Menu

Mielinės bandelės su dešrele

  • Mielinės bandelės su dešrele
  • Details
  • 14 Comments
  • Related Items
Mielinės bandelės su dešrele


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanios bandelės. Ir pasidaro labai lengvai, ypatingai jei panaudojama duonkepė. Susipina irgi labai paprastai – išvaizda labai graži.

Mielinės bandelės su dešrele

Užtruksime:
Pagaminsime: 12-14 bandelių

Ingredientai:

  • 300 g įprastų arba duoninių miltų
  • 5 g sausų mielių
  • 10 g cukraus
  • 6 g druskos
  • 30 g sviesto, kambario temperatūros
  • 220-230 g vienas kiaušinis + pienas
  • pieniškų dešrelių (sunaudojau 3,5 Samsono Tarybinių dešrelių, nes dešreles dalinau į keturias dalis – skersai ir išilgai)
  • fermentinio sūrio (nebūtina)
  • 1 kiaušinis, aptepimui
  • 2 a.š. vandens, aptepimui

Instrukcijos:

  • Tešlą galima ruošti dviem būdais:
  • Duonkepėje: Sudėti tešlai skirtus produktus tokia tvarka: kiaušinis su pienu, cukrus, druska, sviestas, miltai, mielės. Užstatyti tešlos minkymo ir kildinimo programą ir laukti.
  • Rankomis: Į indą sudėti miltus, cukrų ir mieles, sumaišyti. Sudėti druską ir vėl išmaišyti. Supilti kiaušinį su pienu, mediniu šaukštu viską išmaišyti. Tada tešlą išimti iš indo ir minkyti kol ji pasidarys vientisa ir elastinga, apie dvi minutes. Sudėti sviestą ir vėl energingai minkyti. Taip minkyti apie 10-15 minučių arba kol tešla bus minkšta, lanksti, lygi ir truputi blizganti. Tada dėti tešlą į truputį sviestu pateptą indą ir leisti pakilti dvigubai šiltoje vietoje (apie 1-1,5 val.)
  • Tada tešlą išimti, padalinti į 12 ar 14 dalių ir leisti pailsėti 10 minučių (per tą laiką galima pasiruošti dešreles ir sūrį).
  • Tešlos gabaliukus iškočioti į pailgus blynelius (dešrelės ilgio), per vidurį padėti dešrelę, peiliu iš abiejų kraštų tešlą įpjauti juostelėm.
  • Jei naudojamas sūris, uždėti sūrį ant dešrelės viršaus ir pakaitomis užlengti tešlos juosteles iš abiejų šonų ant dešrelės (Recepto šaltinyje pateiktos nuotraukos, kuriose labai aiškiai matosi kaip viską reikia daryti).
  • Supintas bandeles dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą (kad ir kaip gerai supintos bandelės būtų – sūris vis tiek dalinai išbėgs).
  • Įkaitinti orkaitė iki 200°C.
  • Bandeles ištepti kiaušinio ir vandens mišiniu.
  • Kepti 8 minutes, tada sumažinti temperatūrą iki 180°C ir dar kepti 5 minutes arba kol bandelės pasidarys švelniai rudos spalvos.

Šaltinis: DailyDelicious

  1. Fausta says:

    Atrodo labai skanu. Būtinai bandysiu. Tik nesupratau šito momento “220-230 g vienas kiaušinis ir pienas”. Gal galima smulkiau? 🙂

  2. Asta says:

    Oi, žinau, kas labai apsidžiaugtų, jei tokių dalykėlių iškepčiau… 😀

  3. Aušra says:

    Paimi tuščią indelį, padedi ant svarstyklių. Įjungi svarstykles, kai rodys 0, įmuši kiaušinį (dažniausiai kiaušinis sveria apie 50g.) ir tada pili pieną, kol svarstyklės rodys 220-230 g.
    Tikiuosi dabar aiškiau 😉

  4. Aušra says:

    Gera turėti valgytojų 😉 Tikrai šios bandelės vertos dėmesio.

  5. Fausta says:

    Aušra, vadinasi teisingai ir mąsčiau 🙂 Ačiū ! Einu tešlos kildint 🙂

  6. Aušra says:

    Labai norėčiau sužinoti kaip sekėsi ir ar patiko 🙂

  7. Fausta says:

    Aušra, pavyko puikiai !!! Labai gera ir skani tešla. Aš dariau su mažom vaikiškom dešrelėm, tai man gavosi berods 25 nedidelės bandelės, kurių nebeliko tą patį vakarą….nei vienos…
    Ačiū !!!

  8. Aušra says:

    JĖGA! Man labai malonu girdėti 🙂

  9. Rasa says:

    ka tik issikepiau man gavosi apie 40 muzulyciu bundyciu 🙂 skani tesla..

  10. Aušra says:

    Smagu, kad patiko 😉

  11. Greta says:

    nesupratau, kiek pieno reikia pilti? 😉

  12. Aušra says:

    Jau komentare vienam buvau aprašiusi 🙂 Bet tarkim kiaušinis sveria 50 g. Tai pieno reikės 230-50=180g 🙂

  13. gretute says:

    sveiki norejau paklausti ar tesla nesigauna kieta ir traski? ir ar galima kepti paprastoje orkaiteje? 🙂 dekui

  14. Aušra says:

    Sveiki, gretute, tešla tikrai nesigauna kieta ar traški. Bandelės būna minkštutės su plutele, kuri priklauso nuo to kiek ilgai kepsit.

    Be to, aš jas kepu paprastoje orkaitėje, bet jokių “fintų” 🙂 Vėjelį įjungiu nebent tik pačiam gale, jei noriu kad vienodžiau apskrustų.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Savaitgaliais jau tampa įprasta, jog daromės picą. Gal taip nutiko dėl to, jog su duonkepe pasiruošiu picos padų keliems kartams ir juos užsišaldau. O kai ateina penktadienis, tiesiog ištraukiu vieną gabaliuką ir padedu į šaldytuvą atšilti. Kitą dieną tik ištampau padą ir sumetu viską ką turim šaldytuve ant viršaus. Bet čia jau kita istorija 🙂

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂

Tiesiog skanūs blynai

Tiesiog skanūs blynai

Autorius: Aušra Data: 2009-07-28 Labai skanūs blynai 🙂 Kepėm jau kelis kartus. Vieną kartą net neturėdama pieno dėjau per pusę su vandeniu maišytą grietinėlę – skonis buvo fantastiškas. Šį kartą netyčia padauginau cukraus, bet irgi …

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.

Vyšnių pyragas su cinamonu

Vyšnių pyragas su cinamonu

Vieną dieną labai užsimaniau nusinešti ką nors skanaus į darbą. Šį pyragą jau seniai nusižiūrėjusi, bet kaip ir pas daugelį – planai visur labai dideli, tačiau laiko visai nedaug. Bet šį kartą nesusilaikiau – liepiau vyrui prižiūrėti vaikus, kol jie išsikuis lovose ir užmigs, o aš iškeliavau į virtuvę pyrago kepti. Viskas vyko labai sklandžiai. Valgiau kitą dieną su bendradarbėmis. Pyragas sėkmingai išnyko iki pietų.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux