Menu

Prancūziškas skrebutis traškia plutele

  • Prancūziškas skrebutis traškia plutele
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Prancūziškas skrebutis traškia plutele


Autorius: Aušra

Data:

Savaitgalį norėjosi atrasti pusryčiams ką nors naujo ir skanaus. Tad tik ištaikiusi progą puoliau į virtuvę bandyti nusižiūrėto recepto. Įvertinimas visai neblogas – itin skanu buvo su braškių sirupu. Nors žinoma ir vieni skanu 🙂 Tik minusas, kad kol iškepiau, tai nemažai trupinių buvo virtuvėje ir keptuvėje. Gal jei nebūtų reikėję taip skubėti (dėl mažojo reikalavimo valgyti), būtų viskas tvarkingiau.

Prancūziškas skrebutis traškia plutele

Užtruksime:
Pagaminsime: 4-8 porcijas

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 kiaušiniai
  • 2/3 p. pieno
  • 4 a.š. cukraus
  • 1/4-1/2 a.š. malto cinamono
  • 1 p. kokoso drožlių
  • 2/3 p. grūstų kukurūzų dribsnių
  • 6 v.š. margarino ar sviesto
  • 2 v.š. augalinio aliejaus
  • 8 riekės forminės duonos

Instrukcijos:

  • Kiaušinius gerai išplakti vidutinio dydžio inde.
  • Supilti pieną, cukrų, cinamoną ir gerai išmaišyti.
  • Kitame inde sumaišyti kokoso drožles su kukurūzų dribsniais.
  • Keptuvėje įkaitinti sviestą ir aliejų, kol pradės kilti burbuliukai.
  • Trumpam merkti duonos riekeles į kiaušinių plakinį, tada padengti kokoso ir kukurūzų mišiniu.
  • Kepti keptuvėje kol gražiai paruduos, apie 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
  • Patiekti su sirupu.
  • Skanaus!

Šaltinis: Hometown recipes for the Holidays (2007)

  1. di says:

    Nu biski sukritikuosiu 🙂 mieloji, je4i jau rasai recepta – please – detalizuok 🙂 KOKIA DUONA? Balta? Juoda? Formine… na tiesiog… 🙂 nes dabar receptas sorry – nulinis

  2. Aušra says:

    Na manau jei fantazijos yra tai receptas ne nulinis :). O duona gali būti naudojama priklausomai nuo valgytojų skonio. Bet mes taip ar kitaip kepam tik baltą forminę duoną arba batoną. Ir iš viso pas mus retai kada galima surasti namuose kitokios duonos nei forminė balta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Užkandėlė su žuvimi

Užkandėlė su žuvimi

Autorius: Aušra Data: 2008-05-23 Pastaba: Duoną geriausia apkepinti vos ne sausoje keptuvėje. Į aptepą papildomai įdėjau smulkintų svogūnų laiškų ir krapų. Užkandėlė su žuvimi Užtruksime: 20 min. Išeiga: Kaloringumas: kcal / porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: …

Bulvių salotos su grietine

Bulvių salotos su grietine

Žinau, kad salotos neskamba labai vasariškai, tačiau jos greitos, kas man aktualiausia šiuo metu. Žinoma, viskas pasidarė labai greitai, nes kol pati sėdėjau darbe, paprašiau vyro išvirti bulves ir kiaušinius 🙂 Kad ir paprastos – vyrui ir man padarė didelį įspūdį. Vyras net nepajuto saliero koto, kurio nemėgsta 🙂 Visa paslaptis buvo svogūnuose 🙂

Apkepas su braškėmis

Apkepas su braškėmis

Lengvas ir paprastas, bet skanus, nes su braškėmis.

Mišrainė Silkių kąsneliai

Mišrainė Silkių kąsneliai

Paprasta, tačiau soti, mišrainė. Man labai patiko, vyrui trūko kiek drėgnumo, tačiau viską galima pataisyti įdėjus grietinės ar majonezo pagal skonį.

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Dar vieni mūsų pusryčiai. Skonis primena picas, ypatingai kai įdedi šviežių bazilikų lapelių. Tikrai šiems skaniems pusryčiams sugaišite labai nedaug laiko, o skonis nuteiks maloniai visai dienai.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux