Menu

Auksaspalviai žuvų kepsneliai

  • Auksaspalviai žuvų kepsneliai
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Auksaspalviai žuvų kepsneliai


Autorius: Aušra

Data:

Ganėtinai nesudėtingas, iš paprastų kasdieninių produktų padaromas patiekalas. Taip pat tai puikus būdas sunaudoti bulvių košės likutį. Mums kaip žuvies nemegėjams, labai patiko 🙂 Prie šio patiekalo reikia tik salotų. Man dar labai patiko apšlakstyti citrinų sultimis.

Auksaspalviai žuvų kepsneliai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 554 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g bulvių, pjaustytų kubeliais
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 500 g menkių arba lašišų filė
  • 300 ml pieno
  • 1 lauro lapelis
  • 9 grūdeliai juodųjų pipirų
  • 60 g sviesto
  • 4 v.š. petražolių, pjaustytų
  • 1 citrinos žievelė, nutrinta
  • truputis tobasko padažo (nebūtinai)
  • 1 kiaušinis, paplaktas
  • 175 g šviežios baltos duonos trupinių
  • aliejaus kepimui

Instrukcijos:

  • Į verdantį pasūdytą vandenį sumesti bulves ir virti 15-20 minučių arba kol suminkštės.
  • Į kitą puodą supilti pieną, sudėti žuvį, lauro lapelį, pipirų grūdelius. Užvirinti ir, sumažinus ugnį, virti 10 minučių arba kol išvirs (bet nesuvirs) žuvis.
  • Išgriebti žuvį. Skysčio neišpilti.
  • Žuvį atvėsinti ir susmulkinti.
  • Bulves nukošti ir kartu su sviestu bei 3 v.š. skysčio, kuriame virė žuvis, sutrinti į tyrę.
  • Sudėti žuvį, petražoles, citrinų žievelę, tobaską, druską, pipirus ir gerai išmaišyti.
  • Suformuoti 8 paplotėlius (7 cm skermens), pavolioti plaktame kiaušinyje, paskui – trupiniuose.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir abi puses kepti po 5 minutes, kol įgis aukso spalvą.
  • Tiekti karštus su padažu.
  • Skanaus!

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)

  1. rūtuliukas says:

    visada galvoju kažką tokio pasigamint.. paprasta ir skanu. O ir žuvį mėgstu 🙂

  2. Aušra says:

    o aš šiais metais stengiuosi gyventi pagal frazę “Just Do It”. Kol kas visai neblogai sekasi 🙂 Ir net keista kiek daug darbų jau pasidarė, kurie galvoje atrodė milžinai, nors iš tiesų buvo tiesiog bjaurūs nykštukai 😀

  3. rozmarinas says:

    vakar kepiau, labai skanu.

  4. Aušra says:

    Smagu, kad patiko 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškės-bulvių tinginiai

Varškės-bulvių tinginiai

Pirmas tikslas buvo tiesiog padaryti nuotrauką ir patalpinti ją į Mano receptai.lt puslapį. Tačiau kai šeimyna paragavo ir baisiausiai išgyrė, teko pagalvoti ir apie kitą tikslą – įsidėti receptą į savo blog”ą. Šiandien pakartotinai paruošiau šiuos tinginukus ir nusprendžiau, kad jų paslaptis – tinkamos varškės ir bulvių proporcijos. Nes aš juk bulvių ir varškės tinginukus ne kartą esu dariusi iš akies, bet tokie skanūs niekada nepavykdavo. Tad tikrai siūlau išbandyti mano kiek supaprastintą tinginukų variantą.

Greitai paruošiami žuvies kotletai

Greitai paruošiami žuvies kotletai

Prie šio patiekalo buvo prirašytą, jog šiuos žuvies kotletukus valgo net vaikai. Suintrigavo, tad skubėjau išbandyti. Maniškė suvalgė net du kotletukus. Su vyru buvom tikrai labai maloniai nustebinti, nes Ieva dar niekada nėra savo noru valgiusi žuvies ? O ir patys nesam dideli žuvies mėgėjai, bet šis variantas mums tikrai labai patiko.

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.

Bulvių ir porų sriuba

Bulvių ir porų sriuba

Kai atšąla oras, norisi kažko šilto. Pagalvojau, kad tiršta sriuba tikrai sušildys. Būtent šią sriubą nusprendžiau padaryti tik dėl to, jog šaldytuve jau senokai gulėjo vargšas poras, o ir visi reikiami produktai buvo po ranka. Pasidaro kaip ir dauguma kitų mano patiekalų – labai paprastai ir greitai. Tačiau paragavusi supratau, kad čia kažkas ypatingo – žiauriai gerai derėjo čiobrelis. Net vyras tai patvirtino. Tad sriuba buvo įtraukta į mums skanių sriubų sąrašą 🙂

Ispaniškas omletas

Ispaniškas omletas

Tai mūsų itin pamėgti pusryčiai. Jau gaminom gal bent keturis kartus. Ir supratom vieną – skaniausias jis mums su pomidorų padažo ir grietinės padažu. Gal tiktų valgyti su salotomis, bet šį variantą išbandysim tik pavasarį.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux