Menu

Prancūziškas skrebutis traškia plutele

  • Prancūziškas skrebutis traškia plutele
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Prancūziškas skrebutis traškia plutele


Autorius: Aušra

Data:

Savaitgalį norėjosi atrasti pusryčiams ką nors naujo ir skanaus. Tad tik ištaikiusi progą puoliau į virtuvę bandyti nusižiūrėto recepto. Įvertinimas visai neblogas – itin skanu buvo su braškių sirupu. Nors žinoma ir vieni skanu 🙂 Tik minusas, kad kol iškepiau, tai nemažai trupinių buvo virtuvėje ir keptuvėje. Gal jei nebūtų reikėję taip skubėti (dėl mažojo reikalavimo valgyti), būtų viskas tvarkingiau.

Prancūziškas skrebutis traškia plutele

Užtruksime:
Pagaminsime: 4-8 porcijas

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 kiaušiniai
  • 2/3 p. pieno
  • 4 a.š. cukraus
  • 1/4-1/2 a.š. malto cinamono
  • 1 p. kokoso drožlių
  • 2/3 p. grūstų kukurūzų dribsnių
  • 6 v.š. margarino ar sviesto
  • 2 v.š. augalinio aliejaus
  • 8 riekės forminės duonos

Instrukcijos:

  • Kiaušinius gerai išplakti vidutinio dydžio inde.
  • Supilti pieną, cukrų, cinamoną ir gerai išmaišyti.
  • Kitame inde sumaišyti kokoso drožles su kukurūzų dribsniais.
  • Keptuvėje įkaitinti sviestą ir aliejų, kol pradės kilti burbuliukai.
  • Trumpam merkti duonos riekeles į kiaušinių plakinį, tada padengti kokoso ir kukurūzų mišiniu.
  • Kepti keptuvėje kol gražiai paruduos, apie 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
  • Patiekti su sirupu.
  • Skanaus!

Šaltinis: Hometown recipes for the Holidays (2007)

  1. di parašė:

    Nu biski sukritikuosiu 🙂 mieloji, je4i jau rasai recepta – please – detalizuok 🙂 KOKIA DUONA? Balta? Juoda? Formine… na tiesiog… 🙂 nes dabar receptas sorry – nulinis

  2. Aušra parašė:

    Na manau jei fantazijos yra tai receptas ne nulinis :). O duona gali būti naudojama priklausomai nuo valgytojų skonio. Bet mes taip ar kitaip kepam tik baltą forminę duoną arba batoną. Ir iš viso pas mus retai kada galima surasti namuose kitokios duonos nei forminė balta.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sumuštinių suktinukai

Sumuštinių suktinukai

Įspūdingai atrodantys užkandukai. Laiko susigaišta, bet dėl grožio ir įdomumo ko nepadarysi 🙂

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Bulvės ir varškė – visada puiki kompanija. Tad kodėl gi jų nesujungus į apkepą. Tokį labai paprastutį ir suruošiamą per kelias minutes. Receptas rastas rusiškame žurnale apie vaikų auginimą, tačiau smarkiai perdarytas pagal mūsų pastebėjimus: originale bulvės pjaustomos riekelėmis, tačiau mums labiau patinka sutarkuotos, nes taip skoniai geriau pasiskirsto; originale pilama daugiau pieno, mums labiau patinka su daugiau kiaušinių, nes taip apkepas gaunasi tvirtesnis. Skonis kažkiek primena švilpikus ar šutintus varškėtukus, tik čia smarkiai mažiau darbo, o kitą dieną pasikepinus keptuvėje iš viso gaunasi super skaniai. Tad nuoširdžiai raginu išbandyti ir Jus 😉

Kiaušiniai su grietinėle

Kiaušiniai su grietinėle

Skanūs ir nesudėtingi 🙂 Sudedam viską į formeles, užstatom kepti ir einam žadinti šeimyną. Tiesą pasakius du kartus jau kepiau, bet vis nepavyksta pagauti momento, kai baltymas jau sustingęs, o trynys dar vis skystas. Bet skonis mums vis tiek patiko. Vyrui ypatingai patiko su fetos sūriu, nes skonis buvo stipresnis. Man – švelnesnis variantas. Kai mamos dienos proga vaišinau senelius šiais pusryčiais, jie nusprendė, jog šie kiaušiniai yra labai sotūs 🙂 O gal jie tiesiog nepratę valgyti ankstyvų pusryčių 🙂

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Sumuštiniai su varške ir žalumynais

Sumuštiniai su varške ir žalumynais

Tai mūsų naujieji pusryčiai. Visgi pavasaris įnešė naujovių ir pradėjome ieškoti lengvų skanių pusryčių. Glotnučiams man rytai dar per vėsūs, keptas kiaušinis atsibodo, sumuštiniai šiaip mūsų šeimoje nėra itin populiarūs. O vat šie sumuštiniai lengvesni, gaivumo suteikia žalumynai. Tad jei pabodo įprasti sumuštiniai su dešra ar sūriu, tikrai siūlau išbandyti.