Menu

Burokėlių sriuba su malta mėsa

  • Burokėlių sriuba su malta mėsa
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Burokėlių sriuba su malta mėsa


Autorius: Aušra

Data:

Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 310 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 400 g maltos mėsos
  • 1 v.š. aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 2 morkos
  • 1/4 mažos gūžės kopūsto
  • 6 bulvės
  • 5 burokėliai, virti
  • 1 v.š. druskos
  • 1/4 a.š. pipirų
  • 1/2 a.š. cukraus
  • 50 ml obuolių acto

Instrukcijos:

  • Į puodą įpilti aliejaus ir 2-3 minutes kepti maltą mėsą.
  • Pridėti kapotų svogūnų, stambiai tarkuotų morkų ir juostelėmis pjaustytų kopūstų, pagardinti druska ir pipirais. Kaitinti 2-3 minutes.
  • Įpilti karšto vandens, kad apsemtų daržoves.
  • Sudėti kubeliais pjaustytas bulves ir virti 5 minutes.
  • Nulupti ir sutarkuoti burokėlius, sudėti į puodą.
  • Virti, kol visos sudedamosios dalys suminštės, pagardinti druska, cukrumi ir obuolių actu.
  • Patiekiant užberti kapotų petražolių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Nebrangi namų virtuvė (Ekspress leidyba, 2009)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Faršo ir brokolių pyragas

Faršo ir brokolių pyragas

Puikus pyragas pietums! Vakarienei gal kiek sunkokas, bet čia jau nuo valgytojų priklauso 🙂 Kadangi mėgstu, kad tešlos sluoksnis būtų plonesnis, tai kiek sumažinau proporcijas ir pritaikiau pagal save. Kai pietums norisi kažko į ranką paimamo ir nesaldaus – tokie pyragai tiesiog puikiai tinka. Beje, šiam pyragui galima panaudoti vakarykščius kotletus 😉 Taip sutrumpinsite gamybos laiką.

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Mėsos kukuliukai tiesiog tirpstantys burnoje. Labai skanu! Tik jei gardinsite sojos padažu – labai atsargiai elkitės su druska.

Bulvės, paruoštos ispaniškai

Bulvės, paruoštos ispaniškai

Aštrus garnyras, itin tinkantis prie švelnios mėsytės. Pomidorų gabalėliai suteikia gaivumo bulvėms. Manau puikiai galima būtų pagaminti šį garnyrą jau su išvirtomis bulvėmis.

Netikras zuikis vaikams

Netikras zuikis vaikams

Dariau šį receptą nusiteikusi skeptiškai. Net druskos įdėjau truputį tam atvejui jei vaikai nevalgys, sakiau gal bent tėtei įtiks ? O suklydau ir dar taip smarkiai. Vaikai visą vakarą šiltą, o paskui ir šaltą zuikutį dorojo.

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Tai bene paskutinis makaronų patiekalas pavasarį, nes paskutinėmis dienomis perėjome prie salotų, ant grotelių keptos mėsos ir šaldiklio turinio naudojimo. Žinoma tik kokiam mėnesiui ar daugų daugiausia vasarai. Artėjant rudeniui vėl reikės sotesnio maisto, tad makaronai grįš į trąsą. O šis patiekalas nesudėtingas ir labai sotus. Deja apsižiūrėjau per vėlai, tad sūrio ant viršaus turėjau tik trečdalį reikiamo kiekio. Bet tai skonio nesugadino.