Menu

Varškinės pynutės

  • Varškinės pynutės
  • Varškinės pynutės
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Varškinės pynutės


Autorius: Aušra

Data:

Šias bandeles tikriausiai jau išbandę marios žmonių nuo Sonatinos pasirodymo SuperMamose. Bet jos tikrai vertos kepti, skanauti, mėgautis 🙂 Kai turiu varškės ir noriu kažko skanaus bei nesudėtingo – visada kepu jas. Man jos ypatingai skanios net ir kitą dieną kelias sekundes pašildžius mikrobangų krosnelėje – jos tiesiog būna tada kaip ką tik iš orkaitės.

Varškinės pynutės

Užtruksime:
Išeiga: 12 pynučių
Kaloringumas: 179 kcal / pynutė

Ingredientai:

  • 300 g miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių (dedu tik 1 a.š.)
  • 100 g cukraus
  • 1 a.š. vanilės
  • 150 g varškės
  • 1 kiaušinis
  • 100 ml pieno
  • 50 ml aliejaus

Instrukcijos:

  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
  • Baltymą išmaišyti su cukrumi.
  • Supilti pieną, aliejų, vanilę, įmaišyti varškę.
  • Suberti persijotus miltus ir užminkyti tešlą.
  • Tešlą padalinti į 12 dalių. Kiekvieną dalį dar dalinti į tris dalis.
  • Iš kiekvieno gabaliuko suformuoti 15 cm ilgio juosteles, kurias supinti į pynutes.
  • Bandeles dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Kiaušinio trynį sumaišyti su šaukštu pieno ir aptepti bandeles. Pagal skonį pabarstyti cukrumi.
  • Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
  • Skanaus!

Šaltinis: Skanaus! (Sonatinos receptai SuperMamos forume)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

Kukuliai su obuoliais

Kukuliai su obuoliais

Greitai paruošiami kukuliukai su švelniu obuolių skoniu.

Reindžerio sausainiai

Reindžerio sausainiai

Pagalvojau, kad seniai jau kepiau sausainius. O dar mama kaip tik paminėjo, jog jai patiko kažkada kepti sausainiai su šokolado gabaliukais. Aš asmeniškai norėjau avižinių sausainių. Kaip tik po ranka pasitaikė šių sausainių receptas, tad nusprendžiau ilgai nedelsti 🙂 Kadangi vyras nenori valgyti saldumynu, vėl pasisekė bendradarbėms – beveik viskas iškeliavo į darbą.

Dešrelės tešloje

Dešrelės tešloje

Dar vienas iš tų greitai padaromų, daug pastangų nereikalaujančių receptų, kas man dabar itin aktualu. O ir pieniškų dešrelių kaip visada pas mus daug. 🙂

Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai

Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂 (4-6 porcijos) 1-2 marinuoti agurkai 2 kiaušiniai 300 ml vandens 200 g miltų 300 g maltos mėsos 100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos juodųjų …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux