Menu

Varškinės pynutės

  • Varškinės pynutės
  • Varškinės pynutės
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Varškinės pynutės


Autorius: Aušra

Data:

Šias bandeles tikriausiai jau išbandę marios žmonių nuo Sonatinos pasirodymo SuperMamose. Bet jos tikrai vertos kepti, skanauti, mėgautis 🙂 Kai turiu varškės ir noriu kažko skanaus bei nesudėtingo – visada kepu jas. Man jos ypatingai skanios net ir kitą dieną kelias sekundes pašildžius mikrobangų krosnelėje – jos tiesiog būna tada kaip ką tik iš orkaitės.

Varškinės pynutės

Užtruksime:
Išeiga: 12 pynučių
Kaloringumas: 179 kcal / pynutė

Ingredientai:

  • 300 g miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių (dedu tik 1 a.š.)
  • 100 g cukraus
  • 1 a.š. vanilės
  • 150 g varškės
  • 1 kiaušinis
  • 100 ml pieno
  • 50 ml aliejaus

Instrukcijos:

  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
  • Baltymą išmaišyti su cukrumi.
  • Supilti pieną, aliejų, vanilę, įmaišyti varškę.
  • Suberti persijotus miltus ir užminkyti tešlą.
  • Tešlą padalinti į 12 dalių. Kiekvieną dalį dar dalinti į tris dalis.
  • Iš kiekvieno gabaliuko suformuoti 15 cm ilgio juosteles, kurias supinti į pynutes.
  • Bandeles dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Kiaušinio trynį sumaišyti su šaukštu pieno ir aptepti bandeles. Pagal skonį pabarstyti cukrumi.
  • Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
  • Skanaus!

Šaltinis: Skanaus! (Sonatinos receptai SuperMamos forume)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tiesiog skanūs blynai

Tiesiog skanūs blynai

Autorius: Aušra Data: 2009-07-28 Labai skanūs blynai 🙂 Kepėm jau kelis kartus. Vieną kartą net neturėdama pieno dėjau per pusę su vandeniu maišytą grietinėlę – skonis buvo fantastiškas. Šį kartą netyčia padauginau cukraus, bet irgi …

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Va čia tai sausainukai ?. Su dukryte pusę tikriausiai suvalgėm vienu prisėdimu ? Truputį gal per saldūs, bet užburia kaip saulėgrąžų gliaudymas – negali sustoti. Šių sausainių autorius Betty Crocker, tačiau aš paėmiau jį ne iš autorės knygų, o iš kuking.net forumo.

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Atrodytų paprastas pyragas, bet ypatingą skonį suteikia kreminė varškė. Ji pyragą tiesiog pakylėja į kitą lygį 🙂

Virtiniai iš plikytos tešlos

Virtiniai iš plikytos tešlos

Na ir vėlgi – paprastumas slypi genealume! Kai išbandžiau šį receptą, koldūnų gaminimas tapo malonumu. Tikrai juos buvau seniai begaminusi, o va per porą pastarųjų mėnesių jau gal kokis 4 kartus gaminau. Pradžioje gaminau su mėsa, paskui pradėjau su varške. Visaip skanu. O tešla superinė, kaip ir buvo rašyta – nelimpa prie rankų, nesitraukia, labai malonu su ja dirbti. Mačiau, jog Skanus gyvenimas gamino labai panašią tešlą tik įdėjo kiaušinių. Manau tešla nuo to taptų tik dar skanesne, tiesiog iki to dar nepriėjau, nes žemiau pateikiamu receptu dar neatsidžiaugiu 🙂 Iš pateikiamo kiekio gaunasi tikrai daug – bet jei turit įdaro, visada galima pasigaminti daugiau ir perteklių užšaldyti tingioms vakarienėms. 😉

Kefyro keksiukai

Kefyro keksiukai

Savaitgalis 🙂 ir pagaliau galėjau įdėmiau pasižiūrėti į šaldytuvo turinį 🙂 Ir akys užkliuvo už paskutines minutes gyvuojančio kefyro. Teko kažkaip greitai sugalvoti, kur jį panaudoti. Tad greitai atsiminiau visai neseniai matytus Bea keksiukus su kefyru. Kadangi ingredientai tikrai nesudėtingi ir esantys po ranka, greitai ėmiausi darbo ir štai jau sėdžiu rami, užvalgiusi šių keksiukų su arbata 🙂