Menu

Prancūziškas skrebutis traškia plutele

  • Prancūziškas skrebutis traškia plutele
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Prancūziškas skrebutis traškia plutele


Autorius: Aušra

Data:

Savaitgalį norėjosi atrasti pusryčiams ką nors naujo ir skanaus. Tad tik ištaikiusi progą puoliau į virtuvę bandyti nusižiūrėto recepto. Įvertinimas visai neblogas – itin skanu buvo su braškių sirupu. Nors žinoma ir vieni skanu 🙂 Tik minusas, kad kol iškepiau, tai nemažai trupinių buvo virtuvėje ir keptuvėje. Gal jei nebūtų reikėję taip skubėti (dėl mažojo reikalavimo valgyti), būtų viskas tvarkingiau.

Prancūziškas skrebutis traškia plutele

Užtruksime:
Pagaminsime: 4-8 porcijas

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 kiaušiniai
  • 2/3 p. pieno
  • 4 a.š. cukraus
  • 1/4-1/2 a.š. malto cinamono
  • 1 p. kokoso drožlių
  • 2/3 p. grūstų kukurūzų dribsnių
  • 6 v.š. margarino ar sviesto
  • 2 v.š. augalinio aliejaus
  • 8 riekės forminės duonos

Instrukcijos:

  • Kiaušinius gerai išplakti vidutinio dydžio inde.
  • Supilti pieną, cukrų, cinamoną ir gerai išmaišyti.
  • Kitame inde sumaišyti kokoso drožles su kukurūzų dribsniais.
  • Keptuvėje įkaitinti sviestą ir aliejų, kol pradės kilti burbuliukai.
  • Trumpam merkti duonos riekeles į kiaušinių plakinį, tada padengti kokoso ir kukurūzų mišiniu.
  • Kepti keptuvėje kol gražiai paruduos, apie 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
  • Patiekti su sirupu.
  • Skanaus!

Šaltinis: Hometown recipes for the Holidays (2007)

  1. di parašė:

    Nu biski sukritikuosiu 🙂 mieloji, je4i jau rasai recepta – please – detalizuok 🙂 KOKIA DUONA? Balta? Juoda? Formine… na tiesiog… 🙂 nes dabar receptas sorry – nulinis

  2. Aušra parašė:

    Na manau jei fantazijos yra tai receptas ne nulinis :). O duona gali būti naudojama priklausomai nuo valgytojų skonio. Bet mes taip ar kitaip kepam tik baltą forminę duoną arba batoną. Ir iš viso pas mus retai kada galima surasti namuose kitokios duonos nei forminė balta.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškės apkepas

Varškės apkepas

Dar vienas receptas iš seno archyvo. Valgom šį apkepą jau tikriausiai kokie penki metai. Kartais darau saldų, kartais sūrų ? Bet visada puikiai pavyksta.

Norvegiškas sumuštinis

Norvegiškas sumuštinis

Šį sumuštinį užrodė draugė, jau antri metai gyvenanti Norvegijoje. Kaskart grįžusi į Lietuvą nepamiršta aplankyti ir mūsų 🙂 Žinoma nepamiršta ir lauktuvių. Paskutinį kartą viešėdama su draugu norvegu parodė kaip paprastai galima pasidaryti skanų sumuštinį, nes Lietuvoje prekybos centre pamatė norvegiškų krevečių sūryme, tokių pačių kokios būna ir Norvegijoje.

Cinamoniniai skrebučiai

Cinamoniniai skrebučiai

Čia mūsų šiandienos pusryčiai! Nuostabūs, saldūs ir be galo skanūs! Jei jūs irgi mėgstate cinamoną, tikrai patiks ir jums. Aš dariau greituoju būdu – tik sumaišiau produktus ir netryniau, kol cukrus ištirps. Gal būtų buvę tik dar skaniau, bet laikas buvo mano priešas ir reikėjo skubėti, nes jau alkani vaikai rinkosi prie stalo.

Sumuštinių suktinukai

Sumuštinių suktinukai

Įspūdingai atrodantys užkandukai. Laiko susigaišta, bet dėl grožio ir įdomumo ko nepadarysi 🙂

Agurkų ir kiaušinių salotos

Agurkų ir kiaušinių salotos

Nuo vaikų gimimo matyt kiekviena mama susirūpina, o kaip gi reikės maitinti lėliuką, kai jis paaugs? Aš regis ne kitokia – todėl net ir vaikams paaugus, turiu didžiulę kolekciją e-knygučių apie vaikų mitybą su įvairiausiais receptais. Peržiūrinėdama savo e-knygų lobyną, vis nevengiu užsukti į vaikiškų knygų skyrelį, nes dažnai galima ten aptikti lengvus, nesudėtingus receptus, kurie tikrai tiktų ne tik mažyliams bet ir jų tėveliams, tik kiekius kartais reikia padvigubinti ar patrigubinti. Mano mažasis šiaip nemėgsta salotų lapų, tačiau jas susmulkinus į nedidelius gabaliukus, jis šiose salotose jų nepastebėjo. Žinoma, svarbu salotų lapų nepadauginti ir tada visa šeimyna bus patenkina 😉 .