Menu

Burokėlių sriuba su malta mėsa

  • Burokėlių sriuba su malta mėsa
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Burokėlių sriuba su malta mėsa


Autorius: Aušra

Data:

Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 310 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 400 g maltos mėsos
  • 1 v.š. aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 2 morkos
  • 1/4 mažos gūžės kopūsto
  • 6 bulvės
  • 5 burokėliai, virti
  • 1 v.š. druskos
  • 1/4 a.š. pipirų
  • 1/2 a.š. cukraus
  • 50 ml obuolių acto

Instrukcijos:

  • Į puodą įpilti aliejaus ir 2-3 minutes kepti maltą mėsą.
  • Pridėti kapotų svogūnų, stambiai tarkuotų morkų ir juostelėmis pjaustytų kopūstų, pagardinti druska ir pipirais. Kaitinti 2-3 minutes.
  • Įpilti karšto vandens, kad apsemtų daržoves.
  • Sudėti kubeliais pjaustytas bulves ir virti 5 minutes.
  • Nulupti ir sutarkuoti burokėlius, sudėti į puodą.
  • Virti, kol visos sudedamosios dalys suminštės, pagardinti druska, cukrumi ir obuolių actu.
  • Patiekiant užberti kapotų petražolių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Nebrangi namų virtuvė (Ekspress leidyba, 2009)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Greitas plokštainis

Greitas plokštainis

Labai skanus ir sotus plokštainis.

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Pamėgtas nuo pirmo kąsnio 🙂 Ypatingai patiko vyrui, kuris mėgsta aštriai. Žinoma vaikams net nedaviau paragauti 🙂 Ne dėl to, jog pavydėjau, jie pas mane dar labai švelnų maistą mėgsta.

Lazanija

Lazanija

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

Rudenėjant labai patraukė mane prie burokėlių. Kiekvieną savaitę verduosi juos ir po truputį sunaudoju. Tada vėl istorija kartojasi. Kai vakarienei norėjosi kažko lengvo ir įdomesnio padariau šias salotas. Beje, šis patiekalas knygoje vadinamas karpačiu, bet man tai daugiau salotos. Ne taip įmantru ir visiems suprantama :). Šeimos mergaitėms labai patiko, didysis berniukas suvalgė visai maloniai, tik sakė stiprumo norisi daugiau, na o mažasis berniukas kaip visada – pasimaivydamas, protarpiais pasiraukydamas irgi valgė. Tad šios salotos atmintyje užsifiksavo kaip mergaitiškos 🙂 Kažkada esu dariusi labai panašias su lazdyno riešutais, irgi buvo labai skanu. Tad kaip visada – nebijokite pagal šaldytuvo ir spintelių turinį pasikoreguoti pagal savo skonį.

Bulvės, paruoštos ispaniškai

Bulvės, paruoštos ispaniškai

Aštrus garnyras, itin tinkantis prie švelnios mėsytės. Pomidorų gabalėliai suteikia gaivumo bulvėms. Manau puikiai galima būtų pagaminti šį garnyrą jau su išvirtomis bulvėmis.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux