Menu

Bulvių ir porų sriuba

  • Bulvių ir porų sriuba
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Bulvių ir porų sriuba


Autorius: Aušra

Data:

Kai atšąla oras, norisi kažko šilto. Pagalvojau, kad tiršta sriuba tikrai sušildys. Būtent šią sriubą nusprendžiau padaryti tik dėl to, jog šaldytuve jau senokai gulėjo vargšas poras, o ir visi reikiami produktai buvo po ranka. Pasidaro kaip ir dauguma kitų mano patiekalų – labai paprastai ir greitai. Tačiau paragavusi supratau, kad čia kažkas ypatingo – žiauriai gerai derėjo čiobrelis. Net vyras tai patvirtino. Tad sriuba buvo įtraukta į mums skanių sriubų sąrašą 🙂

Bulvių ir porų sriuba

Užtruksime:
Išeiga: 3-4 porcijos

Ingredientai:

  • ~500 g bulvių
  • 2 dideli porai (supjaustyti baltas ir šviesiai žalias dalis, t.b. apie 250 g)
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 v.š. sviesto
  • 1/2 a.š. džiovinto čiobrelio
  • ~800 ml vandens
  • 1 1/2 a.š. druskos arba pagal skonį
  • šviežiai maltų juodų pipirų

Instrukcijos:

  • Susmulkinti česnaką ir porus.
  • Nuskusti ir kubeliais supjaustyti bulves.
  • Ant vidutinės ugnies puode ištirpdyti sviestą.
  • Sudėti česnakus ir porus, patroškinti kol suminkštės, apie 5-7 minutes.
  • Sudėti bulves, čiobrelius ir druską. Išmaišyti ir įpilti vandens tiek, kad vos apsemtų daržoves. Padidinti ugnį ir užvirinti.
  • Tada sumažinti ugnį ir virti apie 30 minučių arba kol bulvės išvirs.
  • Puodą nuimti nuo ugnies, sutrinti, jei reikia dar pasūdyti ir paskaninti maltais pipirais.
  • Jei sriuba per tiršta, galima papildomai įpilti vandens ar pieno ir vėl truputį pakaitinti.
  • Skanaus!

Šaltinis: The Daily Spud

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Baltarusių bulviniai blynai

Baltarusių bulviniai blynai

Kartais namuose tiesiog nelieka kiaušinių, o į parduotuvę visai nesinori eiti. Bet tam yra išeitis – bulviniai blynai be kiaušinių. Jų skonis visiškai niekuo nenusileidžia įprastiniams blynams su kiaušiniais, tad įvedu receptą čia, kad nereikėtų turėti jų atminty.

Bulvių duona

Bulvių duona

Pagaliau po ilgos pertraukos radau duoną, kurią valgydamas aikčioja mano vyras 🙂 Taaaip… ilgai buvom stigę ant duonos be plutelės, tačiau turiu vilčių (ir gan didelių), kad ši duona bus dabar gaminama dažnai, gal net padarysim pertrauką nuo iki šiol keptos duonos. O kalbant apie skonį, jis truputį primena švilpikus 🙂

Apkepas su lašiša

Apkepas su lašiša

Prisipažinsiu lašišų aš nemėgstu. Man jos kažkokios per riebios. Tad ganėtinai ilgai ieškojau, kur galėčiau sunaudoti užšaldytos lašišos gabaliukus, kurie jau labai ilgai laukė savo eilės šaldiklyje. Pasirinkimas tikrai geras ? Šį apkepą tikrai darysiu dar ir dar kartą.

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

Šį kartą rizikavau ir pagaminau šiuos paplotėlius, vildamasi, jog vyras labai mėgsta bulves su varške. Džiugu, kad prašoviau labai nedaug – vyrui ne lašinukai paplotėliuose maišė, o tai jog padažas buvo per skystas ir per mažai jautė varškę. Tad kitą kartą į padažą manau tiesiog pilsiu per pusę mažiau pieno.

Varškės-bulvių tinginiai

Varškės-bulvių tinginiai

Pirmas tikslas buvo tiesiog padaryti nuotrauką ir patalpinti ją į Mano receptai.lt puslapį. Tačiau kai šeimyna paragavo ir baisiausiai išgyrė, teko pagalvoti ir apie kitą tikslą – įsidėti receptą į savo blog”ą. Šiandien pakartotinai paruošiau šiuos tinginukus ir nusprendžiau, kad jų paslaptis – tinkamos varškės ir bulvių proporcijos. Nes aš juk bulvių ir varškės tinginukus ne kartą esu dariusi iš akies, bet tokie skanūs niekada nepavykdavo. Tad tikrai siūlau išbandyti mano kiek supaprastintą tinginukų variantą.