Menu

Varškės ir virtų bulvių apkepas

  • Varškės ir virtų bulvių apkepas
  • Varškės ir virtų bulvių apkepas
  • Varškės ir virtų bulvių apkepas
  • Varškės ir virtų bulvių apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Varškės ir virtų bulvių apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Bulvės ir varškė – visada puiki kompanija. Tad kodėl gi jų nesujungus į apkepą. Tokį labai paprastutį ir suruošiamą per kelias minutes. Receptas rastas rusiškame žurnale apie vaikų auginimą, tačiau smarkiai perdarytas pagal mūsų pastebėjimus: originale bulvės pjaustomos riekelėmis, tačiau mums labiau patinka sutarkuotos, nes taip skoniai geriau pasiskirsto; originale pilama daugiau pieno, mums labiau patinka su daugiau kiaušinių, nes taip apkepas gaunasi tvirtesnis. Skonis kažkiek primena švilpikus ar šutintus varškėtukus, tik čia smarkiai mažiau darbo, o kitą dieną pasikepinus keptuvėje iš viso gaunasi super skaniai. Tad nuoširdžiai raginu išbandyti ir Jus 😉

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 238 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 500 g varškės
  • 4 (~500 g) bulvių, virtų su lupenomis
  • 3 kiaušiniai
  • 1/4 p. pieno
  • druskos

Instrukcijos:

  • Įjungti orkaitę ir nustatyti 180°C temperatūrą.
  • Varškė sutrinti su kiaušiniais ir pienu.
  • Virtas bulves nulupti ir sutarkuoti. Sudėti į varškės masę.
  • Paskaninti druska.
  • Apkepo masę supilti į kepimo popieriumi (nebūtinai) išklotą kepimo formą.
  • Kepti 40-50 minučių, kol apkepo viršus gražiai apskrus.
  • Skanauti su grietinės padažu.

Šaltinis: žurnalas Готовим с детьми 2011-01

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Bulvių duona

Bulvių duona

Pagaliau po ilgos pertraukos radau duoną, kurią valgydamas aikčioja mano vyras 🙂 Taaaip… ilgai buvom stigę ant duonos be plutelės, tačiau turiu vilčių (ir gan didelių), kad ši duona bus dabar gaminama dažnai, gal net padarysim pertrauką nuo iki šiol keptos duonos. O kalbant apie skonį, jis truputį primena švilpikus 🙂

Baltarusių bulviniai blynai

Baltarusių bulviniai blynai

Kartais namuose tiesiog nelieka kiaušinių, o į parduotuvę visai nesinori eiti. Bet tam yra išeitis – bulviniai blynai be kiaušinių. Jų skonis visiškai niekuo nenusileidžia įprastiniams blynams su kiaušiniais, tad įvedu receptą čia, kad nereikėtų turėti jų atminty.

Citrininiai pyragaičiai

Citrininiai pyragaičiai

Tos parduotuvių akcijos gadina žmones 🙂 Va prisipirkau citrinų, dabar teko jas sunaudoti. O kad sunaudoti, teko gaminti Forellės užrodytus pyragaičius, nes labai jau jie skaniai atrodė.

Grikių ir varškės paplotėliai

Grikių ir varškės paplotėliai

Kadangi po dukros “vakarienės” liko daug grikių, nusprendžiau išbandyti kažką naujo su jais. Ir svarbiausia šis eksperimentas patiko mano vyrui!

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Lengvi skanūs sklindžiai. Labai tinka kai nebežinai kur sunaudoti cukinijas, obuolius ir varškę, o viso šito gėrio pas mus namuose per daug ir visi reikalauja greito naudojimo.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux