Menu

Bulvių ir porų sriuba

  • Bulvių ir porų sriuba
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Bulvių ir porų sriuba


Autorius: Aušra

Data:

Kai atšąla oras, norisi kažko šilto. Pagalvojau, kad tiršta sriuba tikrai sušildys. Būtent šią sriubą nusprendžiau padaryti tik dėl to, jog šaldytuve jau senokai gulėjo vargšas poras, o ir visi reikiami produktai buvo po ranka. Pasidaro kaip ir dauguma kitų mano patiekalų – labai paprastai ir greitai. Tačiau paragavusi supratau, kad čia kažkas ypatingo – žiauriai gerai derėjo čiobrelis. Net vyras tai patvirtino. Tad sriuba buvo įtraukta į mums skanių sriubų sąrašą 🙂

Bulvių ir porų sriuba

Užtruksime:
Išeiga: 3-4 porcijos

Ingredientai:

  • ~500 g bulvių
  • 2 dideli porai (supjaustyti baltas ir šviesiai žalias dalis, t.b. apie 250 g)
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 v.š. sviesto
  • 1/2 a.š. džiovinto čiobrelio
  • ~800 ml vandens
  • 1 1/2 a.š. druskos arba pagal skonį
  • šviežiai maltų juodų pipirų

Instrukcijos:

  • Susmulkinti česnaką ir porus.
  • Nuskusti ir kubeliais supjaustyti bulves.
  • Ant vidutinės ugnies puode ištirpdyti sviestą.
  • Sudėti česnakus ir porus, patroškinti kol suminkštės, apie 5-7 minutes.
  • Sudėti bulves, čiobrelius ir druską. Išmaišyti ir įpilti vandens tiek, kad vos apsemtų daržoves. Padidinti ugnį ir užvirinti.
  • Tada sumažinti ugnį ir virti apie 30 minučių arba kol bulvės išvirs.
  • Puodą nuimti nuo ugnies, sutrinti, jei reikia dar pasūdyti ir paskaninti maltais pipirais.
  • Jei sriuba per tiršta, galima papildomai įpilti vandens ar pieno ir vėl truputį pakaitinti.
  • Skanaus!

Šaltinis: The Daily Spud

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Patiekalas labai praktiškas 🙂 Puikiai tinka šventiškesniems susibūrimams, nes darbo tikrai nėra daug, o ir prie puodų nereikia stovėti. Viskas pasigamina kartu – ir mėsa, ir garnyras. Belieka tik paruošti salotas ir skanauti patiekalu. Tikrai nusprendėm, kad kartosim dar ne kartą.

Bulvių salotos su grietine

Bulvių salotos su grietine

Žinau, kad salotos neskamba labai vasariškai, tačiau jos greitos, kas man aktualiausia šiuo metu. Žinoma, viskas pasidarė labai greitai, nes kol pati sėdėjau darbe, paprašiau vyro išvirti bulves ir kiaušinius 🙂 Kad ir paprastos – vyrui ir man padarė didelį įspūdį. Vyras net nepajuto saliero koto, kurio nemėgsta 🙂 Visa paslaptis buvo svogūnuose 🙂

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Bulvės ir varškė – visada puiki kompanija. Tad kodėl gi jų nesujungus į apkepą. Tokį labai paprastutį ir suruošiamą per kelias minutes. Receptas rastas rusiškame žurnale apie vaikų auginimą, tačiau smarkiai perdarytas pagal mūsų pastebėjimus: originale bulvės pjaustomos riekelėmis, tačiau mums labiau patinka sutarkuotos, nes taip skoniai geriau pasiskirsto; originale pilama daugiau pieno, mums labiau patinka su daugiau kiaušinių, nes taip apkepas gaunasi tvirtesnis. Skonis kažkiek primena švilpikus ar šutintus varškėtukus, tik čia smarkiai mažiau darbo, o kitą dieną pasikepinus keptuvėje iš viso gaunasi super skaniai. Tad nuoširdžiai raginu išbandyti ir Jus 😉

Voveraitės su bulvėmis

Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis

Tiesą pasakius, pagal šį receptą pagamintas voveraites pernai valgė net ir mano vyras! Ir sakė, jog ne tik skaniai atrodo, bet ir iš tiesų skanu. Šis variantas be grietinės, tad daug lengviau skrandukui virškinti, o orkaitėje keptos bulvės yra daugiau apskrudusios nei tiesiog virtos, tad jei niekur neskubu – mano pasirinkimas aiškus, t.y. gaminu voveraites su orkaitėje keptomis bulvėmis.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux