Menu

Burokėlių sriuba su malta mėsa

  • Burokėlių sriuba su malta mėsa
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Burokėlių sriuba su malta mėsa


Autorius: Aušra

Data:

Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 310 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 400 g maltos mėsos
  • 1 v.š. aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 2 morkos
  • 1/4 mažos gūžės kopūsto
  • 6 bulvės
  • 5 burokėliai, virti
  • 1 v.š. druskos
  • 1/4 a.š. pipirų
  • 1/2 a.š. cukraus
  • 50 ml obuolių acto

Instrukcijos:

  • Į puodą įpilti aliejaus ir 2-3 minutes kepti maltą mėsą.
  • Pridėti kapotų svogūnų, stambiai tarkuotų morkų ir juostelėmis pjaustytų kopūstų, pagardinti druska ir pipirais. Kaitinti 2-3 minutes.
  • Įpilti karšto vandens, kad apsemtų daržoves.
  • Sudėti kubeliais pjaustytas bulves ir virti 5 minutes.
  • Nulupti ir sutarkuoti burokėlius, sudėti į puodą.
  • Virti, kol visos sudedamosios dalys suminštės, pagardinti druska, cukrumi ir obuolių actu.
  • Patiekiant užberti kapotų petražolių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Nebrangi namų virtuvė (Ekspress leidyba, 2009)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltinukai su įdaru

Maltinukai su įdaru

Minštučiai, švelnučiai, tiesiog tirpstantys burnoje maltinukai. Man ir vaikams labai patiko, o vyrui kažkodėl užkliuvo jų minkštumas, jis norėjo tokių tvirtesnių. Žinoma čia jau skonio reikalas 🙂 . Du kartus jau gaminau šiuos maltinukus, tačiau abiejais atvejais buvo skilusių, tačiau įdaras neišbėgo, tad skonio daug nesugadino, tik išvaizdą.

Šaltibarščiai su grietine

Šaltibarščiai su grietine

Nors vasara ir pasibaigė, šaltibarščių neuždraus niekas pasigaminti ir rudenį. Žinoma, aš juos gaminau kai dar buvo likę keli savi agurkai, o ir burokėliai jau buvo užaugę darže. Niekada nesu gaminusi šaltibarščių su grietine – stengdavomės pirkti šaltibarščių kefyrą. Tačiau po šio atradimo, manau nebepirksiu bragiojo kefyro, tiks ir liesesnis su grietine.

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Mėsos kukuliukai tiesiog tirpstantys burnoje. Labai skanu! Tik jei gardinsite sojos padažu – labai atsargiai elkitės su druska.

Virtų bulvių blyneliai

Virtų bulvių blyneliai

Paprastučiai, bet skanūs. Kaip ir didžioji dalis patiekalų mano tinklarašyje 🙂 Visiems patiko. Be to ir pigu 🙂 . Pridedant prieskoninių žolelių ar mėsos ir patiekiant su grietinės-sviesto, grybų ar pomidorų padažu galima kaskart gauti vis naują patiekalą.

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

Bulviniai paplotėliai su varškės padažu

Šį kartą rizikavau ir pagaminau šiuos paplotėlius, vildamasi, jog vyras labai mėgsta bulves su varške. Džiugu, kad prašoviau labai nedaug – vyrui ne lašinukai paplotėliuose maišė, o tai jog padažas buvo per skystas ir per mažai jautė varškę. Tad kitą kartą į padažą manau tiesiog pilsiu per pusę mažiau pieno.