Menu

Bulvių ir porų sriuba

  • Bulvių ir porų sriuba
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Bulvių ir porų sriuba


Autorius: Aušra

Data:

Kai atšąla oras, norisi kažko šilto. Pagalvojau, kad tiršta sriuba tikrai sušildys. Būtent šią sriubą nusprendžiau padaryti tik dėl to, jog šaldytuve jau senokai gulėjo vargšas poras, o ir visi reikiami produktai buvo po ranka. Pasidaro kaip ir dauguma kitų mano patiekalų – labai paprastai ir greitai. Tačiau paragavusi supratau, kad čia kažkas ypatingo – žiauriai gerai derėjo čiobrelis. Net vyras tai patvirtino. Tad sriuba buvo įtraukta į mums skanių sriubų sąrašą 🙂

Bulvių ir porų sriuba

Užtruksime:
Išeiga: 3-4 porcijos

Ingredientai:

  • ~500 g bulvių
  • 2 dideli porai (supjaustyti baltas ir šviesiai žalias dalis, t.b. apie 250 g)
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 v.š. sviesto
  • 1/2 a.š. džiovinto čiobrelio
  • ~800 ml vandens
  • 1 1/2 a.š. druskos arba pagal skonį
  • šviežiai maltų juodų pipirų

Instrukcijos:

  • Susmulkinti česnaką ir porus.
  • Nuskusti ir kubeliais supjaustyti bulves.
  • Ant vidutinės ugnies puode ištirpdyti sviestą.
  • Sudėti česnakus ir porus, patroškinti kol suminkštės, apie 5-7 minutes.
  • Sudėti bulves, čiobrelius ir druską. Išmaišyti ir įpilti vandens tiek, kad vos apsemtų daržoves. Padidinti ugnį ir užvirinti.
  • Tada sumažinti ugnį ir virti apie 30 minučių arba kol bulvės išvirs.
  • Puodą nuimti nuo ugnies, sutrinti, jei reikia dar pasūdyti ir paskaninti maltais pipirais.
  • Jei sriuba per tiršta, galima papildomai įpilti vandens ar pieno ir vėl truputį pakaitinti.
  • Skanaus!

Šaltinis: The Daily Spud

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Spagečiai su vištiena

Spagečiai su vištiena

Greiti ir skanūs pietūs. Nežinau kodėl iki šiol šis patiekalas čia neatsirado šiame bloge, nes atrastas jis prieš daug metų ir išbandytas jau tikrai ne vieną kartą.

Bulvės, paruoštos ispaniškai

Bulvės, paruoštos ispaniškai

Aštrus garnyras, itin tinkantis prie švelnios mėsytės. Pomidorų gabalėliai suteikia gaivumo bulvėms. Manau puikiai galima būtų pagaminti šį garnyrą jau su išvirtomis bulvėmis.

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂

Virtų bulvių blyneliai

Virtų bulvių blyneliai

Paprastučiai, bet skanūs. Kaip ir didžioji dalis patiekalų mano tinklarašyje 🙂 Visiems patiko. Be to ir pigu 🙂 . Pridedant prieskoninių žolelių ar mėsos ir patiekiant su grietinės-sviesto, grybų ar pomidorų padažu galima kaskart gauti vis naują patiekalą.

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Bulvės ir varškė – visada puiki kompanija. Tad kodėl gi jų nesujungus į apkepą. Tokį labai paprastutį ir suruošiamą per kelias minutes. Receptas rastas rusiškame žurnale apie vaikų auginimą, tačiau smarkiai perdarytas pagal mūsų pastebėjimus: originale bulvės pjaustomos riekelėmis, tačiau mums labiau patinka sutarkuotos, nes taip skoniai geriau pasiskirsto; originale pilama daugiau pieno, mums labiau patinka su daugiau kiaušinių, nes taip apkepas gaunasi tvirtesnis. Skonis kažkiek primena švilpikus ar šutintus varškėtukus, tik čia smarkiai mažiau darbo, o kitą dieną pasikepinus keptuvėje iš viso gaunasi super skaniai. Tad nuoširdžiai raginu išbandyti ir Jus 😉

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux