Menu

Bulvių ir porų sriuba

  • Bulvių ir porų sriuba
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Bulvių ir porų sriuba


Autorius: Aušra

Data:

Kai atšąla oras, norisi kažko šilto. Pagalvojau, kad tiršta sriuba tikrai sušildys. Būtent šią sriubą nusprendžiau padaryti tik dėl to, jog šaldytuve jau senokai gulėjo vargšas poras, o ir visi reikiami produktai buvo po ranka. Pasidaro kaip ir dauguma kitų mano patiekalų – labai paprastai ir greitai. Tačiau paragavusi supratau, kad čia kažkas ypatingo – žiauriai gerai derėjo čiobrelis. Net vyras tai patvirtino. Tad sriuba buvo įtraukta į mums skanių sriubų sąrašą 🙂

Bulvių ir porų sriuba

Užtruksime:
Išeiga: 3-4 porcijos

Ingredientai:

  • ~500 g bulvių
  • 2 dideli porai (supjaustyti baltas ir šviesiai žalias dalis, t.b. apie 250 g)
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 v.š. sviesto
  • 1/2 a.š. džiovinto čiobrelio
  • ~800 ml vandens
  • 1 1/2 a.š. druskos arba pagal skonį
  • šviežiai maltų juodų pipirų

Instrukcijos:

  • Susmulkinti česnaką ir porus.
  • Nuskusti ir kubeliais supjaustyti bulves.
  • Ant vidutinės ugnies puode ištirpdyti sviestą.
  • Sudėti česnakus ir porus, patroškinti kol suminkštės, apie 5-7 minutes.
  • Sudėti bulves, čiobrelius ir druską. Išmaišyti ir įpilti vandens tiek, kad vos apsemtų daržoves. Padidinti ugnį ir užvirinti.
  • Tada sumažinti ugnį ir virti apie 30 minučių arba kol bulvės išvirs.
  • Puodą nuimti nuo ugnies, sutrinti, jei reikia dar pasūdyti ir paskaninti maltais pipirais.
  • Jei sriuba per tiršta, galima papildomai įpilti vandens ar pieno ir vėl truputį pakaitinti.
  • Skanaus!

Šaltinis: The Daily Spud

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Bulviniai zrazai su kopūstais

Bulviniai zrazai su kopūstais

Gal ir jūs jau nebežinote, ką gaminti iš jau nusibodusių bulvių ir kopūstų? Vakar būtent su šia mintimi prisėdau prie kompiuterio. Radau receptą, kuriam reikia nemažai pasiruošimo, bet jis užtat kompensuoją sugaištą laiką savo pigumu (jau ne kartą įsitikinau, jog daug laiko sugaištama ne tik gaminant pasaulinio lygio šedevrus, bet ir stengiantis pamaitinti šeimyną kuo pigiau). Aš iš vakaro išsiviriau bulves ir kiaušinį bei pasitroškinau kopūstus, kad kita dienai liktų tik suformuoti zrazus ir kepti. Vyras buvo maloniai nustebintas, o mane zrazų kvapas nukėlė į vaikystę (nors mano mama tik vieną kartą gamino kažką panašaus, bet man tai labai patiko 🙂 ).

Auksaspalviai žuvų kepsneliai

Auksaspalviai žuvų kepsneliai

Ganėtinai nesudėtingas, iš paprastų kasdieninių produktų padaromas patiekalas. Taip pat tai puikus būdas sunaudoti bulvių košės likutį. Mums kaip žuvies nemegėjams, labai patiko 🙂 Prie šio patiekalo reikia tik salotų. Man dar labai patiko apšlakstyti citrinų sultimis.

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

Šį kartą rizikavau ir pagaminau šiuos paplotėlius, vildamasi, jog vyras labai mėgsta bulves su varške. Džiugu, kad prašoviau labai nedaug – vyrui ne lašinukai paplotėliuose maišė, o tai jog padažas buvo per skystas ir per mažai jautė varškę. Tad kitą kartą į padažą manau tiesiog pilsiu per pusę mažiau pieno.

Potato and curds Arrows

Bulvių ir varškės Rodyklytės

Nuo pietų liko virtų bulvių, tad leidau pasireikšti fantazijai 🙂 Rodyklytės gavosi gan skanios, ypatingai gerą skonį suteikia fermentinis sūris. Tik reikia atsargiai elgtis su druska, nes truputį persūdžiau pamiršusi įvertinti, kad fermentinis sūris duoda sūrumo.

Virtų bulvių blyneliai

Virtų bulvių blyneliai

Paprastučiai, bet skanūs. Kaip ir didžioji dalis patiekalų mano tinklarašyje 🙂 Visiems patiko. Be to ir pigu 🙂 . Pridedant prieskoninių žolelių ar mėsos ir patiekiant su grietinės-sviesto, grybų ar pomidorų padažu galima kaskart gauti vis naują patiekalą.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux