Menu

Varškinės pynutės

  • Varškinės pynutės
  • Varškinės pynutės
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Varškinės pynutės


Autorius: Aušra

Data:

Šias bandeles tikriausiai jau išbandę marios žmonių nuo Sonatinos pasirodymo SuperMamose. Bet jos tikrai vertos kepti, skanauti, mėgautis 🙂 Kai turiu varškės ir noriu kažko skanaus bei nesudėtingo – visada kepu jas. Man jos ypatingai skanios net ir kitą dieną kelias sekundes pašildžius mikrobangų krosnelėje – jos tiesiog būna tada kaip ką tik iš orkaitės.

Varškinės pynutės

Užtruksime:
Išeiga: 12 pynučių
Kaloringumas: 179 kcal / pynutė

Ingredientai:

  • 300 g miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių (dedu tik 1 a.š.)
  • 100 g cukraus
  • 1 a.š. vanilės
  • 150 g varškės
  • 1 kiaušinis
  • 100 ml pieno
  • 50 ml aliejaus

Instrukcijos:

  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
  • Baltymą išmaišyti su cukrumi.
  • Supilti pieną, aliejų, vanilę, įmaišyti varškę.
  • Suberti persijotus miltus ir užminkyti tešlą.
  • Tešlą padalinti į 12 dalių. Kiekvieną dalį dar dalinti į tris dalis.
  • Iš kiekvieno gabaliuko suformuoti 15 cm ilgio juosteles, kurias supinti į pynutes.
  • Bandeles dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Kiaušinio trynį sumaišyti su šaukštu pieno ir aptepti bandeles. Pagal skonį pabarstyti cukrumi.
  • Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
  • Skanaus!

Šaltinis: Skanaus! (Sonatinos receptai SuperMamos forume)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vaikų sausainiai

Vaikų sausainiai

Praeitą savaitgalį kartu su vaikais kepiau sausainius. Buvo visiems smagu 🙂 Labai džiaugiuosi, kad radau sviestinių sausainių tešlą, kurios nereikia šaldyti. Suminkai tešlą ir iš karto gali kurti meną 🙂 Žinoma tokia tešla turi savo niuansų – jos negalima kočioti ir išspausti formelėmis. Viskas turi darytis iš rutuliukų ir pagaliukų. Bet kai atsipalaiduoji, fantazija liejasi laisvai. Šį kartą pavyko padaryti man tik gėlytę, nes tešlą buvau atidavusi vaikams. O pirmą kartą kai su dukra kepėm šiuos sausainius tai pridarėm ir kirmelyčių, ir drugelių, ir gėlyčių, ir vėžliukų. Na tikrai yra ką padaryti. Svarbiausia, kad rutuliukai būtų daugmaž vienodo dydžio – tada iškeps tolygiai. Tad jei norite linksmai praleisti savaitgalį su vaikais – reikia tik vos kelių produktų ir kelių minučių tėvų dėmesio. Visą kitą padarys vaikai 🙂

Baziniai biskočiai

Baziniai biskočiai

Biskočių esu nusižiūrėjusi ne vieną receptą, tačiau pačiam pirmam kartui nusprendžiau, kad reikia bandyti būtent pačius paprasčiausius – bazinius. O kad jie nebūtų tokie jau labai panašūs į džiūvėsėlius, papuošiau baltu ir juodu šokoladu. Darbe pradžioje pasijuokėm, kad atvežiau džiūvėsėlių, bet jie kažkodėl sėkmingai greitai dingo. Popietinei arbatėlei liko vos keli vargšiukai.

Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas

Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.

Duona be plutelės

Duona be plutelės (kepta duonkepėje)

Tai duona favoritė mūsų šeimoje. Kai ją iškepiau, nuo tos dienos kol kas kitos ir nekepiau, vis tą pačia kepu. Gal dėl to, kad labiausiai priminė pirktinę – plutelė nelabai trupa. Net knygoje prie recepto …

Meduolinis namukas

Meduolinis namukas

Kalėdų jau laukiau nuo pat rugsėjo, bet kai atėjo Kalėdos širdyje jau laukiau pavasario 🙂 Gerai, kad viskas buvo iš anksto suplanuota ir kadangi žinau, jog tai galbūt pirmos ir paskutinės Kalėdos kai joms galiu skirti nemenkai savo laiko, dėjau į jas kiek įmanoma daugiau pastangų. Dėl to ir įrašų Kalėdinių pas mane tiesiog nebuvo, nes nenorėjau išsiduoti kuo artimieji (kartais paskaitantys šį blogą) bus nustebinti.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux