Menu

Mielinės bandelės su dešrele

  • Mielinės bandelės su dešrele
  • Details
  • 14 Comments
  • Related Items
Mielinės bandelės su dešrele


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanios bandelės. Ir pasidaro labai lengvai, ypatingai jei panaudojama duonkepė. Susipina irgi labai paprastai – išvaizda labai graži.

Mielinės bandelės su dešrele

Užtruksime:
Pagaminsime: 12-14 bandelių

Ingredientai:

  • 300 g įprastų arba duoninių miltų
  • 5 g sausų mielių
  • 10 g cukraus
  • 6 g druskos
  • 30 g sviesto, kambario temperatūros
  • 220-230 g vienas kiaušinis + pienas
  • pieniškų dešrelių (sunaudojau 3,5 Samsono Tarybinių dešrelių, nes dešreles dalinau į keturias dalis – skersai ir išilgai)
  • fermentinio sūrio (nebūtina)
  • 1 kiaušinis, aptepimui
  • 2 a.š. vandens, aptepimui

Instrukcijos:

  • Tešlą galima ruošti dviem būdais:
  • Duonkepėje: Sudėti tešlai skirtus produktus tokia tvarka: kiaušinis su pienu, cukrus, druska, sviestas, miltai, mielės. Užstatyti tešlos minkymo ir kildinimo programą ir laukti.
  • Rankomis: Į indą sudėti miltus, cukrų ir mieles, sumaišyti. Sudėti druską ir vėl išmaišyti. Supilti kiaušinį su pienu, mediniu šaukštu viską išmaišyti. Tada tešlą išimti iš indo ir minkyti kol ji pasidarys vientisa ir elastinga, apie dvi minutes. Sudėti sviestą ir vėl energingai minkyti. Taip minkyti apie 10-15 minučių arba kol tešla bus minkšta, lanksti, lygi ir truputi blizganti. Tada dėti tešlą į truputį sviestu pateptą indą ir leisti pakilti dvigubai šiltoje vietoje (apie 1-1,5 val.)
  • Tada tešlą išimti, padalinti į 12 ar 14 dalių ir leisti pailsėti 10 minučių (per tą laiką galima pasiruošti dešreles ir sūrį).
  • Tešlos gabaliukus iškočioti į pailgus blynelius (dešrelės ilgio), per vidurį padėti dešrelę, peiliu iš abiejų kraštų tešlą įpjauti juostelėm.
  • Jei naudojamas sūris, uždėti sūrį ant dešrelės viršaus ir pakaitomis užlengti tešlos juosteles iš abiejų šonų ant dešrelės (Recepto šaltinyje pateiktos nuotraukos, kuriose labai aiškiai matosi kaip viską reikia daryti).
  • Supintas bandeles dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą (kad ir kaip gerai supintos bandelės būtų – sūris vis tiek dalinai išbėgs).
  • Įkaitinti orkaitė iki 200°C.
  • Bandeles ištepti kiaušinio ir vandens mišiniu.
  • Kepti 8 minutes, tada sumažinti temperatūrą iki 180°C ir dar kepti 5 minutes arba kol bandelės pasidarys švelniai rudos spalvos.

Šaltinis: DailyDelicious

  1. Fausta parašė:

    Atrodo labai skanu. Būtinai bandysiu. Tik nesupratau šito momento „220-230 g vienas kiaušinis ir pienas”. Gal galima smulkiau? 🙂

  2. Asta parašė:

    Oi, žinau, kas labai apsidžiaugtų, jei tokių dalykėlių iškepčiau… 😀

  3. Aušra parašė:

    Paimi tuščią indelį, padedi ant svarstyklių. Įjungi svarstykles, kai rodys 0, įmuši kiaušinį (dažniausiai kiaušinis sveria apie 50g.) ir tada pili pieną, kol svarstyklės rodys 220-230 g.
    Tikiuosi dabar aiškiau 😉

  4. Aušra parašė:

    Gera turėti valgytojų 😉 Tikrai šios bandelės vertos dėmesio.

  5. Fausta parašė:

    Aušra, vadinasi teisingai ir mąsčiau 🙂 Ačiū ! Einu tešlos kildint 🙂

  6. Aušra parašė:

    Labai norėčiau sužinoti kaip sekėsi ir ar patiko 🙂

  7. Fausta parašė:

    Aušra, pavyko puikiai !!! Labai gera ir skani tešla. Aš dariau su mažom vaikiškom dešrelėm, tai man gavosi berods 25 nedidelės bandelės, kurių nebeliko tą patį vakarą….nei vienos…
    Ačiū !!!

  8. Aušra parašė:

    JĖGA! Man labai malonu girdėti 🙂

  9. Rasa parašė:

    ka tik issikepiau man gavosi apie 40 muzulyciu bundyciu 🙂 skani tesla..

  10. Aušra parašė:

    Smagu, kad patiko 😉

  11. Greta parašė:

    nesupratau, kiek pieno reikia pilti? 😉

  12. Aušra parašė:

    Jau komentare vienam buvau aprašiusi 🙂 Bet tarkim kiaušinis sveria 50 g. Tai pieno reikės 230-50=180g 🙂

  13. gretute parašė:

    sveiki norejau paklausti ar tesla nesigauna kieta ir traski? ir ar galima kepti paprastoje orkaiteje? 🙂 dekui

  14. Aušra parašė:

    Sveiki, gretute, tešla tikrai nesigauna kieta ar traški. Bandelės būna minkštutės su plutele, kuri priklauso nuo to kiek ilgai kepsit.

    Be to, aš jas kepu paprastoje orkaitėje, bet jokių „fintų” 🙂 Vėjelį įjungiu nebent tik pačiam gale, jei noriu kad vienodžiau apskrustų.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pupelių salotos su marinuotais agurkais ir dešrelėmis

Pupelių salotos su marinuotais agurkais ir dešrelėmis

Vėl šaldytuve švilpauja vėjai, tad išviriau pupelių. Viriau visas, kiek turėjau, tad jau kelios dienos maitinamės patiekalais su jomis. Užvakar valgiau pupeles su kepintais svogūnais ir pomidorais. Vakar valgėm makaronus su daržovių troškiniu ir pupelėmis. Šiandien prisiminiau šias salotas. Jau kažkada jos buvo bandytos ir paliko malonius prisiminimus, tik šį kartą proporcijas dėjau pagal savo skonį. Tad pietūs gavosi ganėtinai greiti ir skanūs. Užteko visiems keturiems, tačiau reikia paminėti, kad kiekvienas valgė skirtingus kiekius. Taip pat šiose salotose labai tinka ir parūkyta mėsytė, tad dalį dešrelių keičiau rūkytu kumpiu. Kokios medžiotojų dešrelės čia irgi būtų labai tinkamos.

Meduolinis namukas

Meduolinis namukas

Kalėdų jau laukiau nuo pat rugsėjo, bet kai atėjo Kalėdos širdyje jau laukiau pavasario 🙂 Gerai, kad viskas buvo iš anksto suplanuota ir kadangi žinau, jog tai galbūt pirmos ir paskutinės Kalėdos kai joms galiu skirti nemenkai savo laiko, dėjau į jas kiek įmanoma daugiau pastangų. Dėl to ir įrašų Kalėdinių pas mane tiesiog nebuvo, nes nenorėjau išsiduoti kuo artimieji (kartais paskaitantys šį blogą) bus nustebinti.

Morkų sklindžiai

Morkų sklindžiai

Po kelių iš eilės nesėkmių bandant pagaminti ką nors ne tik valgomo bet ir skanaus iš morkų, paėmiau tikriausiai patį paprasčiausią receptą (eilinį kartą iš vaikiškų receptų kolekcijos). Ir supratau, kad vos per kelias minutes tavo (ar tavo vaiko) lėkštėje gali būti paprasti ir skanūs sklindžiai. Mes (aš ir mano mergaičiukė) valgėm juos pusryčiams, o va vyras (morkų nemylėtojas) pasakė, kad visai valgoma ?

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Pynutė

Pynutė

Ši pynutė man labai skani. Kepiau ne vieną kartą ir net ne du. Paskutinį kartą kai kepiau, suminkiusi tešlą duonkepėje ją įdėjau lėtam kilimui į šaldytuvą. O kitą rytą atsikėlusi supyniau pynutę, pakildinau valandžiukę ir kepiau. Taip ką tik iškeptą duonytę skanavome jau per savaitgalio pusryčius.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux