Menu

Burokėlių sriuba su malta mėsa

  • Burokėlių sriuba su malta mėsa
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Burokėlių sriuba su malta mėsa


Autorius: Aušra

Data:

Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 310 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 400 g maltos mėsos
  • 1 v.š. aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 2 morkos
  • 1/4 mažos gūžės kopūsto
  • 6 bulvės
  • 5 burokėliai, virti
  • 1 v.š. druskos
  • 1/4 a.š. pipirų
  • 1/2 a.š. cukraus
  • 50 ml obuolių acto

Instrukcijos:

  • Į puodą įpilti aliejaus ir 2-3 minutes kepti maltą mėsą.
  • Pridėti kapotų svogūnų, stambiai tarkuotų morkų ir juostelėmis pjaustytų kopūstų, pagardinti druska ir pipirais. Kaitinti 2-3 minutes.
  • Įpilti karšto vandens, kad apsemtų daržoves.
  • Sudėti kubeliais pjaustytas bulves ir virti 5 minutes.
  • Nulupti ir sutarkuoti burokėlius, sudėti į puodą.
  • Virti, kol visos sudedamosios dalys suminštės, pagardinti druska, cukrumi ir obuolių actu.
  • Patiekiant užberti kapotų petražolių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Nebrangi namų virtuvė (Ekspress leidyba, 2009)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Pamėgtas nuo pirmo kąsnio 🙂 Ypatingai patiko vyrui, kuris mėgsta aštriai. Žinoma vaikams net nedaviau paragauti 🙂 Ne dėl to, jog pavydėjau, jie pas mane dar labai švelnų maistą mėgsta.

Apkepas su lašiša

Apkepas su lašiša

Prisipažinsiu lašišų aš nemėgstu. Man jos kažkokios per riebios. Tad ganėtinai ilgai ieškojau, kur galėčiau sunaudoti užšaldytos lašišos gabaliukus, kurie jau labai ilgai laukė savo eilės šaldiklyje. Pasirinkimas tikrai geras ? Šį apkepą tikrai darysiu dar ir dar kartą.

Tortilijų suktinukai su burokėlių įdaru

Tortilijų suktinukai su burokėlių įdaru

Švelnaus skonio užkandis ar lengva vakarienė. Gaminta jau labai seniai, tačiau prisimenamas burokėlių švelnumas, labai maloniai nuteikia. Tad tikrai vertos pateikti į blogą 🙂

Kopūstinukai

Kopūstinukai

Skonis labai malonus. Valgėm kartu su vyru, nes mergina valgė pas senelius lašinius ? Kaip dviem suaugusiems žmonėms tai truputį mažoka, bet kaip vaikams (receptas ir paimtas būtent iš vaikiškų receptų) – normalios dvi porcijos.

Maltos mėsos sriuba su marinuotais agurkais

Maltos mėsos sriuba su marinuotais agurkais

Kažkaip niekada iki šiol nesugalvojau įdėti į sriubą marinuotų agurkų. O jie tikrai priduoda kažko, kas priverčia mano mažąjį suvalgyti visą bliūdą sriubos. Taip pat reikia paminėti, jog sriuba tikrai lengvai ir greitai pagaminama bei iš kasdieninių produktų. Tad tikrai siūlau išbandyti 🙂