Menu

Močiutės perlinių kruopų sriuba

  • Močiutės perlinių kruopų sriuba
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Močiutės perlinių kruopų sriuba


Autorius: Aušra

Data:

Ilgą laiką aš nesuprasdavau, kam į sriubas deda kruopas. Vaikystėje mano namuose tokių sriubų nevirdavo, todėl man tai buvo tikrai neįprasta. Tačiau susipažinus su vyru, tuo pačiu atėjo į šeimą ir naujovės. Beveik visada užsukus pas vyro tėvus, pietums būdavo ši ar panaši sriuba su kruopomis. Pradžioje buvo keista, bet su laiku pripratau ir netgi pamėgau :).

Ir kai pirmą kartą išviriau šią sriubą savo namuose, vaikai vos ne vienbalsiai ištarė – čia gi Kauno močiutė sriuba 🙂 Todėl taip ir pavadinau – močiutės sriuba, nes ji mums sukelia jaukius ir skanius prisiminimus 🙂 Matyt net ir nereikia minėti, jog sriubą vaikai suvalgė be atsikalbinėjimų 🙂

P.S. Jei neturite sultinio, bet turite nedidelį maltos mėsos gabaliuką – sriubą virkite ant vandens, o iš mėsos padarykite mažus mėsos kukuliukus. Taip sriuba vaikams tik dar labiau patiks 😉

Močiutės perlinių kruopų sriuba

Užtruksime:
Pamaitinsime: 4 žmogeliukus

Ingredientai:

  • 120 g perlinių kruopų
  • 1,5 l sultinio
  • 1 svogūnas
  • 3 bulvės
  • 1 morka
  • pagal skonį druskos
  • keletas juodųjų pipirų žirniukų
  • keletas lauro lapelių
  • saujelė šviežių petražolių
  • grietinės, tiekiant (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Kruopas perplauti, užpilti vandeniu ir palikti 2val. (aš palieku per naktį šaldytuve).
  • Užkaisti puodą su sultiniu, suberti pipirus, įmesti svogūną (nesmulkintą) ir kelis lauro lapelius.
  • Kai užvirs, sudėti perlines kruopas ir virti 20min.
  • Tuo tarpu bulves supjaustyti kubeliais ir stambiai sutarkuoti morką.
  • Bulves ir morkas sudėti į sultinį su kruopomis ir pavirti dar 10min.
  • Sriubą pagardinti druska.
  • Prieš tiekiant, sriubą galite apibarstyti smulkintomis pertražolėmis (čia tik man jos paskutiniu metu patinka ir norisi jų berti visur?)
  • Jei sriubą valgote su grietine – įsidėkite jos pagal skonį 🙂
  • Skanaus!

Šaltinis: Moters savaitgalio Virtuvė 2019 Nr.10 spalis (187)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Potato and curds Arrows

Bulvių ir varškės Rodyklytės

Nuo pietų liko virtų bulvių, tad leidau pasireikšti fantazijai 🙂 Rodyklytės gavosi gan skanios, ypatingai gerą skonį suteikia fermentinis sūris. Tik reikia atsargiai elgtis su druska, nes truputį persūdžiau pamiršusi įvertinti, kad fermentinis sūris duoda sūrumo.

Bulvių duona

Bulvių duona

Pagaliau po ilgos pertraukos radau duoną, kurią valgydamas aikčioja mano vyras 🙂 Taaaip… ilgai buvom stigę ant duonos be plutelės, tačiau turiu vilčių (ir gan didelių), kad ši duona bus dabar gaminama dažnai, gal net padarysim pertrauką nuo iki šiol keptos duonos. O kalbant apie skonį, jis truputį primena švilpikus 🙂

Varškės-bulvių tinginiai

Varškės-bulvių tinginiai

Pirmas tikslas buvo tiesiog padaryti nuotrauką ir patalpinti ją į Mano receptai.lt puslapį. Tačiau kai šeimyna paragavo ir baisiausiai išgyrė, teko pagalvoti ir apie kitą tikslą – įsidėti receptą į savo blog”ą. Šiandien pakartotinai paruošiau šiuos tinginukus ir nusprendžiau, kad jų paslaptis – tinkamos varškės ir bulvių proporcijos. Nes aš juk bulvių ir varškės tinginukus ne kartą esu dariusi iš akies, bet tokie skanūs niekada nepavykdavo. Tad tikrai siūlau išbandyti mano kiek supaprastintą tinginukų variantą.

Mišrainė Silkių kąsneliai

Mišrainė Silkių kąsneliai

Paprasta, tačiau soti, mišrainė. Man labai patiko, vyrui trūko kiek drėgnumo, tačiau viską galima pataisyti įdėjus grietinės ar majonezo pagal skonį.

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux