • Ant kiekvieno tešlos gabalėlio uždėti šaukštelį sūrio mišinio su susukti ragelius.
  • Paruoštus ragelius sudėti į kepimo skardą, palikti iškilti ir aptepti kiaušiniu.
  • Kepti 12-15 minučių 225°C orkaitėje.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai I (Laisvos valandos, 2011)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sausainiai Pelėdos

Sausainiai Pelėdos

Dar vienas būdas nudžiuginti vaikus. Užima kiek laiko pasiruošimas, nes ganėtinai ilgai šaldyti tenka. Bet sausainiai užtat mums labai patiko. Vaikų darželyje buvo taip pat puikiai įvertinti 🙂

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Šie pyragėliai – neskausmingas būdas sunaudoti moliūgą ar moliūgo tyrę. Man ir vyrui labai patinka, tačiau vaikams jie kažkuo neįtiko. Bet tai kad net mano mama užsiprašė jų iškepti jai į darbą, bent jau man didelis įrodymas, jog jie tikrai skanūs 🙂

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Autorius: Aušra Data: 2020-09-08 Savaitgalį labai daug gaminau daug senų receptų iš tinklaraščio. Ir taip jau ne vienas savaitgalis, kai neieškau idėjų toli – čia viskas kas išbandyta ir mums patikę, tad kai norisi tiesiog …

Stori blynai

Stori blynai

Net keista, kad visų reikalingų produktų buvo namuose. Tad nedelsdama kibau išbandyti iš naujos knygutės kažko skanaus. O skanu buvo tikrai… labai labai… Sėdžiu prisikirtusi ligi soties ir vis tiek dar akys žiūri į tuos kelis likusius lėkštėje blynelius… Ir kaip džiaugiausi, kad dariau tik iš pusės kiekio. Nors knygoje parašyta, kad čia viskas tik dviems porcijoms, mano akimis žiūrint čia visos šešios ?

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux