Menu

Močiutės perlinių kruopų sriuba

  • Močiutės perlinių kruopų sriuba
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Močiutės perlinių kruopų sriuba


Autorius: Aušra

Data:

Ilgą laiką aš nesuprasdavau, kam į sriubas deda kruopas. Vaikystėje mano namuose tokių sriubų nevirdavo, todėl man tai buvo tikrai neįprasta. Tačiau susipažinus su vyru, tuo pačiu atėjo į šeimą ir naujovės. Beveik visada užsukus pas vyro tėvus, pietums būdavo ši ar panaši sriuba su kruopomis. Pradžioje buvo keista, bet su laiku pripratau ir netgi pamėgau :).

Ir kai pirmą kartą išviriau šią sriubą savo namuose, vaikai vos ne vienbalsiai ištarė – čia gi Kauno močiutė sriuba 🙂 Todėl taip ir pavadinau – močiutės sriuba, nes ji mums sukelia jaukius ir skanius prisiminimus 🙂 Matyt net ir nereikia minėti, jog sriubą vaikai suvalgė be atsikalbinėjimų 🙂

P.S. Jei neturite sultinio, bet turite nedidelį maltos mėsos gabaliuką – sriubą virkite ant vandens, o iš mėsos padarykite mažus mėsos kukuliukus. Taip sriuba vaikams tik dar labiau patiks 😉

Močiutės perlinių kruopų sriuba

Užtruksime:
Pamaitinsime: 4 žmogeliukus

Ingredientai:

  • 120 g perlinių kruopų
  • 1,5 l sultinio
  • 1 svogūnas
  • 3 bulvės
  • 1 morka
  • pagal skonį druskos
  • keletas juodųjų pipirų žirniukų
  • keletas lauro lapelių
  • saujelė šviežių petražolių
  • grietinės, tiekiant (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Kruopas perplauti, užpilti vandeniu ir palikti 2val. (aš palieku per naktį šaldytuve).
  • Užkaisti puodą su sultiniu, suberti pipirus, įmesti svogūną (nesmulkintą) ir kelis lauro lapelius.
  • Kai užvirs, sudėti perlines kruopas ir virti 20min.
  • Tuo tarpu bulves supjaustyti kubeliais ir stambiai sutarkuoti morką.
  • Bulves ir morkas sudėti į sultinį su kruopomis ir pavirti dar 10min.
  • Sriubą pagardinti druska.
  • Prieš tiekiant, sriubą galite apibarstyti smulkintomis pertražolėmis (čia tik man jos paskutiniu metu patinka ir norisi jų berti visur?)
  • Jei sriubą valgote su grietine – įsidėkite jos pagal skonį 🙂
  • Skanaus!

Šaltinis: Moters savaitgalio Virtuvė 2019 Nr.10 spalis (187)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kukurūzų salotos

Kukurūzų salotos

Labai seniai, kai dar buvo vaikams vasaros atostogos, sugalvojau truputį jiems užleisti virtuvę. Rezultatu buvom visi patenkinti. Kadangi patys darė, tai vaikai suvalgė tikrai daug. Žinoma jie svogūnų sau nedėjo 🙂 O aš užsibarsčiusi svogūnų laiškų, tikrai pasigardžiuodama suvalgiau – juk gi vaikai darė viską. Na nevertinu kiaušinių ir bulvių išvirimo iš anksto kaip darbo 🙂 Pačios salotos buvo ganėtinai gaivios, nors ir į sudėtį įeina virtos bulves, tačiau pomidorų ir agurkų gaiva persveria bulvių sunkumą.

Bulvių duona

Bulvių duona

Pagaliau po ilgos pertraukos radau duoną, kurią valgydamas aikčioja mano vyras 🙂 Taaaip… ilgai buvom stigę ant duonos be plutelės, tačiau turiu vilčių (ir gan didelių), kad ši duona bus dabar gaminama dažnai, gal net padarysim pertrauką nuo iki šiol keptos duonos. O kalbant apie skonį, jis truputį primena švilpikus 🙂

Aistruolių troškinys

Aistruolių troškinys

Nesudėtinga, bet sotu. Makaronus mylinti šeimyna bus Jums dėkinga.

Bulvių salotos su grietine

Bulvių salotos su grietine

Žinau, kad salotos neskamba labai vasariškai, tačiau jos greitos, kas man aktualiausia šiuo metu. Žinoma, viskas pasidarė labai greitai, nes kol pati sėdėjau darbe, paprašiau vyro išvirti bulves ir kiaušinius 🙂 Kad ir paprastos – vyrui ir man padarė didelį įspūdį. Vyras net nepajuto saliero koto, kurio nemėgsta 🙂 Visa paslaptis buvo svogūnuose 🙂

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Bulvės ir varškė – visada puiki kompanija. Tad kodėl gi jų nesujungus į apkepą. Tokį labai paprastutį ir suruošiamą per kelias minutes. Receptas rastas rusiškame žurnale apie vaikų auginimą, tačiau smarkiai perdarytas pagal mūsų pastebėjimus: originale bulvės pjaustomos riekelėmis, tačiau mums labiau patinka sutarkuotos, nes taip skoniai geriau pasiskirsto; originale pilama daugiau pieno, mums labiau patinka su daugiau kiaušinių, nes taip apkepas gaunasi tvirtesnis. Skonis kažkiek primena švilpikus ar šutintus varškėtukus, tik čia smarkiai mažiau darbo, o kitą dieną pasikepinus keptuvėje iš viso gaunasi super skaniai. Tad nuoširdžiai raginu išbandyti ir Jus 😉