Auksaspalviai žuvų kepsneliai
- Details
- 4 Comments
Ganėtinai nesudėtingas, iš paprastų kasdieninių produktų padaromas patiekalas. Taip pat tai puikus būdas sunaudoti bulvių košės likutį. Mums kaip žuvies nemegėjams, labai patiko 🙂 Prie šio patiekalo reikia tik salotų. Man dar labai patiko apšlakstyti citrinų sultimis.
Auksaspalviai žuvų kepsneliai
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 554 kcal / porcija
Ingredientai:
- 500 g bulvių, pjaustytų kubeliais
- druskos
- juodųjų pipirų
- 500 g menkių arba lašišų filė
- 300 ml pieno
- 1 lauro lapelis
- 9 grūdeliai juodųjų pipirų
- 60 g sviesto
- 4 v.š. petražolių, pjaustytų
- 1 citrinos žievelė, nutrinta
- truputis tobasko padažo (nebūtinai)
- 1 kiaušinis, paplaktas
- 175 g šviežios baltos duonos trupinių
- aliejaus kepimui
Instrukcijos:
- Į verdantį pasūdytą vandenį sumesti bulves ir virti 15-20 minučių arba kol suminkštės.
- Į kitą puodą supilti pieną, sudėti žuvį, lauro lapelį, pipirų grūdelius. Užvirinti ir, sumažinus ugnį, virti 10 minučių arba kol išvirs (bet nesuvirs) žuvis.
- Išgriebti žuvį. Skysčio neišpilti.
- Žuvį atvėsinti ir susmulkinti.
- Bulves nukošti ir kartu su sviestu bei 3 v.š. skysčio, kuriame virė žuvis, sutrinti į tyrę.
- Sudėti žuvį, petražoles, citrinų žievelę, tobaską, druską, pipirus ir gerai išmaišyti.
- Suformuoti 8 paplotėlius (7 cm skermens), pavolioti plaktame kiaušinyje, paskui – trupiniuose.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ir abi puses kepti po 5 minutes, kol įgis aukso spalvą.
- Tiekti karštus su padažu.
- Skanaus!
Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)
visada galvoju kažką tokio pasigamint.. paprasta ir skanu. O ir žuvį mėgstu 🙂
o aš šiais metais stengiuosi gyventi pagal frazę „Just Do It”. Kol kas visai neblogai sekasi 🙂 Ir net keista kiek daug darbų jau pasidarė, kurie galvoje atrodė milžinai, nors iš tiesų buvo tiesiog bjaurūs nykštukai 😀
vakar kepiau, labai skanu.
Smagu, kad patiko 🙂