Menu

Prancūziškas skrebutis traškia plutele

  • Prancūziškas skrebutis traškia plutele
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Prancūziškas skrebutis traškia plutele


Autorius: Aušra

Data:

Savaitgalį norėjosi atrasti pusryčiams ką nors naujo ir skanaus. Tad tik ištaikiusi progą puoliau į virtuvę bandyti nusižiūrėto recepto. Įvertinimas visai neblogas – itin skanu buvo su braškių sirupu. Nors žinoma ir vieni skanu 🙂 Tik minusas, kad kol iškepiau, tai nemažai trupinių buvo virtuvėje ir keptuvėje. Gal jei nebūtų reikėję taip skubėti (dėl mažojo reikalavimo valgyti), būtų viskas tvarkingiau.

Prancūziškas skrebutis traškia plutele

Užtruksime:
Pagaminsime: 4-8 porcijas

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 kiaušiniai
  • 2/3 p. pieno
  • 4 a.š. cukraus
  • 1/4-1/2 a.š. malto cinamono
  • 1 p. kokoso drožlių
  • 2/3 p. grūstų kukurūzų dribsnių
  • 6 v.š. margarino ar sviesto
  • 2 v.š. augalinio aliejaus
  • 8 riekės forminės duonos

Instrukcijos:

  • Kiaušinius gerai išplakti vidutinio dydžio inde.
  • Supilti pieną, cukrų, cinamoną ir gerai išmaišyti.
  • Kitame inde sumaišyti kokoso drožles su kukurūzų dribsniais.
  • Keptuvėje įkaitinti sviestą ir aliejų, kol pradės kilti burbuliukai.
  • Trumpam merkti duonos riekeles į kiaušinių plakinį, tada padengti kokoso ir kukurūzų mišiniu.
  • Kepti keptuvėje kol gražiai paruduos, apie 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
  • Patiekti su sirupu.
  • Skanaus!

Šaltinis: Hometown recipes for the Holidays (2007)

  1. di says:

    Nu biski sukritikuosiu 🙂 mieloji, je4i jau rasai recepta – please – detalizuok 🙂 KOKIA DUONA? Balta? Juoda? Formine… na tiesiog… 🙂 nes dabar receptas sorry – nulinis

  2. Aušra says:

    Na manau jei fantazijos yra tai receptas ne nulinis :). O duona gali būti naudojama priklausomai nuo valgytojų skonio. Bet mes taip ar kitaip kepam tik baltą forminę duoną arba batoną. Ir iš viso pas mus retai kada galima surasti namuose kitokios duonos nei forminė balta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cinamoniniai skrebučiai

Cinamoniniai skrebučiai

Čia mūsų šiandienos pusryčiai! Nuostabūs, saldūs ir be galo skanūs! Jei jūs irgi mėgstate cinamoną, tikrai patiks ir jums. Aš dariau greituoju būdu – tik sumaišiau produktus ir netryniau, kol cukrus ištirps. Gal būtų buvę tik dar skaniau, bet laikas buvo mano priešas ir reikėjo skubėti, nes jau alkani vaikai rinkosi prie stalo.

Kijevo mišrainė

Kijevo mišrainė

Seniai gaminamas patiekalas, tik dar laukęs savo eilės pasirodyti šiame puslapyje. Mes mėgstam plonus sluoksnius, tad nufotografuoti gražiai sudėtinga, bet skonis manau atperka viską ?

Sumuštiniai su varške ir žalumynais

Sumuštiniai su varške ir žalumynais

Tai mūsų naujieji pusryčiai. Visgi pavasaris įnešė naujovių ir pradėjome ieškoti lengvų skanių pusryčių. Glotnučiams man rytai dar per vėsūs, keptas kiaušinis atsibodo, sumuštiniai šiaip mūsų šeimoje nėra itin populiarūs. O vat šie sumuštiniai lengvesni, gaivumo suteikia žalumynai. Tad jei pabodo įprasti sumuštiniai su dešra ar sūriu, tikrai siūlau išbandyti.

Užkandėlė su žuvimi

Užkandėlė su žuvimi

Autorius: Aušra Data: 2008-05-23 Pastaba: Duoną geriausia apkepinti vos ne sausoje keptuvėje. Į aptepą papildomai įdėjau smulkintų svogūnų laiškų ir krapų. Užkandėlė su žuvimi Užtruksime: 20 min. Išeiga: Kaloringumas: kcal / porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: …

Sumuštinių suktinukai

Sumuštinių suktinukai

Įspūdingai atrodantys užkandukai. Laiko susigaišta, bet dėl grožio ir įdomumo ko nepadarysi 🙂